Skoči na vsebino

Policijska akcija


Brrrm

Priporočene objave

Radio je pravkar izkašljal novico, da bo policija do tam nekje 22. junija 2003 (točne datume preslišal) izvajala preventivno akcijo z nazivom Minuta na cesti je lahko dolga tudi celo življenje.

Cilj akcije: znižanje hitrosti, še najbolj pri rizični skupini motoristov. Zato bodo na vseh hitrostno znanih cestah poostreno merili hitrost.

To sem razbral iz novice, ki sem jo poslušal med delom.

Verjetno bo na policijski spletni strani kaj več o tem napisanega.

Torej, s hitrostjo dol :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Samokontrola ni delovala, sedaj nam pomaga država.

preventivno se rece.

Slisi se nekam kof kof Amerika kof kof Irak kof kof preventiva kof kof znano. :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zakaj se mi nekam dozdeva,da ne bo ostalo samo pri minuti izgubljenega casa,ko/ce te ustavijo skifi?! :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zakaj se mi nekam dozdeva,da ne bo ostalo samo pri minuti izgubljenega casa,ko/ce te ustavijo skifi?! :rolleyes:

Zato ker so se cajoti odločili temeljito "preluftati" moto sceno na delu (motoriranju). Hitrost, oprema, treznost, glasnost, gume ...

Če sem čisto pošten in gledam vsakodnevni zverinjak na SLO cestah, jih razumem, tako kot to razumejo vsi, ki se vozijo po tujini /jim je samoumevno/.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še mal počasnej se bom pelu pa bom že promet ogrožal!!!! :P :D

Se peleš stoje čez naselje pa te ne more namert!Loh rečš da te je v telo zadel kar pa je kakor vem prepovedano!!! :P :P Jest sem se zanč neki afnal pa sem stal na mororju čez naselje pri cca 80km/h pa je polcaj sam povesu radar in butast gledu za mano!!! <_< :)

Ciao,by Pero

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Manjka še večje zavedanje ostalih, da smo motoristi tudi na cesti.

Fajn bi bilo, da bi policaji npr. kazni od prevelike hitrosti dali lepo v MAKSI sklad, iz katerega bi se naredila pametna moto kampanja v sodelovanju s SPVCP, AMZS, Policijo itd...

No ja, potem pa se zbudim na Falconu. :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pohvalno da jih skrbi za nas.... :unsure:

Dvomim da jih skrbi za nas, luknjo od regresa je treba pokrit, pa avion plačat,pa dohodnine vrnt, ... :D

To bo to.

Kje ste pa še videli da bi policaji delali ???

Pa naj bojo peš,z avtom ali motorjem,biciklom,konjem..., vsi samo kasirajo ,sej so pravi profesionalni inkasanti.

Dvomim da sploh še znajo z rokami mahat.

:wub:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

me ne skrbi, vozim počasi,... B)

Tudi počasi je mnogokrat prehitro! Pri tem mislim na omejitve hitrosti, ki so velikokrat zelo nelogično postavljene (pa tudi ostala prometna signalizacija). Menim, da je prav zato še več nespoštovanja predpisov, saj, če določen odsek poznaš in veš, da ni nevaren - omejitev 40 ali 30 km/h pa popolnoma brez zveze - boš peljal hitreje. Problem pa je tam, kjer je omejitev hitrosti postavljena pravilno in popolnoma v skladu s pravili varne vožnje. S tako miselnostjo, ko znaku nekako ne verjameš, lahko pride do nesreče.

Policaji pa seveda merijo tam, kjer je najnižja omejitev, pa še najbolj butasto postavljena, kajti tam bodo lahko največ zakasirali (zaradi velikega števila voznikov, ki kršijo mejitev ter zaradi velike prekoračitve).

Tistega o vožnji stoje in nezmožnosti opravljanja merjenja pa ne verjamem ravno najbolj. Tega tudi ni zapisanega v pravilniku, ki je bil objavljen v UL. Mogoče pa imajo kakšna interna pravila, who knows?!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

čutil njihovo akcijo, so me vdarli po žepu, omejitev 50 jaz pa gledam psa ob cesti in pozabin na omejitev, 65 km so mi namerili (je namerila) in je šlo 7500 sitnih

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nehajte se zvijat........na policijski strani motoristi niso niti z eno besedo omenjeni.

Akcija velja za vse udeležence prometa. Tako kot so tudi predpisi za vse.........če jih prekoračite (tudi jaz jih), potem ne cvilite, da ste morali plačati.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na www.policija.si našel napoved akcije, kjer pa ni napisano nič na temo poostren nadzor... kamo li kaj o motoristih.

