Skoči na vsebino

Izpit A kategorija (neomejeno, omejeno...)

classic

Priporočene objave

To potrebuješ samo če delaš izpit na novo, če samo zvišuješ kategorijo (A1 v A2 ali A2 v A) ne rabiš 20 ur ampak samo 9. Glede zdravniškega nisem 100% ampak mislim da ti ga v nobenem primeru ni treba ponovno delat, tudi če ti je potekel. Drugače pa po novem zdravniški velja 3 leta in ne 2 tako kot včasih...

za te ure se bom še 100% pozanimal na ministrstvu v ponedeljek, ampak ja zdravniški po novem velja 3 leta... pred tremi leti pa žal ni bilo tako :closedeyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nima to veze po mojm kdaj si ga delal velja ti tko kukr je zdj zakon torej 3 leta, torej če si ga delal 2,5 leta nazaj to velja zdaj še pol leta.

Glede ur je pa sigurno tko:

(5) Ne glede na prejšnji odstavek tega člena mora kandidat, ki že ima vozniško dovoljenje A1 ali A2 in se usposablja za pridobitev vozniškega dovoljenja kategorije A2 ali A, izvesti:

– vaje s prve učne stopnje: najmanj eno učno uro;

– vaje z druge učne stopnje: najmanj dve učni uri;

– vaje s tretje učne stopnje: najmanj šest učnih ur.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne bluzi, za prestop v višjo kategorijo je potrebno odvoziti 9vaj (9ur) + glavna in te zadeve, ne rabiš nobenih republiških testov pisat, prav tako ne rabiš na novo delati zdravniškega pregleda. Razn če so se zdej spet kj nouga spomnl ampak mislm da ne... -_-

Takšne podatke sem dobil na avtošoli Posavc, sicer samo preko telefona ampak naslednji teden se bom oglasil pri njih in še nekrat preveril informacije. :hmm: Drugače sem do včeraj tudi jaz mislil da ne bo treba ponovno opravljati republiških testov.:BUA:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nima to veze po mojm kdaj si ga delal velja ti tko kukr je zdj zakon torej 3 leta, torej če si ga delal 2,5 leta nazaj to velja zdaj še pol leta.

Glede ur je pa sigurno tko:

(5) Ne glede na prejšnji odstavek tega člena mora kandidat, ki že ima vozniško dovoljenje A1 ali A2 in se usposablja za pridobitev vozniškega dovoljenja kategorije A2 ali A, izvesti:

– vaje s prve učne stopnje: najmanj eno učno uro;

– vaje z druge učne stopnje: najmanj dve učni uri;

– vaje s tretje učne stopnje: najmanj šest učnih ur.

aha torej me hočjo dodatno obrat... no ja bom jim jaz tole posredoval, pa da vidim kakšen bo izgovor...

drgač pa jst sm delal januarja 2007 zdravniški kar je že več kot 3 leta, in sm ga mogu še enkrat

hvala za tist podatek :trance_27_notworthy:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

a bi lahk dobu prov direkten link kje to piše, moti me samo to da je bilo kopirano 12.2. na forumu, ker men so rekli da se je 20.2. spremenilo v obveznih 20 ur... rad bi nekje direkten link pa nič ne najdem, če kdo ve kje se da dobit

hvala

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lej sigurno ni tko za zvišvt to je če delaš na novo in če si pred tem datumom začel furat maš še po starm lahko ure, od takrt naprej spadaš pa pod nou zakon torej moraš imeti 20+ ur. To velja SAMO če delaš izpit iz nule, drugače imaš 9 ur. Zdj za link ne vem, mi je pa to povedal kolega (majo doma avtošolo, mislm pač fotr), tko da so to dost preverjene informacije... lohk ga pa še prašam če hočs :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za ta dnar k ga bomo mi zmetal za izpit bi si lahko še en motor kupl :SS

