Skoči na vsebino

Sardinija 2003


vulcan

Priporočene objave

LP.

A ima kdo namen iti na Sardinijo za letosnji dopust?

Casovno nismo omejeni, najraje bi sli enkrat v drugi polovici julija.

Ce je kaksen interesent se lahko kaj oglasi. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

POzdravljen,

Sem na novo prijavljena.

Lahko malo več poveš o tem dopustu, a greste samo zelo izkušeni vozniki ali tudi kaki bolj "frišni". Mene bi zanimalo, še nimam nobenih planov za letos. POzdrav Cveta

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

LP.

A ima kdo namen iti na Sardinijo za letosnji dopust?

Casovno nismo omejeni, najraje bi sli enkrat v drugi polovici julija.

Ce je kaksen interesent se lahko kaj oglasi. :D

Jaz grem verjetno letos na sardinijo, samo verjetno ne za vec kot 4 dni.

Porocno potovanje, to pa bo ena od postaj. Datum> prvi ali drugi teden septembra.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

LP.

Cvet, zaenkrat sva sama s boljso polovico (en motor), kar se datuma tice nimamo glih ovir, sva pa srednje izkusena motorista, ki sta na dobri poti, da enkrat postaneta stara macka :D , se nama je obema motorizem zasidral v duso.

Potovanje bi potekalo nekako takole:

1. dan pot do Livorna in na trajekt za Sardinijo, po moznosti v vecernih urah in se vozis ponoci .

2. dan prihod na Sardinijo, kjer bi si poiskali kaksen kamp ali bungalov (se je vec oseb se baje bolj splaca)

bolj na SZ delu otoka.

3.-X. dan odvisno od pocutja bi predelali otok z moznostjo, da prespimo na razlicnih lokacijah ali pa, da smo na enem mestu (po dogovoru).

X. dan pot nazaj domov, lahko:

- iz Sardinije - Korziko - Livorno in domov

- Sardinija - Civitavecchia - Rim in domov

v glavnem moznosti je vec tako, da se lahko dogovorimo. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

POzdravljen,

Zanimivo potovanje. Če mi bo termin ustrezal in se še kdo najde, se morda odločim, da grem zraven. Jaz imam na Sardiniji bratranca, ki je nek duhovnik ali menih ali nekaj podobnega, skratka čisto odkačen, čuden in globoko veren, sicer pa OK.

Jaz imam izpit malo manj kot 4 leta, tako, da sem še malo manj izkušena, čeprav sem bila že na marsikaki daljši turi, tudi v Toscani v lanskem letu. Toscana je tudi vredna ogleda in ceste so super. Lahko vprašam s katerega konca Slo pa sta?

POzdrav CVeta

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vulcan ne naredi te napake, kot sem jo jaz, da sem prespal na enem mestu. Sardinija je precej velik otok in vsak dan se furat do nezavesti, da bi kaj videl je brez veze. Vzami šotor ali malo več dnarja in naredi krog, ki ga lahko sekaš še malo čez hribe pa bo sreča popolna.

Če jaz sirota letos ne bankrotiral na Sardinijo sigurno šel. :(

Še nekaj, končaj dopust pred italjanskimi počitnicami, ker je takrat otok nabasan, da ne prideš nikamor.

Kaj si slučajno že razmišljal kolko dnara misliš dol pustit?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pametni nasveti BoBo. Če hočeš od Sardinije kaj imeti, rabiš 14 dni, kakšno pavzo vmes pa gotovo. Ceste so namreč noro lepe in pa predvsem vzdrževane do nezavesti, tako da mimogrede poskušaš na dan napeljat 300 km špagetov. Potem si pa dva dni fuč. Še najslabše je na Costi Smeraldi (maščevanje bogatunom). Po 27. juliju na Sardiniji ni več pametno biti. Feragosto!

Je pa pasje vroče julija. Do 42 C. Vodo sabo, če greste v notranjost v kamne. Na vzhodni obali pa ponavadi žge oster maestral. Tam tudi paziti na kamne na cesti (imajo table kot za snežne plazove). Če se potepate po notranjosti, rabite pošteno karto Sardinije, pa spišite si mini road book, baziran na kilometrih. Če ne, boste zalutali. Ob nedeljah v notranjosti pumpe ne delajo, samoplačilnih pa lani še ni bilo. Smo se vozili na hlape.

