hilton Objavljeno November 19, 2009 Deli Objavljeno November 19, 2009 Jaz bi mel vstopnico za božični koncert orkestra slovenske policije... ok dobis. se mogoče kaksna vstopnica za polpenzjon na policijski postaji ruše,rače al pa vikendpaket v3sn4, Kramp, halls in 2 others 2 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fritz Objavljeno November 19, 2009 Deli Objavljeno November 19, 2009 v kolikor še kdo ne ve. da poteka od danes 18.11 in do 25.11 akcija( hitrost) z vsemi razpoložljivimi vozili in radarji terorizirajo avtoceste posebaj pazljivi bodite na izvozih in na gradbiščih, ker vsa zabava lahko postane zelo draga, posebno pozornost posvečajo uporabo smerokazov, vključevanje prometa na pospeševalnih pasih( ki tako 67% ljudi ne ve zakaj so ko se vključujejo na avtocesto) in vožnji po prehitevalme pasu ter prepovedih prehitevanja za tovorna vozila ja kao da bodo kirega šleparja ostavli no pa naj majo svoje veselje za polnjenje državnega proračuna.... pri teh cenah in še posebna skupina ki je usposobljena za nadzor hitrosti na avtocestah je bila ustanovljena ali nekaj podobnega....... Sam sem ta teden dvakrat videl vlačilca na odstavnem pasu, za njim pa policijsko octavio s prižganimi rotacijskimi lučmi. Poleg tega se precej ljudi ne drži omejitev na območju del na cesti in v kakšnih pogojih DARS tja pošilja delavce je samo vprašanje, kdaj se bo kaj zgodio. Varnostna razdalja in sistem zadrge sta prav tako neznanka za večino ljudi, vožnja po odstavnem pasu pa dokaj običajna. Zato je kar prav, da so tudi na AC bolj prisotni in da nekdo dela red. Glede na to kaj slišim o dogajanju v vrstah policije pa dobro, da jih sploh še imajo dovolj za te aktivnosti. Strinjam se, da bi lahko včasih bili bolj življenski in da je represija le del kompleksnega vprašanja prometne varnosti a tudi ta mora biti, vsaj dokler bo človeški dejavnik odločujoč. Kramp, halls in Gasperr 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno November 19, 2009 Deli Objavljeno November 19, 2009 delikatna zadeva jaz peljem ponavadi isto kot skupina, samo se ne obremenjujem če bo kazen , ker še hvalabogu jodlarske tablce na avtu. in kazni še ne pošiljajo .... pod € 74.- res ne. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hilton Objavljeno November 19, 2009 Deli Objavljeno November 19, 2009 .... pod € 74.- res ne. ice maš izkušnje da si ze kaj dobil ker jaz se čakam eno bol delikatno zadevo, res pa da je ze 5 mesec minilo pa še kr nič. problem zadrge( kolikokrat dozivis ko te noben ne spusti) aja pa tudi če pride do nesrece si kriv( ker ne vem vec kakšna je bila obrazložitev policista, nekaj glede menjave voznega pasa če se ne motim.....) anja37 in Gasperr 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vapotek Objavljeno November 19, 2009 Deli Objavljeno November 19, 2009 ne vem vec kakšna je bila obrazložitev policista Po moje je niti dobil nisi, razen če te je ustavil tak, z minimalno 3 zvezdicami in triglavom... anja37 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno November 26, 2009 Deli Objavljeno November 26, 2009 ice maš izkušnje da si ze kaj dobil moi ne, znanec. sicer iz italije v avstrijo; tam so tak mal nori na esterajherske tablice. ker jaz se čakam eno bol delikatno zadevo, res pa da je ze 5 mesec minilo pa še kr nič. sporoci ko/ce bos dobil. me resnozanima koliksen je casovni zamik. tukaj je bilo govora da naj bi take zadeve bile na domu nekje 2-3 mesece najkasneje. tako da......... tolazil te pa ne bi. da ne bom potem se jaz kaj kriv. :grrr problem zadrge( kolikokrat dozivis ko te noben ne spusti) aja pa tudi če pride do nesrece si kriv( ker ne vem vec kakšna je bila obrazložitev policista, nekaj glede menjave voznega pasa če se ne motim.....) ce se ti "uvrscas" (i.e. rines ko pes na mastno cunsto) imas dobre moznosti postati kriv. BTDT v grazu. je en bumbar na vsak nacin hotel izmeriti debelino