mopedfan Objavljeno September 4, 2001 Opozori Objavljeno September 4, 2001 Katere revije berete (pa ne samo revije, tudi časopisje, kjer so objavljeni motoristični test, članki...)? Vaša mnenja? Ste kje opazili pristranskost pri testih? So slovenske revije pri testih motociklov res "podkupljene" od uvoznikov? Kaj pa novinarji? Gremo! Moč je v internetu.
Ice Objavljeno September 4, 2001 Opozori Objavljeno September 4, 2001 najboljsi reviji,ki jih poznam sta "der reitwagen" (www.reitwagen.at),ki izhaja v AUT in "streetfighters" (www.streetfightersmag.com/home/) iz UK in ena ITA-revija podobna reitwagnu.vse ostalo je vec ali manj pristransko. motorrad in MCN so ze skoraj podruznice HD in honde,PS in ostalo ni veliko boljse (ce se ne motim ista zalozba).ostali so ali premajhni in ne dobijo aktualnih modelov ali "kupljeni". zelo dober za tehnicne stvari (predelave itd,) je bikers live/D-revija (www.bikerslive.de) ----- who dares wins
Zoolo Objavljeno September 4, 2001 Opozori Objavljeno September 4, 2001 quote: Katere revije berete (pa ne samo revije, tudi časopisje, kjer so objavljeni motoristični test, članki...)? Vaša mnenja? Ste kje opazili pristranskost pri testih? So slovenske revije pri testih motociklov res "podkupljene" od uvoznikov? Kaj pa novinarji? Gremo! Moč je v internetu. Amm, ne samo v Sloveniji ampak tudi v tujini je nemogoče najti poštenega oz. objektivnega novinarja, ki opravlja teste in primerjave pa naj gre tu za motorje ali avtomobile, .... Zmeraj obstaja motiv skrit od oči javnosti zakaj je opravljen nek test oz. primerjava. ČE že, potem so verjetno še najbolj zanesljivi testi zazličnih združenj, kot so ADAC in podobni, ki so tudi že dovolj veliki, da preživijo tudi brez sivih fondov. Najboljši primerjalni testi so pa tako ali tako tisti, ko se z drugimi pogovarjaš in primerjaš kaj ti je kdo povedal in njihove izkušnje in kaj ti je kdo povedal o določenem motorju. ***** Come in peace or stay at home!
Pervy Objavljeno September 4, 2001 Opozori Objavljeno September 4, 2001 quote: Amm, ne samo v Sloveniji ampak tudi v tujini je nemogoče najti poštenega oz. objektivnega novinarja, ki opravlja teste in primerjave pa naj gre tu za motorje ali avtomobile, .... Zmeraj obstaja motiv skrit od oči javnosti zakaj je opravljen nek test oz. primerjava. NAZALOST JE DOSTIKRAT TO RES, AMPAK VCASIH MORES BRAT MED VRSTICAMI! ČE že, potem so verjetno še najbolj zanesljivi testi zazličnih združenj, kot so ADAC in podobni, ki so tudi že dovolj veliki, da preživijo tudi brez sivih fondov. PONAVADI TESTIRAJO SAMO TEHNICNE PLATI, VSE OSTALO JIM JE MANJ POMEMBNO! Najboljši primerjalni testi so pa tako ali tako tisti, ko se z drugimi pogovarjaš in primerjaš kaj ti je kdo povedal in njihove izkušnje in kaj ti je kdo povedal o določenem motorju. TO JE NAJMANJ ZANESLJIVO KER ENI FUL HVALIJO SVOJE MOTORJE PA SO V CELEM ZIVLJENJU SAMO 2 ALI 3 PROBALI, DRUGI PA JAMRAJO IN SE NA MOTOR ZGOVARJAJO V RESNICI PA SAMI NE ZNAJO IZKORISTIT MOTORJA. ***** Come in peace or stay at home! BY PERVY
suzuki Objavljeno September 4, 2001 Opozori Objavljeno September 4, 2001 Hola! Narocen sem na Motorrad, ki ima dosti natancne teste, vendar jih berem zelo pazljivo, saj najdes notri take cvetke, da te lahko kap, ce imas slabe zivce: npr nek motor (zanimivo, ponavadi BMW ali Honda) zmaga na testu samo zato, ker ima ABS in/ali katalizator (ali dobre luci), pa ceprav ima slabso lego na cesti, visjo porabo, spuzvaste bremze ali slabsi menjalnik kot ostali itd itd. Zato ne primerjam samo koncne (skupne) ocene ampak pri primerjavi motorjev pogledam vsako posamezno oceno in jo ponderiram po svoje, saj imamo vsi neke posebne zelje (npr nekomu je