Skoči na vsebino

Serviserji motorjev - najslabši IN najboljši 2

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

Zanimivo... dal sem funkcijo iskanje in kljucno besedo "servis" pa mi ni najdlo tega topica... :hmm: Sreca da so moderatorji, da pomagajo najti iskano. ;)

Uglavnem...

No, jaz moram nardit servis na motorju - olje in olni filter. Kje se to splaca da ti to naredijo? Imam SUZUKI GSX 750 F. Za en pameten denar ali vsi res hocejo imeti vrtoglave cene?

Posluste tole...

naletel sem na sila neprijazen srevis... v Slov. Konjicah je en YAMAHA MotoMirči servis. Najprej grem v trgovino in se zmenim za ceno mi rece 12.700 SIT. Potem pridem kao rezervirat, pa mi sef rece 15.000 SIT, potem si je ze premislil in rekel do 18.000 SIT. Res je, da bi v zadnji ceni pregledal se ostale filtre in nategnil ketno, ampak samo pregledal... vseeno, ce nebi prislo do spora... rekel sem mu naj se odloci kok je cena in da naj pove neko fiksno ceno, ker da nau nakoncu preko 20.000 SIT, tko k ti mehaniki radi pocnejo.

No, po tem pa je bil uzaljen ces, da mu zbijam ceno. Ker ve kje delam (ce parv se osebno ne poznava), mi je zacel govorit da imam visoko placo in da tko v sluzbi nc ne delam in da mi taksen servis nebi smel biti problem placati - kaj pa ima to z njegovim servisom, sem se vprasl sam? No karkoli... potem sm mu reku, da bi rad bil pac ob servisu poleg, je reku, da to pa ne, razen ce bom pri vratih stal in bom notri gledal skozi vrata. Katastrofa od katastrofe.

No karkoli... sila neprijazen šef servisa in ob enem se serviser.

Poslusajte tole: pridem domov poklicem na AH ODAR Celje in tam mi recejo da samo olje in olni filter racunajo 10.000 SIT z menjavo. Ce mi pogleda se ostale stvari pa ne sme presegat 15.000 SIT pa je original servis in ne nek "po domace". Pa se poleg sm lahko. Res pa je da imajo majceno guzvico... ;)

Jaz vem, da morjo decki neki zasluzit, ampak to morjo znat prodat... jaz sem imel enak primer tudi s serviserjem avtomobila, ko mi je en serviser navijal cene dokler se nisem dobro spoznal na te stvari. Potem sm pa nasu enega super serviserja, ki je pooblasceni serviser in ne "neki po domace"... pa zdej vsa leta odlicno sodelujemo. Sem lahko poleg svojega avtomobila in se rzalaga mi kako je potrebno kaj postoriti pri avtomobilu. Ko bi bil se kaksen taksen za motorje, bi bil res srecen.

Zdi se mi neumno, da lahko en isto delo naredi cenje in prijazno kot pa neki, ki je ima zelo slab dan ali pa ne zna delati s kupcem. Pa zdi se mi tudi nefer, ker sem bil prijazen in niti malo se nisem razjezil ob njemu, on pa kaj ni podivjal...

Popravljeno . Popravil border
Objavljeno (popravljeno)

Mojo izkusnjo imas par postov nazaj.

Barboric iz zuznberga je naredil vse korektno, dal listek s cenam delov in glej ga zlomka. Olje, filter in mazilo za ketno ima drazje kot v stacuni. No me je pac za unih par jurjev oskubil. sam se bom pa naslednič raj prej pozanimu kok pride.

Rečmo olje motul 5100 4l - 10000 sit

Popravljeno . Popravil lavit
Objavljeno

Mojo izkusnjo imas par postov nazaj.

Barboric iz zuznberga je naredil vse korektno, dal listek s cenam delov in glej ga zlomka. Olje, filter in mazilo za ketno ima drazje kot v stacuni. No me je pac za unih par jurjev oskubil. sam se bom pa naslednič raj prej pozanimu kok pride.