Drugače pa, e bella e bruta questa Sardinia.

Uživajte.

Ceco

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če še jest dodam svoj piskrček: pred slabim tednom sem se vrnil s prvomajskega izleta po Sardiniji (in Korziki).

Na Sardiniji so MEGA ceste, kot je povedal že Ceco, ne samo kvaliteta (razen v naseljih/mestih kjer kar naprej nekaj kopljejo niti ene flike na cesti!!!), tudi speljane so tako lepo da mi še sedaj solze v oči pridejo ko se jih spomnim :( :) . Noro, noro... Brez težav se da tam okoli 350 do 400km na dan in obvezno preko hribov v centru otoka! Bencin ni več problem, avtomatske pumpe (na bankovce) so praktično v vsaki vasi. Definitivno se splača vozit okoli in ne postavljat baze, je veliko za videt. OK, za prevozit.

Ampak ne razumem prav dobro, zakaj julija (ali, bog ne daj!) celo avgusta tja rinit??? Peklensko vroče (že prejšnji teden je bilo med 28 in 35 stopinjami), pa neizmerna gužva da otok skoraj potone... Whatever, kakor vam paše, jasno.

Eno poročilce z moje poti je v nastajanju, ampak bo še par dni trajalo :unsure: Imam pa tudi nekaj slikc... tko kot ena majhna projekcija bi lahko bla, če bi kdo lahko zrihtal računalniški projektor - naš (v službi) je umrl...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Suzuki,veselim se tvojega predavanja... :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja se strinjam s Suzukijem in Ceco - Sardinija je za spomladi in verjetnu tudi jeseni (tu sicer nimam izkušenj) Poleti je prevroče, preveč turistov in tudi dražje. Osebno sem bil pred leti na sardiniji z avtom (zaradi Surf opreme) in nameravam obiskati ta otok in Korziko v kratkem tudi z motorjem. Najbrž se bom odločil za jesen!

Obilo užitkov na tem prelepem otoku!

Kris

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lahko vprašam s katerega konca Slo pa sta?

Cvet sva iz Litije, drugace pa itak ni problem saj Slovenija ni tako velika. :D

Mislim, da bi se res najbolj splacalo veckrat kampirat in predelati cim vec zanimivosti. Lani sva predelala celo Korziko po dolgem in pocez, skoraj vsak dan drugje kampirala pa je kr slo. :)

Kar se denarja tice se ne vem tocno, se moram pozanimati koliko stane trajekt? Po mojem vsaj 1200-1500 evrov, lani sva za Korziko porabila cca 1000 evrov za 12 dni. Samo so bili kampi kr ugodni 11-15 evrov, glede na tod, da je bi na Gardskem jezeru 24 evrov in glede na to, da je Sardinija Italijanska ni pomojem nic ceneje.

Datum bi bil tudi najboljsi nekje v 2 polovici julija, da zakljucimo pred 1. avgustom.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da joj se riječi pozlate.

Včeraj sem zalotu mojo lepš polovico kako na glas razmišlja o Sardiniji Septembra, jaz pa v jok sreče(na skrito).

Za enkrat je to to, upam na najboljše.

Glede cen Korzika Sardinija.

14 dni Sardinija 7x večerjali v gostilnah in kmečkih turizmih,

14 dni Korzika 1x večerjali v eni betuli ta poceni meni.

Tolko v razmišljanje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

LP.

Bobo kako je pa kaj z guzvo septembra?

A potem je Sardinija cenejsa kot Korzika?

A ste spali v sotorih ali v bungalovih?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo vsi skupaj.Jaz sem sicer nov na tem forumu ampak spremljam vas pa že dolgo.Kar se tiče pa Sardinije grem pa sredi Julija,karte za trajekt so cenejše,če jih rezerviraš kak mesec prej(Livorno-Olbija--45000 sit za dva-povratna) Na Korziki bil lani-blo super.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kot sem že napisal je največji problem feragosto, 14 dni v Avgustu.

