Skoči na vsebino

STOP Policija !

Thundercat

Priporočene objave

V bistvu je kolona vozil stala.Jz pa sem po en avto obvozil brez,da bi šel na nasprotni vozni pas-imam tudi ime osebe,ki je bila v enem izmed avtov.Jz sem prej vidu policaja a sem to naredu,ker je dovoljeno

Sm meu jst tut 2 priči itd... Policist je uradna oseba in ni razloga, da se mu ne verjame ;) been there, done that :( 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@Blond:Poskodbe, ki jih je Sesir pred kratkim utrpel (izvidi so dokaz), so dober razlog, da bi obravnavo morali preloziti dokler ne bo sposoben udelezbe.

Se pac ne pise Zidar in podobna lopovska banda.

Popravljeno . Popravil Frips
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V petek mi je potekel tehnični,nisem šel ker je skoz bilo slabo vreme.Kolika je kazen,če me dobijo na poti na tehničnega?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sneg je bil? Oprosti, ampak to je pa malo za lase privlečeno... En mesec prej že lahko greš na tehničnega. Dež pa res ne more biti ovira. Saj te tudi na poti kje pere, mar ne..? Drugače pa za kazen -ne vem. PoGooglaj. Je pa motor zavarovan še mesec dni po poteku tehničnega. Kazen za neregistriran motor pa seveda plačaš, če te dobijo modri možje..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

-tujkaj na štajerskem koncu je bilo vreme bolj bogo,pogoste padavine,v glavnem sneg,ceste mokre,polne peska,hladno,skoraj nikoli čez +5,upal sem do zadnjega,da bo boljše,pa ni bilo

-sicer mi je eden policaj povedal,da je kazen 100 eura,inštruktor vožnje je plačal 500 :klicaj:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bi prosil, kje piše, da velja zavarovanje še en mesec po poteku zavarovanja.  To je pa za registracijo.

III. REGISTRACIJA VOZIL

Prvi oddelek: Splošne določbe

26. člen

(pogoji za udeležbo v cestnem prometu)

(1) Za udeležbo v cestnem prometu morajo biti vozila registrirana, imeti veljavno prometno dovoljenje ali veljavno dovoljenje za preskusno vožnjo in biti označena s predpisanimi registrskimi ali preskusnimi tablicami, izdanimi za njihovo označitev.

(2) Ne glede na prejšnji odstavek lahki priklopniki niso registrirani, morajo pa imeti brezhibne predpisane naprave in opremo, biti označeni s ponovljeno registrsko tablico vlečnega vozila in imeti veljavno potrdilo o opravljenem tehničnem pregledu, na katerem je označen rok, ko mora vozilo opraviti tehnični pregled, ali obvestilo o roku prvega tehničnega pregleda. V cestnem prometu smejo biti tudi neregistrirani motokultivatorji in delovni stroji, če imajo brezhibne predpisane naprave in opremo.

(3) Vozila diplomatskih in konzularnih predstavništev, misij tujih držav, predstavništev mednarodnih organizacij v Republiki Sloveniji in njihovega osebja, tujih gospodarskih, prometnih, kulturnih in drugih predstavništev, tujcev, ki stalno ali začasno prebivajo v Republiki Sloveniji več kot šest mesecev, ter druga vozila, ki so v Republiki Sloveniji sproščena v prost promet ali dana v postopek začasnega uvoza, ki traja več kot šest mesecev, smejo biti v cestnem prometu v Republiki Sloveniji, če so registrirana v Republiki Sloveniji.

(4) Določba prejšnjega odstavka ne velja za vozila tujcev, ki stalno ali začasno prebivajo v Republiki Sloveniji več kot šest mesecev, in so vozila registrirana v eni od držav članic Evropske unije.

(5) Vozila, registrirana v tujini, smejo biti v cestnem prometu v Republiki Sloveniji, če imajo registrsko tablico in listino o registraciji vozila. Vozilo mora biti označeno z oznako države, v kateri je vozilo registrirano, kot jo predpisuje veljavna mednarodna konvencija o cestnem prometu. Oznaka države sme biti na posebni nalepki ali na registrskih tablicah.

(6) Ne glede na prejšnji odstavek smejo biti v cestnem prometu tudi vozila, označena s tujimi preskusnimi ali začasnimi tablicami, če so tehnično brezhibna, imajo sklenjeno obvezno zavarovanje odgovornosti v mednarodnem prometu in veljavno listino za preskusno vožnjo ali veljavno listino o registraciji.

