Skoči na vsebino

vsak hoče biti prvi


vesser

Priporočene objave

V soboto, 7.6.2003, sem se z dekletom podal na pot proti morju, po stari cesti, na kateri je ogromno motoristov. Bolj kot sam dež, ki me je dobil na poti, pa me moti vožnja nekaterih motoristov, ki ti za vsako ceno hočejo pokazati, kako ekstremno dobri so, boljši od tebe in te pri prehitevanju v ovinke celo ogrožajo, ko se morajo pri kritičnih situacijah nekako izmuzniti. In tako se je zgodilo pri vračanju domov. Vozili smo v koloni, ki je imela kar hiter tempo, odločil sem se za kratek postanek in takrat sem na vrhu vrhniškega klanca opazoval bedake, ki so prehitevali v ovinke eden drugega s polno hitrostjo in celo sopotnicami zadaj. Pet minut kasneje pa je nekaj kilometrov naprej zaropotalo, eden se je grdo spiču, čeprav ne vem kaj točno je bilo, sigurno je imela hitrost nekaj pri tem, ker je vse ležalo daleč naokoli. Upam da je motorist preživel, če je bo najbrš spremenil svoj način vožnje, če se bo sploh lahko še kdaj vozil. Ali je vredno za nekaj dodatnih gramov adrenalina ogrožati sebe in druge! Vozte bol počas, tut v tem se da uživat!

Tisti, ki pa to morate početi pa mi povejte česa sem prikrajšan?! Hvala!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kar se mene tiče, sem ta mačoizem že prerasu. Nekateri ga še bodo, nekateri nikoli, nekateri pa na veliko žalost to plačajo z življenjem.

Mislim da nisi nič prikrajšan. Važno je da si zadovoljen.

Divjaki, pamet v desno roko!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne gre za adrenalin - ampak za morfine, katere v paniki izločajo možgani

nekateri postanejo dobesedno odvisni od tega - pravi narkomani

ti extremisti so v vseh extremnih športih - mi jih pa največ vidimo na cesti med motoristi, saj le redki od nas plezajo po gorah brez opreme ali extremno smučajo, kar pa lahko vidimo na filmskih posnetkih

vir: Discovery Channel

that's-the-planet-off-apes-we-must-live-on-press

:D

ps.: "trpi" bi rekel Ice-the-biggest

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vesser se strinjam s tabo.

Ta vikend sem se peljal (z ženo zadaj na motorju) skozi Idrijo...

Najprej se mi je na rit nalepil en kombi natovorjen s kajaki. Ok. Se odlepim od njega in za nekaj km pozabim na LT vožnjo. Ni problem. Oba uživava v tem. Ker je z motorjem pač lažje prehitevati sva ga vidla potem ko sva se vsedla v obcestno gostilno, kako je peljal kot goska v koloni (živčen predvidevam).

No kar se pa bolje dotika te teme pa sta bila dva motorista, ki sta tudi skoz nekaj zganjala za mano. Ok. Pomaham z levo roko, naj me prehitita. To sta tudi naredila a se potem peljala nič kaj hitreje. Ne štekam?! Men gre totalno na k....., da mi nekdo na rit visi potem ga spustim in od njega nič.... ?!?

Ni bilo prvič.

Nekateri so preveč živčni.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

takrat sem na vrhu vrhniškega klanca opazoval bedake, ki so prehitevali v ovinke eden drugega s polno hitrostjo in celo sopotnicami zadaj. Pet minut kasneje pa je nekaj kilometrov naprej zaropotalo, eden se je grdo spiču, čeprav ne vem kaj točno je

eh kurc, eni pač _znajo_... :(

žalostno, žalosnto...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsak ma svoj tempo vožnje. Vsi kdaj malo divjamo oz. lepše rečeno pritisnemo na gas, vendar pa je treba pazit, da ne povzročiš kakšnega infarkta avtomobilista ali pa motorista. ;) Jasno je, da smo motoristi večino časa v prekršku, sploh tisti, ki vozimo cestake, vendar kljub vsemu (saj zase vem) pazimo bolj kot na sebe, še na druge., kot na primer:

Stara mama se maje ob cesti - obvozi jo daleč naokrog, če jo slučajno vročina skori, da ne pade pod tvoje kolo,;

traktor na cesti - glej ga ko bik v nove vrate, ker nikoli ne veš kdaj bo zasukal levo ali naredil kakšen še neznan manever,

stranska cesta na levi - na hitro predvidi kateri v koloni bo poskušal 3 m od odcepa pri hitrosti 60 km/h zasukati levo, slučajno glih takrat, ko ga prehitevaš, po vrhu vsega bo to naredil brez žmigavca z mobitelom v roki in podobno;

pes skače ob cesti - več opcij: se bo zagnal za tabo?, se bo nepričakovano odpravil čez cesto na domače dvorišče?, se bo ustrašil zvoka motorja in odskočil proti motorju in ne obratno in podobno;

motorist pred tabo (ki ni iz tvoje skupine) - zasanjano na motorju opazuje okolico in ptičke na drevju, ko se ti prpeleš do njega in mu zahrumi na uho, več opcij: te že prej opazi, ker se je pravkar zbudil iz zasanjanosti in ti da plac; se tako ustraši da skor na bankino zapele in te preklinja, ker si ga zbudil z glasnim auspuhom, al pa ti še pomaha, ko nadaljuješ pot mimo njega.

Teh scenarijev se ti v eni vožnji naredi mali milijon, pri večji hitrosti pa še en zraven. Vsakdo se je verjetno znašel v večini scenarijev tako, da kako kdo vozi in parlamentiranje o omejitvah in lepi vožnji je odkrivanje tople vode. Bajdevej so jo že odkrili. :P ;) Delati se lepega kako ves čas vozite po pravilih in kako se vedno samo norci vozijo mimo vas je sprenevedanje. Kaj sem želel povedati? Vsi smo isti enkrat na eni, enkrat na drugi strani, sam ko smo med negativci radi pozabimo, kako smo/ste koga malce prestrašili, malce nepravilno prehiteli in podobno. V glavnem brez veze. ;) B)

p.s. Aja, pa svetniške sije si dejte dol, ker vam ne pristajajo. :P ;) B)

Popravljeno . Popravil master 007
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

p.s. Aja, pa svetniške sije si dejte dol, ker vam ne pristajajo.  :P  ;)  B)

ejejeeej

zdej sme pa najdu - ys sm se pa lih u ugledau gledu in si pretstaulu kuko lep bom s svetniškim sijem okol glave u sredo zvečer na 3M

:D

Popravljeno . Popravil 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pri meni igra vlogo razpoloženje,včasih me tud avti lahko prehitevajo pa sploh ne jebem,včasih je pa drgač

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pri meni igra vlogo razpoloženje,včasih me tud avti lahko prehitevajo pa sploh ne jebem,včasih je pa drgač

Me too! B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

odvisno kakšen junc sedi za krmilom motorja ali pa avta......vse je odvisno od človeka ki vozi...eni so agresivni...drugi malo manj.... :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bla bla bla....blaaaaa...bla bla bla....blaaa....bla bla bla....blaaaaaa..bla.....bla!

P.S: bla bla :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

maš pa tudi take tipe,ki hočejo z avtom dokazat kaj znajo,lansko leto sem se pelou od Kozine proti Postojni in se mi je en tip s hondo civic zalimal na rit, jest sem pospešu on pa po gasu za mano,hitrost je bila,če se je le dalo čez 120 pod 100 nikoli pa tud 160 sem ga prvil tip pa za mano prehiteval ko norc,vsakič,ko sem pogledu v špegu je bil že za mano,pol pa pomislte kva bi blo,če bi jest mogu na hitr bremzat :blink:

p.s (motor sem mel pa 125 ccm,zato je šlo le do 160)

vsaj tolk je bil faca,da me je opozoru na radar pred postojno :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tole se je meni zapisalo 25. maja v temi vtisi z dnevnih voženj III:

Upam, da je včeraj cesta požrla več neumnosti, kot jih sicer zmore, od dvo in štiri kolesnih tlačiteljev, seveda. Začelo se je v Logatcu, ko mi je kombija nevešča dama, odhajajoča iz šopinga v Špar/Mercator meki zapeljala pred kolo. OK , gremo dalje. V Ilirski Bistrici doživel napad od zadaj (prehitevanje) kakšnih pet street bojevnikov po zadnjem mimo mladih mamic z vozički in starih atov, ki še niso dobili doze (pa so jo s tem). OK, moto happening na Grobniku si rečem. V Opatiji kraljevali Švicarji s poštirkano vrsto RR, Ninj, xxx, ... na pločniku. Švicarska urejenost, si rečem. Čez Učko po Istri. Bitumensko zalivko zamenjam za kačo. Bila je kaput, še sreča. Pojdi k okulistu si, rečem. Čez mejo in pred Dekani druga kača. Tokrat živa, ki je ugotovila, da bo šla na pol, če jo povozi pol tone na dveh kolesih. Se je na sredi ceste obrnila, midva z Mačko pa z nogami pri ušesih mimo. Še kače so pop ... si rečem. Dobra papa pri Ribiču. Gremo naprej. Cjaziva proti izolski obvoznici. Honda Coupe, mladec in mladenka, histerija prehitevanja, poskus povoženja od zadaj. Dobil porcijo fukic čez šibedah (sicer ne vem zakaj, mogoče je hotel pokazat, da ima šibedah)Hormoni delajo, si rečem. Cjazim 200 naprej. Na odcepu za Izolo mladec s 15 let staro vespo med obema pasovoma "pade" mimo. Ne rečem in ne mislim nič več. Zapeljem na pumpo, natankam benz, čeprav to niti ni bilo potrebno. Gremo dalje. Vzpon iz Rižane. Kuku lele, končno prazna cesta po dveh letih, Čečo potegn. Pa ne za dolgo. Po Ice-u: neznani voznik Yamahe Fazer se Cecotu javno zahvaljuje, da ni prišlo do čelnega trčenja, čeprav ma 1,36 širok motor pri kufrih. Gremo dalje (nakup češenj na Črnem kalu je odiranje, preskočila) ali prodor do Divače. Dve Ninje za mano, Čečo na desno, pokaže, pejta mim, vse OK. Ta tretji pa postarana Yamaha z očitno postaranim atatom, zadaj pa cca 12 let star sine. Ata je pokazal, kako se to dela. Prehiti me po desni, pa na juriš v desni dolgi zavoj takoj po Divači. Bolj po levi kot po desni. Bravo ata, tako se uči otroke.

Dame in gospodje, serjete ga na lastne stroške. Če ga boste na moje, samo še izstavljam račune, brez opozorila. Zaračunavam tudi nehoteno gledanje odtrganih udov, čelad brez lastnikov in podobne kozlarije. Dejte si že zapomnt, cesta lahko požre le omejeno količino nemnosti, ostalo se plača kot pri oderuhih ali pa še čez.

Ceco

Nič novega torej.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem skoraj zmeraj tazaden... vsi me prehitevajo, motoristi, ki vozijo z mano zgubljajo živce, polži živijo naravnost razburljivejše življenje... damn proud of that!

Žal mi je za ljudi, ki ne znajo uživati v lepotah "easy cruisinga"...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

master 007,temu se reče predvidevanje in to je najbolj važno pri vožnji v prometu.naučiš se ga pa pač samo z izkušnjami...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

master 007,temu se reče predvidevanje in to je najbolj važno pri vožnji v prometu.naučiš se ga pa pač samo z izkušnjami...

Hvala za razlago. Jest sem pa tako na dolgo pisal, ker nisem prave besede našel. :P :P ;) B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Živjo 007!

E očitno si eden tistih, ki mu normalnost dela en velik problem, kar sklepam iz tvojega odgovora, kjer si pokazu kaj te moti. Motjo te zadeve, ki so bolj kot ne normalne, stare mame, traktor, 60km/h vozeča kolona, pes na cesti...! Vse te zadeve so videt bol normalne in nič tok nevarne, če se ne izžiulaš lih okol njih!

Doma sem v mestu, kjer majo vsi 21 letniki samo cestake, no zdej jih je samo še polovica, žou, in ko gledaš, kaj se dogaja na cesti, si zelo želiš, da bi ti 21 letniki imeli nadnaravno sposobnost predvidevanja!

Nej povem, da mam jst tut cestaka, že kar lepo obdobje, tako da si lahko rečem izkušen motorist z veliko mero predvidevanja.

Za svojga motorja mam dvoje vrst gum, ene za na pisto, kjer se sprobavajo meje, in druge za turistične vožnje in ko ti otroc gledajo moje štirioglate gume se vsi smejijo "le kake gume ma, ku bi se po jajcih vozu!" Očitno je postala oblika zadnje gume nek fenomen za kvaliteto motorista, ki pa je žal pri začetnikih največkrat usoden!

Vendar v čem je razlika med tabo in mano? Razlika je v tem , da se jaz bolj zavedam nevarnosti, predvsem pa gorja in žalosti, ki jo nekomu povzročiš, če ti predvidevanje slučajno odpove.

Verjetno še nisi doživel žalosti, in želim ti, da je tudi nikoli nebi, ob izgubi svojega najboljšega kolega motorista, ki pa v tem primeru resnično ni bil kriv za to kar se je zgodilo ampak je šlo za splet nesrečnih okoliščin! To so stvari, ki vsazga še tako zagriženga motorista postavjo na trda tla in to brez kakšnega svetniškega sija!!!