Rečmo olje motul 5100 4l - 10000 sit

ja jebiga nima dobrega rabata ker večje količine kupuje :lol1:

kar pa se olja tiče pa no ja sam za malco je šu čez normalno ceno :kva2:

saj si mlad te bodo že izučili :lol1:

sam ne se dat pajsar v roke :grim

meni je žal da ga nisem uporabil par let nazaj :grim bi mi bil danes marsikdo hvaležen jaz pa že verjetno z dopusta na Dobu :lol1: :lol1: :lol1:

ne vem zakaj se kle v tej temi ponavlja ena in ista oseba(kwazi serviser) :hmm:

ne zasledim pa odgovorov ali komentarjev Primec,pa Barborič..pa od Elise pa Oven...no še precej sem jih pozabu

le zakaj???????

mački na rep stopiš pa MIJAVKAAAAAAAAAAAAA :eek:

Objavljeno

a ves da mi ni cist jasno kaj si hotel povedat....res da sem premalo spal ampak.... :alien1:

Objavljeno

Cena: 21000sit za prvi servis (olje, filter, gumica, delo) kar se mi zdi ok. Zdej pa gasaaaa :kva2:

Ful drago... 10.000 SIT pride menjava olja, olje in olni filter -> SUZUKI ODAR Celje.

Normalni servisi to je olje, olni filter, nastela ti ketno, pnevmatike, pregleda zracen filter, prklopi na racunalnik je nekje 18.000 SIT.

Objavljeno

neverjetno, kako vsi zadnje cajte hvalte te šraufmojstre...

Objavljeno (popravljeno)

RAJE SE OBESITE; KAKOR PA DA VAM ON SERVISIRA MOTOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Full se mi je pri Aprilii mudilo za prvi servis in soboto ( ali petek?) pred prvim majem sem rabil prvi servis! Pa sem klical naokrog, pa ni nobeden mogel, razen on! Sem peljal motor tja: cez 5 ur je bil gotov( vmes sem se dolgocasil)! IZREDNA NEPRIJAZNOST! Racun:11000 SIt!? Placal, brez racuna!!!!! SLABO KLASIFICIRANI SERVISER???!!! tOREJ, NEKAJ REKLAME SEM MU PA LE NAREDIL!hA, hA!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jst sm pa motor pustil pri njem na servisu ravno v četrtek in je rekel da ga dobim naslednji teden :?

Popravljeno . Popravil CAPIROMZY
Objavljeno

Omenjeni tip zgoraj je govoril o Mirku Živcu, pozabu napisat ker me je tolk strah ratal :)

Objavljeno

Živc je itak po mnenju mnogih nateg čisti..Mene je tud ene 5 let nazaj nategoval s popravilom skuterja..s ceno in trajanjem..sicer je bil skuter totalka, vendar jepopravilo trajalo 2 mesca...

lp

Objavljeno

Če mate radi svoj motor, se vozite par ulic stran od servisa Lučka--->mirko živec. Ker model ti bolj zjebe motor kot pa zrihta :BUA:

Objavljeno

Mne pa zanima kva mente o Vombergarju, al je drag, če dobr nardi itd.

Objavljeno

Mne pa zanima kva mente o Vombergarju, al je drag, če dobr nardi itd.

podn od podna, tut odnos do stranke ne glede al je to po telefonu al tko... po profilu sklepam da mas aprilio, tko da jo raj pel do langusa v ljubno bo bols (ne, nisva u sorodu :D)

Objavljeno (popravljeno)

Jebemti boga. Jaz sem mel motor pred enim tednom na servisu (olje, filtri, štelanje ventilov...) in pridem danes iz 120km ture domov, parkiram in kaj opazim? Da mi curi olje :angry: In to na desni strani in ne tam kot je olje in menjalnik. A je komu jasno kaj bi to blo? Dihtnga al kaj podobnega? Matr mu serviserju. Ne bom povedal kje sem servisiral, da slučajno ne bere foruma pa bo jezen. Saj lahko da ni on nič kriv.

A mogoče kdo ki se malo bolj spozna na motorje ve vsaj približno kaj bi lahko bilo narobe?

Popravljeno . Popravil Frenky
Objavljeno

Jebemti boga. Jaz sem mel motor pred enim tednom na servisu (olje, filtri, štelanje ventilov...) in pridem danes iz 120km ture domov, parkiram in kaj opazim? Da mi curi olje :angry: In to na desni strani in ne tam kot je olje in menjalnik. A je komu jasno kaj bi to blo? Dihtnga al kaj podobnega? Matr mu serviserju. Ne bom povedal kje sem servisiral, da slučajno ne bere foruma pa bo jezen. Saj lahko da ni on nič kriv.

A mogoče kdo ki se malo bolj spozna na motorje ve vsaj približno kaj bi lahko bilo narobe?

Tesnilo pokrova oljnega filtra

Objavljeno

Tesnilo pokrova oljnega filtra

Za to pa dvomim,da bi biu serviser kriv :D :P

Objavljeno (popravljeno)

CCA. 15 let sem že v motorističnih vodah, kar tudi ni tako malo in v tem času sem spoznal zelo malo dobrih serviserjev, ki storijo to kar človek (ki ima svoj motor rad) od njega pričakuje.

