Skoči na vsebino

Pohvala 113 in cestarjem


.T.

Priporočene objave

Vceraj zjutraj, sem se peljal v sluzbo. Peljem po Jurckovi cesti in hocem zaviti desno na Izanko. Zelena utripa, jaz privijem gasa. Cesta je ponekod se malce vlazna. Priletim v krizisce, ze nagnem motor, da bom zavil, moja hitrost ni tako velika, ker je krizisce se vlazno. Kar naenkrat zavoham nafto (se dobro, da se po mestu furam z odprtim vizirjem). FAAAK!!! Tisto na tleh ni vlaga - posledica nočnih padavin, ampak je nekdo veselo polil nafto po kriziscu, avtomobilisti so jo pa razvozili levo in desno. Stisnem sklopko, zravnam motor, vstanem (thanx Brane Legan!) in nekako prevozim krizisce brez padca, le z zanasanjem. Pulz mi nabija 180 / minuto. Se ustavim, da pridem k sebi. Potem si ogledam krizisce. V kriziscu je v levo narejena spura iz nafte, ta spura je pa razvozena na vse strani. Verjetno je kak kamionar natocil polno in pozabil zapreti pokrov na rezervoarju.

Na plocnikih je nekaj ljudi, ki cakajo na zeleno za pesce. Le kaj bi bilo, ce bi kak avto lovil oranzno luc (to se zjutraj, ko nas vecina zamuja v sluzbo dogaja) in bi na polno priletel v krizisce? Verjetno bi ga na razliti nafti odneslo naravnost v pesce.

Ker sem videl, da se lahko vsak trenutek zgodi tragedija, sem poklical 113 in povedal, da je v tem kriziscu vse mastno in drsece zaradi polite nafte. Operater se mi je zahvalil za klic in povedal, da bo nemudoma tja poslal policijsko patruljo in da bo obvestil cestno podjetje. No jaz sem potem odpeketal naprej v sluzbo.

Ko sem se popoldne vracal iz sluzbe, je bilo krizisce posipano s praskom in pometeno.

Torej: POHVALA ZA 113 IN LJUBLJANSKE CESTARJE.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sem tudi jaz klical 113 in jih prosil naj posredujejo, kajti na cesti Cerknica - Rakek je v enem od ovinkov na cestišču precej peska.. Cesta pa je dokaj hitra in zaradi tega peska se tudi jaz lahko zahvalim samo veliki količini sreče, da sem še cel. Kajti, ko sem se danes okoli 21 peljal proti Rakeku sem komaj zvozil ovinek (hitrost 100km/h-kar za to cesto ni nobeno pretiravanje). Bistvo je, da večina drugih motoristov ta ovinek spelje, še precej hitreje.. In nočem si niti predstavlajti, kaj bi bilo, če bi jaz pripeljal s hitrostojo 20km/h več kakor sem.. Zato upam da je tudi tukaj cestna služba tako marljiva, kakor v Lj, ker res si ne želim ju3 kupiti Slovenske novice in že na prvi strani videti velik naslov, kako je cesta vzela še kakšnega motorista..

Lp, Dex

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

lepo, da tudi kdaj koga pohvalite, ne samo kritizirate! ;) :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Cesta Cerknica-Rakek je bila takoj drugi dan očiščena. Tako da vse pohvale cestnim podjetjem so na mestu :) Lepo je videti, da še nekdo vestno opravlja svoje delo!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... saj je lepo, da so tako hitro posredovali ... in to počnejo prav vsi cestarji po SLO ...

... da pa ne bi mislili, da počnejo to zaradi svoje prijaznosti ... v ozadju so namreč možnosti odškodninskih zahtevkov, ki jih praviloma vlagatelji tudi dobijo ... in ti zneski sploh niso majhni ... torej je v interesu upravljalcev/vzdrževalcev cest, da so le-te očiščene in primerne za varno vožnjo ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!