Skoči na vsebino

STOP Policija !

Priporočene objave

Objavljeno

Borutt jaz imam eno vprašanje zate, še prej pa zgodba, ki gre zraven:

Na velikonočni ponedeljek se s kolegom vračava domov - seveda z motorjem. Ker je bilo mrzlo, pa še kombinezon od kolega je perforiran, sva se peljala po predpisih - ne, ne hecam se, res sva šla po predpisih! Dohitiva kombi Trafic. Ker je pred nama ovinek voziva za njim. Ko pridemo iz ovinka, se odpre zelo pregledna ravnina. Kombi pospeši nekje na svojih 90km/h, kolikor je tudi omejitev, saj se je vse to dogajalo izven naselja. Seveda vožnja za kombijem in njegovo turbolenco ni prijetna in sva ga v naslednjem hipu prehitela -

Lp.

Ne vem, če po zakonu lahko začneš prehitevat vozilo, ki že vozi z največjo dovoljeno hitrostjo...

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Neki je spostovat omejitve.... neki pa paziti nase in svojo rit.... na motorju se posebi..

Raj placas 30kmh prevec pa cimprej prehitis ker nikol neves kaj loh nasprot pride oz kaj voznik vstric tebe naredi....

Tist k je normaln clovk in da je mogoce se kdaj sedel na mopedu ...ti neb teziu za tak primer... meu slab dan ocitno keps

Tud na AC z avtom kjer se vozim po omejitvah vedno tud ce se mi ne mudi med prehitevanjem kamionov pohodm gas da grem cimprej mim tistih xy utrujenih soferjev... bmk za omejitev tiste tri sekunde

Objavljeno

Ne vem, če po zakonu lahko začneš prehitevat vozilo, ki že vozi z največjo dovoljeno hitrostjo...

Lohka, jaz sem že probal.... gre čist lahko, sam mal pojačaš tempo :smoke:

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Sej loh prehitevas,sam stane...tko k vsak drek dons :)

Objavljeno

Seveda ne...

Vendar veliko voznikov (morda kar večina) izven naselja vozi 10-20 km/h pod omejitvijo - takšnega je seveda dovoljeno prehiteti, vendar - če pri tem ne prekoračiš hitrosti in torej prehitevaš z max. 90km/h, bo manever prehitevanja trajal ene pol minute, v tem času boš prevozil več kot pol kilometra (večino tega na nasprotnem pasu).

Malo je odsekov, kjer bi takšno prehitevanje lahko bilo varno...

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Ola, včeraj so me po 7ih letih udeleževanja v prometu le najdli naši vrli smrkci. Jebemtiš. 

Da vozim prehitro in ogrožam promet so me pa izmerili na mestu ki ga policaji verjetno kličejo kar bankomat. Gre se namreč za del avtoceste kjer je promet umirjen, nikoli ni nesreč, zastojev ali nasplošno prometa.

Je pa res da je pred cestninsko postajo Bazara približno pol kilometra omejitev 60km/h. Jebiga, tam vsi upočasnijo s 130 na slabih 100 in imaš lepo pregledno ravnino kjer lahko počasi nižaš hitrost da prideš na tistih 50 za it skozi vratca.

Dam prav policaju, sem bil v prekršku, v coni 60 me je zmeril 95. Pač pravila bla bla bla.... Znanec policaj je reku pa približno takole: "Zakaj bi se vozili v goriška brda in lovili tista dva ki gresta 100 skozi naselje če se pa lahko usedeš na mesta kjer padajo vsi na radar"

Pa še za tiste ki niste s primorske: https://www.google.si/maps/@45.918319,13.667725,3a,75y,313.08h,82.8t/data=!3m4!1e1!3m2!1sRGnPKZZPcivCxMxfQBylhg!2e0?hl=sl

Objavljeno

Hmmmmm

Mene pa prou zanima kolk bo kolegov policistov, plačalo za hitrost v civilu!??  :dry:   :?

Odgovor je NOBEN, sej takoj moljo značko vn, pol pa slišiš oooooo kolega  :SS

Te bom moral razločarat. Vsak je pravilen odgovor. 

Objavljeno

Ola, včeraj so me po 7ih letih udeleževanja v prometu le najdli naši vrli smrkci. Jebemtiš. 

Da vozim prehitro in ogrožam promet so me pa izmerili na mestu ki ga policaji verjetno kličejo kar bankomat. Gre se namreč za del avtoceste kjer je promet umirjen, nikoli ni nesreč, zastojev ali nasplošno prometa.