Popravljeno . Popravil Miha27
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lej sigurno ni tko za zvišvt to je če delaš na novo in če si pred tem datumom začel furat maš še po starm lahko ure, od takrt naprej spadaš pa pod nou zakon torej moraš imeti 20+ ur. To velja SAMO če delaš izpit iz nule, drugače imaš 9 ur. Zdj za link ne vem, mi je pa to povedal kolega (majo doma avtošolo, mislm pač fotr), tko da so to dost preverjene informacije... lohk ga pa še prašam če hočs :whistle:

sj kolega sm klicov k se tud dobr pozna z lastnikom neke avtošole in mu je baje isto reku... torej 9 ur+ 1 društveni + 1 glavna torej 11ur skupaj. Zanima me še za teoretični del, ker nikjer ne najdem da bi pisal da moram še enkrat to pisat, tud na roški k sm biu mi niso nč o testu rekl, so pa isto rekl da je 9ur obveznih, samo je pa res da so oni tam bolj ko ne samo uradniki tako da so te informacije njihove lahko tudi varljive (glede na to da je rabl 10min da je pogruntala kaj hočm/morm narest za A brezomejitve)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To je res, vendar paje treba vedeti da so une ure obdavčene tako da polek avtošol služi tutdi država. Ampak o tem sploh nisem govoril. Tudi jaz se strinjam, da je dobra stvar da morajo začetniki, se pravi tisti ki prvič delajo izpit za motor naredit 20 oziroma 22 ur, ne zdi pa se mi fer da moramo tisti ki izpit že imamo praktično ponovno delati izpit.

Edino logično bi bilo da bi morali na poligonu pokazati da obvladamo težji motor, ne pa da moramo ponovno opravljati republiške teste, te dokazovati da se še vedno znamo ustaviti pri stop znaku.

Ja se strinjam, praktični del brez obveznih 10 ur bi bil čisto dovol... ostalo pa stvar posameznika kolko bi zvozil na AŠ, da znanje obnovi... To pa je ko pišejo zakone dedci v kravatah ne pa tisti ki nosimo čelado... :headbang:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To potrebuješ samo če delaš izpit na novo, če samo zvišuješ kategorijo (A1 v A2 ali A2 v A) ne rabiš 20 ur ampak samo 9. Glede zdravniškega nisem 100% ampak mislim da ti ga v nobenem primeru ni treba ponovno delat, tudi če ti je potekel. Drugače pa po novem zdravniški velja 3 leta in ne 2 tako kot včasih...

Nebo držalo... za prestop v višjo kategorijo (ali če delaš prvič oz. na novo) ti morajo izdat novo vozniško, za izdajo nove vozniške pa moraš predložit veljavno zdravniško spričevalo (veljavnost 3 leta).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vidim da vsak bluzi po svoje...

Od začetka.

Če delaš prvič vozniško za A1 (16let), A2 (18let) ali A (24 let):

- Tečaj CPP (plavi karton)

- Zdravniško spričevalo

- 20 ur vožnje (od tega ena ura poligon, pri 3. stopnji pa 3x blok ura vsakič po 100km, ena blok ura mora bit AC (izjema A1) in ena blok ura nočna)

- 21. ura društveni (preizkus znanja)

- glavna teorija (republiški testi)

- 22. ura glavna vožnja (izpit pred komisijo)

Za prestop v višjo kategorijo (iz A1 v A2 oziroma iz A2 v A):

SAMO PRAKTIČNI DEL - BREZ TEORIJE (REPUBLIŠKIH TESTOV)

- 9 ur vožnje (pri 3. stopnji 3x blok ura vsakič po 100km, ena blok ura mora bit AC (izjema A1) in ena blok ura nočna)

- 10. ura društveni (preizkus znanja)

- 11. ura glavna vožnja (izpit pred komisijo)

Zdravniški velja 3 leta in ga moraš imet za dvignit vozniško...

