Skoči na vsebino

Zdravje in motociklizem

Priporočene objave

Objavljeno
hotschko : res je , samo na rore lahko vplivaš, na veter pa ne. Škoda sluha.

seveda lahko ... z boljšo/tišjo čelado ...

Objavljeno

Mislim, da odkrivamo toplo vodo. Na netu najdete ogromno clankov, ki kazejo na to, da ze enoletna voznja z motorjem brez cepkov za usesa trajno poskoduje sluh. Sicer smo vec al manj vsi polnoletni, pa itak lahko delamo kar hocmo, ampak ne si zatiskat oci pri tem (ce ze sliste ne dobr, pa vsaj glejte :P ).

Objavljeno

ej folk jest bom pa zdele eno lovsko ustrelu, k sicer ni čist poveznan s tem mal pa vseen!!:

a je možno, da če je človk gluh dobi vozniško, pomoje ne, sam sm gledu tip na TV (america) k ma sam 2 nogi 8brez rok) pa avto voz??!!

Objavljeno
ej folk jest bom pa zdele eno lovsko ustrelu, k sicer ni čist poveznan s tem mal pa vseen!!:

a je možno, da če je človk gluh dobi vozniško, pomoje ne, sam sm gledu tip na TV (america) k ma sam 2 nogi 8brez rok) pa avto voz??!!

Je mozno. Poznam gluhonem par. Oba vozita.

Objavljeno

Od zadnjega zdravniškega pregleda sluha, vedno uporabljam čepke. So odkrili, da na eno uho precej slebše slišim :( :angry: !

(ženabirekladaodporokepress) ;)

Objavljeno

...hmm hemeroidi? ...nevem no lahko samo povem da po daljši vožnji se moram samo fajn usrat pa je ql :ph34r:

Objavljeno

Kje si kupil te 3M-ove čepke??

Nazadnje v Gein Gericke v Beljaku. Dobiš dva para v taki lični aluminijasti škatlici, ker če se ti valjajo po žepih, so takoj usrani. Vsega pa ni za tiščat v sluhovod. Sicer se pa spomnim, da sem jih enkrat slučajno dobil v lekarni pod WTC-jem v Ljubljani. Ampak mislim, da bolj po nesreči. Vsakič, ko sem nabavljal, so imeli druge, vedno pa tudi tiste rumene penaste. Mislim, da so nekoč imeli dobro izbiro tudi v lekarni na Prešercu. Kaj čem, obredel sem jih že veliko. Pač ko se spomnim, stopim v ta prvo lekarno in vprašam. (Potrošnarobapress)

Objavljeno

Kje si kupil te 3M-ove čepke??

Nazadnje v Gein Gericke v Beljaku. Dobiš dva para v taki lični aluminijasti škatlici, ker če se ti valjajo po žepih, so takoj usrani. Vsega pa ni za tiščat v sluhovod. Sicer se pa spomnim, da sem jih enkrat slučajno dobil v lekarni pod WTC-jem v Ljubljani. Ampak mislim, da bolj po nesreči. Vsakič, ko sem nabavljal, so imeli druge, vedno pa tudi tiste rumene penaste. Mislim, da so nekoč imeli dobro izbiro tudi v lekarni na Prešercu. Kaj čem, obredel sem jih že veliko. Pač ko se spomnim, stopim v ta prvo lekarno in vprašam. (Potrošnarobapress)

prosim, da ne mečem stran $ :unsure:
Objavljeno
Od zadnjega zdravniškega pregleda sluha, vedno uporabljam čepke. So odkrili, da na eno uho precej slebše slišim :( :angry: !

Na isti strani kjer imaš rol....???

Objavljeno

Z motorji se vozim že cca. 15 let in zaenkrat še ni težav z zdravjem, vsaj kar se motorja tiče. Ne razumem pa folka, ki takoj ko zbolijo krivijo za to motor. Sami so si krivi, če nimajo dobre opreme in zaščite ko se vozijo z motorjem. :huh:

Objavljeno
Z motorji se vozim že cca. 15 let in zaenkrat še ni težav z zdravjem, vsaj kar se motorja tiče. Ne razumem pa folka, ki takoj ko zbolijo krivijo za to motor. Sami so si krivi, če nimajo dobre opreme in zaščite ko se vozijo z motorjem. :huh:

Ja pa če role menjavajo ...pa potem ušesa trpijo...sami smo krivi!ops... :D :P

Objavljeno
Od zadnjega zdravniškega pregleda sluha, vedno uporabljam čepke. So odkrili, da na eno uho precej slabše slišim :(  :angry: !

