Skoči na vsebino

AJ em sou sou hepi oz. uvoz motorja po vstopu v EU

Priporočene objave

Objavljeno

Rabljena vozila se bodo iz držav EU lahko uvažala s predložitvijo originalnega dokumenta o registraciji vozila v državi, iz katere bo vozilo uvoženo. Vozilo bo treba pripeljati na pooblaščeno strokovno organizacijo (kot doslej), ki bo pregledala njegovo skladnost s podatki v dokumentih in tehnično stanje ter izdala Izjavo o skladnosti posamično pregledanega vozila. Lastniku vozila ne bo več treba priložiti potrdila proizvajalca oz. pooblaščenega uvoznika o skladnosti vozila z mednarodnimi homologacijskimi predpisi, saj bo to dokazoval že originalni dokument o registraciji vozila.

Starost vozila pri uvozu ne bo več predstavljala ovire.

Vir: SLO in EU-o pogajanjih in njihovih posledicah, LJ, Urad Vlade RS za informiranje, 2003.

Vem, da 1.Maja 2004 bo srecen dan, to sem zacutil ze zjutraj, vem da 1.maja 2004 bo srecen dan, tudi to se zgodi

Objavljeno (popravljeno)

.....vem pa nekaj! Ne bom se več zajebaval z slovenskimi firmami in bom šel v bliznjo Italijo ali pač Avstrijo, kupil novi model, novi motor, dobil popust brez nekega debelega pogajanja, nekaj opreme in gadget gidgits za nameček, profesionalen odnos itn...namesto, da se srečam ponovno z nefleksibilnostjo in kratkovidnostjo Slovenskih quazi štantarjev come trgovcev!

For my money, you're gonna kiss my ass and then some!

Popravljeno . Popravil J
Objavljeno

BTW........da si naute slučajno delal kakšne posebne utvare o blaznih popustih,pa neverjetni prijaznosti prodajalcev na drugi strani Alp...........pejte sprobat naprimer v Celovec......vas bo hitro minilo..........samo podatek za zravn.....iz nepreverjenih kanalov sem izvedel,da 60% trgovcev v Honda...*** zna slovensko........aja,a da govorijo z vami tako????? NOPE!!!!!!!!!!

Objavljeno

zelo razveseljiva stvar, poznam fanta,ki naslednje leto planira nakup bmw-ja iz Nemčije (on bo še bolj vesel), kake takse bo pa potrebno plačati, a kdo kaj ve o tem, da ne bo na koncu pri nas nakup novega cenejši,...

Objavljeno
BTW........da si naute slučajno delal kakšne posebne utvare o blaznih popustih,pa neverjetni prijaznosti prodajalcev na drugi strani Alp...........pejte sprobat naprimer v Celovec......vas bo hitro minilo..........samo podatek za zravn.....iz nepreverjenih kanalov sem izvedel,da 60% trgovcev v Honda...*** zna slovensko........aja,a da govorijo z vami tako????? NOPE!!!!!!!!!!

Nakazujem poanto, da če ti Xtrgovec ne odgovarja, greš čez cesto k drugemu Xtrgovcu potem tretjemu Xtrgovcu.....v masovni konkurenci (bistven faktor) si ti kot kupec car! Jaz sem marca kupil nov model, in sem malo btw namignil "Kaj pa kakšen recimo popust?". V reakcijo sem dobil "Ee ne no, to ti je nov model in ostale balle...." v tem času sem pa spremljal kako na internetu firme ponujajo isti model ze vnaprej s popusti in izbiro dodatne opreme še predno je model prišel dejansko iz tekočega traka! Mimo očitne finančne prednosti, so mi takšni "v dobr veri" komercialni pristopi ze v principu všeč! - No names!

Objavljeno

Jest sem tut o tem razmisljal, preden sem si Horneto kupu - cene so bolj ugodne, sploh kar se rabljenih tice. Samo racunaj na to, da bos moral nazaj po mwst, da ni nujno, da ti ga dajo (trgovina mora to omogocat) in da je spedicija svinjsko draga. Drugace pa za primerjavo cen poglejte mal na mobile.de. Npr. Cena rabljene hornet 900 pri Habatu (528 km, nosilec za kufer, sipca) - 1.850.000 pa se prvi servis moras placat. Cena rabljene hornet 900 na mobile.de (3300km, sipca, nosilec za kufer top in stranski) 1.550.000 Obe sta dec. 2001 letnik.

