Thundercat Objavljeno Maj 29, 2003 Opozori Objavljeno Maj 29, 2003 ...ker to so veliki proizvajalci avspuhov...veliki lobiji... Pa so res to ogromne multinacionalke... najbrž so samo tobačni lobiji močnejši, pa še to je vprašanje... :blink: :wacko: <_< N o ...ok če ti tako pravš....NiseM mislu na ta način...pozabi!!
ceco Objavljeno Maj 29, 2003 Opozori Objavljeno Maj 29, 2003 ...ker to so veliki proizvajalci avspuhov...veliki lobiji... Pa so res to ogromne multinacionalke... najbrž so samo tobačni lobiji močnejši, pa še to je vprašanje... :blink: :wacko: <_< Iz izdelkov obeh omenjenih tipov multinacionalk se kadi oz. puha. Je pa res, da je priimek Akrapovič postal multinacionalen. Prodaja na vse celine. Multinacionalna izgovorjava priimka Akrapovič recimo Eskima, Brazilca, Iračana... hočem audio.
hotschko Objavljeno Maj 29, 2003 Opozori Objavljeno Maj 29, 2003 Je pa res, da je priimek Akrapovič postal multinacionalen. ah no ... Akrapovič in vsi proizvajalci auspuhov skupaj so samo prdec v morju svetovne trgovine ... B) :P
Ice Objavljeno Maj 29, 2003 Opozori Objavljeno Maj 29, 2003 akrapovic ima tudi TUV-ABE izpusne sisteme.saj ni treba ravno racing. :P
Desmo Objavljeno Maj 29, 2003 Opozori Objavljeno Maj 29, 2003 akrapovic ima tudi TUV-ABE izpusne sisteme.saj ni treba ravno racing. :P ...ki imajo prav tako dober zvok, le "malce" tišji so tako da navali narod. :P ;) Quote z njihove strani: "it is quieter than other Akrapovic exhaust systems, but still has the deep recognizable Akrapovic sound" :lol: :D
Thundercat Objavljeno Maj 29, 2003 Opozori Objavljeno Maj 29, 2003 Ne da imajo nevem kakšen vpliv .....sam verjetno jim gre za nohte ko poslušajo take zgodbe o merjenju glasnosti....mislim da bodo našli način da se jim prilagodijo! Navsezadje oni od tega živijo!
Ice Objavljeno Maj 30, 2003 Opozori Objavljeno Maj 30, 2003 Ne da imajo nevem kakšen vpliv .....sam verjetno jim gre za nohte ko poslušajo take zgodbe o merjenju glasnosti....mislim da bodo našli način da se jim prilagodijo! Navsezadje oni od tega živijo! kdo? motoristi,zastopniki ali proizvajalci? saj imajo vsi proizvajalci legalne sisteme v programu,samo kupiti iih je treba. :)
VETER Objavljeno Maj 30, 2003 Opozori Objavljeno Maj 30, 2003 Ne da imajo nevem kakšen vpliv .....sam verjetno jim gre za nohte ko poslušajo take zgodbe o merjenju glasnosti....mislim da bodo našli način da se jim prilagodijo! Navsezadje oni od tega živijo! kdo? motoristi,zastopniki ali proizvajalci? saj imajo vsi proizvajalci legalne sisteme v programu,samo kupiti iih je treba. :) že že ampak tisto potem ni več zanimivo..meni gre že tako na živce ko moram šravfat original avspuh za na tehničnega pa potem spet drugega gor. Predlagam Akrapoviču, da lepo naredi kakšno zaporo v avspuhu, ki se preklopi ko ti ga merijo :rolleyes: :) :D v običajni izvedbi pa je seveda odprt.. Ps. za idejo pa hočem en avspuh za avtorske pravice B) .
ceco Objavljeno Maj 30, 2003 Opozori Objavljeno Maj 30, 2003 [ saj imajo vsi proizvajalci legalne sisteme v programu,samo kupiti iih je treba. :) ... in uporabljati seveda. Če ne, pa avto s prikolico, pa motor gor, ki ima slick gume, racing of the racing Akrapoviče, pobrane luči .... pa na dirkališče. Na italijanskih cestah srečam skoraj toliko Ninj, XX, RR na prikolicah, kot na cestah.