Preberite sami:

Preventivna akcija "Minuta v prometu je lahko dolga celo življenje"

Že leta 1902 je bilo v angleškem parlamentu objavljeno, da je "prehitra vožnja največja grožnja urejenemu prometu". Danes obstaja ogromno empiričnih dokazov, ki to izjavo potrjujejo.

Hitrost je ena od maloštevilnih oblik voznikovega vedenja, pri kateri je bila ugotovljena jasna in trdna povezava med vedenjem in številom prometnih nesreč.

Na slovenskih cestah je zaradi prehitre vožnje in hitrosti, ki ni prilagojena različnim dejavnikom, ki spremljajo promet (stanje in lastnosti ceste, prometne razmere &#133;), leta 2002 umrlo 117 oseb, 630 jih je bilo hudo in 3.707 lahko telesno poškodovanih.

Od skupnega števila se je 19,9 % (7.898) prometnih nesreč zgodilo zaradi neprilagojene hitrosti, ki je obenem tudi najpogostejši vzrok hudih prometnih nesreč na slovenskih cestah; 7.907 se jih je zgodilo zaradi nepravilnih premikov z vozilom, 6.679 zaradi nepravilne strani in smeri vožnje, 6.390 zaradi neustrezne varnostne razdalje ter zaradi neupoštevanja pravil o prednosti 6.292.

Vsekakor pa velja opozoriti, da so iz prometno &#150; varnostnega vidika, glede na leto 2002 posebej rizični, prav poletni meseci, ko na slovenskih cestah umre največ ljudi. Podatki iz leta 2002 kažejo naslednje:

junij &#150; 26. mrtvih,

julij &#150; 30 mrtvih,

avgust &#150; 25 mrtvih,

V teh treh mesecih je umrlo 81 oseb, oziroma 30,1 % vseh, ki so umrle v letu 2002.

Prav zaradi tega smo za uvod v to obdobje, skupaj s podjetji: AVTO TRIGLAV, DAT-CON Polzela in PREMIER ADRIA, pripravili preventivno akcijo, ki smo jo poimenovali "MINUTA V PROMETU JE LAHKO DOLGA CELO ŽIVLJENJE".

Akcija bo potekala od 09. &#150; 21. junija 2003 na območju vseh Policijskih uprav v Sloveniji.

Namen akcije je predvsem v tem, da ponovno opozorimo na problematiko hitrosti v cestnem prometu ter na posledice prehitre vožnje, da predstavimo sistem dela z videonadzornimi sistemi in njihov vpliv na prometno varnost ter, da tudi z osebnim stikom poskušamo prepričati vse udeležence v prometu, da je minuta v prometu dejansko lahko dolga celo življenje.

V času izvajanja akcije bomo s posebej opremljenim civilnim vozilom Policije, ki ima vgrajen videonadzorni sistem, obiskali vse policijske uprave. Vozilo, bo postavljeno na točkah, kjer je koncentracija ljudi visoka in bo predstavljalo t.i. ťinfoŤ točko, kjer si bodo zainteresirani lahko pridobili informacije o problematiki hitrosti, si ogledali posnetke kršitev posnetih s tem sistemom, kjer bo moč dobiti nasvet za varnejšo udeležbo v prometu, dobiti preventivne zloženke itd. Na tej točki se bo nahajal tudi vodja policijskega okoliša, kjer bo akcija potekala, ki bo odgovarjal na konkretna vprašanja občanov o lokalni prometno varnostni problematiki.

Celotno akcijo bomo javnosti predstavili na tiskovni konferenci, ki jo skupaj z Inštitutom Republike Slovenije za rehabilitacijo, organiziramo v četrtek, 5. junija 2003, ob 10.00 uri v prostorih Inštituta za rehabilitacijo, Tomačevska 1, Ljubljana (4. nadstropje).

Na tiskovni konferenci bodo sodelovali: vodja Sektorja za cestni promet v Upravi uniformirane policije Generalne policijske uprave g. Ljubo Zajc in g. Robert Sušanj, vodja oddelka za nadzor in prometne nesreče v istem sektorju, ter strokovnjaki za rehabilitacijo z oddelka pacientov s poškodbami možganov Inštituta Republike Slovenije za rehabilitacijo ga. mag. Viktorija Košorok spec. fiz. med. in dr. Vesna Radonjič spec. klin. psih.