Zaradi cen je fora v tem da je Korzika francoska, Sardinija pa taljanska, mi gremo pa še zmeraj v šoping v Jtaljo. ;)

Dol smo bli 3 leta nazaj, na žalost smo spali v bungalovih in to v Stintinu. :( Stintino pa je na tistem jezičku na severozahodu Sardinije. Lahko si misliš kako je bilo s prevažanjem po otoku.

Glede trajekta je pa dobro ful preštudirat urnike in cenike, ker se da kar nekaj prišparat.

Nas budale je stala povratna karta za avto in 4 persone cca 120Ksit. :( Nekateri so pa s pomočjo glave dali 40ksit za avto in 2 personi.

V glavnem je pa slajše it na dopust, ko so že vsi nazaj(septembra). :rolleyes:

Obvezno šotor s sabo, ker nikoli ne veš kje ti bo lepo.

Popravljeno . Popravil BoBo
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

TIGER

Kar se tiče pa Sardinije grem pa sredi Julija,karte za trajekt so cenejše,če jih rezerviraš kak mesec prej(Livorno-Olbija--45000 sit za dva-povratna)

Tiger: kolk vas pa gre, iz kje pa si?

Lep pozdrav, lahko vprasam a sta karte ze rezervirala ali sta se samo pozanimala? Jaz in Vulcan sva malo ze gledala za ceno kart, pa je tako da ce npr gres zjutraj na trajekt je skoraj za 1/3 drazja karta kot ce gres zvecer, trajekt pa itak vozi 9 ur, tako da bi bila vecerna ura kar prijetna, da zgodaj zjutraj pristanes... ampak glede na lansko leto so se pa karte za trajekt kar mocno podrazile, lansko leto je stala karta za Sardinijo le malenkost vec kot za na Korziko... Nama je bila Korzika zelo vsec, nekaj sva celo gledala, da bi sla na trajekt za Korziko, malo voznje po njej (Basta - Bonifaccio = 170 km), v Bonifacciu pa je povezava ladje na Sardinijo, kjer je mala cena in hitro prides... ja no bomo se videli, odvisno od casa...

Karisma

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Karisma:zaenkrat sva z ženo sama,ker kolega ni dobil dopusta.Karte za trajekt mava že kupljene preko turistične agencije za 13.7 ob 22.00,tako da se ponoč voziš.

Greva pa za 14 dni.POvratek tud ob 22.00 zvečer,da se ponoč voziš.Če gresta pa na Korziko vama pa ne bo žal,ker je super.Lani je bla karta dobrih 100 E-povratna.Sam če gresta naprej na Sardinijo bosta tko verjetno kupila samo za eno smer.

Če maš pa takrat(13 julij) :D čas se pa lahko zmenmo :rolleyes: pa gremo skup.Sva pa z gorenske :unsure: upam da ni problem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za prvi maj smo hitro prepotovali Sardinijo-pet dni in tri dni po levi strani še Korziko.Vreme super,cene na Sardiniji normalno Italijanske,na Korziki skoraj dvojne.Spanje v kampih 8-11 EUR(motor,driver šotor),enosmerna Livorno Sardinija(Golfo Aranci) cc 70 EUR,Santa Teresa-Bonifacio 22,70 EUR,Bastia-Livorno cca 60 EUR.Ceniki za sezono so višji za cca 30 -40%.Ceste na Sardiniji so krasne,policajev ni,mivkaste plaže po celi obali,gorski del Sardinije-obvezno,veliko nuragov,rimskih zapuščin,jama z drugim največjim stalaktitom in stalagmitom na svetu,pečen borcetto(odojek)zvečer,grappo častijo gostinci(po plačanem računu).

