SF Objavljeno Maj 31, 2009 Deli Objavljeno Maj 31, 2009 Ok očitno ni dovolj konkurence med avtošolam in so prevalil stroške na kandidate... Ampak zakaj hudiča zahtevajo od kandidata več kot je zakonsko določeno? Mi lahko nekdo pokaže člen zakona ki govori o zaščitnem kombinezonu, sankcijah in višini sankcij ob neupoštevanju zakona? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jure Objavljeno Maj 31, 2009 Deli Objavljeno Maj 31, 2009 Po zakonu je treba imet samo čelado, imajo pa avtošole verjetno kakšna svoja pravila oziroma pravilnike. Jaz se vsekakor strinjam s tem, da je potrebno že v avtošoli vcepit vsem, da se na motor ne sme it brez ustrezne opreme. Ker pa to, da nekdo dela izpit še ne pomeni, da bo kasneje imel tudi svoj motor, lahko pač samo želi imet izpit, ali pa se bo občasno peljal s sposojenim motorjem in opremo, se mi ne zdi fer, da se zahteva od kandidatov lastno opremo. Na ramenih avtošol bi pa moralo bit, da kandidatom omogočijo VSE pogoje za varno delanje izpita. Torej tudi kompletno opremo in obenem to tudi strogo izvajati, nobenega spustit na motor, dokler ni ustrezno opravljen. Glede zahtevanja lastne opreme se mi pa zdi neprimerno zato, ker imam med bližjimi kolegi kar tri, ki so šli delat in tudi naredili A kategorijo, pa se po tistem na motor usedli niso, niti se zaenkrat ne nameravajo. So pa pač hoteli imet pokrite oziroma narejene vse kategorije, če bo kdaj slučajno prav prišlo. In v takih situacijah je nesmiselno, da si moraš kupovat, oziroma si opremo sposojat na lastno pest. Saj plačaš izpit in učne ure, pa ne malo.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Prevtzer Objavljeno Maj 31, 2009 Deli Objavljeno Maj 31, 2009 Posojam kombinezon za 20€ na uro Ne sej ne, nočm da mi ga zjebete. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kumše Objavljeno Maj 31, 2009 Deli Objavljeno Maj 31, 2009 Pozdravljeni! Ne paše ravno v to temo ampak primernejše teme nisem našel. A ima kdo izmed vas izkušnje z neplačevanjem kazni za parkiranje? Se pravi kazni od mestnega redarstva za napačno parkiranje al pa zaradi tega, ker nisi dvignil listka za parkiranje...Kaj se naprimer zgodi po večkratnih opominih... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klimbra Objavljeno Maj 31, 2009 Deli Objavljeno Maj 31, 2009 Pozdravljeni! Ne paše ravno v to temo ampak primernejše teme nisem našel. A ima kdo izmed vas izkušnje z neplačevanjem kazni za parkiranje? Se pravi kazni od mestnega redarstva za napačno parkiranje al pa zaradi tega, ker nisi dvignil listka za parkiranje...Kaj se naprimer zgodi po večkratnih opominih... Nič posebnega.......usedejo se ti na dohodek!! Simpl. Če pa nisi zaposlen in nimaš dohodkov.........ehhhh......tuki pa nisem več pameten. Po moje te obdržijo v evidenci......podatke z obrestmi posredujejo na DURS......ta te pa pol štrefa pri dohodnini.......po moje kaj takega.....zgolj ugibam. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
macak333 Objavljeno Maj 31, 2009 Deli Objavljeno Maj 31, 2009 Bo vsaj manj pacientov na R6kah v kratkih hlačah in adidaskah. Taki običajno, nimajo izpitov tko da tuki se nebo nč spremenil Drgač ko sm pa jst pred cca leto in pol nazaj naredil izpit sm imel samo čelado, rokavice mi je pa avtošola posodila. Jakna nisem imel, edino za čevlje so me opozoril da morajo biti čez gleženj. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kumše Objavljeno Maj 31, 2009 Deli Objavljeno Maj 31, 2009 Nič posebnega.......usedejo se ti na dohodek!! Simpl. Če pa nisi zaposlen in nimaš dohodkov.........ehhhh......tuki pa nisem več pameten. Po moje te obdržijo v evidenci......podatke z obrestmi posredujejo na DURS......ta te pa pol štrefa pri dohodnini.......po moje kaj takega.....zgolj ugibam. aha...se pravi zdej k sm študent mi itak ne morejo nič trgat od dohodka ko bom zaposlen mi bojo pa z obrestmi trgal od plače...kakšne pa so kej te obresti? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ImenitnaPriložnost Objavljeno Maj 31, 2009 Deli Objavljeno Maj 31, 2009 Če pa nisi zaposlen in nimaš dohodkov.........ehhhh......tuki pa nisem več pameten. Po moje te obdržijo v evidenci......podatke z obrestmi posredujejo na DURS......ta te pa pol štrefa pri dohodnini.......po moje kaj takega.....zgolj ugibam. Ne, tolk pametni še niso, da bi pokompenzirali parkirne listke in dohodnino ... nejcgs in Gasperr 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ImenitnaPriložnost Objavljeno Maj 31, 2009 Deli Objavljeno Maj 31, 2009 aha...se pravi zdej k sm študent mi itak ne morejo nič trgat od dohodka ko bom zaposlen mi bojo pa z obrestmi trgal od plače...kakšne pa so kej te obresti? Obresti so visoke. Ma dej, ne bodi preveč pametn zdej tuki pa plačaj to kazn, ki si jo naredu ... sej ni velik ... v vsakem primeru bo pršla za tabo ... nejcgs, Gasperr in KickEm 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno Maj 31, 2009 Deli Objavljeno Maj 31, 2009 uglavnm ravno kar sem opravil ispit A1 in inštruktor mi pravi da zakaj nimam motorističnih hlač in čevljev, kaj nisem slišal novega zakona? in zdaj brskam po netu in iščem ta zakon kjer naj bi pisalo da je vsa motoristična oprema nujna... a veste kaj o tem? Smo meli glih neko debato...določene avtošole zahtevajo vso opremo,druge pa ne!Oz moraš imeti na izpitu čevlje nad gležnji,jakno,rokavice čelado.Se pravi samo hlač ne rabiš Mu je pa reku inštruktor,da ga zna komisija "bolj"gledat zato... Zakon pravi zaščitna čelada, vse ostalo je dobra volja in zdrava pamet posameznika. PIKA Tud jz tako mislim.Jz sem delal izpit v jakni,čeladi,rokavicah,trenirki in teniskah...več let sem se s tem tud vozil...zdaj pasi neki zmišljujejo... aha...se pravi zdej k sm študent mi itak ne morejo nič trgat od dohodka ko bom zaposlen mi bojo pa z obrestmi trgal od plače...kakšne pa so kej te obresti? iz 3350sit po 5letih dursu dolžen z vsemi stroški 989eu :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GRUNF Objavljeno Junij 1, 2009 Deli Objavljeno Junij 1, 2009 [ iz 3350sit po 5letih dursu dolžen z vsemi stroški 989eu :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno Junij 1, 2009 Deli Objavljeno Junij 1, 2009 aha...se pravi zdej k sm študent mi itak ne morejo nič trgat od dohodka ko bom zaposlen mi bojo pa z obrestmi trgal od plače...kakšne pa so kej te obresti? Ehmm...lahk se ti vsedejo na štipendijo, na bilo kakšen priliv na računu Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno Junij 1, 2009 Deli Objavljeno Junij 1, 2009 Ehmm...lahk se ti vsedejo na štipendijo, na bilo kakšen priliv na računu Na socialno pomoč,otroške doklade se ne morejo!Razen v primeru,če jih ne dvigneš v nekaj dnevih.Pa še v tem primeru jih pravno ne smejo-vendar jih! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
11Matej Objavljeno Junij 1, 2009 Deli Objavljeno Junij 1, 2009 Iz prve roke. Pred leti nisem placal posocnine. Principelno, ker smo se v sluzbi takoj po potresu prostovoljno odlocili, da bomo 2 bruto dnevna zasluzka namenili prizadetim. Cez cca. 2 leti sem kupil parcelo in dokler nisem placal tisti petih jurjev plus nekaj drobiza, nisem mogel prepisati na svoje ime nicesar. Zadeva mi je postala zanimiva, zato sem se pozanimal malce globlje. Dokler cesarju ne placas DURS dolga, na upravnih enotah ne mores opraqviti nicesar. Nobenega prepisa, pridobitve dokumentov, uveljavljanja kaksnih nadomestil, skratka nicesar. Ne vem, kako je to zdaj, jaz sem bil ves cas zaposlen, toda na placo se mi ni usedel nihce. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GRUNF Objavljeno Junij 1, 2009 Deli Objavljeno Junij 1, 2009 (popravljeno) Iz prve roke. Pred leti nisem placal posocnine. Principelno, ker smo se v sluzbi takoj po potresu prostovoljno odlocili, da bomo 2 bruto dnevna zasluzka namenili prizadetim. Cez cca. 2 leti sem kupil parcelo in dokler nisem placal tisti petih jurjev plus nekaj drobiza, nisem mogel prepisati na svoje ime nicesar. Zadeva mi je postala zanimiva, zato sem se pozanimal malce globlje. Dokler cesarju ne placas DURS dolga, na upravnih enotah ne mores opraqviti nicesar. Nobenega prepisa, pridobitve dokumentov, uveljavljanja kaksnih nadomestil, skratka nicesar. Ne vem, kako je to zdaj, jaz sem bil ves cas zaposlen, toda na placo se mi ni usedel nihce. Edino pravilno s strani države, čeprav dvomim da so ta nemški sistem uspeli pogruntat.... Popravljeno Junij 1, 2009. Popravil GRUNF Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kumše Objavljeno Junij 1, 2009 Deli Objavljeno Junij 1, 2009 hvala za odgovore...bom šou po moje kr plačat :glare: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
INFINITI Objavljeno Junij 1, 2009 Deli Objavljeno Junij 1, 2009 Ok očitno ni dovolj konkurence med avtošolam in so prevalil stroške na kandidate... Ampak zakaj hudiča zahtevajo od kandidata več kot je zakonsko določeno? Mi lahko nekdo pokaže člen zakona ki govori o zaščitnem kombinezonu, sankcijah in višini sankcij ob neupoštevanju zakona? Mah jaz sem raje svojo opremo imel. Ko povohaš tisto čelado in rokavice, ki jih je pred tabo nosilo 15 prešvicancev... sam oprvič in nikoli več - še takrat sem nosil svojo podkapo in kirurške rokavice pod njihovimi motorističnimi; zaudarjalo je ko kuga - prasci jedni. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Prevtzer Objavljeno Julij 16, 2009 Deli Objavljeno Julij 16, 2009 Mene pa zanima, če dobim sploh kakšen listek/ sliko al pa kakršno kol potrdilo kok sm pelou, ko so me na radar dobil. Meru je en v grmovju, ustavla me je pa kontrola par 100m naprej. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bikez Objavljeno Julij 16, 2009 Deli Objavljeno Julij 16, 2009 (popravljeno) Mene pa zanima, če dobim sploh kakšen listek/ sliko al pa kakršno kol potrdilo kok sm pelou, ko so me na radar dobil. Meru je en v grmovju, ustavla me je pa kontrola par 100m naprej. Verjetno ne, ker so te že obravnavali in ti si se verjetno strinjal. Popravljeno Julij 16, 2009. Popravil bikez Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Prevtzer Objavljeno Julij 16, 2009 Deli Objavljeno Julij 16, 2009 Verjetno ne, ker so te že obravnavali in ti si se verjetno strinjal. Ja res super, samo rečejo da sm šou tok pa tok na tako pa tako omejitev in to je to? Tisto, da sm seznanjen s prekrškom pa itak nimaš neke prave izbire al boš podpisu al ne... Sam da js niti izpisa ne vidm niti nč je pa tud neumno- Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno Julij 16, 2009 Deli Objavljeno Julij 16, 2009 Mene pa zanima, če dobim sploh kakšen listek/ sliko al pa kakršno kol potrdilo kok sm pelou, ko so me na radar dobil. Meru je en v grmovju, ustavla me je pa kontrola par 100m naprej. Če je laser, ti mora pokazat na licu mesta. Če je slikal, se lahko pritožiš in potem vidiš sliko (seveda plačaš tudi stroške pritožbe ) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
xxxsatanxxx Objavljeno Avgust 12, 2009 Deli Objavljeno Avgust 12, 2009 nikol nisem in nikol nbom maru policajew ker ko me vidijo me ustavjo!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GRUNF Objavljeno Avgust 12, 2009 Deli Objavljeno Avgust 12, 2009 (popravljeno) nikol nisem in nikol nbom maru policajew ker ko me vidijo me ustavjo!!! Ti si pa vun satanski :evilgrin: ....vzroke pa imaš, ni kaj Popravljeno Avgust 12, 2009. Popravil GRUNF Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vapotek Objavljeno Avgust 12, 2009 Deli Objavljeno Avgust 12, 2009 Mene pa zanima višina kazni, če na policijski avto s ključem al pa šraufcigerjem napišeš "operi me", pa te pri tem dobijo? Gasperr 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MoTo G_P Objavljeno Avgust 12, 2009 Deli Objavljeno Avgust 12, 2009 Mene pa zanima višina kazni, če na policijski avto s ključem al pa šraufcigerjem napišeš "operi me", pa te pri tem dobijo? Povšetova ti zih ne gine... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se