Skoči na vsebino

STOP Policija !

Thundercat

Priporočene objave

V Avstriji te kaznujejo že samo zato, ker imaš športen motor. Si že kaj izmislijo.. Lani me je hotel prepričati, da sem peljal skozi naselje 85, ker se nisem strinjal je odločil, da 10km nazaj pri znaku STOP nisem dal dol noge. Nisem nadaljeval z debato, ker mi je bilo jasno kam pelje in vprašal koliko znese. 25€ in Viel Spass mi je zaželel, ko sem plčal in sva se poslovila.  Z GSom teh težav nimam, me sploh ne ustavijo.

Popravljeno . Popravil motolover
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za A ni problem, če mene ustavijo pokažem od Sneckota sliko in me tako spustijo. :OK:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 44 minutami, gusar pravi:

Fantje izpit imam že 44 let od tega sem bil 36 let poklicni voznik in nikoli ponavljam nikoli nisem bil kaznovan,da ne bi naredil prekrška.Lahko pa rerčem ,da so me velikrat dali opozorilo(pogledali skozi prste)Pa še to par dni nazaj sem izgubil denarnico z dokumenti in 75 € denarja.Danes mi je policist vse skupaj prinesel na dom.Povedal mi je da je moj tošel našel policist prometne milice Koper,za kar se mu bom odolžu ko prideva skupaj.Zato pa vašemu pisanju kako vas policisti maltretirajo ne verjamem.Z mano se noče nobeden vozit ker v naselju vozim po omejitvah izven naselij pa ne več kot 100-110km na uro Zato sam v zadnjih 6 letih plačal samo dve kazni za prehitro vožnjo eno na Vrhniki i9n eno pri jodlarjih.Če si ti korekten so tudi drugi do tebe korektni

To pa ni res! Jaz sem se in to z veseljem :)

In upam, da se bova še kdaj skupaj peljala... Če prideš kaj na obalo, mi kar javi. Se bom potrudil in šel s teboj malo naokoli, pa še na kako kavo :D

pred 35 minutami, Snecer pravi:

? gori pišeš nikol kaznovan, doli 2x kazen za divjanje z mp3? ... :)

Je napisal, da ni nikoli plačal kazni za nekaj, česar ni storil. In sam priznal, da JE bil v prekršku in ga niso zajebavali nekaj brezveze...

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 5 minutami, solorider pravi:

Za A ni problem, če mene ustavijo pokažem od Sneckota sliko in me tako spustijo. :OK:

Jaz sem dobil v Avstriji 2013 kazen za uriniranje.

Letos pa sem za album po pošti plačal 50 EUR na cesti L704, ker sem v "naselju" vozil 70. Bila je tabla, ni pa bilo naselja :) znajo solidno nastavit, so se od naših učili.

Isto je bilo uriniranje, stal pri tabli za konec naselja, ki ga ni bilo, pa se je prehitro tempo dvignil in sem šel raje na wc.

V Slo pa večkrat ustavili, od Prekmurja do Primorske pa smo se samo pozdravili, le primorc je bil malo "modrijan".

P6154452.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 50 minutami, Snecer pravi:

? gori pišeš nikol kaznovan, doli 2x kazen za divjanje z mp3? ... :)

snecer v drugem razredu smo povprečni učenci že znali brat tiskane  črke.Po tvojih komentarjih sklepam,da si ostal v prvem razredu do 14. leta.:lol1:

pred 13 minutami, Snecer pravi:

Jaz sem dobil v Avstriji 2013 kazen za uriniranje.

Letos pa sem za album po pošti plačal 50 EUR na cesti L704, ker sem v "naselju" vozil 70. Bila je tabla, ni pa bilo naselja :) znajo solidno nastavit, so se od naših učili.

Isto je bilo uriniranje, stal pri tabli za konec naselja, ki ga ni bilo, pa se je prehitro tempo dvignil in sem šel raje na wc.

V Slo pa večkrat ustavili, od Prekmurja do Primorske pa smo se samo pozdravili, le primorc je bil malo "modrijan".