pleha. in kot je ze dobri stari albert rekel, dve telesi istocasno na istem mestu no go.O:-) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmwslo Objavljeno December 15, 2009 Deli Objavljeno December 15, 2009 Zanimivo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NejcN Objavljeno December 15, 2009 Deli Objavljeno December 15, 2009 Vsekakor dobre novice. Če bodo sistem vpeljali na vso slovenijo lahko pričakujemo zmanjšanje števila kazni in mogoče bolj človeške policaje. Še vedno pa mi ni jasno zakaj ne vpeljemo sistema z bolj razvitih dežel na severu(švedi,danci...). Kazen se zračuna glede na prihodke. Kako je možno da človek s 500 evri prihodkov dobi ISTO kazen kot človek z 5000evri. KRETENIZEM NA VRHUNCU..... Tistega z 5000 evri po domače boli kurac in skoz dreka po cesti. Kar nekaj časa nazaj sem bral kako je sin od nekega bogatuna na severu pokasiral kazen ki je bila 100.000+ evrov plus, dvomim da se je nasledni dan usedu in spet noru.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Alla Objavljeno December 15, 2009 Deli Objavljeno December 15, 2009 In potem bi lahko folk brez prihodkov delal prekrške zastonj? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno December 15, 2009 Deli Objavljeno December 15, 2009 bravo.. že sedaj se z črnim BMW-ji vozijo, uradno nobenih prihodkov... in .. ni mu treba plačat kazni .. še davkov ne plačuje, drugi ki pa nekaj zaslužimo/jo/te... plačamo davke, ajd.. pa še duplo kazen za isti prekršek... zakaj pa ... pozitivno za vse, ki še mislijo davek prijavljat,s tem pa dohodek ... nam je pa itak služba izdajauka in vse dohodke prikaže. tooo... bravo ... trebor, MowzancR, Gasperr in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ImenitnaPriložnost Objavljeno December 15, 2009 Deli Objavljeno December 15, 2009 Kako je možno da človek s 500 evri prihodkov dobi ISTO kazen kot človek z 5000evri. KRETENIZEM NA VRHUNCU..... Ko greš kupit liter mleka, blagajničarke ne zanima, koliko dnarja maš na računu ... sicer bi pa tudi jaz raje videl kazni glede na prihodke, ja ... In potem bi lahko folk brez prihodkov delal prekrške zastonj? Ja, delali bi jih, pa bi jih bogatim na skonto prodajali sesir, dotem, Gasperr in 2 others 2 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NejcN Objavljeno December 15, 2009 Deli Objavljeno December 15, 2009 In potem bi lahko folk brez prihodkov delal prekrške zastonj? Folk ki nima nič že zdaj dela prekrške zastonj,... če se pa vozi v črnem bmwju in dela prekrške pomeni da lahko tudi plača, za začetek z lepim črnim bmwjem.... Fritz, halls in trebor 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ImenitnaPriložnost Objavljeno December 15, 2009 Deli Objavljeno December 15, 2009 Folk ki nima nič že zdaj dela prekrške zastonj,... če se pa vozi v črnem bmwju in dela prekrške pomeni da lahko tudi plača, za začetek z lepim črnim bmwjem.... Saj je tako ... in zasežejo ti tudi vozilo, ki ni tvoje ... če si povratnik ... Tisti, ki nimajo nič - well ... saj ni le, kaj imaš sedaj - gre tudi za to, kaj boš morda nekoč imel ... itd itd. dotem, Gasperr, nejcgs in 1 other 1 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NejcN Objavljeno December 15, 2009 Deli Objavljeno December 15, 2009 Eh odprl sm težko temo ki je ni lahko razložiti na hitro. Kot vsakodnevni udeleženec prometa me velikokrat zmoti obnašanje ljudi z dobrimi avti. 9/10 kretenov k se mi zalima za rit je bmwjev. Velikokrat sem videl razne Q7 X5 k pičijo v rdečo. Ko sem na motorju bi kar radi dirkali z mano. Nič nimam proti bogatim, vendar se mi ne zdi pravično da je za nek prekršek isto kaznovan nekdo na robu preživetja ter nekdo ki je zelo bogat. Zavedam se,da je ta sistem: Bogatejši plačajo več zelo težko uvest in da tudi če bi ga, bi bili ljudje ki bi se mu izognili. Dajem link na stran kjer je že razvita debata z in proti