Skoči na vsebino

Zavarovalnice (vse o zavarovanju, odškodninah, AO+, kasku, AXA asistenci),

Priporočene objave

Objavljeno

ja ok to razumem, prometno grem uredit v petek, samo zanima me če slučajno veš ali se lahko vozim z njegovo polico, s tem da imam vse drugo urejeno (motor prepisan), motor pa bi imel te 4 preostale mesece manjšo moč od tiste, ki je vpisana v polici

Objavljeno
ali se lahko vozim z njegovo polico,

To ti močno odsvetujem, ker v morebitnem primeru nezgode boš jebal ježa.

Objavljeno
Zvarovalnica ti po mojem ne bo krila nič, če bo karkoli narobe...

To ti močno odsvetujem, ker v morebitnem primeru nezgode boš jebal ježa.

a hvala to sem hotel slišat :beer2:

edina možnost potem je, če se da tole polico uničit ter napisat novo za te 4 mesece (z mojimi podatki), ki so še ostali...sem že poslal Issi PM, upam da bo znala pomagat

Objavljeno
ja ok to razumem, prometno grem uredit v petek, samo zanima me če slučajno veš ali se lahko vozim z njegovo polico, ...

Ne. Si pa tudi v prekršku, ker nisi uredil zadev v določenem času. Če vozilo uporabljaš v prometu, seveda.

Objavljeno
a hvala to sem hotel slišat :beer2:

edina možnost potem je, če se da tole polico uničit ter napisat novo za te 4 mesece (z mojimi podatki), ki so še ostali...sem že poslal Issi PM, upam da bo znala pomagat

Ti greš lahko takoj zdele na svojo omiljeno zavarovalnico s potrebnimi dokumenti in skleneš novo polico.

Objavljeno

Ravno danes sem sklenil zavarovanje na ZM za razred 45-72 kw,osnovno z popusti točno 110 €.

Lp.

Objavljeno

POZOR POZOR

OPOZORILO ZMKS GLEDE REGRESNIH ZAHTEVKOV ZAVAROVALNIC JE NALETEL NA VELIK ODMEV. DANES ZJUTRAJ JE ENA OD TV HIŠ NASLOVILA NA ZMKS PROŠNJO, ČE POZNAMO KOGA, KI JE DOBIL TAK REGRESNI ZAHTEVEK OD ZAVAROVALNICE IN BI BIL PIRPRAVLJEN SVOJO ZGODBO POVEDATI V JAVNOST.

ZANITERESIRANI SE LAHKO JAVITE NA info@zmks.com ali na PM na forumu

Objavljeno

In kaj točno je regresni zahtevek?? :closedeyes:

Objavljeno
In kaj točno je regresni zahtevek?? :closedeyes:

Po domače: v primeru povzročitve nesreče tvoja zavarovalnica izplača škodo oškodovanemu, potem pa povračilo te škode terja od tebe, ker si kršil kateri člen iz splošnih pogojev. Npr. alkohol, neustrezno vozniško dovoljenje, tehnično neizpravno vozilo (tu sem verjetno spadajo tako priljubljeni doma narejeni nosilci tablic in glasni auspuffi.)

Objavljeno
Po domače: v primeru povzročitve nesreče tvoja zavarovalnica izplača škodo oškodovanemu, potem pa povračilo te škode terja od tebe, ker si kršil kateri člen iz splošnih pogojev. Npr. alkohol, neustrezno vozniško dovoljenje, tehnično neizpravno vozilo (tu sem verjetno spadajo tako priljubljeni doma narejeni nosilci tablic in glasni auspuffi.)

Pod "tehnično neizpravno vozilo" spada točno to kar je; tehnično neizpravno vozilo. To je vozilo, ki ne bi opravilo tehničnega pregleda. Kaj je tam pomembno, je pa menda jasno, ne? (zavore, krmilni mehanizem, luči, roke, končniki)

V nasprotju z mišljenjem mnogih, mora biti vozilo tehnično brezhibno vedno ko je udeleženo v prometu in ne samo ob registraciji.

Objavljeno
Po drugi strani pa objavljajo rekordne dobičke in dražijo zavarovanja....

Poznam primer, ko je v osnovni šoli en mulc pretepel drugega in mu pri tem zlomil roko. Starši zadnjega so šli na zavarovalnico po odškodnino, ker je bil zavarovan... Zavarovalnica nekaj dni za tem pošlje zahtevek staršem pretepača za povračilo stroškov odškodnine ali se začne sodni postopek za izterjatev....

... in če imajo starši zavarovanje odgovornosti - saj so za svojega mladoletnika nedvomno odgovorni - njihova zavarovalnica plača zavarovalnici pretepenega otroka. Če tega nimajo, plačajo sami.