(7) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali tretjim odstavkom tega člena.

(8) Ne glede na prejšnji odstavek se voznik vozila, ki mu je veljavnost prometnega dovoljenja potekla, pa od poteka veljavnosti prometnega dovoljenja ni poteklo več kot 30 dni, kaznuje z globo 100 eurov.

(9) Z globo 5000 eurov se kaznuje za prekršek pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, ki ravna v nasprotju s prvim ali tretjim odstavkom tega člena, njihova odgovorna oseba pa z globo 500 eurov. Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek tudi odgovorna oseba državnega organa ali organa samoupravne lokalne skupnosti, ki ravna v nasprotju s prvim ali tretjim odstavkom tega člena.

(10) Ne glede na prejšnji odstavek se z globo 1000 eurov kaznuje za prekršek pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, ki ravna v nasprotju s prvim odstavkom tega člena, njihova odgovorna oseba pa z globo 150 eurov, če od poteka veljavnosti prometnega dovoljenja ni poteklo več kot 30 dni.

(11) Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z drugim ali petim odstavkom tega člena. Voznik vozila, registriranega v tujini, ki mu na vozilu manjka samo oznaka države, v kateri je vozilo registrirano, se kaznuje z globo 100 eurov.

(12) Z globo 1000 eurov se kaznuje za prekršek pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, ki ravna v nasprotju z drugim odstavkom tega člena, njihova odgovorna oseba pa z globo 200 eurov. Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek tudi odgovorna oseba državnega organa ali organa samoupravne lokalne skupnosti, ki ravna v nasprotju z drugim odstavkom tega člena.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če niso kaj spreminjal je bilo cca 50€, če imaš neregistrirano vozilo v roku do 30 dni po poteku prejšnje registracije, ker si za ta čas še vedno zavarovan (AO) s prejšnjo polico. In tudi sedaj, ko boš delal registracijo, boš ugotovil, da ti bodo zavarovanje, čeprav ga boš sklenil kasneje šteli od dneva, ko ti je prejšnje poteklo. Če prekoračiš 30 dnevni rok, nisi več zavarovan in tudi kazen  je 500€

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bi prosil, kje piše, da velja zavarovanje še en mesec po poteku zavarovanja.  To je pa za registracijo.

III. REGISTRACIJA VOZIL

Prvi oddelek: Splošne določbe

26. člen

(pogoji za udeležbo v cestnem prometu)

(1) Za udeležbo v cestnem prometu morajo biti vozila registrirana, imeti veljavno prometno dovoljenje ali veljavno dovoljenje za preskusno vožnjo in biti označena s predpisanimi registrskimi ali preskusnimi tablicami, izdanimi za njihovo označitev.

(2) Ne glede na prejšnji odstavek lahki priklopniki niso registrirani, morajo pa imeti brezhibne predpisane naprave in opremo, biti označeni s ponovljeno registrsko tablico vlečnega vozila in imeti veljavno potrdilo o opravljenem tehničnem pregledu, na katerem je označen rok, ko mora vozilo opraviti tehnični pregled, ali obvestilo o roku prvega tehničnega pregleda. V cestnem prometu smejo biti tudi neregistrirani motokultivatorji in delovni stroji, če imajo brezhibne predpisane naprave in opremo.

(3) Vozila diplomatskih in konzularnih predstavništev, misij tujih držav, predstavništev mednarodnih organizacij v Republiki Sloveniji in njihovega osebja, tujih gospodarskih, prometnih, kulturnih in drugih predstavništev, tujcev, ki stalno ali začasno prebivajo v Republiki Sloveniji več kot šest mesecev, ter druga vozila, ki so v Republiki Sloveniji sproščena v prost promet ali dana v postopek začasnega uvoza, ki traja več kot šest mesecev, smejo biti v cestnem prometu v Republiki Sloveniji, če so registrirana v Republiki Sloveniji.

(4) Določba prejšnjega odstavka ne velja za vozila tujcev, ki stalno ali začasno prebivajo v Republiki Sloveniji več kot šest mesecev, in so vozila registrirana v eni od držav članic Evropske unije.

(5) Vozila, registrirana v tujini, smejo biti v cestnem prometu v Republiki Sloveniji, če imajo registrsko tablico in listino o registraciji vozila. Vozilo mora biti označeno z oznako države, v kateri je vozilo registrirano, kot jo predpisuje veljavna mednarodna konvencija o cestnem prometu. Oznaka države sme biti na posebni nalepki ali na registrskih tablicah.