ČASOVNICA PROGRAMA

Ponedeljek 09. junij Novo mesto 08 - 11.30 Črnomelj, Trg Svobode, 12.30 - 15 N. mesto, pri stavbi občine

Torek 10. junij Krško 09 - 12 Brežice, park. prostor pri Blagovnici , 14 - 17 Sevnica, park. prostor HTC

Sreda 11. junij Postojna 09 - 12 Postojna, plato pred Notranjskim muzejem, 13 - 16 Cerknica, nasproti občine (bivša kinodvorana)

Četrtek 12. junij Nova Gorica 09 - 12 Idrija, Mestni trg, 14 - 17 Tolmin, avtobusna postaja

Petek 13. junij Koper 13 - 16 Koper, Supernova, 17 - 20 (18 - 21) Koper, Merkator

Sobota 14. junij Ljubljana 7.30 - 10.30 park. prostor pri Motelu Perovo, 12 - 15 Lj. Šiška, Merkator

Ponedeljek 16. junij Kranj 09 - 12 in 13 - 16 Šk. Loka, Veleblagovnica Nama

Torek 17. junij Celje 09.30 - 12.30 Celje, park. prostor pri občini - Trg Celjskih knezov, 14 - 17 Velenje, Titov trg

Sreda 18. junij Slovenj Gradec 09 - 12 Sl. Gradec, Merkator (Ronkova ul.), 14 - 17 Ravne, plato pred veleblagovnico NAMA

Četrtek 19. junij Murska Sobota 09 - 12 Ljutomer, trgovski center MERKUR - TUŠ, 13 - 16 M. Sobota, trgovski center BTC

Petek 20. junij Ljubljana 10 - 13 Lj., Maximarket, 15 - 18 Ribnica, Škrabčev trg

Sobota 21. junij Maribor 09 - 12 Maribor, Trg Svobode, 13 - 16 Maribor, Merkator

Informacijo so pripravili v Sektorju za cestni promet v Upravi uniformirane policije Generalne policijske uprave.

Miran Koren

Predstavnik policije za stike z javnostmi

****************

LP

Windsurf

p.s.: a se nekateri res počutite tako zelo ogrožene s strani policije? z njimi sem na motorju zmeraj imel bistveno manj težav kot v avtomobilu!

Popravljeno . Popravil Windsurf
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

čutil njihovo akcijo, so me vdarli po žepu, omejitev 50 jaz pa gledam psa ob cesti in pozabin na omejitev, 65 km so mi namerili (je namerila) in je šlo 7500 sitnih

Tudi jaz. (sodnik za prekrške, brez debate..)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če ste pravilno prebrali "PREVENTIVNA AKCIJA" in ne represivna. Bolj se bojte akcije "Hitrost ubija" ali pa "Tudi za hitrimi se nabere kolona". Ti dve akciji sta represivnega značaja. Tisti, ki pa ne razume besede preventivna, pa naj v slovar slovenskega knjižnega jezika pogleda. :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tisti, ki pa ne razume besede preventivna, pa naj v slovar slovenskega knjižnega jezika pogleda. :P

Samo da ni prezervativna akcija (ko policaji jebejo enkrat motoriste, drugič avtomobiliste, tretjič blond študentke... :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zopet mam nekaj za povedat... Saj vem, da bom kregana od nekaterih ampak vseeno. Zanima me pač koliko vas je na lastni koži občutilo to policijsko akcijo... In predvsem kje je to bilo.

Verjetno ni treba poudarjat, da sem jaz jo... Na Planini.

(Aja, pa oglasite se vsi, ki ste fasali sodnika zaradi vožnje brez ustreznega izpita.. :P )

Lp, pa par dni se še držite omejitev... Pa pazite se nacestiskakajočih polocajev. :)

Greenninja

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Obcutil akcijo - na "sreco" z avtom.

Fasal sodnika zaradi neustreznega izpita (A do 350 - vozil 750) => na sreco se po starem zakonu (lansko leto). Kazen 90 ksit + 8ksit. Pritozba, zagovor => cakam na razplet (po neuradnih inf. sodnice, ki me je imela v "obdelavi" sem se bojda dobro odrezal => cakam na opravicilo s strani drzave). Sporocim rezultat.

Skratka, nestrpno pricakujem 3. julij, ko mi preneha omejitev. Ma sn si ze rezerviral prosto tisti dan. Zjutraj najprej na obcino, pol pa gaaaasaaaaaaa!!!! :P :P

Sem si rekel, da srece izzivati ni dobro - ce sem jo relativno poceni odnesel lansko leto je cist o.k. - bom ze pocakal se teh nekaj dni. :rolleyes:

Ce pa te dobijo s podhranjenim izpitom po ta novem zakonu, pol si ga pa res naj..al :ph34r: :ph34r:

(da o tem, ce si udelezen v nesreci ali bognedaj celo povzrocitelj sploh ne govorim => VSO SKODO KRIJES SAM + ODSKODNINE + POBASES EN KUP KAZNI). :blink: :blink: :ph34r:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!