Skoči na vsebino

Izpit A kategorija (neomejeno, omejeno...)

classic

Priporočene objave

Za prestop iz nižje v višjo kategorijo je potrebnih 8ur plus glavna, torej 9ur brez testov :yes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nobenih testov ni! povej jim to in povej jim tudi, da naj si pregledajo uradni list če ne verjamejo... kot si napisal 9 urc + 1 glavna ( al je deveta glavna to ne vem točno). Nobenih testov, nobenih društvenih... samo vožnja, glavna, ter zdravniškega morš met

9 ur + društveni + glavna...

Popravljeno . Popravil Stasky
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ŠOK! TOTALNI! SPET...

surrender.gif

zakaj?

leta 2002 sem delal izpit za A kategorijo. po takratnem zakonu je veljalo, da se po dveh letih avtomatsko prepiše omejitev do 25kW na neomejeno.

vse lepo in prav... ampak...

ko danes grem na občino in rečem naj mi dajo novi izpit, kjer nebo pisalo omiejtev do 25kw (jasno!) izvem da to ni mogoče, ker se je pred približno pol leta menjal zakon!!! WTF?!

6 let že lahko vozim neomejeno A (če bi si v tem času kadarkoli šel menjat vozniško), zdaj pa ne morem, ker sem zamudil neki glupi rok za katerega sploh vedel nisem.

in naenkrat mi več ni priznana polna A kategorija.

je kdo mel podoben primer?

kak predlog kako rešit zadevo?

zdaj bi bojda spet potreboval 9 ur vožnje + izpitna ~ 400€ kar tak za brezveze vstran vrečt.

tak sem razpaljen da povedat ne morem... twak.gif

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

enako se je zgodilo kolegu, kateri je prišel 3.10.2009 vpisovat A neomejeno, ker prej ni mogel, in so ga zavrnili, saj je zakon začel veljati 1.10.2009 :doze:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

enako se je zgodilo kolegu, kateri je prišel 3.10.2009 vpisovat A neomejeno, ker prej ni mogel, in so ga zavrnili, saj je zakon začel veljati 1.10.2009 :doze:

za popizdit!

6 let mam že veljaven izpit za neomejeno A kategorijo ampak ker v tem času totega kur*** rdečega listeka z sliko (izpit) nisem zamenjal, A neomejeno kar na lepem ne velja več.

upam da se bo dalo kaj na kaki avtošoli na hitro za zmenit, ker druge opcije zgleda res ni.

kakršnikoli predlogi še zmeraj dobrodošli.

aja... menda se je delalo tudi tako, da se je omejitev do 25kW kar prečrtala in neki štempl dal poleg.

če mi lahko to kdo skenira ali slika in pošlje na beno.zurman@gmail.com bi bil hvaležen. whistle.gif

Popravljeno . Popravil BenX
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

za popizdit!

6 let mam že veljaven izpit za neomejeno A kategorijo ampak ker v tem času totega kur*** rdečega listeka z sliko (izpit) nisem zamenjal, A neomejeno kar na lepem ne velja več.

upam da se bo dalo kaj na kaki avtošoli na hitro za zmenit, ker druge opcije zgleda res ni.

aja... menda se je delalo tudi tako, da se je omejitev do 25kW kar prečrtala in neki štempl dal poleg.

če mi lahko to kdo skenira ali slika in pošlje na beno.zurman@gmail.com bi bil hvaležen. whistle.gif

In kaj ti bo skenirana slika? Takrat se je to dalo, danes se očitno ne da več.....Ne bo druge....na prvo avtošolo pa zvozit tistih 9 ur, pa bo....Vem, da je glupo, samo kod si hodil 8 let, če praviš da si se ves ta čas vozil z omejitvijo?? (Kod sam pravilno ugotavljaš ni bila potrebna zamenjava vozniške) Mene je to dve leti tako motilo, da sem šel naslednji dan na UE, da so mi omejitev preiksali....rolleyes.gif

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

leta 2002 sem delal izpit za A kategorijo. po takratnem zakonu je veljalo, da se po dveh letih avtomatsko prepiše omejitev do 25kW na neomejeno.

vse lepo in prav... ampak...

ko danes grem na občino in rečem naj mi dajo novi izpit, kjer nebo pisalo omiejtev do 25kw (jasno!) izvem da to ni mogoče, ker se je pred približno pol leta menjal zakon!!! WTF?!

6 let že lahko vozim neomejeno A (če bi si v tem času kadarkoli šel menjat vozniško), zdaj pa ne morem, ker sem zamudil neki glupi rok za katerega sploh vedel nisem.

in naenkrat mi več ni priznana polna A kategorija.

za popizdit!

Hja, lahko razumem, da si razpizden, ampak nimaš kej.. Zakonodaja se spreminja, vse spremembe so objavljene v uradnem listu in vedno so kar relativno dolga prehodna obdobja pri teh stvareh, od takrat ko zakon stopi v veljavo in se dejansko začne uporabljat.. Tako, da kakor se to kruto sliši, je krivda na tebi, da si zamudil rok.