(6) Ne glede na prejšnji odstavek smejo biti v cestnem prometu tudi vozila, označena s tujimi preskusnimi ali začasnimi tablicami, če so tehnično brezhibna, imajo sklenjeno obvezno zavarovanje odgovornosti v mednarodnem prometu in veljavno listino za preskusno vožnjo ali veljavno listino o registraciji.

(7) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali tretjim odstavkom tega člena.

(8) Ne glede na prejšnji odstavek se voznik vozila, ki mu je veljavnost prometnega dovoljenja potekla, pa od poteka veljavnosti prometnega dovoljenja ni poteklo več kot 30 dni, kaznuje z globo 100 eurov.

(9) Z globo 5000 eurov se kaznuje za prekršek pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, ki ravna v nasprotju s prvim ali tretjim odstavkom tega člena, njihova odgovorna oseba pa z globo 500 eurov. Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek tudi odgovorna oseba državnega organa ali organa samoupravne lokalne skupnosti, ki ravna v nasprotju s prvim ali tretjim odstavkom tega člena.

(10) Ne glede na prejšnji odstavek se z globo 1000 eurov kaznuje za prekršek pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, ki ravna v nasprotju s prvim odstavkom tega člena, njihova odgovorna oseba pa z globo 150 eurov, če od poteka veljavnosti prometnega dovoljenja ni poteklo več kot 30 dni.

(11) Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z drugim ali petim odstavkom tega člena. Voznik vozila, registriranega v tujini, ki mu na vozilu manjka samo oznaka države, v kateri je vozilo registrirano, se kaznuje z globo 100 eurov.

(12) Z globo 1000 eurov se kaznuje za prekršek pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, ki ravna v nasprotju z drugim odstavkom tega člena, njihova odgovorna oseba pa z globo 200 eurov. Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek tudi odgovorna oseba državnega organa ali organa samoupravne lokalne skupnosti, ki ravna v nasprotju z drugim odstavkom tega člena.

Glej 10 odstavek, do kdaj in kako si zavarovan pa povprašaj na zavarovalnici. Tam so mi namreč tako razložili, zakaj so mi v polico vpisali začetek zavarovanje 14 dni nazaj, ko mi je poteklo prejšnje, in ne z  dnem, ko sem sklenila zavarovanje. 

So pa res za 50% dvignil globo tud za 30 dni :(

Popravljeno . Popravil svobodnaptica01
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če niso kaj spreminjal je bilo cca 50€, če imaš neregistrirano vozilo v roku do 30 dni po poteku prejšnje registracije, ker si za ta čas še vedno zavarovan (AO) s prejšnjo polico. In tudi sedaj, ko boš delal registracijo, boš ugotovil, da ti bodo zavarovanje, čeprav ga boš sklenil kasneje šteli od dneva, ko ti je prejšnje poteklo. Če prekoračiš 30 dnevni rok, nisi več zavarovan in tudi kazen  je 500€

Prosim, ne nekaj na pamet pisati. So zakoni in podzakonski akti, kateri urejajo določena področja. Je potrebno kakšno stvar prebrati in potem debatirati. Ker, če nekdo napiše, da pozna nekoga, ki ima brata, ta ima sošolca in menda nekega prijatelja, kateri je nekaj slišal v gostilni, da naj bi tako bilo. Iz tega ni nič, samo zavajanje in slaba volja. V Uradnem  listu je mogoče vse prebrati.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Registracija velja do dne napisanega na prometnem dovoljenju, zavarovanje velja do dne napisanega na zavarovalni polici. Za nazaj so ti zavarovali, ker je bilo vozilo registrirano do tistega datuma in ni bilo odjavljeno. Ko bo avtu potekla registracija za več kot 30 dni, ti bodo z UE poslali pisemce za tablice.

Peti oddelek: Odjava vozila

40. člen

(odjava vozila)

(1) Lastnik registriranega vozila lahko kadar koli odjavi vozilo pri registracijski organizaciji in hkrati z odjavo izroči registrske tablice.