Objavljeno
Jest sem tut o tem razmisljal, preden sem si Horneto kupu - cene so bolj ugodne, sploh kar se rabljenih tice. Samo racunaj na to, da bos moral nazaj po mwst, da ni nujno, da ti ga dajo (trgovina mora to omogocat) in da je spedicija svinjsko draga. Drugace pa za primerjavo cen poglejte mal na mobile.de. Npr. Cena rabljene hornet 900 pri Habatu (528 km, nosilec za kufer, sipca) - 1.850.000 pa se prvi servis moras placat. Cena rabljene hornet 900 na mobile.de (3300km, sipca, nosilec za kufer top in stranski) 1.550.000 Obe sta dec. 2001 letnik.

kaksen mwst. mwst dobis nazaj samo za nove motocikle.

tle bom dal dva primera za motocikel narejen v eu, al pa za motocikel narejen drugje.

Osnova 4.000 eur = 930.000,00 sit!

Narejen v EU.

Carina= 0

DDV 20% = 186.000,00 sit

Trošarina 1% = 9.300,00 sit

Homologacija: 1. potrdilo uvoznika = cca. 24.000,00 sit, 2. Integral: 23.000,00 sit.

Špediter na meji cca. 6.000,00 sit

Špediter v carinski coni: cca. 15.000,00 sit

Parkirnina cca. 5 dni = 10.000,00 sit

Narejen na Japonskem

Osnova 4.000 eur = 930.000,00 sit

Carina 27%= 251.100,00 sit (carina se prišteje osnovi za izračun ddv in toršarine)

DDV (osnova 1.181.100,00 sit) = 236.220,00 sit

Trošarina 1,5% (osnova enaka kot pri osnovi za ddv, le zaradi zneska višji odstotek) = 17.716,00 sit

Ostali stroški pa so nespremenjeni.

Take stroske ob pogoju da je motor star manj kot 5 let mas zdaj.

Kaj bo s temi stroski ob vstopu v eu pa ne vem. skor ziher sem da carine ne bo. ddv pa najbrz ostane ;)

lp :D

Objavljeno

Dragi moji, od maja 2004, ko stopimo v carinsko unijo, kar pomeni, da bodo cariniki iz meja SLO-I, SLO-A in SLO-H izginili, ostali pa bodo mejni policisti, ne bo nazaj nobenega Mwt"štojerja" ali pa IVe, ker bomo vsi notri.

Objavljeno

In tako tudi moto oprema ne bo več tako poceni kot je dunno.gifcrying.gif

Objavljeno

res je, ampak kje si dobil trošarino? na vozila

Objavljeno

Če ni s tisto trošarino mišljena carinska tarifa, ali kako že temu rečete v carinski službi, s katero opalite uvoznika za pokritje administrativnih stroškov carinske službe.

Objavljeno

mwst, ivo ddv boš še vedno plačal, samo v državi, kjer boš kupil motor - logika je ista, kot v SLO plačaš ddv, boš sedaj državljan evrope in v nemčiji plačaš mwst (pa ga ne dobiš nazaj)... tako da cenam motorjev v nemčiji prištejte še njihov davek

je pa res da nisem čisto 100% ziher da bo taku, ampak logika pravi da bo

Objavljeno
res je, ampak kje si dobil trošarino? na vozila

ja to je tist k vzame drzava za ceste.

Objavljeno
mwst, ivo ddv boš še vedno plačal, samo v državi, kjer boš kupil motor - logika je ista, kot v SLO plačaš ddv, boš sedaj državljan evrope in v nemčiji plačaš mwst (pa ga ne dobiš nazaj)... tako da cenam motorjev v nemčiji prištejte še njihov davek

je pa res da nisem čisto 100% ziher da bo taku, ampak logika pravi da bo

kaksen mwst pa ddv. pol ne bo vec nemcija pa avstrija pa kurac palac. vsi bomo europa. carinikov na mejah ne bo vec (meje EU). prej sem reku da bo mogoce ddv. my mistake. sam prnest bos mogu da je avto ze biu registriran v eu in ga bos lahko registriral tudi tukaj.

tale tvoja logika je za en kurac ce mene vprasas :lol:

lp <_<

Objavljeno
Samo racunaj na to, da bos moral nazaj po mwst, da ni nujno, da ti ga dajo (trgovina mora to omogocat)

Od kje pa tebi ta ideja? na mobile.de imas prodajalce, ki ti povrnejo mwst tudi na rabljene motorje. Ce ne verjames, preveri (obljukaj mwst ausweisbar pri iskanju). Ocitno imas drugacne zanesljive informacije, prosim deli jih z nami (in morda se s prodajalci iz nemcije).

