pajkica Objavljeno Marec 11, 2014 Opozori Objavljeno Marec 11, 2014 sami polcaji pa " prjatli" polcajev...kako se mnenja hitro menjajo p.s. sam da ne bo zamere ....
Borutt Objavljeno Marec 11, 2014 Opozori Objavljeno Marec 11, 2014 sami polcaji pa " prjatli" polcajev...kako se mnenja hitro menjajo p.s. sam da ne bo zamere ....
Zivnorc Objavljeno Marec 11, 2014 Opozori Objavljeno Marec 11, 2014 sami polcaji pa " prjatli" polcajev...kako se mnenja hitro menjajo p.s. sam da ne bo zamere .... .ej... Borutt... pa Gkeko.... in ostali "taplavi". ....kamor koli pridete, naročte kavo... pa recite, da jo Živnorc plača... ... pol pa hitr laufite.... Kmet2, KLOVN, Gasperr in 2 others 5
pajkica Objavljeno Marec 11, 2014 Opozori Objavljeno Marec 11, 2014 .ej... Borutt... pa Gkeko.... in ostali "taplavi". ....kamor koli pridete, naročte kavo... pa recite, da jo Živnorc plača... ... pol pa hitr laufite.... za kva ma mene citiraš sej nis mene na kavo povabu .... koja mona
Zivnorc Objavljeno Marec 11, 2014 Opozori Objavljeno Marec 11, 2014 za kva ma mene citiraš sej nis mene na kavo povabu .... koja mona ... zato k si mi ušeč ... pa te mi je nerodn direkt povabit na .... pajkica 1
Popularna objava Borutt Objavljeno Marec 11, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Marec 11, 2014 Da ne bomo zašli s teme, nekaj o "pametnih" idejah vodstva o rokovanju z laserskim merilnikom hitrosti. To čudo tehnike ste verjetno že vsi videli. Če ne drugače, pa ob "kasiranju" državnih organov. Torej tudi poznate delovanje te škatlice. Uporabnik radarja pogleda skozi napravo, nameri piko na vozilo, pritisne sprožilec, in meritev je tu. Skoraj vedno, ker nekatere mašina noče zmeriti. Pač ni pravega odboja. Pa ne komplicirati, da radar ni bil na stojalu in ne vem še kaj. V kolikor bo nekdo premikal radar, pač ne bo mogel zmeriti hitrost želenega vozila. Jaz bi kompliciral samo, če bi me nekdo zmeril med več vozili. Torej, ko bi vozil v koloni. Laser bo že zmeril hitrost vozila, vendar je ta meritev zelo nepoštena, ker celotna kolona vozi s približno enako hitrostjo (skoraj nikoli nista dva enako hitra). Pri radarju, kjer nastane tudi fotografija je pa druga muzika. Tam dobiš sliko in račun. Problem je v usmeritvah vodstva, kako ravnati s tem laserskim merilnikom hitrosti. Na tej škatli je ekran in en kup nastavitev. Najbolj problematična je sedaj nastala nastavitev limita. To je številka, pri kateri bo laser zapiskal in zabeležil meritev v spomin radarja. Naenkrat so ugotovili (vodstvo), da moramo vedno nastaviti limit. Ker včasih je limit nastavljen zelo visoko in policist zmeri vsa vozila, vendar iz prometa izloči oziroma ustavi samo zelo hitre (pustimo nekatere plave cvetke inkasantske). Sedaj bi nas pa radi nadzirali, kar že ves čas počnejo, pa "težijo", da mora biti limit nastavljen vedno na neko nizko hitrost. Celo so ugotovili, da moramo nastaviti limit na hitrost, kjer so že predpisane kazenske točke. Če še ne veste, delajo se izpiski iz radarjev in alkotestov z namenom j... policistov, ker naj bi naredili kaznivo dejanje, ker so pa mogoče nekoga opozorili za neko nizko hitrost ali pa je nekdo opravil alkotest preventivno pred vožnjo in je bil le-ta pozitiven. Pustimo sedaj to in se osredotočimo na točke. Kazenske točke so predpisane za prekoračitev hitrosti nad 10 km/h (to je za naselje). Obrazložitev je taka, da je hujši prekršek tisti, kjer so poleg globe predpisane še najmanj 3 točke, kjer pa ni več opozorila. Torej mora biti limit nastavljen na 66 km/h, saj je še varnostna razlika 5 km/h, kar znese hitrost 61 km/h, za kar je globa 250 € in 3 kazenske točke. Iz tega sledi, da postane policist na cesti birokratski