Čeprav mi je popolnoma jasno, da te jezi, da kar naenkrat ne moreš več dobit nekaj kar si že skoraj imel.

Ampak fora je ravno v tem, da ti zadnjih 6 let nisi smel voziti neomejeno in te kategorije nisi imel. Ti si takrat zgolj izpolnjeval pogoje, da bi jo lahko dobil. Ampak ker nisi šel iskat je nimaš, sedaj so pa pogoji drugi. Jaz menim, da boš zelo zelo težko kaj rešil, razen če bi ti kakšen referent na UE naredil malo podomače in prekršil zakon. Kar je pa zelo zelo malo verjetno.

Mogoče ena hipotetična primerjava za oris. Pred leti, ko je nekdo naredil izpit je bil zakon, da se po naselju lahko voziš 60km/h. Ampak ta oseba se ni nikoli vozila 60km/h, ampak zaradi lastnega veselja vedno 50km/h. Potem se je pa spremenil zakon na 50 km/h, ta oseba se pa sedaj odloči, da bi njej bila fajn izkušnja se probat čez naselje peljat 60km/h. Pa se ne sme, takart ko je imela šanso je ni skoristila, trenutno veljaven predpis je pa takšen, da tega ne dovoljuje. Žal.

Sej veš kako pravijo, po toči zvoniti je prepozno. Pri takih zadevah ni fajn bit len in odlašat. Če ti nekaj nekje pripada, si greš to zrihtat takoj ko izpolniš pogoje. Čene so lahko kasneje kakšne nevšečnosti. Povsod velja to pravilo.

Verjamem, da ti je bedno in se strinjam, da bi za take primere morala obstajat kakšna izjema, sam nimaš kej, tko je..

Upam da ti čimprej pa s čimmanj stroški rata dobit željeno kategorijo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

za popizdit!

6 let mam že veljaven izpit za neomejeno A kategorijo

Vem da je zadeva butasta in nelogična, ampak kakorkoli obrneš se dejansko motiš... ravno zaradi tega ker nisi šel po štempelj, ne moreš trditi, da imaš veljaven izpit za neomejeno A kategorijo, ker ga enostavno nimaš in ga nikoli nisi imel.

Tu ne gre samo za štempelj v roza knjižici, podatki so zabeleženi tudi v registru, ki ga lahko policist kadarkoli preveri. Zato tudi kakršnakoli ponarejanja štampiljk odsvetujem.

Sam sem bil v podobni situaciji, ko je bil še zakon, da v kolikor s 16 leti narediš A1 kategorijo, pri 18 dobiš neomejeno. Ves vesel sem šel na UE, kjer mi je gospa razložila da sem približno 1 mesec prepozen in da moram čakat do 21 leta. ko sem nato pri 21 šel spet tja, sem imel najprej predavanje, kakšni divjaki so motoristi, da je preveč nesreč itd. in da je popolni nesmisel, da se kar "podarja" neomejena A kategorija. potem se je pa tako začel že pripravljat spet nov zakon, kateri je danes v veljavi.

se bojim, da si bo čez 2 leti spet nekdo nekaj izmislil.. in jovo na novo. :SS

Upam da čimprej rešiš zadevo, in se potem brez skrbi voziš

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če bi pred dvema letoma izgubil izpit bi zdaj mel neomejeno kategorijo A.

tako pa ne...

če je tu kaj logike pol pa tude ne vem.

res bo treba iz še enkrat izpit delat (dopolnit oz. nadgradit).

upam da bo to v enem tednu nareto. po hitrem postopku.

350€ bom pa lahko kar tak za brezveze bek vrgo...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja saj...ampak nisi izgubil in ni se ti zdelo vredno it na UE...stokanje in jeza ti ne bosta pomagala....Predvidevam, da si iz MB-ja, zato ti predlagam da idi v Fortuno-avtošola...imajo posluh za te zadeve...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo!

Ker se mi je zdelo, da je tale tema najbolj primerna za mojo "težavo" sem se odločil da vam zaupam svojo težavo. Imam 17 let in sem lani naredil izpit za A1. Vse do lanske jeseni sem vozil Yamaho XT125R, nato sem jo prodal in letos kupil Ninjo 250R. Mislil sem da se bo Ninjo Z lahkoto dalo "zapreti" na 11 KW, a se na žalost tega neda storiti. Zanima pa me kolikšna oz. kakšna je kazen če me ustavi policaj in seveda opazi, da jaz nimam izpita za A2?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ninje v nobenem primeru ne bi mogel zablokirat, ker A1 ni do 11kw, ampak do 125ccm in 11kw.

Btw, a ni treba to znat že ko izpit delaš? :D

Drugače pa je globa za vožnjo z neustrezno kategorijo ista, kot da ne bi imel vozniškega dovoljenja - najmanj 500€.

Jaz se ne bi hecal, vozi 125 še to leto, potem pa pojdi narest A2 in je.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo!

