Racemaniak Objavljeno April 10, 2010 Deli Objavljeno April 10, 2010 No bom še pa jaz omenil nekaj glede izpitov. Kolega je pred parimi dnevi dobil izpit za 35 kW brez ponovnega opravljanja izpita (še po starem)! Kako? Poslal je zahtevo na ministrstvo, kjer so mu enostavno povišali kategorijo in mu zraven povedali, da na občini zavajajo in da mi, ki smo izpit opravljali po starem zakonu, lahko povišujemo kategorije brez opravljanja izpita. bull shit Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Racemaniak Objavljeno April 10, 2010 Deli Objavljeno April 10, 2010 (popravljeno) Da še enkrat ponovim: 9 UR + DRUŠTVENI + GLAVNA = 11UR!!! Mimogrede sem inštruktor vožnje in vem kaj učimo in kaj se zahteva... če mi pa kdo ne verjame naj se obrne na Lidijo Flajs ki je koordinatorka sekcije za avtošole... vam bo razložila točen potek usposabljanja za kandidata ki se usposablja na novo in tistega ki nadgrajuje v višjo kategorijo... LP 9 ur + glavna ni društvenega... zgleda vseeno ne veš kaj se zahteva (5) Ne glede na prejšnji odstavek tega člena mora kandidat, ki že ima vozniško dovoljenje A1 ali A2 in se usposablja za pridobitev vozniškega dovoljenja kategorije A2 ali A, izvesti: – vaje s prve učne stopnje: najmanj eno učno uro; – vaje z druge učne stopnje: najmanj dve učni uri; – vaje s tretje učne stopnje: najmanj šest učnih ur. Popravljeno April 10, 2010. Popravil Racemaniak Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tabo Objavljeno April 10, 2010 Deli Objavljeno April 10, 2010 (popravljeno) No bom še pa jaz omenil nekaj glede izpitov. Kolega je pred parimi dnevi dobil izpit za 35 kW brez ponovnega opravljanja izpita (še po starem)! Kako? Poslal je zahtevo na ministrstvo, kjer so mu enostavno povišali kategorijo in mu zraven povedali, da na občini zavajajo in da mi, ki smo izpit opravljali po starem zakonu, lahko povišujemo kategorije brez opravljanja izpita. A res.... mal se mi čudno zdi, bilo bi pa super bom ta teden poslal pa bomo vidliii. Popravljeno April 10, 2010. Popravil Tabo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ImenitnaPriložnost Objavljeno April 10, 2010 Deli Objavljeno April 10, 2010 jah če mene vprašaš kaj je tle skupnega....to da država hoče vse več denarja naslednje leto bo spet po mojem mnenju nek nov zakon ....in spet isto sranje itd. Že za letos je planiran cel paket novih zakonov - v pripravi so štirje ali pet, se mi zdi, paketno. Je pa res, da se glede kategorij ne planirajo spremembe. Podrobnosti na spletni strani Ministrstva za promet. nejcgs 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ImenitnaPriložnost Objavljeno April 10, 2010 Deli Objavljeno April 10, 2010 Hehe s tako domišlijo kot jo imajo lahko še 10x bolj zajebejo na tvojem mestu nebi računal na izboljšanje, vsaj ne glede na trend zadnjih let Še na B kategorijo se bojo spravl s kšnimi omejitvami moči itd.. seznam neumnosti se v teh stvareh ne konča... Pravzaprav se bo začelo sprovajati nekaj stvari, ki bi se že nekaj let mogle - obvezne šole varne vožnje, itd ... nejcgs 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ImenitnaPriložnost Objavljeno April 10, 2010 Deli Objavljeno April 10, 2010 9 ur + glavna ni društvenega... zgleda vseeno ne veš kaj se zahteva Jap, društveni je "interna fora". To, da se še zmeraj dela, je posledica tega, da je stanje v avto(moto)šolah katastrofalno slabo. Kdor noče bit policaj, gre pač za inštruktorja v avtošolo .. (karikiram - saj obstajajo povsod svetle in slabe izjeme). bladzo in nejcgs 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sky