Skoči na vsebino

Zavarovalnice (vse o zavarovanju, odškodninah, AO+, kasku, AXA asistenci),

Priporočene objave

Objavljeno

Včeraj zavaroval:

72kw, osnovno, A0+, odkup prve škode, zelena karta (40% popusta prenešeno z avta, 50% na neodjavo)=278eur :worship:

Prej povprašal ponudbo na Triglavu in je zneslo 282eur (z vsemi možnimi popusti ki mi je lahko dala) in ni vštet odkup prve škode in zelena karta. Če bi to vzel pr ZM bi prišlo skoraj 40eur manj...

Ostajam na ZM, pa čeprav je prejšnjo leto gospa na Triglavu trdila, da če pridem k njim z avtom bo za motor naslednje leto(beri letos) super ugodno pri njih. :headbang:

Tak da malo povprašajte po ponudbi preden spustite perje iz rok... :naughty:

Objavljeno

Lani sem zavaroval motor pri Triglavu v Slovenj Gradcu, ker mi je prenesel bonus mojega avtomobila, ki je zavarovan pri Generaliju. Letos sem šel v mariborski Triglav in so zahtevali še avtomobilsko polico, ker lanski bonus ni fiksen ampak vezan na avtomobilski bonus. Zato sem šel k ZM, kjer so mi priznali celoten bonus in sem sedaj na 50% (lani 45%). Torej očitno lanska akcija ni bila tako dokončna, da bi bonus veljal brez vezave na avto. Dobil sem še ostale popuste, ki so običajni. Sem pa vzel poškodbeno zavarovanje (cca 40€ za 35.000 € v primeru smrti, 70.000 € v primeru trajne invalidnosti in 10 € dnevne odškodnine). Tako je skupaj z zeleno karto za motor s 34KW (46KM) zneslo 127 €. Plus 21 € registracija. Kar zadovoljen. Če enkrat ne bom peljal prehitro v naselju bom povrnil vse stroške registracije.

LP Darko

Objavljeno
Včeraj zavaroval:

72kw, osnovno, A0+, odkup prve škode, zelena karta (40% popusta prenešeno z avta, 50% na neodjavo)=278eur :worship:

Prej povprašal ponudbo na Triglavu in je zneslo 282eur (z vsemi možnimi popusti ki mi je lahko dala) in ni vštet odkup prve škode in zelena karta. Če bi to vzel pr ZM bi prišlo skoraj 40eur manj...

Lani 2007 pri ZT, nad 72kW:

203,88€ = AO, 550.000,00€ škode na osebah, 220.000,00€ škode na stvareh, 2% doplačilo za povišano zav. vsoto, 4. razred

171,62€ = AO+, 51.000,00€ zavarovana vsota

35,71€ = nezgodno zavarovanje, 20.000,00€ smrt, 40.000,00€ invačidnost, 15,00€ dnevna odškodnina

----------

411,21€ = skupaj

-142,25€ = popust: 4% takojšnje plačilo, 9% mali avto paket, 4% stalnostnega, 20% nevračilo, 11% komercialni popust

+17,48€ = 6,5% davek

----------

286,44€

zelena 4€, odkupa prve škode ne ponujajo v tej ceni... bom pa prašal jutri ko grem podaljšat za 2008

tistim, ki odstopa več kot par € gor ali dol so vas nasrali ali pa ste prišli srečno skozi zaradi nevednosti agentov..., to so vsi popusti ki jih je triglav uradno za 2007 ponujal

Objavljeno
11% komercialni popust

komercijalni popust pri ZT je max. 19% tako, da lahko še malo prišaraufaš agent -a/-tko :whistle: .

Objavljeno

Hellow

mene samo zanima če mi popuste upošteva(nardi najcenej varianto) tudi tista ženska za šalterjem na tehničnem pregledu al morm na izpostavo zavarovalnice it?

Objavljeno
Hellow

mene samo zanima če mi popuste upošteva(nardi najcenej varianto) tudi tista ženska za šalterjem na tehničnem pregledu al morm na izpostavo zavarovalnice it?

..ceneje pri agentu. Vsaj po mojih izkušnjah. Vprašaj teto na šalterju za končno ceno, potem pa še k agentu stopi.