Korziko sem prevozil že drugič,kljub slabšim sestam se mi zdi bolj zanimiva in razgibana.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tiger: ja tudi midva racunava na priblizno ta datum (da se izognemo italijanski feragosti), lansko leto sva priblizno isti cas sla na Korziko in nama je datum zelo ustrezal. Hja ce bi bila vidva za druzbo, bi bilo pa res fino, ker midva sva drugace mislila kar sama it, ker ko poves da bi sel na Sardinijo, se jih veliko z navdusenjem strinja, ko pa je cas za odhod pa en nima casa, pa en bi sel en teden kasneje, pa en nima dopusta... tako da sva ze lansko leto napakirala motor in odbrzela :D ce bi druge cakala, mislim, da ne bi Korzike videla ;) zato sva tudi za Sardinijo isto rekla. Sva pa lansko leto kupila karte kar v Livornu, ker za motor itak ni problema. Saj imata vidva kljub tukaj kupljeni karti moznost odhoda nazaj kadarkoli? Saj tako je bilo lansko leto za Korziko, da za motor ni bilo potrebno imeti fiksnega datuma in sva sla domov drugace kakor pa sva nacrtovala in sva sla samo malo pred odhodom karto cekirat za drugo uro (zastonj). Kaksne pa imata plane? Midva sva bolj za potovalno varianto, ker da si stacioniran nekje in se vozis naokoli so odsvetovali... A prideta kdaj na Tromostovje ob sredah? Ce bo jutri vreme brez dezja midva sigurno prideva po 18. uri. Bi vaju bilo zelo lepo spoznat :D in poklepetat v zivo :D

Lep dan, Karisma

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Karisma:

Tud midva sva izbrala ta datum predvsem zaradi gužve v avgustu.Sva tud midva šla lani isti čas na Korziko pa ni blo nobenga drena(čudno da se nismo srečal :D )Kar se pa tiče navdušencov za zraven it maš pa čist prav,na začetku ko se meniš jih je en kup, ko je pa treba it ma pa vsak en zadržek,tko da se midva tud kar spakirava pa greva,če ni družbe greva pa kar sama.

Midva sva tud za bolj potovalno varianto-šotor pa kjer ti je všeč se ustaviš pa kampiraš.Namen imava mal prevozit otok,mal počit(se posončkat :rolleyes:)ene par dni.Za nazaj mava pa karto 25.7 ob 22.00(vožnja ponoči) ;).Mislim pa da res ne bi blo problema karto kar tam kupit,midva sva jo prej ,ker je kar dosti cenejša.Lani sva isto naredla pa se je dobro obneslo.Fino bi se blo srečat,ampak mam cel teden popoldne službo tko da verjetno ne bo nič ta teden.

Se strinjam da bi se blo fajn spoznat,pa mal poklepetat kako in kaj. :D Se enkrat zmenmo pa se dobimo(od kod pa si :huh: )v mojem koncu,ali pa kje blizu tebe.

Lep dan-Tiger

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 mesecev pozneje...

Jaz mam eno zelo konkretno vprasanje. Kje ste nabavli te karte, ko trajekti vozijo ponoci in od katerega prevoznika je to ? Jaz mam namen it 6. al pa 7. septembra na Korziko pa bi sel to varianto.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz mam eno zelo konkretno vprasanje. Kje ste nabavli te karte, ko trajekti vozijo ponoci in od katerega prevoznika je to ? Jaz mam namen it 6. al pa 7. septembra na Korziko pa bi sel to varianto.

Karte lahko kupiš pri nas preko kakšne turistične agencije ali pa na AMZS

Lahko pa jih kupiš kar v pristanišču pred odhodom,samo ponavadi so mal dražje kot če jih nabaviš prej.Prevoznik je pa Moby Lines ali pa Corsica ferries

Lepo se imejte :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz mam eno zelo konkretno vprasanje. Kje ste nabavli te karte, ko trajekti vozijo ponoci in od katerega prevoznika je to ? Jaz mam namen it 6. al pa 7. septembra na Korziko pa bi sel to varianto.

Corsica ferries lahko kupiš direktno po internetu na www.corsicaferries.com. Dobiš potrdilo v txt obliki, na katerem je važna številka nakupa karte. Na trajektu samo vtipka v pametno škatlico in si noter. Tudi z motorja ne stopiš (razen mene, ki sem čakal na orto dežju, da so popokali premunilega mornarja).

Preizkušeno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

super, hvala vsem za odgovore. Rezervacija je v teku. :D :P

Se nekaj me zanima -> Katera je najboljsa varianta za prehod Korzika Sardinija ?

Videl sem, da vozi corsica ferries, samo ne mores rezervirat.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!