P6154452.jpg

Ti pa si klukec ni čudno ,da se te policaji prvošjo

Popravljeno . Popravil gusar
  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 21 urami, Snecer pravi:

malo smo trošili, škoda da niso pickupi, bi jih lahko po odsluženju prodali kalifatu

145897331015389498475520.jpg

Da jih ne boš polulal. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 6. 10. 2016 at 9:33, Snecer pravi:

malo smo trošili, škoda da niso pickupi, bi jih lahko po odsluženju prodali kalifatu

145897331015389498475520.jpg

nek se vidi raskoš!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

je gor napis "dobrodošli v sloveniji ..tukaj velja špiatrsko pravo"  ?..

Popravljeno . Popravil thumper
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sem že iskal po forumu in nisem našel, v tej temi bo sigurno kdo vedel (@Borutt recimo?) .. a sme zadnja stop luč utripat? recimo, da prve 3 sekunde 6x utripne pol pa gori .. ma kdo kaj težit za to? na topcase bom čez zimo montiral dodatno stop luč ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na BMWjih, letnik 16 dalje, ob hitrem zaviranju utripa. Ko se hitrost zmanjša na skoraj ustavljanje, se prižgejo še štirje smerniki. Sklepam, da je to legalno. Samo, oni so to homologirali, ti najbrž ne boš.

Popravljeno . Popravil motolover
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, Texo pravi:

sem že iskal po forumu in nisem našel, v tej temi bo sigurno kdo vedel (@Borutt recimo?) .. a sme zadnja stop luč utripat? recimo, da prve 3 sekunde 6x utripne pol pa gori .. ma kdo kaj težit za to? na topcase bom čez zimo montiral dodatno stop luč ...

Ko bom pred računalnikom, bom poiskal ustrezno pisano besedo. 

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

2 hours ago, motolover said:

Na BMWjih, letnik 16 dalje, ob hitrem zaviranju utripa. Ko se hitrost zmanjša na skoraj ustavljanje, se prižgejo še štirje smerniki. Sklepam, da je to legalno. Samo, oni so to homologirali, ti najbrž ne boš.

Nekaj podobnega, ja .. ampak nebi na hitrost vezal .. vcasih kje sam stojim in je fajn, ce utripa za one zadaj, da so malo bolj pozorni na "stojeco oviro" na cesti ..

10 minutes ago, Borutt said:

Ko bom pred računalnikom, bom poiskal ustrezno pisano besedo. 

Thnx!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

9 hours ago, Texo said:

Nekaj podobnega, ja .. ampak nebi na hitrost vezal .. vcasih kje sam stojim in je fajn, ce utripa za one zadaj, da so malo bolj pozorni na "stojeco oviro" na cesti ..

Thnx!

Če boš uspel homologirati, bo legalno, drugače ne. Tako je moje mnenje. Če stojiš, vklopi štiri smernike, to je dovolj dobro vidno in povsem legalno! 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 15 urami, Texo pravi:

Nekaj branja. 

8 Če ni posebnih zahtev, nobena druga svetilka, razen smernih svetilk in varnostnih utripalk, ne sme oddajati utripajoče svetlobe.

9 Nobena rdeča svetloba ne sme biti vidna naprej in nobena bela svetloba, razen morebitnega vgrajenega žarometa za vzvratno vožnjo, ne sme biti vidna nazaj. Ta pogoj se preverja tako (glej risbe po tipih dvo- in trikolesnih vozil v Dodatku 1 k prilogam od II do VI):

13 Barve svetlobe žarometov in svetilk 11 Barve svetlobe, ki jih sevajo žarometi in svetilke, so naslednje:

žaromet za dolgi svetlobni pramen: bela

prednji odsevnik netrikotne oblike: bela

žaromet za kratki svetlobni pramen: bela

smerna svetilka: oranžna

zavorna svetilka: rdeča

prednja pozicijska svetilka: bela

zadnja pozicijska svetilka: rdeča

žaromet za meglo: bela/rumena

zadnja svetilka za meglo: rdeča

žaromet za vzvratno vožnjo: bela

varnostne utripalke: oranžna

svetilka zadnje registrske tablice: bela

bočni odsevnik netrikotne oblike: oranžna

zadnji odsevnik netrikotne oblike: rdeča

odsevnik na stopalkah: oranžna

Definicije barv svetlobe žarnic morajo biti take, kot so predpisane v Dodatku 2.