inkasant, brez lastnega čuta za pravičnost in poštenost ter brez pravice odločanja. Namesto, da bi nekdo, z laserjem v roki, meril resnično prehitre voznike, mora sedaj nastaviti limit na neko smešno vrednost in pisati kazni vsakemu, ki za nekaj km/h prekorači največjo dovoljeno hitrost. Zelo pošteno, strokovno in človeško. Kazni so zelo visoke, celo zelo previsoke. Pustimo tujino in to, kako imajo tam urejeno plačevanje kazni. So pač urejene države in tam ni izmikanja, kot pri nas. Mene bolj motijo te naše visoke kazni, katere moram ali pa bi moral pisati poštenim ljudem, ki so naredili neki prekršek. Preseratorji in ostali prepotentneži ter lokalni matadorji so tukaj izvzeti. Pri marsikomu je bilo dovolj opozorilo za teh 10 ali pa 15 km/h preveč. Sedaj pa to ne bo dovolj, kazen jim bo treba napisati. Namesto izločanja ekstremno hitrih, bo sedaj lov na čarovnice in pisanje kazni vse povprek. Samo zaradi "komande" nekaterih pisarniških fikusov, kateri sami ne najdejo pot domov. To je naša ljuba državica. Sedaj bo policist kaznovan, ker ne bo nastavil limit po željah vodstva in, ker bo do kršitelja človeški. To je sedaj glavna tema sestankov in ne to, kako bi "polovili divjake" in izločili iz prometa ostale za varnost prometa nevarne osebke. Če še niste ugotovili, kaj sem hotel napisati; vsaj v naselju upoštevajte omejitev hitrosti, ker ima nekdo raje svojo službo, kot pa nekega kršitelja predpisov. Zaenkrat je tako. Pravijo, da je prvih 100 let najslabših. Verjetno bo potem boljše. Kmet2, maxxa, maus in 7 others 10
pajkica Objavljeno Marec 11, 2014 Opozori Objavljeno Marec 11, 2014 a ni bolj kompetenten policijski sindikat za tole kot forum?
DAMI34 Objavljeno Marec 11, 2014 Opozori Objavljeno Marec 11, 2014 duce... javni forum, če ti od nekoga objave najedajo, mrtvo hladno ignoriraš Sicer pa, zdej je bilo pa že toliko okoli tega merjenja in štrafanja policistov na privat parcelah napisanega, da že mene počasi zanima kako je s tem :grim Ti jst povem s prve: če piše: dovoljeno samo za goste lokala, lahk nakasirajo samo toliko, da majo za kavo. In kavo so dolžni popit (pravilnik 234/92 s popravki 2002) ker so parkirali na privat parkirišču, k ije samo za goste lokala. S tem dejanjem (pitje kave po pravilniku 234/92 in popravki 2002) Se pa obeta sprememba pravilnika, v bistvu poenotenje z EU (uredba GS 2014/03), kjer bo za isti inkaso možno popiti tudi skodelico kakava. Kmet2, KLOVN in tosemjaz 3
Kmet2 Objavljeno Marec 11, 2014 Opozori Objavljeno Marec 11, 2014 Še dobr,da mamo moderatorko skoz prisotno,da lahko pove kdo more kam pisat in kdaj motozajebant, kamionar, MihaGS in 5 others 8
pajkica Objavljeno Marec 11, 2014 Opozori Objavljeno Marec 11, 2014 še dobr ds mamo kmete k ne vejo da je cajt za na njivo.....
DAMI34 Objavljeno Marec 11, 2014 Opozori Objavljeno Marec 11, 2014 Še dobr, da nam je enim jasno, kaj je hotu Borutt povedat. Drugi bote pa brali novice na policijskem sindikatu.... kamionar, Kmet2, I30 in 2 others 5
maus Objavljeno Marec 11, 2014 Opozori Objavljeno Marec 11, 2014 Mislim, da je pošteno, da tudi laična javnost zve kakšne "pikantnosti" ... I30, kamionar in KLOVN 3
pajkica Objavljeno Marec 11, 2014 Opozori Objavljeno Marec 11, 2014 o lej ga še en hahaha...eni res mislite da morte a ne.... a ja se posipam, jaz se iskreno opravičujem ker nisem istega mnenja kot ostali soryyyyyyyy