Nop, na levo, ror na Banditu pa je na desni.

Dvomim, da je kriv samo motor, lahko da je tudi Emšo :( :unsure: !

Objavljeno

pomoje na sluh full vpliva glasnost vetra, torej dobra čelada eventuelno čepki bi morali ustaviti kakršno poslabšanje sluha, mislim da je za odpravo izgube sluha prepozno!!

Objavljeno
Od zadnjega zdravniškega pregleda sluha, vedno uporabljam čepke. So odkrili, da na eno uho precej slabše slišim :(  :angry: !

Nop, na levo, ror na Banditu pa je na desni.

Dvomim, da je kriv samo motor, lahko da je tudi Emšo :( :unsure: !

Slednje bo bolj držalo..... ;)

Objavljeno

ali vam je znano,da je voznja z motorjem lahko celo zdravilne narave?! do vceraj sem imel samo sume v tej smeri,od vceraj to definitivno vem.

no stvar je taksna: sem se malce prehladil na zboru samorogov in sem smrkal in nekaj kihal.se vceraj odpeljem malo naokoli,bilo je soparno in vroce in pridem domov prepoten in moker do spodnjih gat.danes zjutraj nic kihavice in smrkanja. :blink: ........

:) eh no ja,v glavnem SAUNA brezplacna in uzitki maximalni - vozite motorje pri najvecji vrocini. :D ;)

Objavljeno
:) eh no ja,v glavnem SAUNA brezplacna in uzitki maximalni - vozite motorje pri najvecji vrocini. :D ;)

torej ljudje med poletjem zimske podloge not polovre in dolge gate gor pa bomo vsi zdravi???? :D :D aja pa počakte da bo u senci cca 35°
Objavljeno
ali vam je znano,da je voznja z motorjem lahko celo zdravilne narave?! do vceraj sem imel samo sume v tej smeri,od vceraj to definitivno vem.

no stvar je taksna: sem se malce prehladil na zboru samorogov in sem smrkal in nekaj kihal.se vceraj odpeljem malo naokoli,bilo je soparno in vroce in pridem domov prepoten in moker do spodnjih gat.danes zjutraj nic kihavice in smrkanja. :blink: ........

Meni definitivno pomaga...sam bolj v psihični naravi...se pomiriš in uživaš...joj.... :D

Objavljeno

Glede vpliva šumenja vetra in predvsem turbulenc na sluh.

S tem sem se ukvarjal vso prejšnjo sezono. Med drugim sem poizkusil več čelad (tudi visok cenovni razred), zamenjal šipo na motorju (višjo ), pa v bistvu ni bilo ne vem kako boljše. Ugotovil pa sem dve stvari;

1. Nekateri so (smo) na močnejše zvoke bolj občutljivi (o tem se prepričaš, ko pošlješ svojo babnco zapret zadnjo havbo na avtu, in če bi jo potem z veseljem nadrl, naj ne razbija ...si občutljiv

2. Odvisno od vrste, tipa, oblike motorja. Definitivno so tišji tisti z visokimi šipami, in pa (zame popolno presenečenje..) do ene 150km/h naked motorji. Zadnjič sem sprobal ER 5 brez šipce..do ene 140 samo šumenje vetra, dnevna soba, medtem ko z mojo Diversionko (poloklep ) pri 120 in več...kovačnica. Razbija, tolče, (turbulenca in usmerjanje zračnega toka v čelado), če pa se dvignem na noge...spet dnevna soba. Tiho.

Bo treba zamenjat motor, do takrat pa čepke.

Glede poškodbe sluha je pa tako... da si naglušen (15 in več %) sploh ne opaziš..dokler ti to zdravnik ne pove.

Meni je rekel...a vi veste, da mal slabše slišite, da imate poškodovan sluh zaradi hrupa.

Moj odgovor; ne vem, oziroma, vem zdaj.

Objavljeno
Glede vpliva šumenja vetra in predvsem turbulenc na sluh.

S tem sem se ukvarjal vso prejšnjo sezono. Med drugim sem poizkusil več čelad (tudi visok cenovni razred), zamenjal šipo na motorju (višjo ), pa v bistvu ni bilo ne vem kako boljše. Ugotovil pa sem dve stvari;

1. Nekateri so (smo) na močnejše zvoke bolj občutljivi (o tem se prepričaš, ko pošlješ svojo babnco zapret zadnjo havbo na avtu, in če bi jo potem z veseljem nadrl, naj ne razbija ...si občutljiv

2. Odvisno od vrste, tipa, oblike motorja. Definitivno so tišji tisti z visokimi šipami, in pa (zame popolno presenečenje..) do ene 150km/h naked motorji. Zadnjič sem sprobal ER 5 brez šipce..do ene 140 samo šumenje vetra, dnevna soba, medtem ko z mojo Diversionko (poloklep ) pri 120 in več...kovačnica. Razbija, tolče, (turbulenca in usmerjanje zračnega toka v čelado), če pa se dvignem na noge...spet dnevna soba. Tiho.

