Skoči na vsebino

Avtocesta Zagreb-Zadar

corser

Priporočene objave

Bral sem v Auto klubu in potem tudi v Sobotnem Delu o avtocesti do Zadra. Tudi sam sem se mesec nazaj peljal (še po stari cesti seveda) do Zadra in celo prečkal avtocesto, ki še ni bila odprta, medtem ko so cestninske postaje že postavljene in vse je zrisano.

Bral sem, da na tem projektu dela 22.000 delavcev v treh izmenah. Najeli so tudi Američane.

Torej nekaj se dogaja in 1.7. naj bi pot stekla do Zadra. Res je, da bo vmes nekaj kilometrov še stare ceste in s tem najbrž tudi zastoji.

Avtocesta bo do Splita zgrajena do julija 2005 (v Auto klubu prav odštevajo dni:).

Konec meseca grem spet v Zadar a bom najbrž žal prezgodaj tam, da bi se peljal po avtocesti, čeprav jo nekateri domačini že uporabljajo, ker vedo kje gor in kje dol.

Seveda avtocesta ni zanimiva za nas motoriste, čeprav zna biti ta avtocesta pravi balzam po vseh teh letih prebijanja na dalmatinske otoke.

Če ima kdo še kaj informacij... in pa čez mesec prve izkušnje...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Velik napredek bi bil že, če ne bo neprekinjene (velikokrat stoječe) kolone avtomobilov po cesti mimo Plitvic... :) B) ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Velik napredek bo od Splita do Plitvic manj kot 8h. Lani 12H na višku sezone, da ne omenim prometnih nesreč na tej relaciji. Potem lahk daš na glavo kakšen kilogram leda in moliš, da bo šlo čimprej naprej.

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mah nevem no hrvati niso lih znani po tem da se držijo obljubljenega, pomoje bo vse skupaj gotovo okoli leta 2008, pa še to jim bomo moral mi dnar posodt ;)

BTW:lani korčula- Ljubljana 18.5h :ph34r: (MORA) tko da ne vi men o kolonah <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

BTW:lani korčula- Ljubljana 18.5h :ph34r: (MORA) tko da ne vi men o kolonah <_<

Ma kaj si šel dol z kombajnom?? Kupi si počasi že en moped!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sej sem reku, da bojo Hrvati mel prej celo AC (Zagreb-Split), kot pa mi čez Trojane :o

Drugače sem vozil ta vikend to relacijo (Karlovac-Zadar) in je bila katastrofa....

Mi je pa že uspel prit iz Metlike do Splita v 4-ih urah...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem pregledal link in kako bodo gradili avtoceste.

Letos bo bolj en k.... Vmes bo majkalo kar nekaj odseka. Že vidim gnečo na koncu avtoceste.

Pomoje se bo bolj splacalo iti po stari cesti. <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

V soboto prispel ves zasmojen, po skoraj enomesečnem preganjanju po gradbišču omenjene avtoceste. Viseli, goltali prah, se pražili na vročini, premetavali kamenje in zamreževali smo pobočja na velebitskem odseku od Sv. Roka do Maslenice. Glavna zabava nam je bila valjenje tudi do pol kubičnih skla iz višine 35 m, na zaključni sloj asfalta. Logistika dela, jim je pač malo zaškripala in so se šele na koncu spomnili, da so nad cesto bregi?? Pa da ne boste preglasni, delal sem za avstrijsko firmo strabac :o

V hravaškem časopisu je bil zapisan zanimiv komentar, delavcev z avtoceste: "Račan naj gre za en mesec na Havaje in naj se vrne konec julija skupaj s tremi havajkami odpret avtocesto, da bomo v miru zaključili vsa dela"!

To so izjavili delavci, odgovorni za gradnjo tega odseka pa trdijo, da ne bo problemov in bodo končali.

Moje mnenje - odprli jo bojo, delalo se bo pa še kar nekaj časa.

Mah nevem no hrvati niso lih znani po tem da se držijo obljubljenega, pomoje bo vse skupaj gotovo okoli leta 2008, pa še to jim bomo moral mi dnar posodt

Ni potrebe kritizirati hrvate, glede na to, da so naši veljaki podaljšali gradnjo naših avtocest za kar nekaj let čez rok, ki je bil obljubljen :ph34r:

Pa še malenkost, na katero opozarjajo domačini - ta odsek avtoceste vključno z masleniškim mostom bo verjetno večkrat zaprt zaradi burje, saj je izredno izpostavljen (večkrat smo to občutili na lastni koži). Samo letošnjo zimo, so imeli nekaj čez 40 dni zastojev zaradi burje med delom. Masleniški most so zdaj zgradili, na najvišji točki in na lastne oči sem videl kamion, ki ga je obrnilo na bok, ko most uradno še ni bil zaprt. Pridrvi nenadni sunek in hopsa. To bodo še burleske :D

Jutri grem spet nazaj, le za en dan urejat papirje in če se mi bo dalo, se zapeljem do vrha, da vidim če je sv. Rok res že preluknjan :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

HTV je objavila, da bo do 01.07.2003 odprtih cca 140 km novih avtocest.