tosemjaz Objavljeno Marec 11, 2014 Opozori Objavljeno Marec 11, 2014 (popravljeno) @tosemjaz ... ti že tvoj nickname vse pove o tebi TO SEM JAZ ... samo TI.... samo TVOJE... kar je MOJE, ni TVOJE.... kar pa je TVOJE je (zate) tudi NAŠE... kar je VAŠE, je tudi MOJE.... samo kar je MOJE ni VAŠE... ... oz. je lahko tudi VAŠE, samo prej PLAČEJ.... Po tvoji logiki se lahko giblješ samo po lastnem dvorišču..... polovica "občinskih" cest je še vedno v privatni lastnini...in te sosed lahko po tvoji logiki s sekiro po glavi.... pa ne mi zdej o kakih služnostnih pravicah itd.... kaj pa če sosed tega "ne ve"? ... ej... ni čudno, da so po taki logiki vsi sosedje v SLO skregani pa se streljajo med sabo.... Iz katerega klobuka si pa ti te povezave potegnil, bi pa res rad vedel (zato da si ne bom enakega kdaj kupil). Jaz nisem z nobenim sosedom skregan - morda tudi zaradi tega, ker ne skačem po njegovem dvorišču (razen takrat ko grem k njemu na obisk). Kar se pa tiče "kaj pa če sosed tega ne ve", je pa replika povsem enostavna. Vsak, ki se malo bolj spozna na pravo bo rekel, da "nepoznavanje prava škoduje". Torej če ti (ali pa sosed .. .) nekaj kršiš, ker "ne veš" kako in kaj, si si sam kriv. Lahko bi pa tudi jaz kaj na podlagi tvojega nick-a sklepal, a bi to spet bilo le brezvezno natolcevanje, ki nima veze z realnostjo ... Popravljeno Marec 11, 2014. Popravil tosemjaz
TakeALookAround Objavljeno Marec 11, 2014 Opozori Objavljeno Marec 11, 2014 Uglavnm,ce vm do zdej ni ratal cez zimo v rit zlezt,ste v riti.
gregorjanc Objavljeno Marec 11, 2014 Opozori Objavljeno Marec 11, 2014 Lahko bi pa tudi jaz kaj na podlagi tvojega nick-a sklepal, a bi to spet bilo le brezvezno natolcevanje, ki nima veze z realnostjo ... Sej nas je velik takih tu. Kmet2 1
Zivnorc Objavljeno Marec 11, 2014 Opozori Objavljeno Marec 11, 2014 Lahko bi pa tudi jaz kaj na podlagi tvojega nick-a sklepal, a bi to spet bilo le brezvezno natolcevanje, ki nima veze z realnostjo ... ... viš... se me že bojiš .... TO SEM JAZ... ŽIVNORC tosemjaz, pik1 in anja37 3
KLOVN Objavljeno Marec 11, 2014 Opozori Objavljeno Marec 11, 2014 Tud srat se mora :grim ni ti treba, če nočeš
DXR16 Objavljeno Marec 22, 2014 Opozori Objavljeno Marec 22, 2014 (popravljeno) http://www.siol.net/novice/slovenija/2014/03/motoristi.aspx Popravljeno Marec 22, 2014. Popravil DXR16
k0ci Objavljeno Marec 22, 2014 Opozori Objavljeno Marec 22, 2014 kot že lansko celo leto, je tudi danes, ko je "mini sezona lova na motoriste" spet slabo vreme ....nekdo nam prizanaša DAMI34 in kamionar 2
DAMI34 Objavljeno Marec 22, 2014 Opozori Objavljeno Marec 22, 2014 kot že lansko celo leto, je tudi danes, ko je "mini sezona lova na motoriste" spet slabo vreme ....nekdo nam prizanaša ne klič hudiča..........podpiram vse akcije policistov v dežju, neurju, toči, sneženju....naj vidijo da motoristom v takem vremenu ni lahko!! KLOVN, Rokic, kamionar in 5 others 8
Borutt Objavljeno Marec 23, 2014 Opozori Objavljeno Marec 23, 2014 ne klič hudiča..........podpiram vse akcije policistov v dežju, neurju, toči, sneženju....naj vidijo da motoristom v takem vremenu ni lahko!! Danes te čakam :grim . Če prideš z , te častim s . Pa ne pozabi prej poklicati . kamionar in DAMI34 2
gusar Objavljeno Marec 23, 2014 Opozori Objavljeno Marec 23, 2014 ni ti treba, če nočeš Ko te prtisne je prov vse en drek al ti hočeš al nočeš. Ti je pa v gatah toplo to pa tud neki velja :kva2: maxxa in KLOVN 2
Kmet2 Objavljeno Marec 23, 2014 Opozori Objavljeno Marec 23, 2014 A na stara leta ti je tok čist vsen če se userješ v gate :eek:upam da ne bom nikol tok star KLOVN 1
gusar Objavljeno Marec 23, 2014 Opozori Objavljeno Marec 23, 2014 (popravljeno) A na stara leta ti je tok čist vsen če se userješ v gate :eek:upam da ne bom nikol tok star Ne men, ampak ducetu zgleda,da paše Pr 56 še nisem v starih letih.Zgledam star a srce mi je mlado :grim Popravljeno Marec 23, 2014. Popravil gusar DXR16, Kmet2 in KLOVN 3
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se