(2) Lastnik registriranega vozila mora odjaviti vozilo pri registracijski organizaciji in hkrati z odjavo izročiti registrske tablice, če:

1. je vozilo uničeno;

2. je vozilo odsvojeno;

3. bo vozilo registrirano v tujini zaradi preselitve lastnika vozila ali iz drugih razlogov;

4. je vozilo ukradeno;

5. je veljavnost prometnega dovoljenja potekla pred več kot 30 dnevi ali pred več kot letom dni za mopede, motorna kolesa, motorna trikolesa, lahka štirikolesa, štirikolesa, bivalna vozila, bivalne priklopnike ter starodobnike, ali

6. je med veljavnostjo prometnega dovoljenja prenehala veljati zavarovalna pogodba, ker ni bila obnovljena ali ni bila poravnana letna obveznost v skladu z zavarovalnimi pogoji.

(3) Registrskih tablic lastniku vozila ni treba izročiti, če so pogrešane, če je bilo vozilo ukradeno, če so bile zanj izdane registrske tablice z izbrano oznako ali če je bilo vozilo odsvojeno in hkrati z istimi registrskimi tablicami registrirano na novega lastnika.

(4) Odjava vozila ob spremembi lastništva je mogoča le ob istočasnem vpisu novega lastnika vozila v evidenco.

(5) Če pri prenosu lastništva vozila novi lastnik istočasno vozila ne registrira na svoje ime, mora v 15 dneh od nakupa to vozilo registrirati na svoje ime ali podati izjavo o lokaciji vozila v skladu z drugim odstavkom 41. člena tega zakona.

(6) Registracijska organizacija hrani izročene registrske tablice 15 dni od dneva izročitve, razen za tovorna, vlečna in priklopna vozila, avtobuse, mopede, motorna kolesa, motorna trikolesa, lahka štirikolesa, štirikolesa, bivalna vozila, bivalne priklopnike ter starodobnike, ki se hranijo eno leto od dneva izročitve. Če v tem roku s temi registrskimi tablicami ni registrirano isto vozilo, se izročene registrske tablice uničijo.

(7) Če v primerih iz 5. ali 6. točke drugega odstavka tega člena lastnik ne odjavi vozila in ne izroči registrskih tablic, upravna enota, na območju katere ima lastnik vozila stalno prebivališče oziroma sedež ali začasno prebivališče, če v Republiki Sloveniji nima stalnega prebivališča, pisno opozori lastnika vozila, naj v 15 dneh po prejemu opozorila izpolni svoje obveznosti iz prvega odstavka tega člena. Če lastnik vozila v tem roku ne izpolni obveznosti, upravna enota temu vozilu v evidenci registriranih vozil spremeni status v »črtano« in o tem obvesti policijo, ki registrske tablice odvzame z neposredno fizično prisilitvijo na stroške lastnika vozila, če je vozilo udeleženo v cestnem prometu ali je na javni cesti, na nekategorizirani cesti, ki se uporablja za javni cestni promet, ali drugi javni površini.

(8) Z globo 250 eurov se kaznuje za prekršek posameznik, ki ravna v nasprotju z drugim ali petim odstavkom tega člena.

(9) Z globo 2000 eurov se kaznuje za prekršek pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, ki ravna v nasprotju z drugim ali petim odstavkom tega člena, njuna odgovorna oseba pa z globo 250 eurov.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, ne vem, no... Meni je tudi moj agent rekel, da je itak še 30 dni po poteku zavarovanja, zadeva zavarovana. Ko sem rekel, da sem prišel zadnji dan registracije, pa da je hladno... Kje piše, pa res ne vem. Vedno grem pred rokom, tako da še nisem tega v praksi preizkusil.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem se registriral na forumu, da bi prišel do določene informacije oziroma, da bi kaj zvedel. Torej tako, več glav več ve. Ampak me zmoti, če nekdo nekaj na pamet nabija, namesto, da bi stvar prebral ali se pozanimal pri nekomu, ki to pozna. Hkrati pa rad pomagam, če le lahko. Meni so tudi na zavarovalnici rekli, da ne morem zavarovati vozila za primer divjadi, če je vozilo starejše od sedem let. Pa ga nisem in sklatil srno. Pa so šli dinarčki. Potem pa spoznam agenta, ki mi vse razloži in zvem, da tega ni bilo nikoli. Zato pa grem na Uradni list in prekopiram, da vsi vidijo, kako piše v zakonu in, da ne pišemo nekaj po sistemu "baba čula, baba rekla".

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, ne vem, no... Meni je tudi moj agent rekel, da je itak še 30 dni po poteku zavarovanja, zadeva zavarovana. Ko sem rekel, da sem prišel zadnji dan registracije, pa da je hladno... Kje piše, pa res ne vem. Vedno grem pred rokom, tako da še nisem tega v praksi preizkusil.