Objavljeno

Zavaroval pri Tilia (nad 72 kw, 1400 ccm) :

AO 147 EUR

AO + 75 EUR

Polni kasko 562 EUR (4% odbitna, vrednost 12.500)

Pomoč na cesti 0, zavarovanje dodatno 21 EUR

=============

skupaj 858 EUR (PR04, član MK, nevračilo premije)

Objavljeno
komercijalni popust pri ZT je max. 19% tako, da lahko še malo prišaraufaš agent -a/-tko :whistle: .

:hmm: men je pa reku agent pri ZT da komercialnega popusta letos ni???? da je bila to samo lanskoletna akcija.

Je res ali ni res??

ga pokličem in :fight2: :fight1:

Objavljeno
:hmm: men je pa reku agent pri ZT da komercialnega popusta letos ni???? da je bila to samo lanskoletna akcija.

Je res ali ni res??

Komercialni popusti so vedno pri zavarovalnicah (vsaj iz mojih izkušenj),

letos sem ga dobil pri ZT kot vsako leto, na končni znesek, tu ni vštet davka (6,5%).

Pri ZT imajo možnost dati do 19%, to je odvisno od samega agenta.

Jst bi ti predlagal, da stopiš k drugemu agentu, samo po informativni izračun ali

pa pri njemu tudi zavaruješ O:-) .

IMHO: Stisnite Zav. agente za jaj.., pi..., ko se pogajate za popuste, lahko ti omogoči

zelo lep izračun, da boš celo zadovoljen :grim , ker jih je preprosto preveč, da bi vam lahko

oni krojili življenje (ponudba je večja od povpraševanja :P ) . Veliko krat je res odločilno to, koliko stvari imaš

pri njih zavarovano :closedeyes: .

Objavljeno

Je res ali ni res??

Na ZT plačal letos isto ko lani,torej popusti so...

Objavljeno (popravljeno)

Pol so pa tud mene zgleda nategnil...(plačal več kot lani) :unsure:

Popravljeno . Popravil Fabo
Objavljeno
Komercialni popusti so vedno pri zavarovalnicah (vsaj iz mojih izkušenj),

letos sem ga dobil pri ZT kot vsako leto, na končni znesek, tu ni vštet davka (6,5%).

Pri ZT imajo možnost dati do 19%, to je odvisno od samega agenta.

Jst bi ti predlagal, da stopiš k drugemu agentu, samo po informativni izračun ali

pa pri njemu tudi zavaruješ O:-) .

IMHO: Stisnite Zav. agente za jaj.., pi..., ko se pogajate za popuste, lahko ti omogoči

zelo lep izračun, da boš celo zadovoljen :grim , ker jih je preprosto preveč, da bi vam lahko

oni krojili življenje (ponudba je večja od povpraševanja :P ) . Veliko krat je res odločilno to, koliko stvari imaš

pri njih zavarovano :closedeyes: .

bom doma še enkrat preveril, da ne bom kako sranje naredil. Sam razlagal mi je, da so komercialni bili samo lansko leto..... zaradi konkurence... letos pa ne več. In da se je lansko leto v junijo podražilo zavarovanje za 3%.

samo za komercialnega se gre.... sam bom očitno še ostalo moral preverit

Objavljeno

zanima me če d kombinacija zajema luč žmigavce ogledala na motorju sepravi steklo.

Objavljeno

Kombinacija D: Škoda zaradi neposrednega dotika divjadi ali domačih živali

Kombinacija E: Razbitje ali poškodovanje standardno vgrajenega stekla, na vozilu razen svetlobnih teles in ogledal.

Kombinacija S: Razbitje ali poškodovanje standardno vgrajenih stekel, svetlobnih teles in ogledal.

Torej, luči, ogledala spadajo pod kombinacijo S.

Objavljeno
Ste vedeli, da je to možno ?

Meni se zdi logično.

Objavljeno

To je že od vedno, še posebej za vinjeneno stanje...., po eni strani je povsem logično.

Objavljeno (popravljeno)
Stroški, ki jih imajo zavarovalnice s prometnimi nesrečami naraščajo in pomenijo velik odliv kapitala, zato bodo zavarovalnice še bolj intenzivno pristopile k uveljavljanju regresnih zahtevkov - seveda v primerih, ko jim to dopušča zakon.

Po drugi strani pa objavljajo rekordne dobičke in dražijo zavarovanja....

