Skoči na vsebino

Zavarovalnice (vse o zavarovanju, odškodninah, AO+, kasku, AXA asistenci),

FP

Priporočene objave

cca 480 na triglavu, cca 670 na ostalih. potem pa odvisno koliko dajo kateri popusta na neodjavo in če ti kake druge bonuse priznajo. triglav ti prizna enak bonus kot ga imaš na avtu če imaš ti (oče,mati) avto pri njih. stopi do par agentov in to je to

http://www.amzs.si/d...odrocje=5&tip=1

Precej več kot so mi pa ostali govorili, ampak bomo probal najbolše stisniti iz njih, -------hvala za odgovor!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No ravnokar registriral, in sicer na Adriaticu, polno zavarovanje je tam okoli 330€, jest sm dal do novembra takrat mi pač poteče tehnični sm dal 158€

Tako da tisti izračuni na amzs-ju so res mal pretirani.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj tu se lahko najbolj zalomi ...

Bomo videli kako bo, mislim pa, da tako ali tako v prid meni govori sam policijski zapisnik...

no vidiš, da ni panike....sej noben ne grize... :evilgrin:

Res je ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No ravnokar registriral, in sicer na Adriaticu, polno zavarovanje je tam okoli 330€, jest sm dal do novembra takrat mi pač poteče tehnični sm dal 158€

Tako da tisti izračuni na amzs-ju so res mal pretirani.

... Pravilen izraz bi bil ZAVAJUJOČI...

lp Urban

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede mojega primera, ki sem ga opisal zgoraj, sem se danes pozanimal na zavarovalnici, kako daleč so zadeve in mi je povedala, da so sedaj prejeli moj zahtevek in pa zapisnik cenitve in da bodo sedaj poslali temu tipu, izjavo oz. nek papir, da napiše, da priznava krivdo, potem pa, ko dobijo vrnjeno nazaj, se bodo zadeve začele odvijati. Prav tako dobim tudi jaz domov obvestilo, kateri pravnik bo obravnaval mojo zadevo, da ga lahko potem kontaktiram kako in kaj naprej.

Na moje vprašanje kako dolgo se bo sedaj zadeva vlekla, mi je prijazna gospodična povedala, da čisto odvisno kaj vse bo zahteval pravnik (policijski zapisnik itd...) mi je pa še prijazno namignila, da naj kar večkrat pokličem, ker se potem stvari hitreje odvijajo ;)

Povejte mi, kako je drugače s temi odškodninami oz. poravnavami, kako dolgo običajno trajajo recimo pri prometnih nesrečah? Nisem še imel takšnega primera niti z avtom, pa me sedaj zanima kako je s tem ;)

LP,

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede mojega primera, ki sem ga opisal zgoraj, sem se danes pozanimal na zavarovalnici, kako daleč so zadeve in mi je povedala, da so sedaj prejeli moj zahtevek in pa zapisnik cenitve in da bodo sedaj poslali temu tipu, izjavo oz. nek papir, da napiše, da priznava krivdo, potem pa, ko dobijo vrnjeno nazaj, se bodo zadeve začele odvijati. Prav tako dobim tudi jaz domov obvestilo, kateri pravnik bo obravnaval mojo zadevo, da ga lahko potem kontaktiram kako in kaj naprej.

Na moje vprašanje kako dolgo se bo sedaj zadeva vlekla, mi je prijazna gospodična povedala, da čisto odvisno kaj vse bo zahteval pravnik (policijski zapisnik itd...) mi je pa še prijazno namignila, da naj kar večkrat pokličem, ker se potem stvari hitreje odvijajo ;)

Povejte mi, kako je drugače s temi odškodninami oz. poravnavami, kako dolgo običajno trajajo recimo pri prometnih nesrečah? Nisem še imel takšnega primera niti z avtom, pa me sedaj zanima kako je s tem ;)

LP,

ajajaj

gremo od začetka....ti si vložil odškodninski zahtevek....zdej zavarovalnica povzročitelju pošlje še obrazec - prijavo škodnega

primera...

Tko kot so ti rekel....ko dobijo prijavo in zahtevek, zavarovalnica zahteva policijsko poročilo....ko bodo imeli vse bodo začeli reševati....

in nima veze al kličeš enkrat na dan al 5x na dan....brez vseh papirjev ni nič.... :nono:

Škodni spisi se rešujejo po vrsti, ne pa mal spodaj pa mal zgoraj pa mal vmes.