Kaj tu ni jasno? Vedno krije škodo tisti, ki je zanjo odgovoren. Ali plača zavarovalnica, pri kateri ima sklenjeno zavarovanje odgovornosti.

- Če imam psa, sem zanj odgovorna. Če svojo odgovornost opustim in se pes prosto sprehaja okoli, zaide na cesto in ga zbije avto, plačam škodo na avtu. Tudi če ima lastnik kasko, bo zavarovalnica terjala povračilo od mene. Če imam zavarovano odgovornost (običajno v paketu stanovanjskega zavarovanja), bo moja zavarovalnica povrnila škodo zavarovalnici avtomobilista.

- Isto je, če škodo povzroči moj mladoletni otrok.

- Isto je, če bi morala s strehe očistiti sneg ali namestiti zaščito, pa tega nisem storila in na parkiran avto pade sneg z moje strehe.

... ... ...

Objavljeno

Mene pa samo zanima v kolikšnem času po dostavitvi "vseh" dokumentov ti zavarovalnica izplača odškodnino.

Objavljeno

Zelo odvisno, jaz sem imel veze in sem dobil v manj kot mescu od datuma nesreče, s tem da nisem bil kriv in sem imel kuponček in EU poročilo in vse kot treba. Mamo pa nekaj malega vez(ampak tolk veliko pa spet ne)

Objavljeno

Odvisno od jasnosti primera. Če je za popolno razjasnitev okoliščin potreben policijski zapisnik zna kar trajat, ker si policija jemlje rok 30 dni da dostavi zapisnik na zavarovalnico.

Če ni policijskega zapisnika ampak samo evropsko poročilo, zavarovalnica pozove povzročitelja da potrdi svojo odgovornost za nesrečo. Napisano ima, da se mora zglasiti v treh dnevih, če se res je pa običajno vprašanje........

Objavljeno

Sam sem narobe postavil vprašanje .Bil sem poškodovan v prometni nesreči. Za motor smo se takoj dogovorili in Adriatic je tudi dokaj hitro plačal.Ko pa gre za bolečine pa traja.Adriatic se je najprej izgovarjal na zasedenost , nato na bolniško svojih pravnikov no potem so hoteli še moj zdravsteni karton za deset let nazaj.V začetku januarja so tudi to dobili .Pri Verstovških mi pravijo da bo trajalo , mene pa zanima kako dolgo? In ali je to samo pri Adriaticu tako ?

Objavljeno

Običajna praksa je, da mora biti zdravljenje zaključeno. Torej moraš imeti v kartoteki zaključeno; nobenih kontrol več. Potem tdobi papirje zdravnik cenzor na zavarovalnici, lahko te tudi še on povabi na pregled in pogovor, potem je pa le še stvar pravnikov.

Težko ti odgovorim kaj bolj določenega, ker ne poznam primera, podrobnosti in poškodb.

Objavljeno (popravljeno)

Registriral mojo suzo pri ZM 750ccm, 104KW = 203€ (samo zavarovanje brez cestnine in zelene karte, katera zneseta skupaj okoli 25€) :whistle: :worship: :naughty:

Popravljeno . Popravil shark357
Objavljeno
Sam sem narobe postavil vprašanje .Bil sem poškodovan v prometni nesreči. Za motor smo se takoj dogovorili in Adriatic je tudi dokaj hitro plačal.Ko pa gre za bolečine pa traja.Adriatic se je najprej izgovarjal na zasedenost , nato na bolniško svojih pravnikov no potem so hoteli še moj zdravsteni karton za deset let nazaj.V začetku januarja so tudi to dobili .Pri Verstovških mi pravijo da bo trajalo , mene pa zanima kako dolgo? In ali je to samo pri Adriaticu tako ?

jaz imam slabe izkušnje glede izplačil, za poškodbe, samo z zavarovalnico triglav. z drugimi zaenkrat ni bilo še nikoli težav.

Objavljeno
Bonifikacije, ki je že pridobljena sigurno ne izgubiš, pač pa se ti ne poveča za dodatnih 5%. Pa paziti moraš, da ponovno registriraš prej, kot po 6 mesecih, saj ti tablico brezplačno hranijo točno 6 mesecev, potem gre v uničenje.

Bonifikacija se ti poveča po pretečenih 11 mesecev zavarovanja brez nezgode v zavarovalnem letu. Zavarovalnih produktov je ta hip na trgu toliko, da je nemogoče nekaj sekat kar povprek. Se pa starta s popusti na nevračilo zavarovanja (brez odjava iz prometa) in še kaj zraven tako da te pride najmanj 50% ceneje kot v hudih časih.