najbolj vazen navor, drugemu stevilo valjev, tretjemu prostornina ali moc, pa zavore, celo ABS (bog se ga usmili) itd. Tako si lahko naredis "svoj" test, ki je (vsaj zame) precej bolj realen. Kar sem pa nasih (ali hrvaskih) revij gledal, je pa vse tako na splosno povedano: ja tole ima pa kar fajn, hja, tole pa ni glih itd, nic pa zares "izmerjenega z metrom", tako da jih ne jemljem resno. Zelo zgovorni so tudi vzdrzljivostni testi npr 50.000 km ali 100.000 km z motorjem in potem zadevo razdret in pogledat/izmerit, kako se obnese. Dober "test" je tudi pogovor z lastnikom modela, ki ti je vsec - se posebej, ce ga ima dalj casa. Prav to pa delamo tukaj, kajne? Za kolikor toliko realno oceno pa se nikoli ne zanasaj samo na en vir, ampak poskusi najti cim vec in si sam sestavi sliko. Ce ti bo v pomoc, evo ti moji moto linki: www.activebike.com/ www.motorcyclenews.com/home www.motorcycle.com/ www.umgweb.com/ www.motorradonline.de/ www.streetbike.com/Frameset_index.html www.bikenet-magazine.com/ Za konec pa ne pozabi: se tako dober motor ne bos peljal dobro, ce se ne bosta ujela - kar ni tako trivialno, kot izgleda na prvi pogled. Ampak to je pa ze druga zgodba. LP suzuki SharpNinja in freya 2
mopedfan Objavljeno September 4, 2001 Avtor Opozori Objavljeno September 4, 2001 Hvala za izčrpno poročilo (sploh linki). Vendar jaz ne iščem testov motorjev, ker motor že imam in tudi vem kateri motor bo moj naslednji. Želim le kritiko oz. pohvalo čez revije, novinarje, tuje, slovenske...
Robert Objavljeno September 4, 2001 Opozori Objavljeno September 4, 2001 Jaz prebiram revije MOTORIST,EASYRIDER (izide vsaka dva meseca-članki pisani delno v italijanskem in delno v angleškem jeziku),FREEWAY (italijanska verzija), CUSTOM (izide vsaka dva meseca-italijanski jezik) in MOTO PULS (izide vsaka dva meseca-hrvaški jezik). Vse revije imajo teste motorjev, članke zborov, praktične nasvete, predstavitve klubov, itd. Nobena revija ne iztopa ena od druge po kvaliteti, vse so si enakopravne, edino za kar so mi Easyrider,Freeway in Custom všeč je, da je predstavljeno veliko predelav motorjev, ki jih v Motoristu in Moto Pulsu praktično ni.( Minus je le, ker so predelave narejene praktično samo na Harley Davidsonih). Ja in še nekaj, na treh prej omenjenih revijah sem zaznal, da je za novinarje razen znamke Harley Davidsona vse kurac. (Primer reklame v Freeway-u: Rajši rabljenega Harleya kot novo Shadow-ko). To pa je bil eden izmed vzrokov (zraven denarja), da sem se odločil, da se omejim le na našo reviji MOTORIST. Škoda je le, da ga preberem v eni uri. Pozdrav od Roberta
Ice Objavljeno September 4, 2001 Opozori Objavljeno September 4, 2001 der reitwagen ima redno teste novih motorjev in to na njihov specificen nacin: GAAAAAAAASAAAAAAAAAAA do konca in ko in ce kaj ostane,se napisejo vtisi.in ti decki in punca grejo res do konca. steetfighters ima,kot ze pove ime,predelave vecinoma sportnikov in klasike v fighterje,tehnice nasvete in zgodbe nastanka kaksnega projekta. bikers live ima,ce sploh,teste vecinoma cruiserjev,drugace pa samo predelave v vseh nacinih,barvah,oblikah,znamkah itd.vsi japonci (od sportasa do cruiserja),italijani,nemci,amerikanci....v glavnem vse,kar se da na tem svetu predelati.od 50 ccm do open end.plus tehnicni nasveti,trendi,kako kaj narediti itd. ----- who dares wins
vrho1679 Objavljeno September 5, 2001 Opozori Objavljeno September 5, 2001 Od "domačih" revij MI je najboljši hrvaški MOTOPULS. Od tujih MOTORRAD. Vsako leto kupim tudi MO katalog, v katerem so na kratko opisani in ocenjeni vsi motocikli testirani prejšnjega leta. Za starejše motorje je pa zelo dobra revija CLASIC MOTORCIYCLE MECHANIC'S al nekaj tazga.