Še imaš možnost dobiti policijski zapisnik ga dobot in priloži k zahtevku...bo šlo hitreje, kot če ga zavarovalnica zahteva pa policija

pošilja (majo čas tud 30 dni, če želijo) :slap:

tko nekak...ko bo vse, bo šlo hitro, lahko pa se zavleče....sploh če oče od tamalga začne zavlečevat.....no to je pa že druga zgodba :eek:

potrpljenje....kontaktiri tud povzročitelja pa ga mal opomni da naj odda svoj del dolga, da bi rad pač čimprej zrihtal pa se vozu...

sej bo.... :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ajajaj

gremo od začetka....ti si vložil odškodninski zahtevek....zdej zavarovalnica povzročitelju pošlje še obrazec - prijavo škodnega

primera...

Tko kot so ti rekel....ko dobijo prijavo in zahtevek, zavarovalnica zahteva policijsko poročilo....ko bodo imeli vse bodo začeli reševati....

in nima veze al kličeš enkrat na dan al 5x na dan....brez vseh papirjev ni nič.... :nono:

Škodni spisi se rešujejo po vrsti, ne pa mal spodaj pa mal zgoraj pa mal vmes.

Še imaš možnost dobiti policijski zapisnik ga dobot in priloži k zahtevku...bo šlo hitreje, kot če ga zavarovalnica zahteva pa policija

pošilja (majo čas tud 30 dni, če želijo) :slap:

tko nekak...ko bo vse, bo šlo hitro, lahko pa se zavleče....sploh če oče od tamalga začne zavlečevat.....no to je pa že druga zgodba :eek:

potrpljenje....kontaktiri tud povzročitelja pa ga mal opomni da naj odda svoj del dolga, da bi rad pač čimprej zrihtal pa se vozu...

sej bo.... :)

ja, policijski zapisnik na žalost ne morm dobit, lahko ga samo pogledam na policiji! Dobi ga lahko samo moj odvetnik, če bi ga imel! Nevem sicer zakaj ga sam ne morem dobit ampak ok, bo že držalo, če so mi tako rekli na policiji!

U glavnem, bomo videli kako se bo stvar odvijala, mi je pa jasno, da se škodni primeri rešujejo po vrsti, saj je povsod tako! ;)

Upam pa, da bo to čimprej rešeno :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Res je, policijskega zapisnika kar tako ne moreš dobiti. Drugače pa, kot ti je že predlagal @cisco, pokliči očeta mulca, da naj čimprej podpiše. Ko zavarovalnica dobi njegov podpis, čakaš še par dni, da ti odobrijo popravilo.

Sem imel pred kratkim podoben primer, ki se mi je ravno zaradi tega podpisa zavlekel (povročiteljica malo zavlačevala).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Čimprej dobi podpisano izjavo, da si oče tega mulca ne premisli... No, v tem primeru verjetno ne bo, ker pri zavarovanju hiše ne izgubi kakšnega bonusa, kot pri prometnih nesrečah.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še cena zavarovanj (AO, nezgodno zavarovanje za 2 osebi)

YBR 125 (8 kW): ~29€

XT660 (25 kW): ~56,5 €

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kupujem motor, kupec je zavaroval in registriral motor aprila tako da velja zavarovanje še celo leto.Prodajalec je že postavil ceno, pri zavarovanju pa je imel popust na neodjavo.Ali se lahko jaz furam z njegovim zavarovanjem oz. dobim prometno na moje ime.Al se da zavarovanje kako prenest od prodajalca na mene, ker prodajalcu zavarovanje propade oz. ga ne more odjavit.

hvala

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kupujem motor, kupec je zavaroval in registriral motor aprila tako da velja zavarovanje še celo leto.Prodajalec je že postavil ceno, pri zavarovanju pa je imel popust na neodjavo.Ali se lahko jaz furam z njegovim zavarovanjem oz. dobim prometno na moje ime.Al se da zavarovanje kako prenest od prodajalca na mene, ker prodajalcu zavarovanje propade oz. ga ne more odjavit.

hvala

on more odjavit, ti ne moreš registrirat na sebe dokler ne zavaruješ na sebe. žal mu bo propadlo. no razen če ti pusti da se ti voziš na njegovo zavarovanje in prometno ampak za to more bit malo nor :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

on more odjavit, ti ne moreš registrirat na sebe dokler ne zavaruješ na sebe. žal mu bo propadlo. no razen če ti pusti da se ti voziš na njegovo zavarovanje in prometno ampak za to more bit malo nor :whistle:

Ja, niti on ne more uveljavljati bonusa, če ima namen kupit nov motor! No, načeloma se da ampak uradno pa kao ne...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, niti on ne more uveljavljati bonusa, če ima namen kupit nov motor! No, načeloma se da ampak uradno pa kao ne...

bonus lahko uveljavlja na podlagi overjene kupoprodajne pogodbe....

ja zavarovanje pač ne bo dobu nazaj...sej če je imel namen motor prodajat bi lahko vzel

brez popusta za neodjavo....