Odseke odpirajo kot Merkator trgovine ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 leto pozneje...
  • 3 mesecev pozneje...

Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj vprašal.

Namreč 16.07 grem v Vodice pa me zanimajo vaše izkušnje z magistralo.

So jo kaj popravili al je še zmeraj vsa "pofrezana".

Kakšen predlog kako do dol, ker se mi res ne da po autoputu?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj vprašal.

Namreč 16.07 grem v Vodice pa me zanimajo vaše izkušnje z magistralo.

So jo kaj popravili al je še zmeraj vsa "pofrezana".

Kakšen predlog kako do dol, ker se mi res ne da po autoputu?

Prejšnji teden smo bli s kolegi v vodicah. 2 avtomobila. Oni so vztrajali, kako je avtocesta oh in sploh boljša, da ne bo zastojev in da bojo prej.. mi smo pa rekli da 130 kun ki bi jih namenili za cestnino rajsi zapijemo .)

Rezultat.. mi smo se ustavili za 15 minut, oni za 25... v vodicah smo se srečali med iskanjem parkirnega prostora :lol1: Škoda edino, da so v avti ki je potoval po avtocesti v ljubljani pozabli dat števec na 0, tkao da ne vem kako dolga je pot po avtocesti.. po mojem števcu pa smo po magistralki naredili 401km (lj-metlika-karlovac-slunj-plitvička jezera-gračac-obrova-benkovac-zaton-vodice) B)

Magistralka je na dosti mestih, predvsem nižje, pri zadru že prenovljena in je asvalt popolnoma nov - niti črt še ni narisanih, se pa seveda najde par bogih odsekov, vendar niso v večini. Če te ne motijo ovinki in nekoliko "gorska" vožnja čez prelaz malo pred benkovcem, magistralka sploh ni slaba izbira. Česta v nižinah je večji del ravna in pregledna, tako da omogoča varno vožnjo tudi pri 130 in več km/h.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še eno vprašanje, če ima kdo voljo odgovorit ... :blush:

Letos grem na morje v Novaljo na Pagu in me zanima kje je bolje ... čez Senj na Prizno in na trajekt ... in Novalja.

ali po avtocesti do proti Zadru in na spodnjem delu Paga čez most in naprej v Novaljo.

Najraje bi šel na trajekt samo me mal muči, ker imam nižji avto kako bom zlezel na trajekt! :slap: :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še eno vprašanje, če ima kdo voljo odgovorit ...  :blush:

Letos grem na morje v Novaljo na Pagu in me zanima kje je bolje ... čez Senj na Prizno in na trajekt ... in Novalja.

ali po avtocesti do proti Zadru in na spodnjem delu Paga čez most in naprej v Novaljo.

Najraje bi šel na trajekt samo me mal muči, ker imam nižji avto kako bom zlezel na trajekt!  :slap:  :?

Hodim tja že 7 let in ti lahko povem da pozabi avtocesto do Zadra in potem most na Pag. Ti vzame precej več časa kot če jo pičiš na Senj in nato na Prizno.

Naši so šli zadnjič na avtocesto in so rekli da nikoli več. Avtocesta je mišljena bolj za južno Dalmacijo (Zadar in naprej), kar je višje gor pa kar lepo po Jadranski magistrali

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Menda bo res najbolje na trajekt samo kakšen six pack laškega, da se bodo potrudil in kaj podložil za na trajekt, če ne bo lepo parkiral! :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Cesta cez Velebit je prava poezija (preverjeno 2* letos)tako da pozabite AC,res pa je da je nekaj odsekov malce načetih,samo tam malo popaziš ostalo je pa uživancija.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hodim tja že 7 let

mal :topic:

Mi tudi (avtokamp Straško,30.7-10.8) in iz Divače štartamo ob enih treh zjutraj tako da se vozim v hladu,brez kolon,trajekta ne čakaš v dolgi koloni,šotor postavim v jutranjem hladu.... pa še otroci ne sitnarjo ker spijo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jadranska magistrala je tudi meni zakon. :kva2:

Ko se furam po njej, si mislim no sedaj sm pa res na morju... zame zakon :yea2:

Avtocesta se mi zi ful zaspana :zzz: , čeprav je zanimiva, ko se vzpenjaš proti velebitu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Drugače pa tunel sv.Rok prov paše poleti, ko se kuhaš na 35°C in zapelješ vanj pa prov počasi tistih 5 km narediš. Modre luče te pa popeljejo skoraj v ekstazo :) .

Šoka na drugi strani pa ne omenjam :kva2:

Še eno vprašanje, če ima kdo voljo odgovorit ...  :blush:

Definitivno najboljša in najkrajša varianta. Na AC se ti splača samo v primeru, da greš nižje na Pag.

Meni osebno se najbolj dopade na Kočevsko reko, delnice, AC, pa stari cesti na Križišče in jadranko. Zdej ko ni več tolk gužve se kar lepo pelje.

Zanima me če je cesta od Prizne do Karlobara še vedno tako v pi.... kot je bla lansko leto?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!