boli Objavljeno September 5, 2001 Opozori Objavljeno September 5, 2001 Kar Ok se mi zdi nemški MO, izhaja 1 krat na mesec. Ultimativna revija pa je angleška Fast Bikes. Sicer je ze kako leto nisem prebral,ker se mi v Gratz vozit za en kup papirja. Reitwagen ne poznam, ampak kot je Ice napisal imajo zgleda podoben koncept. Puni gas, spredja , zadnja, skoki, karamboli, alko, trava... No ped nekaj casaso se meni zdeli zelo odjektivni testi. kako pa je zdaj pa bom ob priliki preveril. BTW: Motorist je ena velika zalost.Edino vredno branja so bili prispevki Lučke Pupis, pa seveda Legana. Ostalo pa je vecinoma le prepisano iz drugih revij. ------------------------- Ma... boli me....
vrho1679 Objavljeno September 5, 2001 Opozori Objavljeno September 5, 2001 quote: BTW: Motorist je ena velika zalost.Edino vredno branja so bili prispevki Lučke Pupis, pa seveda Legana. Ostalo pa je vecinoma le prepisano iz drugih revij. ------------------------- Ma... boli me.... Se strinjam. Pri vsakim izvodom, ki sem ga kupil mi je bilo žal denarja. Se pa najde tudi nekaj koristnih info., vendar se vedno vprašam, če so vredne nakupa. Lahko se pa ta cajtng skrije pred hrvaškim MOTOPULSom - pa naj imajo svoje ali prepisane teste.
Ice Objavljeno September 5, 2001 Opozori Objavljeno September 5, 2001 bi lahko prosim nehali razpravljati o "motoristu",ker je kvalitetea tega "cajtnga" ("rag" bi bilo boljse) pod vsako diskusijo.se spomnim samo tistih nekaj "nasvetov" glede zborov.....ajajaj ----- who dares wins
Pervy Objavljeno September 5, 2001 Opozori Objavljeno September 5, 2001 ne da bi branil motorista ampak nekaj je res: tezko je v sloveniji delat motoristicno revijo ce ti noben uvoznik noce motorjev na test dat, ni skoraj nobenih predstavitev in tiskovnih konferenc, malo je novic,.... skratka uvozniki se glih ne trudijo prevec za reklamo. meritve je skoraj nemogoce delat, ker tudi ce mas motor nimas aparatur in prostora (edine avto meritve se vcasih delajo na brniku - same komplikacije). niti testa gum ne mores naredit ker jih ne dobis, kaj sele da bi pol to strokovno stestiral na kaki progi. to si lahko privoscijo samo VELIKI v EU. o kakih testin na 50.000 km pa lahko vsi novinarji samo sanjajo. MOTOPULS hodi po motorje v nemcijo k nemskim zastopnikom ampak tudi to je vprasljivo. SUPPORT YOUR LOCAL PERVERT!!!