Eden takšnih je LANGUS-Ljubno :worship:

Popravljeno . Popravil CAPIROMZY
Objavljeno

Za to pa dvomim,da bi biu serviser kriv :D :P

Seveda je kriv serviser,gumi obročka ni zamenjal ali je gumi obroček pri montaži precviknil,to napako mora odpraviti ni pa tako kritično. Problem je če je na enem od vijakov navoj poškodovan.Tudi to se da popravit z navojnimi vloški (spiralami) Helicol, :OK:

Objavljeno

podn od podna, tut odnos do stranke ne glede al je to po telefonu al tko...

Moj podpis. :grim

Objavljeno

Informacija za štajersko......Če imate cross ali pa hard endure - imel sem Husqvarno TE 610....je najboljši-hmmmm ne bi vedel kako se piše, je pa iz Zg. Hoče pri mariboru in dela v domači garaži (tip je res star ata, ampak obvlada pa v nulo). Meni je iz Italije naročil elektroniko (kar je za mojega ekzota bilo težko) servis in vse porihtal. Z računi da ne bo pomote me je prišlo delo 6 jurjev, kar se mi zdi zelo malo. Pa tud ko sem se s kolegi - motokrosisti menil je baje tip res car.

2. serviser za mojo zzr-ko ki je bil pred cca slabim mesecem dni pa je tud "garažni" mojster - kolega, ki je "majstor svog zamata"- v glavnem obvlada in je zeloooo pazljiv :OK: . Na mojo antično prevozno sredstvo je pazil in rihtal kot da je nov. :D

Previdno šraufal , da se plastika ne poškoduje v navoju in podobno. Za celoten servis , s svečkami,filtri, ojlem, bremzami, zavornim oljem, ketno španal in vrjetno še kaj (nisem poslušal-sem komaj čakam da sem se odpeljal spet :grim ) 20 jurjev. Men se ne zdi dost.

Za mnenja pa sem hvaležen. :P

:whistle:

Jaz vem da bom še ziher k njemu vozil. Čeprav brez štempla v knjigi (ker je itak nimam)

Objavljeno

Ti se piše Predan - večkratni državni prvak v moto crossu....

Tudi meni je včasih "šraufal" - res se spozna na zadevo, kar govori tudi dejstvo, da je bil pred leti uradni mehanik Slo ekipe na svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Informacija za štajersko......Če imate cross ali pa hard endure - imel sem Husqvarno TE 610....je najboljši-hmmmm ne bi vedel kako se piše, je pa iz Zg. Hoče pri mariboru in dela v domači garaži (tip je res star ata, ampak obvlada pa v nulo). Meni je iz Italije naročil elektroniko (kar je za mojega ekzota bilo težko) servis in vse porihtal. Z računi da ne bo pomote me je prišlo delo 6 jurjev, kar se mi zdi zelo malo. Pa tud ko sem se s kolegi - motokrosisti menil je baje tip res car.

2. serviser za mojo zzr-ko ki je bil pred cca slabim mesecem dni pa je tud "garažni" mojster - kolega, ki je "majstor svog zamata"- v glavnem obvlada in je zeloooo pazljiv :OK: . Na mojo antično prevozno sredstvo je pazil in rihtal kot da je nov. :D

Previdno šraufal , da se plastika ne poškoduje v navoju in podobno. Za celoten servis , s svečkami,filtri, ojlem, bremzami, zavornim oljem, ketno španal in vrjetno še kaj (nisem poslušal-sem komaj čakam da sem se odpeljal spet :grim ) 20 jurjev. Men se ne zdi dost.

Za mnenja pa sem hvaležen. :P

:whistle:

Jaz vem da bom še ziher k njemu vozil. Čeprav brez štempla v knjigi (ker je itak nimam)

Objavljeno

Ti se piše Predan - večkratni državni prvak v moto crossu....

Tudi meni je včasih "šraufal" - res se spozna na zadevo, kar govori tudi dejstvo, da je bil pred leti uradni mehanik Slo ekipe na svetovnem prvenstvu v Braziliji.

ahaaammmmmmm pol sem pa na pravega naguznil takrat, po priporočilu kolega......

atek je res car......in kr tako naprej..... :OK:

Objavljeno

Pozdravljeni,

me zanima, če je kdo že servisiral svojega motorinota pri J. Primec na Vič-u?

Samo da ali ne, in ali bi ga priporočali!

LP

P.S. tudi izkušnje so dobrodošle

thanks

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!