Objavljeno
Samo racunaj na to, da bos moral nazaj po mwst, da ni nujno, da ti ga dajo (trgovina mora to omogocat)

Od kje pa tebi ta ideja? na mobile.de imas prodajalce, ki ti povrnejo mwst tudi na rabljene motorje. Ce ne verjames, preveri (obljukaj mwst ausweisbar pri iskanju). Ocitno imas drugacne zanesljive informacije, prosim deli jih z nami (in morda se s prodajalci iz nemcije).

ves kaj reces cloveku k ma na vsakem ocesu po eno sljivo.

ja, nc. so mu ze dvakrat lepo povedal. :huh:

uglavnem, jst govorim cist iz prakse. tist k neki kljukas mwst ausweisbar lohk gladko pozabis. to velja samo za nove motocikle. jst sm tud ze bil glih na tem da grem dol po motor in ga prpelem ko sm zvedu novico, ki sem jo napisal v prvem postu. sem pa motor najdu lih na mobile.de. uglavem ce misls kupit motor v tujini pocak se mal (ce seveda "motonagon" ni prevelik). dejansko so cene rabljenih po tem ko ga pripeljes v slo iste kot v slo oz celo visje, ce je japonc. predvsem se gre pri tem uvozu iz tujine za izbiro. ki je pac v sloveniji ni. nazalost :( :( :(

ce te se kej zanima pa kar vpras, nc bat. :ph34r: :ph34r: :ph34r:

lp <_<

Objavljeno
Dragi moji, od maja 2004, ko stopimo v carinsko unijo, kar pomeni, da bodo cariniki iz  meja SLO-I, SLO-A in SLO-H izginili, ostali pa bodo mejni policisti, ne bo nazaj nobenega Mwt"štojerja" ali pa IVe, ker bomo vsi notri.

Hkhm, sicer nema velik veze s to temo..... :unsure: ....ampak dejstvo je, da bodo CARINIKI ostali na meji......

...tisti SLO - HR seveda.... :lol:

LP

Objavljeno

DDVIVAMVSTWATK....CPALAC gor dol in naokoli, ogromno Evropsko trzišče z nešteto prodajalcev ene te iste robe, z strogo reguliranimi garancijami tudi glede rabljenih mopedov - to se nam naj bi obetalo. Artikel "zhblj" s ceno X eurov pri treh trgovcih na isti ulici. Če mi spusti tretji 5% bom šel prvemu, ki me čaka z darilcem a drugi je bil prijazen in mi bo dal na obroke itn..."take your pick!"

BTW! Marca sem si šel ogledat črn Motto Guzzi V11 LeMans, a glej ga zlomka, sredi delovnega dne trgovina zaprta! Grem zraven kjer prodajajo Alfe in vprašam WTF?. Mrs. Ugly mi pa kratko odrezavo reče, da so na seminarju v Italiji in ne ve kdaj pridejo! Jaz pa "Kako je to mogoče, da zaprejo in kar grejo?" nakar mi Mrs.Ugly "prtozte se direktorju!" Jaz pa "NE! grem drugam zapravljat!" in sem šel kupit Ninjo! Tukaj zdaj nima veze ali in koliko/če bi bil jaz zadovoljen z guzzlnom, pač pa če se bojo kdaj naučil bo prepozno! Lp. J.

Objavljeno
ostali pa bodo mejni policisti, ne bo nazaj nobenega Mwt"štojerja" ali pa IVe, ker bomo vsi notri.

Hkhm, sicer nema velik veze s to temo..... :unsure: ....ampak dejstvo je, da bodo CARINIKI ostali na meji......

...tisti SLO - HR seveda.... :lol:

LP

To je že res da ne bo vračila davka, samo ga v tem primeru tudi pri nas ne boš plačeval...

Objavljeno

Evropa...Evropa....vsaj nekaj pametnega.... :P

Objavljeno

Jaz bi tudi takoj letel po motor v Italijo, pa se mi žal ne da čakati do 2004. Ali bom pač moral čakati tako ali tako, ker na Claasu še vedno nimajo blage veze, kje je moj Harley? :angry: :angry: :angry:

Objavljeno
Jaz bi tudi takoj letel po motor v Italijo, pa se mi žal ne da čakati do 2004.

Zakaj ga pa že zdaj ne greš iskat (če ga imajo)?

Objavljeno (popravljeno)
Jaz bi tudi takoj letel po motor v Italijo, pa se mi žal ne da čakati do 2004. Ali bom pač moral čakati tako ali tako, ker na Claasu še vedno nimajo blage veze, kje je moj Harley?  :angry:  :angry:  :angry:

:blink: :blink: :blink: A ti pa se kr cakas????? :blink: :blink: :blink:

Pa dobr....a ti ene 3 crnogorce posodim ;) ;) <_<

Ce bo pomagal

LP

Gugo B)

Popravljeno . Popravil Gugo
Objavljeno
Jaz bi tudi takoj letel po motor v Italijo, pa se mi žal ne da čakati do 2004.

Zakaj ga pa že zdaj ne greš iskat (če ga imajo)?

Ker sem ga že pri Claasu vplačal. J****** :angry:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!