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hvala stasky zdj sm res prepričan da je to to...

ampak vseeno, ali lahko to kdo pove kje v Uradnem listu republike slovenije to piše... rad bi mel vir

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

že v redu bil je "nesporazum" :D

8 ur je obveznih

1ura - iz prvega dela

2uri - iz drugega dela

5ur - iz tretjega dela

deveta ura je GLAVNA VOŽNJA

Nobenih testov, nobenih društvenih, nič samo par urc in glavna, plačaš pa še kartonček pa zdravniški če ti je poteku po 3 letih, vidu črno na belem, sprintan Uradni list Republike Slovenije

lp

velja tako za zviševanje iz A1 - A2 kot tudi iz A2 v A brez omejitev

Popravljeno . Popravil Racemaniak
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo.

Da takoj mal okurc..!!! Ta zakon je u p....!!! Sicer sem šel na upravno enoto, ker mi je poteku izpit in sm ga mogu podalšat!!! Pa čeprou bom čez 1 mesec dubu za neomejen, ker bom šel delat iz kategorije A2 v A !!! In mi za en mesec ni mogla dat potrdila da imam izpit... Bom pa imel 2x v enem mesecu nov izpit! Tako se v tej državi dnar nabira mi ga pa mečemo stran!!!! Se je pa gospa skoraj zajebala in bi mi dala za A neomejeno, ker še sama ni poznala dobro zakona, ampak jaz butel sm ji rekel, če dobim za neomejeno in je rekla da dobim ampak se je premislila in za vsak slučaj šla vprašat nadrejenega!!! Tako da bo kdo mogoče mel več sreče na upravnih enotah in kdaj je bolje biti tiho kakor spraševati :whistle:

Koliko ur boš mel je zelo odvisno od inštruktorja, ki pri njem delaš in kako se zmeniš... Pri nas se da, vsaj če si že kakšen izpit delal pri njemu!!! Tako da bomo videli kako bo šlo... Začnem drug teden, da bo potem mir! :naughty:

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo.

Da takoj mal okurc..!!! Ta zakon je u p....!!! Sicer sem šel na upravno enoto, ker mi je poteku izpit in sm ga mogu podalšat!!! Pa čeprou bom čez 1 mesec dubu za neomejen, ker bom šel delat iz kategorije A2 v A !!! In mi za en mesec ni mogla dat potrdila da imam izpit... Bom pa imel 2x v enem mesecu nov izpit! Tako se v tej državi dnar nabira mi ga pa mečemo stran!!!! Se je pa gospa skoraj zajebala in bi mi dala za A neomejeno, ker še sama ni poznala dobro zakona, ampak jaz butel sm ji rekel, če dobim za neomejeno in je rekla da dobim ampak se je premislila in za vsak slučaj šla vprašat nadrejenega!!! Tako da bo kdo mogoče mel več sreče na upravnih enotah in kdaj je bolje biti tiho kakor spraševati :whistle:

Koliko ur boš mel je zelo odvisno od inštruktorja, ki pri njem delaš in kako se zmeniš... Pri nas se da, vsaj če si že kakšen izpit delal pri njemu!!! Tako da bomo videli kako bo šlo... Začnem drug teden, da bo potem mir! :naughty:

Lp

točno tako... jst mam sred aprila rojstni dan in tud če mam glavno čez en teden, naredim, izpita ne bom dvignil dokler ne bom star 21, ker takrat ga moram spet zamenjat (nism več mladi voznik)... v 2 tednih pa ne bom 2x menjal izkaznice:glare: glede ur je pa tko da je v zakonu obveznih 9 ur tako da pod tem ne boš mogu bit (XY200 - je prilepil uradni list), res pa je da ti jih ni treba tok odpelat, to se da zmutit, ampak plačat jih pa moraš ker drugače avtošola iz svojga žepa daje (davek). Tud jst sm zanč odpelov eno uro, ju3 bom še eno, nato je reku da me da na glavno, čeprav plačat moram vse, ampak vozil jih pa ne bom (ni cajta ). Se pa totalno smešno počutm v tistmu skafandru, na srečo je vsah hornetka tanova, tk da je vsaj motorčič v redu :)

Popravljeno . Popravil Racemaniak
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdej sm čist zmeden. Koliko ur moram potem jaz odvoziti, ki grem direkt iz nič za A delat, 22 ali 8 oziroma 9 ur ?