Za AO za svojo Superptičko (najmočnejši razred) in AO+ in dodatno še nezgoda (max.) pa pa še s popustom, katerega sem si še naštrikal sem plačal nekaj čez 300 eur. MANJ KOT EURO NA DAN.

Da se pa nesreča dogaja le drugim, pa je seveda poplnoma jasno. Jasno?

Objavljeno
Če hočeš dobiti bonifikacijo za naslednje leto, moraš imeti registriran motor (ali avto) vsaj 11 mesecev (tako je bilo lani). Če pa je letos kaj drugače, pa ne vem. Samo jaz mislim, da se ti še vedno bolj izplača odregistrirati motor, kot pa imeti vse leto registriranega (seveda, če se ne voziš).

Nisem sicer delal izračuna, vendar bi najbrž tudi finance pokazale, da se bolj izplača motor odregistrirati, vezati denar, pobrati obresti, potem pa spet registrirati, kot pa 10 let prihajati do 50% bonifikacije.

Najbolj se splača biti brez motorja, pa se nič voziti. A ne? Naredi izračun pri treh največjih zavarovalnicah in se odloči sploh kaj bi rad in kaj te žuli. Ljudje smo različni z različnimi željami.

Objavljeno
Issi - imam eno prošnjo-ali je oziroma bi bilo možno prenesti bonifikacijo oziroma bonus -iz motorja na avto?(recimo PR 4)

Lep pozdrav

NE

zato ker je motor v cenejšem razredu. Po tej logiki bi si kupil 50ccm skuter, ga dal med motocikle, nabijal bonus za ceno nekaj eurov na leto in ga prenesel na avto, kombija ali tovornjaka.

Lahko pa ga preneseš iz napr. tovornega na osebno vozilo.

Objavljeno
Mene pa samo zanima v kolikšnem času po dostavitvi "vseh" dokumentov ti zavarovalnica izplača odškodnino.

Odvisno kako imaš urejeno zavarovanje, kdo je kriv, ali imaš zavarovano dodatno nezgodo na svoji polici,

ali si sam kriv, potem ti to gre iz AO+,...

Beri pogoje, kateri so ti bili dani zraven police. To je del pogodbe v kateri vse piše

Objavljeno

Mhhmmm,.. mislim da samo v primeru, če je to neposredni vzrok za nezgodo.

tablica in ror tukaj nimata kaj skupnega s povzročitvijo nezgode, razen, če je nisi imel npr. nalepljeno čez vizir, hehe

Objavljeno
... in če imajo starši zavarovanje odgovornosti - saj so za svojega mladoletnika nedvomno odgovorni - njihova zavarovalnica plača zavarovalnici pretepenega otroka. Če tega nimajo, plačajo sami.

Kaj tu ni jasno? Vedno krije škodo tisti, ki je zanjo odgovoren. Ali plača zavarovalnica, pri kateri ima sklenjeno zavarovanje odgovornosti.

- Če imam psa, sem zanj odgovorna. Če svojo odgovornost opustim in se pes prosto sprehaja okoli, zaide na cesto in ga zbije avto, plačam škodo na avtu. Tudi če ima lastnik kasko, bo zavarovalnica terjala povračilo od mene. Če imam zavarovano odgovornost (običajno v paketu stanovanjskega zavarovanja), bo moja zavarovalnica povrnila škodo zavarovalnici avtomobilista.

- Isto je, če škodo povzroči moj mladoletni otrok.

- Isto je, če bi morala s strehe očistiti sneg ali namestiti zaščito, pa tega nisem storila in na parkiran avto pade sneg z moje strehe.

... ... ...

Objavljeno (popravljeno)
Včeraj zavaroval:

72kw, osnovno, A0+, odkup prve škode, zelena karta (40% popusta prenešeno z avta, 50% na neodjavo)=278eur :worship:

Prej povprašal ponudbo na Triglavu in je zneslo 282eur (z vsemi možnimi popusti ki mi je lahko dala) in ni vštet odkup prve škode in zelena karta. Če bi to vzel pr ZM bi prišlo skoraj 40eur manj...

Ostajam na ZM, pa čeprav je prejšnjo leto gospa na Triglavu trdila, da če pridem k njim z avtom bo za motor naslednje leto(beri letos) super ugodno pri njih. :headbang:

Tak da malo povprašajte po ponudbi preden spustite perje iz rok... :naughty:

Očitno nimaš agenta kot mora bit :naughty:

Zaaroval moped... razred do 72 kW, AO+ 50% prenešeno iz avta (iz maminega... :photo: ), 50% na neodjavo, podvojena vsota na invalidnost itd itd... :naughty:, zelena karta.......... 230 EUR + 27 EUR pa še nekaj centov cestnina, vse ti na zavarovalnici TRIGLAV!! :yea1:

Popravljeno . Popravil HONDAMANIA

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!