Ampak motorist brez duše bi reku: " lej, tega je pobral pa se je previdn vozu, zakaj bi jst čaku da bo še mene, bom rajš še mal spidiru, pa druge ugrožu"!

No tko, dost je!

Vem da so te besede, kot praviš "odkrivanje tople, že odkrite vode", ampak vseeno, mogoče se pa le kdo mal zamisl in zmanjša dolžino krožnega loka desne ročke!

Tebi pa želim veliko lepe, kvalitetne, uživaške vožnje!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Takim in podobnim situacijam se lahko izogneš najlažje tako, da voziš 250ccm in največ kakih 20 konjev, pa ni bojazni, da bi prehitro vozil. Pa še registracija in zavarovanje sta daleeeeč cenejša, da o porabi ne govorimo. Na svojem choperčku vidim dosti več sveta okrog sebe, ko marsikdo na svoji veliki in močni mrcini.javascript:emoticon(';)')

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

BTW: Imam eno vprašanje. Kakšen je občutek na kubaturi večji od 500 ccm? Ali se možatost poveča sorazmerno s kubiki in močjo? To me namreč zanima pri naslednjem nakupu močnejšega motorja. ;) ;)

Popravljeno . Popravil bostov
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa kaj je teb vesser, a se ti je čist strgal al pa neostik na velko vohaš? Preberi se kaj sem napisal, pol pa bluzi v postih na forumu. :angry: :angry: Kje piše, da me kaj moti? Jest sem sam napisal, kaj vse se dogaja na cesti in kao je treba poleg sebe še na druge pazit, pa da smo vsi krvavi pod kožo in kdaj tudi "zategnemo" gas ter delamo napake na cesti! Ma sej je brez veze, sej tut tega verjetn ne boš dojel. :angry: B)

O normalnosti ljudi sodi potem, ko se boš naučil brat, kaj drugi pišejo. :angry: :angry:

Bit te pa rad spoznal, ker me prav zanima kako zgleda človek, ki ne dela napak na cesti. :blink: :blink: B)

Ne bom razglabljal, kdo kolko vozi in kdo hodi na Grobnik in kolko kdo zna predvidevat, ker zase točno vem tako, da ne ocenjevat nekoga, ki ga ne poznaš. :angry: Tut jest sem se verjetn zmotu zate in verjetn ne vohaš neostika. :rolleyes: ;) B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

BTW: Imam eno vprašanje. Kakšen je občutek na kubaturi večji od 500 ccm? Ali se možatost poveča sorazmerno s kubiki in močjo? To me namreč zanima pri naslednjem nakupu močnejšega motorja. ;) ;)

Žau ti moram povedat, da se možatost in ženstvenost povečata sorazmerno z obvladanjem motorja, neglede na kubaturo, tako da tudi nakup 1300 kubučnega motorja ne bo nadomestiu hude praznine v tvoji možatost! Sory!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem skoraj zmeraj tazaden... vsi me prehitevajo, motoristi, ki vozijo z mano zgubljajo živce, polži živijo naravnost razburljivejše življenje... damn proud of that!

Žal mi je za ljudi, ki ne znajo uživati v lepotah "easy cruisinga"...

Mustang, se mi zdi, da bi se midva znala ujet na "skupni vožnji" - bi se naravnost kregala verjetno, kdo je bolj počasn :)))

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Takim in podobnim situacijam se lahko izogneš najlažje tako, da voziš 250ccm in največ kakih 20 konjev, pa ni bojazni, da bi prehitro vozil.

Tudi z ~1000 ccm se da počas in na easy...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

BTW: Imam eno vprašanje. Kakšen je občutek na kubaturi večji od 500 ccm? Ali se možatost poveča sorazmerno s kubiki in močjo? To me namreč zanima pri naslednjem nakupu močnejšega motorja. ;) ;)

BTW....

ad 1: enkraten.

ad 2: yep,zelo.tudi 15 cm in vec pri 1000+ ccm.

ad 3: kupi cim prej...... da "se ti bo dogajalo".

spet en intelektualec na steroidih. :rolleyes: <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

BTW: Imam eno vprašanje. Kakšen je občutek na kubaturi večji od 500 ccm? Ali se možatost poveča sorazmerno s kubiki in močjo?

Ne. Se pa bolj udobno sedi. Pa sam dve brzini lahk uporabljaš - prvo in zadnjo :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!