22ur

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdej sm čist zmeden. Koliko ur moram potem jaz odvoziti, ki grem direkt iz nič za A delat, 22 ali 8 oziroma 9 ur ?

če imaš vsaj 2 leti izpit A1 in si star 20 let, oz. če imaš vsaj 2 leti izpit A2 in si star 20 let, potem lahko delaš za neomejeno izpit, za katere rabiš 9 ur. Če nimaš do sedaj nobenega izpita moraš opraviti 22ur

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

točno tako... jst mam sred aprila rojstni dan in tud če mam glavno čez en teden, naredim, izpita ne bom dvignil dokler ne bom star 21, ker takrat ga moram spet zamenjat (nism več mladi voznik)... v 2 tednih pa ne bom 2x menjal izkaznice:glare: glede ur je pa tko da je v zakonu obveznih 9 ur tako da pod tem ne boš mogu bit (XY200 - je prilepil uradni list), res pa je da ti jih ni treba tok odpelat, to se da zmutit, ampak plačat jih pa moraš ker drugače avtošola iz svojga žepa daje (davek). Tud jst sm zanč odpelov eno uro, ju3 bom še eno, nato je reku da me da na glavno, čeprav plačat moram vse, ampak vozil jih pa ne bom (ni cajta ). Se pa totalno smešno počutm v tistmu skafandru, na srečo je vsah hornetka tanova, tk da je vsaj motorčič v redu :)

Ma prokleti debili!! Ma js se bom tam skredu da nam res plačval 9h!!! :surrender: no bomo vidl... Vsem želim da se boste ččim boljše zmenil in da bo denarnica ostala čim debelejša :evilgrin:

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ok zdaj sem pa povsem zmeden.

Danes em šel na avtošolo vprašat, kako je z izpitom pa so mi rekli da bi moral opravljati vse od začetka, s to razliko, da mi nebi bilo treba vozit 20 ur ampak samo 9. Zato sem prebral še še spremembe zakona ki so zapisane na povezavi, ki je bila objavljena nekaj komentarjev nazaj, tam pa nisem zasledil nič o tem da bi bilo treba delati še republiške teste. Zaenkrat imam z to avtošolo same dobre izkušnje, vse kategorije sem delal pri njih, pravtako tudi varno delo, tako da skoraj ne verjamem da bi namerno zavajali. Za nameček naj bi poslali na ministrstvo prošnjo za obrazložitrv tega zakona in nazaj naj bi dobili odgovor, da je potrebno za zviševanje kategorije opravljati tudi republiške teste.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ok zdaj sem pa povsem zmeden.

Danes em šel na avtošolo vprašat, kako je z izpitom pa so mi rekli da bi moral opravljati vse od začetka, s to razliko, da mi nebi bilo treba vozit 20 ur ampak samo 9. Zato sem prebral še še spremembe zakona ki so zapisane na povezavi, ki je bila objavljena nekaj komentarjev nazaj, tam pa nisem zasledil nič o tem da bi bilo treba delati še republiške teste. Zaenkrat imam z to avtošolo same dobre izkušnje, vse kategorije sem delal pri njih, pravtako tudi varno delo, tako da skoraj ne verjamem da bi namerno zavajali. Za nameček naj bi poslali na ministrstvo prošnjo za obrazložitrv tega zakona in nazaj naj bi dobili odgovor, da je potrebno za zviševanje kategorije opravljati tudi republiške teste.

nobenih testov ni! povej jim to in povej jim tudi, da naj si pregledajo uradni list če ne verjamejo... kot si napisal 9 urc + 1 glavna ( al je deveta glavna to ne vem točno). Nobenih testov, nobenih društvenih... samo vožnja, glavna, ter zdravniškega morš met

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!