Zamenjaj agenta.....čimprej.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za avto je 120 flik, ce je potekla registracija in je manj kot 30 dni od tega dne. Verjetno za motor isto...? Zavarovanje ti pa velja se 30 dni po poteku....oz. bomo tkole obrnil, da ce se karkoli zgodi, bo zavarovalnica se zmer krila, seveda ce podaljsas pri njih se za 1 leto.

Popravljeno . Popravil DIN
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prosim, ne nekaj na pamet pisati. So zakoni in podzakonski akti, kateri urejajo določena področja. Je potrebno kakšno stvar prebrati in potem debatirati. Ker, če nekdo napiše, da pozna nekoga, ki ima brata, ta ima sošolca in menda nekega prijatelja, kateri je nekaj slišal v gostilni, da naj bi tako bilo. Iz tega ni nič, samo zavajanje in slaba volja. V Uradnem  listu je mogoče vse prebrati.

Samo zato, ker nekaj ni v Uradnem listu, ne pomeni da ne obstaja. Če bi si kdaj prebral pogoje, pod katerimi si sklenil zavarovanje avtomobilske odgovornosti bi naletel na eno stvar, ki se ji reče respiro rok in ki nakratko pomeni, da če imaš sklenjeno zavarovanje (običajno za 1 leto) in se ti v 30 dneh po preteku zavarovanja kaj zgodi, ti zavarovalnica pod pogojem, da se pri njej zavaruješ oz plačaš premijo  še za eno leto krije škodni dogodek. Velja dostikrat tudi za nezgodno itd zavarovanje.

Da boš vesel: še uradno požegnani pogoji za npr Triglav, glej 8.člen

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Poglej v pogoje zavarovanja, vse je tam. Nažalost si pa precej slabe volje, če greš za vsako svoje sklenjeno zavarovanje  gledat (hiša, nezgodno, avto, itd), ko vidiš, pri čem vse si naši vrli zavarovalničarji umijejo roke in ne plačajo oz v kaki deležih plačajo škodo :BUA:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zamenjaj agenta.....čimprej.....

Še nisem našel agencije ali agenta, ki ne bi trdil in tudi v praksi ponujal isto.

Morda ga moraš pa ti zamenjati...?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za avto je 120 flik, ce je potekla registracija in je manj kot 30 dni od tega dne. Verjetno za motor isto...? Zavarovanje ti pa velja se 30 dni po poteku....oz. bomo tkole obrnil, da ce se karkoli zgodi, bo zavarovalnica se zmer krila, seveda ce podaljsas pri njih se za 1 leto.

Očitno nisi prebral zakona.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bom drugače zastavil. Recimo, da te ustavijo in imaš potečeno prometno dovoljenje do 30 dni (tudi zavarovanje je poteklo isti dan). Bo ta plavi rekel, da je prometno potečeno, zavarovanje pa velja še 30 dni ?

2. člen

Lastnik prometnega sredstva mora zavarovanje, ki je po tem zakonu obvezno, skleniti, predno začne prometno sredstvo uporabljati v prometu in zavarovanje obnavljati, dokler je prometno sredstvo v uporabi.

Če je za prometno sredstvo predpisana registracija, sme organ, pristojen za registracijo, izdati prometno dovoljenje ali drugo ustrezno listino šele potem, ko lastnik prometnega sredstva, na ime katerega se bo prometno sredstvo registriralo, predloži dokaz, da je sklenil zavarovanje, ki je obvezno po tem zakonu.

46. člen

Z globo 500 eurov se za prekršek kaznuje posameznik, če kot lastnik vozila ali čolna ne sklene zavarovanja, ki je po tem zakonu obvezno, in če tega zavarovanja ne obnavlja (prvi odstavek 2. člena).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

policist te lahko kadarkoli pošlje na tehnični pregled, kje pa piše da je točno eno leto motor tehnično brezhiben??? pa lih en dan kasnej pa ni več ko poteče veljavnost prometne..

butasta primerjava....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pajkica, narobe si razumela. Kdo sploh piše o tehnični brezhibnosti ? Pišem o poteku prometnega dovoljenja in zavarovanja. Če pa že želiš, potem pa naj ti osvežim spomin, da mora motor opraviti tehnični pregled in biti zavarovan, da lahko podaljšaš prometno dovoljenje (pri podaljšanju je še nekaj stroškov).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!