če pa je mogu na hit prodat pa mote tud tiste zgubljene evre v zakup vzet..... :whistle:

drgač pa tud jaz neb pustu da se drug na mojo polico voz pa neumnosti zganja.... :evilgrin:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

bonus lahko uveljavlja na podlagi overjene kupoprodajne pogodbe....

ja zavarovanje pač ne bo dobu nazaj...sej če je imel namen motor prodajat bi lahko vzel

brez popusta za neodjavo....

če pa je mogu na hit prodat pa mote tud tiste zgubljene evre v zakup vzet..... :whistle:

drgač pa tud jaz neb pustu da se drug na mojo polico voz pa neumnosti zganja.... :evilgrin:

Razen, če motor ostane v familiji ;) tko k je blo v mojem primeru :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Ok, danes sem kočno dobil neke informacije glede moje zadeve!

Dobil sem mail, da moram dostaviti še predračun oz. kalkulacijo popravila! Sicer ne vem, kdo mi ga bo napisal oz. vem, kje mi ga lahko napišejo ampak ne vem, koliko mi bodo za to zaračunali! Sedaj sem jim naslovil še vprašanje glede opreme, ki je bila poškodovana oz. uničena ob padcu, s tem mislim na kombinezon, čelado in rokavice, pa me zanima, kaj mi bodo odgovorili.

Toliko o moji zadevi, upam, da čimprej dobim predračun, mislim, da se bom obrnil kar na Delta team Krško in da mi čimprej izplačajo škodo!

Lp,

Jure

• Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, sedaj imam tudi predračun za popravilo škode, ki znaša 2300 in nekaj drobiža, pa da vidimo, kaj bodo na to poredkli na zavarovalnici jutri!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, sedaj imam tudi predračun za popravilo škode, ki znaša 2300 in nekaj drobiža, pa da vidimo, kaj bodo na to poredkli na zavarovalnici jutri!

Že kej novga?

Kaj ni to za njih totalka kr to je trenutna vrednost motorja če ne clo več?

Popravljeno . Popravil Brzi Erko
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

katera zavarovalnica ima najboljše pogoje avtomobilske asistence v tujini?

hmm...triglav...asistenca plus, kritje do 1500 eur v tujini.... :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

katera zavarovalnica ima najboljše pogoje avtomobilske asistence v tujini?

Pusti pogoje, ki so na papirju in se ne razlikujejo veliko.

V praksi pa je razlika ogromna.

Mariborska me je popolnoma razočarala, vrnili so mi samo stroške spanja v tujini, vse ostalo pa sem moral urediti sam.

Triglavska; vrhunska storitev glede pomoči na cesti. :worship: :worship: :worship:

Niti slučajno ne razmišljam, kje bom naslednje leto zavaroval motor in koliko je morda ta asistenca dražja od ZMaribor, seveda če sploh je.

Upam, da je nikoli ne bo nobeden potreboval. Jaz sem jo koristil na obeh zavarovalnicah. Kvaliteta in odnos do stranke se ne dasta primerjat.

Močno upam, da ima kdo pozitivne izkušnje na ZMaribor, oziroma, da je njihova storitev postala boljša.

Scarabeo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Kaj pa AMZS asistenca? Članstvo plus za 63 ponuja tudi aststenco v tujini, prevoze poškodovanih vozil in pokvarjenih vozil, nepredvidene nočitve, stroške prevoza oseb...

Poleg tega velja članstvo za osebo in ni vezano na vozilo, tko da velja tko za avto, motor... A ma kdo kkšne izkušnje?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kar se pa tiče cene zavarovanj..sem mel včer registracijo, pa so cene na amzs strani kr taprave. Upoštevat je potrebn še dodatni popust na neodjavo, ki je pr Triglavu 20 % pr AS 50% in popuste kot so npr. gotovinski, na stalnost... S tem da pri AO+ Triglav nima popusta na neodjavo AS ga pa ma in zato tud konča razlika.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A kdo ve, kolk časa traja, da dobiš nakazan denar od škode po podpisu poravnave?

Mislim, da majo časa 15 dni, nisem pa čist siguren!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kar se pa tiče cene zavarovanj..sem mel včer registracijo, pa so cene na amzs strani kr taprave. Upoštevat je potrebn še dodatni popust na neodjavo, ki je pr Triglavu 20 % pr AS 50% in popuste kot so npr. gotovinski, na stalnost... S tem da pri AO+ Triglav nima popusta na neodjavo AS ga pa ma in zato tud konča razlika.

:eek: kje si pa to prebral....

20% popust na neodjavo se veže tko na ao kot ao+.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!