Je pa res da je pred cestninsko postajo Bazara približno pol kilometra omejitev 60km/h. Jebiga, tam vsi upočasnijo s 130 na slabih 100 in imaš lepo pregledno ravnino kjer lahko počasi nižaš hitrost da prideš na tistih 50 za it skozi vratca.

Dam prav policaju, sem bil v prekršku, v coni 60 me je zmeril 95. Pač pravila bla bla bla.... Znanec policaj je reku pa približno takole: "Zakaj bi se vozili v goriška brda in lovili tista dva ki gresta 100 skozi naselje če se pa lahko usedeš na mesta kjer padajo vsi na radar"

Pa še za tiste ki niste s primorske: https://www.google.si/maps/@45.918319,13.667725,3a,75y,313.08h,82.8t/data=!3m4!1e1!3m2!1sRGnPKZZPcivCxMxfQBylhg!2e0?hl=sl

fajn  je če tale znak ne spregledaš..... https://www.google.si/maps/@45.918239,13.710281,3a,75y,246.83h,89.21t/data=!3m4!1e1!3m2!1st8XuSFogo4VCCgGxIErMBg!2e0?hl=sl

Objavljeno

Kaj pa ima ta znak pri vsem skupaj?

aja nič, razen da ni omejitev 110 ampak 100 ... aja H4 ni AC....

iz 100 laži znižaš na 60 kot iz 130....

Objavljeno

Tisti znak pomeni priporočena hitrost, ne omejitev

ja koliko je pa omejitev? verjetn 130 ? :ninja:

Objavljeno

pizde...ga ni bolš zaslužka kot tam :D

Objavljeno (popravljeno)

tam je čisti autobahn, le znak je 100. 

Selo - Bazara je AC (omejitev 130), Selo-Razdrto, pa kr naenkat hitra cesta (omejitev 110)

Popravljeno . Popravil DAMI34
Objavljeno

Tako je, omejitev je 130, priporočena hitrost pa 100km/h..... To pomeni, da lahko voziš 130, brez da bi te štrafali....

ps. če maš zelene table, se smatra za največjo dovoljeno hitrost, 130km/h.....

ps. še odgovor Gkekotu... ne, ne bojo vsi plačali.... bil poleg ko ni....

lp,

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Te bom moral razločarat. Vsak je pravilen odgovor. 

:lol1:

Ti imaš izpit za motorno vozilo? :eek:

Objavljeno

ja in?

Očitno ti prometni znaki niso povsem jasni, pa sem pomislil, da morda nimaš..

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Očitno ti prometni znaki niso povsem jasni, pa sem pomislil, da morda nimaš..

kaj ni jasnega? znak za 100? a je tam zato da cesta lepš zgleda mogoče?

Objavljeno

Če gledaš ta znak ko si ga v linku prilepila je 130 ja B)

Mal si ga mim vsekala... sam boš teško priznala :D

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Če gledaš ta znak ko si ga v linku prilepila je 130 ja B)

Mal si ga mim vsekala... sam boš teško priznala :D

sory, znak 100 je 100 ... tko kot znak za enosmerno pomen da se tam ne vozi v drugo smer :P

če je pa tuki ac na h4 je pač ac in je 130, z omejitvijo 100

in kaj je tuki mim kiksnenga?

pol vozi 100 ne 130... verjetn ni zato da lepš zgleda ?

saj res, znaki so itak zato da se jih ne gleda....

Objavljeno (popravljeno)

sory, znak 100 je 100 ... tko kot znak za enosmerno pomen da se tam ne vozi v drugo smer :P

....TEBI RES NI JASNO, DA MODER KVADRATEN ZNAK Z BELO VPISANO 100 POMENI PRIPOROČENA HITROST IN TI NI NUJNO TREBA PELAT 100. 

Če pa je znak okrogel barve veš kakšne in notri cifra.....znak za omejitev pol se pa drži predpisane omejitve. :jezen

Popravljeno . Popravil TOMCAT
Objavljeno

4 kvadraten moder znak, z napisom 100, pomeni priporočeno hitrost....   

Objavljeno (popravljeno)

4 kvadraten moder znak, z napisom 100, pomeni priporočeno hitrost....   

js vidim vse znake 4 kvadratno :D

Popravljeno . Popravil DAMI34
  • Všeč mi je 3
Objavljeno

pajkica nimaš prav..... omejitev je 130, priporočena hitrost pa je 100... torej to pomeni, da ti lahko voziš max 130, priporočajo pa 100.... nisi v prekršku, če voziš več kot 100.....

Nimaš prav :)

• Všeč mi je 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!