Ker se mi je zdelo, da je tale tema najbolj primerna za mojo "težavo" sem se odločil da vam zaupam svojo težavo. Imam 17 let in sem lani naredil izpit za A1. Vse do lanske jeseni sem vozil Yamaho XT125R, nato sem jo prodal in letos kupil Ninjo 250R. Mislil sem da se bo Ninjo Z lahkoto dalo "zapreti" na 11 KW, a se na žalost tega neda storiti. Zanima pa me kolikšna oz. kakšna je kazen če me ustavi policaj in seveda opazi, da jaz nimam izpita za A2?

eno leti si nelegalen na temu motorju, pa še nato moraš pri 18ih delat ponovno izpit za višjo katergorijo (nov zakon - višja kategorija - 8ur vožnje + glavna ).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jah če mene vprašaš kaj je tle skupnega....to da država hoče vse več denarja ;)

naslednje leto bo spet po mojem mnenju nek nov zakon ....in spet isto sranje itd.

tolk o temu ko se govori da bodo protestirali glede takih bednih zakonov nikjer nisem slišal da je kdo protestiral.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jah če mene vprašaš kaj je tle skupnega....to da država hoče vse več denarja ;)

naslednje leto bo spet po mojem mnenju nek nov zakon ....in spet isto sranje itd.

tolk o temu ko se govori da bodo protestirali glede takih bednih zakonov nikjer nisem slišal da je kdo protestiral.

točno tako!

za naslednje leto je baje v pripravi čisto nov zakon glede tehle vozniških izpitov... tako je rekla znanka ki dela kot sodnica za prekrške v ljubljani...

Popravljeno . Popravil Racemaniak
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

točno tako!

za naslednje leto je baje v pripravi čisto nov zakon glede tehle vozniških izpitov... tako je rekla znanka ki dela kot sodnica za prekrške v ljubljani...

Jst upam da bo kj bolš pol... sj kj več sploh ne morjo zjebat po moje :wallbash:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst upam da bo kj bolš pol... sj kj več sploh ne morjo zjebat po moje wallbash.gif

Hehe s tako domišlijo kot jo imajo lahko še 10x bolj zajebejoheadbang.gif na tvojem mestu nebi računal na izboljšanje, vsaj ne glede na trend zadnjih letSS.gif Še na B kategorijo se bojo spravl s kšnimi omejitvami moči itd.. seznam neumnosti se v teh stvareh ne konča...

Popravljeno . Popravil GoUpC
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

točno tako!

Ja upam, da bo. Pa da bo kej na boljše. Zdele mam že dve let pa pol A1 (125), so me mesec prej zajebal z novim zakonom pa sploh nevem ce bi su delat za 35kW. Tok dnarja stran zmetat za brez veze, ker me pri temu familija ne financira in sm si do sedaj vse sam plaču(od izpita do motrja). Res me je ze vse minil.

Popravljeno . Popravil Tabo
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja upam, da bo. Pa da bo kej na boljše. Zdele mam že dve let pa pol A1 (125), so me mesec prej zajebal z novim zakonom pa sploh nevem ce bi su delat za 35kW. Tok dnarja stran zmetat za brez veze, ker me pri temu familija ne financira in sm si do sedaj vse sam plaču(od izpita do motrja). Res me je ze vse minil.

Ah, nič se sikirat, sej nisi edini, ki mora vse sam...malo delaš, šparaš pa takoj spraskaš za izpit. Edino kar mene moti, da se bo po novem moralo 9 ur narediti za prehod, kjer bo šlo tok več denarja. Zdej sej po eni strani je dobro, da se za vsako stopnjo preveri če si sposoben za večjo kubikažo, samo če bi bilo ceneje bi bilo še tok bolje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

upanje ostaja vedno, ampak močno dvomim, da bo v naši državi kdaj kak zakon, ki bo "boljši" od predhodnega. sploh kar se okrog zadev na temo prometa tiče. :headbang::SS

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ni društvenega... mislm da je tko kot je zgoraj napisal

8 ur + 1 glavna

Da še enkrat ponovim::wallbash:

9 UR + DRUŠTVENI + GLAVNA = 11UR!!!

Mimogrede sem inštruktor vožnje in vem kaj učimo in kaj se zahteva... če mi pa kdo ne verjame naj se obrne na Lidijo Flajs ki je koordinatorka sekcije za avtošole... vam bo razložila točen potek usposabljanja za kandidata ki se usposablja na novo in tistega ki nadgrajuje v višjo kategorijo...

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No bom še pa jaz omenil nekaj glede izpitov. Kolega je pred parimi dnevi dobil izpit za 35 kW brez ponovnega opravljanja izpita (še po starem)! Kako? Poslal je zahtevo na ministrstvo, kjer so mu enostavno povišali kategorijo in mu zraven povedali, da na občini zavajajo in da mi, ki smo izpit opravljali po starem zakonu, lahko povišujemo kategorije brez opravljanja izpita.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!