Poznam primer, ko je v osnovni šoli en mulc pretepel drugega in mu pri tem zlomil roko. Starši zadnjega so šli na zavarovalnico po odškodnino, ker je bil zavarovan... Zavarovalnica nekaj dni za tem pošlje zahtevek staršem pretepača za povračilo stroškov odškodnine ali se začne sodni postopek za izterjatev....

Popravljeno . Popravil tombgo
Objavljeno

no pa imam še jaz eno vprašanje za tiste ki se malo bolj spoznate na te reči:

ko sem kupil motor, mi je prejšnji lastnik pustil še 10 mesecev zavarovanja, ker sam ni mogel prekiniti police (podpisal, da bo imel celo leto registrirano).....in tako smo se dogovorili, da mu jaz plačam še 100€ za 10 mesecev zavarovanja (kar je 1/3 cene ki jo je plačal on).....zdaj pa bi jaz rad motor registriral nase, ampak mi še vedno preostane 4 mesece zavarovanja....ker pa ne bi rad vrgel stran teh 4 mesecev, me zanima, če se da to kako drugače uredit, kot da motor na novo zavarujem na svoje ime, ali se lahko vozim z njegovo zavarovalno polico? ali se da kako uničit tole in napisat novo pogodbo, ki bi veljala toliko časa, kot mi sedaj preostane na tej? zavarovalnica pri tem ne bi bila nikakor oškodovana, saj bi motor registriral pod 25kw, trenutna polica pa velja za polno moč (96kw)

Objavljeno

ko sem kupil motor, mi je prejšnji lastnik pustil še 10 mesecev zavarovanja, ker sam ni mogel prekiniti police (podpisal, da bo imel celo leto registrirano).....in tako smo se dogovorili, da mu jaz plačam še 100€ za 10 mesecev zavarovanja (kar je 1/3 cene ki jo je plačal on).....zdaj pa bi jaz rad motor registriral nase, ampak mi še vedno preostane 4 mesece zavarovanja....ker pa ne bi rad vrgel stran teh 4 mesecev, me zanima, če se da to kako drugače uredit, kot da motor na novo zavarujem na svoje ime, ali se lahko vozim z njegovo zavarovalno polico? ali se da kako uničit tole in napisat novo pogodbo, ki bi veljala toliko časa, kot mi sedaj preostane na tej? zavarovalnica pri tem ne bi bila nikakor oškodovana, saj bi motor registriral pod 25kw, trenutna polica pa velja za polno moč (96kw)

Kdo je rekel, da je ne more prekinit? Zavarovanje lahko enostavno prekliče oz. prekine, vendar ne bo dobil nič nazaj. Ti pa z opravljenim prepisom in prometno normalno narediš novo zavarovanje na svoje ime. Simpl k pasulj

Jap, tiste 4 mesece gre v franže...

Objavljeno (popravljeno)

Mal so te nateg... Prejšnji lastnik bi lahko odjavil in prav bi bilo da bi naredil, kajti on je podpisal, da v primeru odjave od zavarovalnice ne bo zahteval povračila premije (tako pa je to dobil delno od tebe). Se pravi on bi moral takrat odjavit in ti prijavit ter registrirat na svoje ime, kajti drugače rabiš njegovo pooblastilo, da se lahko voziš z njegovim motorjem, še posebej če greš na jug.

Glede prenosa premije pa najbolje če se obrniš s PM na Issi.

Popravljeno . Popravil CPU
Objavljeno

motor je drugače že prepisan in vse (kupoprodajno imam overjeno), samo prometne še nisem šel uredit (da bom imel svoje ime noter) pa zavarovanje je še na prejšnjega lastnika (mislim da do julija), a če imam vse drugo uštimano tko kot treba pa njegovo polico se ne smem vozit a ne :?

hvala vsem za info :worship:

Objavljeno (popravljeno)
motor je drugače že prepisan in vse (kupoprodajno imam overjeno), samo prometne še nisem šel uredit (da bom imel svoje ime noter) pa zavarovanje je še na prejšnjega lastnika (mislim da do julija), a če imam vse drugo uštimano tko kot treba pa njegovo polico se ne smem vozit a ne :?

hvala vsem za info :worship:

Zvarovalnica ti po mojem ne bo krila nič, če bo karkoli narobe...

Popravljeno . Popravil CPU

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!