Zok Objavljeno Maj 30, 2003 Opozori Objavljeno Maj 30, 2003 Na mojem z velikimi tiskanimi črkami piše: NOT FOR ROAD USE :P to deli!!! ;) :P :D :D :D pravimotoristpress ;) B)
Desmo Objavljeno Junij 2, 2003 Opozori Objavljeno Junij 2, 2003 Sem v soboto doživel prvo "kontrolo" auspuhov s strani policije. Med Postojno in ridami so me ustavili in sicer bmw 3 z ljubljanske prometne policije. Medtem ko sem jaz slačil rokavice in snemal čelado je gospod policist že čepel (klečal???) pri desnem auspuhu in si ga ogledoval z vseh strani. Ne vem kaj je iskal, mogoče napis FOR RACE USE ONLY, ki je skrit na notranji strani. :P :D Kakorkoli že, na koncu mu je uspelo reči le hvala in nasvidenje (instrumenti odpovedali). B) ;)
ak Objavljeno Junij 2, 2003 Opozori Objavljeno Junij 2, 2003 Jst sem kr original auspuh 'odprl'. Se nikjer ne vidi :D - glasen je pa 3x bolj. Na tehničnem je mal čudn gledu in vprašal, če je to original...
eliminator Objavljeno Junij 3, 2003 Opozori Objavljeno Junij 3, 2003 Jst sem kr original auspuh 'odprl'. Se nikjer ne vidi :D - glasen je pa 3x bolj. Na tehničnem je mal čudn gledu in vprašal, če je to original... A mislis, da bo policaj potem rekel, da je ok, saj je original? Ce imajo merilce, je vseen, kako zgleda. lp
vesna Objavljeno Junij 3, 2003 Opozori Objavljeno Junij 3, 2003 Ne vem zakaj ne kontrolirajo auspuhov pr unih kao "športnih" jugecih. Rovštajo k prasi.. :angry:
perimund Objavljeno Junij 4, 2003 Opozori Objavljeno Junij 4, 2003 vesna seaj jih kontrolirajo, pa tabelce pobirajo tud na BMWjih s spojlerji feltnami in izpuhi ki niso homologirani za tip avtomobila..
ak Objavljeno Junij 4, 2003 Opozori Objavljeno Junij 4, 2003 Jst sem kr original auspuh 'odprl'. Se nikjer ne vidi :D - glasen je pa 3x bolj. Na tehničnem je mal čudn gledu in vprašal, če je to original... A mislis, da bo policaj potem rekel, da je ok, saj je original? Ce imajo merilce, je vseen, kako zgleda. lp Ne, jst mu bom rekel sej je original :D ....