Bo treba zamenjat motor, do takrat pa čepke.

Glede poškodbe sluha je pa tako... da si naglušen (15 in več %) sploh ne opaziš..dokler ti to zdravnik ne pove.

Meni je rekel...a vi veste, da mal slabše slišite, da imate poškodovan sluh zaradi hrupa.

Moj odgovor; ne vem, oziroma, vem zdaj.

hmmm to da je pri naked motorjih tišje, je najbrž zato ker ni šipce in ni vrtinčenja vetra???? A to naj bi tko delovalo??
Objavljeno
hmmm to da je pri naked motorjih tišje, je najbrž zato ker ni šipce in ni vrtinčenja vetra???? A to naj bi tko delovalo??

Tudi jaz sem isto opazil, ampak zato ne mislim it na naked, ker nekaj zaščite (vsaj pred dežjem) mora biti... čepke v uhe, pa gasa!

LP

Windsurf

p.s.: "čepke v ušesa" (by Petra) in ne "v uhe" (by Windsurf)

Objavljeno

Ja, pa nahod se da tudi dobro omilit, če že ne pozdravit. Zgleda, da mikroklima v čeladi zelo blagodejno deluje na sinuse. Lani sem imel popolnoma zabasan nos, tako da je prišlo v poštev samo dihanje skozi usta. Kre mi je šlo vse na k*** in nisem imel kaj početi, sem se igral s čelado in si jo medtem tudi nataknil na glavo. Ko sem tako kot en bebo dest minut ležal v postelji z zaprtim vizirjem, se mi je odmašil nos. :) Na žalost sem z lahkoto dihal le s čelado, ampak nekako nisem mogel spati z njo.

Objavljeno

:) eh no ja,v glavnem SAUNA brezplacna in uzitki maximalni - vozite motorje pri najvecji vrocini. :D  ;)

Ja, pa nahod se da tudi dobro omilit, če že ne pozdravit. Zgleda, da mikroklima v čeladi zelo blagodejno deluje na sinuse. Lani sem imel popolnoma zabasan nos, tako da je prišlo v poštev samo dihanje skozi usta. Kre mi je šlo vse na k*** in nisem imel kaj početi, sem se igral s čelado in si jo medtem tudi nataknil na glavo. Ko sem tako kot en bebo dest minut ležal v postelji z zaprtim vizirjem, se mi je odmašil nos. :) Na žalost sem z lahkoto dihal le s čelado, ampak nekako nisem mogel spati z njo.

kot vidite imamo med motosvetovci tudi ljudi, ki se ukvarjajo z alternativno medicino :D :lol: :lol: :lol:
  • 1 leto pozneje...
Objavljeno

ja, jaz ga tudi ne...

Pri nas velja (vsaj za večino): porabit ves razpoložljivi keš za motor, za opremo bo pa že enkrat. Tisti "bo pa že enkrat" pa nikoli ni. Ja potem pa hitro nastopi: revma, nahod, razna vnetja oci in grla, bolezni zobovja in mnogo drugih tezav

Objavljeno

Ce mate napihane sinuse, pa smrkate, ker vam piha pod celado, noste podkapo...pa ruto podvezano okol vratu... Qrc, men pomaga! Pa se podkapo obcasno splahujes, pa mas snazno celado odznotraj! .)

Objavljeno

Dobra čelada je zlata vredna. Ne morem si zamislit mojih začetkov motorizma na tomosu z eno ku*c čelado za male pare.Vizir ni tesnil, pa tudi če bi tesnil, sem ga moral imeti vsake toliko časa odprtega zaradi rosenja. V glavnem groza.Non stop sem imel vnetja grla. Ampak to je bilo pred 11 leti, ko verjetno še ni bilo anti-fog folij in pinlockov.

Čelada bi morala imeti poleg pinlocka protivetrno zaščito, da ti ne piha od spodaj gor. Če čutite, da vam kje vleče, toplo svetujem podkapo iz windstopperja (npr. od Bikersa). Priporočam model plus (cca. 7000 SIT), kateri zaščiti cel vrat (tudi od zadaj), dokler ne popravite zadevo, ali pa nabavite boljšo čelado.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!