argumenti. http://www.predlagam.vladi.si/webroot/idea/view/219/1/comments casper7, xyznanixyz, Fritz in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno December 16, 2009 Deli Objavljeno December 16, 2009 Pol bi pa lahko ločili tudi med bogatimi in "bogatimi". Meni se to lih ne zdi tako ajnfoh. Danes si lahko bmwja ali kako drugo kišto kupi vsak, ki ima redn šiht, kolko tolko vredu plačo. Podobno kot motor za svojih 10k €. (pustimo sedaj socialo z minimalcem, ki je tko al tko v pizdi, žal) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vapotek Objavljeno December 16, 2009 Deli Objavljeno December 16, 2009 se mi ne zdi pravično da je za nek prekršek isto kaznovan nekdo na robu preživetja ter nekdo ki je zelo bogat. Nekdo, ki ima denar za kakršnokoli motorno prevozno sredstvo, ni na robu preživetja. In če ima nekdo denar za bencin, vzdrževanje in zavarovanje, potem ga ima tudi za morebitne kazni...tako kot tvoji "bogataši". Kawc, Gasperr, Fritz in 3 others 4 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vapotek Objavljeno December 16, 2009 Deli Objavljeno December 16, 2009 Še vedno pa mi ni jasno zakaj ne vpeljemo sistema z bolj razvitih dežel na severu(švedi,danci...). Kazen se zračuna glede na prihodke. Kako je možno da človek s 500 evri prihodkov dobi ISTO kazen kot človek z 5000evri. KRETENIZEM NA VRHUNCU..... Se strinjam!!! In dajmo podobno uvest tudi pri vseh ostalih "stvareh". Recimo pri višini raznih zavarovanj, cenah letalskih ali smučarskih kart, gostinskih storitvah, tarifah pri prijateljicah noči...ipd halls, Fritz, klimbra in 1 other 3 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NejcN Objavljeno December 16, 2009 Deli Objavljeno December 16, 2009 Nekdo, ki ima denar za kakršnokoli motorno prevozno sredstvo, ni na robu preživetja. In če ima nekdo denar za bencin, vzdrževanje in zavarovanje, potem ga ima tudi za morebitne kazni...tako kot tvoji "bogataši". Če imaš avto potem veš koliko se razlikujejo stroški vzdrževanja 15 let starga polota al pa novega Q7 naprimer(samo kasko preseže vrednost polota zavarovanja in popravila za ene pet let). Si kdaj pomislil da je avto mogoče nujen za prevoz v oddaljen kraj, ali da lahko zjutrej peleš otroke v vrtec? Seveda to ima svojo ceno, pač polet ne grejo na morje al pa jejo slabšo hrano.... Se strinjam!!! In dajmo podobno uvest tudi pri vseh ostalih "stvareh". Recimo pri višini raznih zavarovanj, cenah letalskih ali smučarskih kart, gostinskih storitvah, tarifah pri prijateljicah noči...ipd Čist neumesten komentar ker je to že UVEDENO. Polno življensko nevem kakšno zavarovanje proti obveznemu minimalnemu, Prvi razred avijonske karte in pač slabši razred, Lahko se nažreš u merkatorju za 2 evra(kruh pa salama) al pa greš nekam za 50 evrov žret kaviar. Grda prostitutka in top class bejba, smučanje na bližnjem hribu ali pa v Italiji. Vse to itak nima veze ker kazen bi morala vse udariti enako. Primer: delavec za 500 evrov dobi kazen 250 evrov. To mu odžre polovico(50%) dohodkov, kar pomeni da bo do konca mesca zelo zelo težko zhajal. Nekdo z 5000 evri dobi 250evrov kazen. To mu odžre(5%) dohodkov skratka po domače ga boli kurca(sem prepričan da mu nebi blo vseeno če bi mu šlo 2500). Ne me vzeti narobe, nisem proti bogatašem, ta sistem bi bil pač malo bolj fer tudi do ljudi z manjšimi prihodki, ker roko na srce, trenutno so kazni kar precej visoke za njih... dotem, sesir, Fritz in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fritz Objavljeno December 16, 2009 Deli Objavljeno December 16, 2009 Se popolnoma strinjam z NejcemN. In še dodatek..ne glede na dohodke se predpiše minimalna kazen. Tistim, ki je ne morejo plačati se zaseže vozilo. Če osnova tega lepo deluje pri Skandinavcih, zakaj ne bi bila dobra tudi za nas? Aja, morda zato, ker smo zaradi lastnih parcialnih interesov ali zaplankanosti (delovanja v imenu tujih parcialnih interesov) pripravljeni prodati