rude Objavljeno Junij 6, 2003 Opozori Objavljeno Junij 6, 2003 Danes izmeril glasnost na mojem mopedu. Meritve sem izvajal kot piše v zakonu to je 50 cm od izpušne cevi pod kotom 45 stopinj. Najprej nastavil na točno 9375 obratov :) (75% od obratov kjer dosega moped max. moč), potem pa začel meriti tri sekunde preden sem spustil ročico za plin. Meritev sem prekinil, ko je motor dosegel prosti tek. Meritev sem večkrat ponovil in dobil naslednje povprečne ekvivalentne vrednosti jakosti zvoka:78,9 dB(A), 81,0 dB(A), 82,8 dB(A). Zaradi firbca sem opravil meritev še pri stalnih vrtljajih motorja ca. 9000 min-1 (101,5 dB(A)) in 12000 min-1 (103,1 dB(A)). V prostem teku moj mopedek zganja 79,5 dB(A) hrupa. Meritve sem opravil z napravo, ki jo uporabljajo v podjetju, ki se ukvarja z varstvom pri delu in je vsakoletno umerjena in atestirana. Izmerjene vrednosti veljajo za moped CBR 600 FS, letnik 2001 z Akrapovič SLIP-ON rorom. LP - Rude
Thundercat Objavljeno Junij 6, 2003 Opozori Objavljeno Junij 6, 2003 Po Rudetovih meritvah se jst z Wingsom nimam kaj sekirat....pol pa Gasaaaaa :D
burgy Objavljeno Junij 22, 2003 Opozori Objavljeno Junij 22, 2003 Sem v soboto doživel prvo "kontrolo" auspuhov s strani policije. Med Postojno in ridami so me ustavili in sicer bmw 3 z ljubljanske prometne policije. Medtem ko sem jaz slačil rokavice in snemal čelado je gospod policist že čepel (klečal???) pri desnem auspuhu in si ga ogledoval z vseh strani. Ne vem kaj je iskal, mogoče napis FOR RACE USE ONLY, ki je skrit na notranji strani. :P :D Kakorkoli že, na koncu mu je uspelo reči le hvala in nasvidenje (instrumenti odpovedali). B) ;) Zgleda, da še vedno niso zrihtali instrumentov, ker noben nič ne napiše, da bi kje merili :P :P No še dobro da ne B)
Hanzi Objavljeno Junij 22, 2003 Opozori Objavljeno Junij 22, 2003 Včeraj je bilo v naklem srečanju avtomobilskih fanatikov in so merili glasnost izpuhov. Ko sem videl razultate meritev sem se kar za glavo prijel. A tisto ni bilo pravilno merjeno, ali ni bila prava naprava ali pa je bilo kaj drugega narobe. me prav zanima kolko bi nekaterim namerili na LPP. Naj povem še to da očitno ni vse v glasnosti ampak je veliko tudi v sami frekvenci pa še kje :blink:
perimund Objavljeno Junij 24, 2003 Opozori Objavljeno Junij 24, 2003 rude pa to ustreza zakonom al ne? no tud drugi prosim za odgovor...
rude Objavljeno Junij 24, 2003 Opozori Objavljeno Junij 24, 2003 rude pa to ustreza zakonom al ne? no tud drugi prosim za odgovor... Glede na napisano v tem topicu naj bi bila mejna vrednost 80 dB(A), tko da bi bla moja hondica nekje na meji. Je pa meritev glasnosti kar komplicirana zadeva saj je treba držat obrate na 75 % obratov kjer dosega motor največjo moč, to pa je kar zaj*****. Mal premakneš gas pa si že previsoko al pa prenizko. Tudi sam merilni inštrument ima svojo zakasnitev tko, da je treba meritev opravit večkrat, da dobiš ta pravo vrednost. Skratka, materiala za se kregat s kifelci al je meritev prava al ne je več kot dovolj. :) LP - Rude
DRAGON Objavljeno Junij 26, 2003 Opozori Objavljeno Junij 26, 2003 Ej a ve kdo kje se homologira te auspuhe?? :huh: :angry: :angry:
gas gas Objavljeno Junij 26, 2003 Opozori Objavljeno Junij 26, 2003 Ej a ve kdo kje se homologira te auspuhe?? :huh: :angry: :angry: Koper vem da ma za drgjet pa še nism slišov! ;)
gas gas Objavljeno Junij 26, 2003 Opozori Objavljeno Junij 26, 2003 (popravljeno) rude pa to ustreza zakonom al ne? no tud drugi prosim za odgovor... Glede na napisano v tem topicu naj bi bila mejna vrednost 80 dB(A), tko da bi bla moja hondica nekje na meji. Js mam napisan da mam 85dB!! :D :D Popravljeno Junij 26, 2003. Popravil gas gas
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se