14 Vse svetlobne in svetlobno-signalne naprave morajo biti homologirane kot sestavni deli. Do veljavnosti usklajenih določb, ki se nanašajo na svetlobne in svetlobno-signalne naprave mopedov z motorji z močjo do 0,5 kW in največjo hitrostjo do 25 km/h, so taki mopedi lahko opremljeni z nehomologiranimi žarometi za kratki svetlobni pramen in/ali zadnjimi pozicijskimi svetilkami. V takih primerih mora proizvajalec izjaviti, da so zadevne naprave skladne s standardom ISO 6742/1.

15. Vozila kategorij L1e in L3e so lahko opremljena z dodatnimi zadnjimi in stranskimi odsevnimi napravami in materiali, če ti ne oslabijo učinkovitosti obveznih svetlobnih in svetlobno-signalnih naprav. Zlasti so lahko z odsevnimi materiali opremljeni prtljažniki in sedežne torbe, če so ti enake barve kot svetlobna naprava na navedenem mestu.

16. Nobeno vozilo ne sme biti opremljeno s pomožnimi viri svetlobe, ki oddajajo svetlobo, neposredno ali posredno vidno pri običajnih pogojih vožnje, razen s tistimi, ki so namenjene za osvetljevanje naprav za upravljanje, ter opozorilnih in kontrolnih svetilk ali prostora za potnike.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

5 hours ago, motolover said:

Če boš uspel homologirati, bo legalno, drugače ne. Tako je moje mnenje. Če stojiš, vklopi štiri smernike, to je dovolj dobro vidno in povsem legalno! 

gre za to, da bi rad bil čim bolj viden ko stojim oziroma zaviram - zaradi možnosti naleta .. ko stojim recimo zadnji v vrsti ali sam pred semaforjem .. vseh smerokazov ne mislim vsakič prižigat v taki situaciji .. dodatna zavorna luč bo tako ali tako montirana na top-case, vzame pa mi 5 sekund, da kontroler doprogramiram tako, da bo utripala oziroma utripala samo prvih nekaj sekund od prižiga .. ne vem pa, kaj bo kakšen policaj rekel na tako obnašanje zavorne luči na kovčku, zato sem vprašal tu .. če ima kdo kakšne izkušnje glede tega ..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

2 hours ago, Texo said:

gre za to, da bi rad bil čim bolj viden ko stojim oziroma zaviram - zaradi možnosti naleta .. ko stojim recimo zadnji v vrsti ali sam pred semaforjem .. vseh smerokazov ne mislim vsakič prižigat v taki situaciji .. dodatna zavorna luč bo tako ali tako montirana na top-case, vzame pa mi 5 sekund, da kontroler doprogramiram tako, da bo utripala oziroma utripala samo prvih nekaj sekund od prižiga .. ne vem pa, kaj bo kakšen policaj rekel na tako obnašanje zavorne luči na kovčku, zato sem vprašal tu .. če ima kdo kakšne izkušnje glede tega ..

Če si slučajno zadnji v vrsti, se je pametno zdrenjati v varno zavetje vozil pred teboj ali vsaj umakniti na skrajen desni rob ceste. Smerokazov ni ravno režko prižgati, se je pa res treba na to spomniti. Nemci jih na AC redno prižigajo, ko se promet upočasni ali zgosti. S tem poskrbiš za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Na motorju je to še toliko bolj pomembno, ker si še bolj ranljiv. 

Če si v dvomu zaradi legalnosti, oziroma bi se rad držal pravil, raje ne montiraj!

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!