dušo za tri groša. Gasperr 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno December 16, 2009 Deli Objavljeno December 16, 2009 (popravljeno) Zakaj bi mene nekaj stalo več kot nekoga drugega? Pač sem uspel v življenju in za to tudi nekaj žrtvoval. Kaj se bo pa zgodilo, ko bo tip, ki vozi Q7, v firmi pa je prijavljen na minimalac (pač nagrabi denar postrani), dobil tej minimalni plači primerno kazen? A to bo pa fer do "ta pravih revežev"? Pravim...ni tako ajnfoh kako si eni predstavljalo. NejcN po eni strani te podpiram, po drugi pa je treba prej še marsikaj drugega uredit! Če osnova tega lepo deluje pri Skandinavcih, zakaj ne bi bila dobra tudi za nas? Kot rekel...Skandinavci imajo tudi druge stvari bolje urejene, ki so bolj pomembne kot pa kazen za prometni prekršek. Popravljeno December 16, 2009. Popravil Frips casper7, Fritz, Gasperr in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno December 16, 2009 Deli Objavljeno December 16, 2009 Kaj se bo pa zgodilo, ko bo tip, ki vozi Q7, v firmi pa je prijavljen na minimalac (pač nagrabi denar postrani), dobil tej minimalni plači primerno kazen? A to bo pa fer do "ta pravih revežev"? tiho bodi, tak je pač življenje. eni na minimalcu z Q7 brez možnosti za penzijo, eni z starim cliotom in dosti vplačil za penzijo frips ne seri da ne zrušiš sistema Gasperr in dotem 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fritz Objavljeno December 16, 2009 Deli Objavljeno December 16, 2009 Kot rekel...Skandinavci imajo tudi druge stvari bolje urejene, ki so bolj pomembne kot pa kazen za prometni prekršek. Imajo in tvoje vprašanje s Q7 primerom je popolnoma na mestu oz. bi se postavilo samo po sebi, če bi višino kazni določali na podlagi prihodkov. Point je, da lahko k temu gremo iz te smeri ali pa obrnemo in poštimamo davkarijo in vse okrog tega in pridemo potem do kazni za prekrške v prometu. V kapitalizmu pač nismo vsi isti in če so eni bogatejši je enakost pred zakonom v primeru denarnega kaznovanja možna samo na ta način, da se doseže enak učinek. Kazenske pike se podelijo vsem enako, pač glede na prekršek. Sedanji sistem je eno veliko mediteransko sprenevedanje in licemerje. sesir 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno December 16, 2009 Deli Objavljeno December 16, 2009 (popravljeno) frips ne seri da ne zrušiš sistema Stari lahk jst serem kolk hočem in kje hočem, pa ne bo imelo nobenega haska. No edin smrdelo bi lahk. Sedanji sistem je eno veliko mediteransko sprenevedanje in licemerje. Se popolnoma strinjam! Popravljeno December 16, 2009. Popravil Frips Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ImenitnaPriložnost Objavljeno December 16, 2009 Deli Objavljeno December 16, 2009 do konca mesca zelo zelo težko zhajal. Nekdo z 5000 evri dobi 250evrov kazen. To mu odžre(5%) dohodkov skratka po domače ga boli kurca(sem prepričan da mu nebi blo vseeno če bi mu šlo 2500). Ne me vzeti narobe, nisem proti bogatašem, ta sistem bi bil pač malo bolj fer tudi do ljudi z manjšimi prihodki, ker roko na srce, trenutno so kazni kar precej visoke za njih... Bo pa dobil tri pike, in naslednjič spet, in bo zelo hitro, če mu bo tako "poceni kupovati kazni" postalo hobi, hodil peš ali s taksijem ali ga bo mama vozla okoli ... Al misliš, da so pike uvedli zato, ker so pač nostalgijo gojili do Ščetke Betke (kjer smo vsi dobivali štemplčke) ? Dnar pa - hja, saj bolj bogati plača več davka/dohodnine - ... Skratka - nismo tako zelo 'enaki' vsi med seboj .. Fritz, domina, Gasperr in 2 others 1 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RSTDRIVER Objavljeno December 16, 2009 Deli Objavljeno December 16, 2009 Dnar pa - hja, saj bolj bogati plača več davka/dohodnine - ... Skratka - nismo tako zelo 'enaki' vsi med seboj .. ...citirano ima veze s prometnim prekrškom in posledično kaznijo ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se