vrho1679 Objavljeno September 5, 2001 Opozori Objavljeno September 5, 2001 Ce se ne motim so pri cajtngih DELO/svet vozil dobili YAMAHO FJR 1300 na vzdržljivostni test. Ne vem pa če je 50.000 km (vsaj 25k pa je).
ak Objavljeno September 5, 2001 Opozori Objavljeno September 5, 2001 quote:motoristicno revijo ce ti noben uvoznik noce motorjev na test dat, ni skoraj nobenih predstavitev in tiskovnih konferenc, malo je novic,.... skratka uvozniki se glih ne trudijo prevec za reklamo. Sami izgovori. Teste motorjev, ki niso prepisani, pa pišejo totalni laiki... Ejkej
RAN Objavljeno September 5, 2001 Opozori Objavljeno September 5, 2001 Pa saj je z internetom postal ves svet ena vas. Pa kaj res mislite, da bo Slovenija, ki predstavlja nekaj sto prodanih motorjev na leto lahko prenesla ne vem kakšne kvalitetne revije pa teste pa,... Vse je biznis in kvalitete tovrstne v tem malem prostoru še dolgo ne bo ali pa nikoli. Zato pa zajadrajte v svet pa tam informacije nabirat. Je pa res, da je tudi tam dosti šodra ampak vsak je sam sebi selektor in na podlagi znanja, ki ga ima, se lahko prefiltrira do verodostojne informacije, če pa tega nima,... pa gre na MOTOSVET in tam vpraša. lp RAN
vrho1679 Objavljeno September 5, 2001 Opozori Objavljeno September 5, 2001 Tako je. Problem je le v tem da mnogo ljudi sploh ne ve še za našo stran, nekaj jih pa še interneta ne zna uporabljat.
RAN Objavljeno September 5, 2001 Opozori Objavljeno September 5, 2001 quote: Tako je. Problem je le v tem da mnogo ljudi sploh ne ve še za našo stran, nekaj jih pa še interneta ne zna uporabljat. Še na sodišču velja, da nevednost ni opravičilo za napačno ravnanje. Zatorej, čim več vedet je imperativ. lp RAN
Pervy Objavljeno September 5, 2001 Opozori Objavljeno September 5, 2001 quote: Ce se ne motim so pri cajtngih DELO/svet vozil dobili YAMAHO FJR 1300 na vzdržljivostni test. Ne vem pa če je 50.000 km (vsaj 25k pa je). yap. test za 1. leto. je pa tudi edina yamaha, ki je letos na kakem testu. v slo dajo na test motorje (od vecjih) samo aprilia in BMW, vcasih triumph iz zelo zelo redko honda. SUPPORT YOUR LOCAL PERVERT!!!
Ales Objavljeno September 6, 2001 Opozori Objavljeno September 6, 2001 Jaz zelo rad berem nemski reviji MO in Motorrad, sam so pa tuje revije zelo drage nad 1000sit.
motomanijak Objavljeno September 7, 2001 Opozori Objavljeno September 7, 2001 Mene predvsem zanima kje kupujete tuje revije. Konkretno: EasyRider in Freeway v Mariboru ali kje drugje. Tanx! MM
RAN Objavljeno September 7, 2001 Opozori Objavljeno September 7, 2001 quote: Mene predvsem zanima kje kupujete tuje revije. Konkretno: EasyRider in Freeway v Mariboru ali kje drugje. Tanx! MM Cycle world si redno sposodim v knižnici. Je najceneje. lp RAN
Pervy Objavljeno September 7, 2001 Opozori Objavljeno September 7, 2001 revij ala easyrider ali freeway v MB se nisem videl. kvecemu kaksen motorrad, ki pa ga tako imam narocenega in ga ne kupujem. SUPPORT YOUR LOCAL PERVERT!!!
Ice Objavljeno September 7, 2001 Opozori Objavljeno September 7, 2001 easyrider je skoraj v vsaki vecji trafiki v graz-u za dobiti.freeway,ker je italijanska,sem pa dosedaj samo enkrat videl na glavni zelezniski postaji. ----- who dares wins
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se