Objavljeno April 10, 2010 Deli Objavljeno April 10, 2010 na koncu bomo kot roboti...ne boš smel tega, ne boš smel onega.... namesto da popravijo luknje ki so v zakonu na drugih področjih se oni obremenjujejo z nekimi prometnimi pizdarijami....naj ceste popravijo in ne zakone...kaj bo men zakon ko se peljem po cesti pa imam filing kot da se peljem po makedamu??? bodo rekli da nimajo denarja...ja za patrie in take kozlarije se najde denar...pa za polnjenje njihovih žepov.. sam kaj ko moje besede nimajo vrednote nikjer....prej se bo stena premaknila ko bom govoril z njo kot pa politiki in njihovo nakladanje... lahko tle razglabljamo in se pritožujemo kokr nas je volja, dokler ne bomo nič naredili bo tko oz. še hujše. trebor, BenX, ImenitnaPriložnost in 1 other 3 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Stasky Objavljeno April 10, 2010 Deli Objavljeno April 10, 2010 9 ur + glavna ni društvenega... zgleda vseeno ne veš kaj se zahteva (5) Ne glede na prejšnji odstavek tega člena mora kandidat, ki že ima vozniško dovoljenje A1 ali A2 in se usposablja za pridobitev vozniškega dovoljenja kategorije A2 ali A, izvesti: – vaje s prve učne stopnje: najmanj eno učno uro; – vaje z druge učne stopnje: najmanj dve učni uri; – vaje s tretje učne stopnje: najmanj šest učnih ur. Pokliči koga na ministrstvo, vprašaj kaj obsega praktični del katerega moraš opraviti za napredovanje v višjo kategorijo... Sej se nisem js tega spomnu, bi pa rad vidu kandidata da se gre za glavno vožnjo brez opravljenega društvenega prijavit... če komu uspe naj mi javi...:yes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno April 10, 2010 Deli Objavljeno April 10, 2010 ..ehm kaj sploh je ta "društveni" ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Milaneze Objavljeno April 10, 2010 Deli Objavljeno April 10, 2010 ..ehm kaj sploh je ta "društveni" ? To je simulacija izpitne vožnje pred komisijo, le da je v tem primeru komisija sestavljena iz inštruktorja/jev avtošole. Med vožnjo ne dobivaš instrukcij in opozoril od inštruktorja, ampak samo smer. Beležijo se napake, ki se na koncu seštejejo, nakar se ugotovi, ali si preizkus uspešno opravil. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BenX Objavljeno April 10, 2010 Deli Objavljeno April 10, 2010 jaz ki imam A kategorijo do 25kW od leta 2002 in si nisem dal pisat neomejeno baje morem met 11 ur in ne 9! je to res? ps. ker pravi čas nisem dal pisat neomejeno so mi vmes zakon spremenili in morem še enkrat vozit... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno April 10, 2010 Deli Objavljeno April 10, 2010 To je simulacija izpitne vožnje pred komisijo, le da je v tem primeru komisija sestavljena iz inštruktorja/jev avtošole. Med vožnjo ne dobivaš instrukcij in opozoril od inštruktorja, ampak samo smer. Beležijo se napake, ki se na koncu seštejejo, nakar se ugotovi, ali si preizkus uspešno opravil. A zooo..pr nas na "vasi" nismo mel tega Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Racemaniak Objavljeno April 11, 2010 Deli Objavljeno April 11, 2010 Pokliči koga na ministrstvo, vprašaj kaj obsega praktični del katerega moraš opraviti za napredovanje v višjo kategorijo... Sej se nisem js tega spomnu, bi pa rad vidu kandidata da se gre za glavno vožnjo brez opravljenega društvenega prijavit... če komu uspe naj mi javi...:yes: poćaki do 20ga mam glavno... trenutno nisem imel društvenega in tud mi šef ni nč reku da ga morm met ... se ti pa javm čez 9 dni Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Stasky Objavljeno April 11, 2010 Deli Objavljeno April 11, 2010 poćaki do 20ga mam glavno... trenutno nisem imel društvenega in tud mi šef ni nč reku da ga morm met ... se ti pa javm čez 9 dni Mi smo drugačna navodila dobili... če si prijavljen na glavno pol bo že držalo, so pa nam rekli da se brez ne moreš prijavit na glavno... mimogrede kateri izpitni center je to? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Maja333 Objavljeno April 12, 2010 Deli Objavljeno April 12, 2010 (popravljeno) Tudi jaz delam izpit in moram pred glavno vožnjo, ki bo nekje 23.4., narediti še društvenega. Popravljeno April 12, 2010. Popravil Maja333 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
aero Objavljeno April 12, 2010 Deli Objavljeno April 12, 2010 poćaki do 20ga mam glavno... trenutno nisem imel društvenega in tud mi šef ni nč reku da ga morm met ... se ti pa javm čez 9 dni najbrž bo malo pred glavno kar še nekdo poleg, včasih inštruktorji za tega društvenega ne govorijo nekaj na veliko, ker ni nič posebnega. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
urssa Objavljeno April 12, 2010 Deli Objavljeno April 12, 2010 poćaki do 20ga mam glavno... trenutno nisem imel društvenega in tud mi šef ni nč reku da ga morm met ... se ti pa javm čez 9 dni ma, društveni je običajna ura v avtošoli, kjer je poleg tvojega inštruktorja običajno še en zraven, ki se igra, da je iz komisije nič posebnega ni... ImenitnaPriložnost, maus, m147 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Stasky Objavljeno April 12, 2010 Deli Objavljeno April 12, 2010 Društveni naj bi bila simulacija izpita, nevem kako ga kdo predstavi, bistvo vsega pa je, da drug inštruktor oceni če je kandidat res pripravljen za izpit... Al se to izvaja ali ne je pa drugo vprašanje (včasih inštruktor napiše da je bil društveni, v resnici pa obična ura... kar je seveda slabše za kandidata...predvsem pri B kategoriji). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
logarr Objavljeno April 13, 2010 Deli Objavljeno April 13, 2010 Zanima me, kaj je potrebno za začetek vožnje. Samo cppje in zdravstveni pregled, ali je nujna tudi opravljena prva pomoč. Sicer sem jo že opravil pa čakam na kartico že en teden, pa pravijo da še kakšen teden bom, jaz bi pa rad čimprej odvozil ure Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sky Objavljeno April 13, 2010 Deli Objavljeno April 13, 2010 Prvo mora biti opravljen CPP na avtošoli in preden začneš z vožnjo moraš opraviti zdr. pregled....za prvo pomoč se ti ni treba sekirat jo pa moraš imeti preden greš delat glavno Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
logarr Objavljeno April 13, 2010 Deli Objavljeno April 13, 2010 Aha no super pol bom pa čimprej začel z vožnjo hvala za odgovor Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Stasky Objavljeno April 13, 2010 Deli Objavljeno April 13, 2010 (popravljeno) Prvo mora biti opravljen CPP na avtošoli in preden začneš z vožnjo moraš opraviti zdr. pregled....za prvo pomoč se ti ni treba sekirat jo pa moraš imeti preden greš delat glavno ...Jo rabiš za A1, za A2 in A pa niti to... Popravljeno April 13, 2010. Popravil Stasky Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Stasky Objavljeno April 13, 2010 Deli Objavljeno April 13, 2010 CPP in zdravniški, prva pomoč mislim, da sploh ni obvezna za kat. AM, A2 in A, samo za A1... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
aero Objavljeno April 14, 2010 Deli Objavljeno April 14, 2010 Prvo mora biti opravljen CPP na avtošoli in preden začneš z vožnjo moraš opraviti zdr. pregled....za prvo pomoč se ti ni treba sekirat jo pa moraš imeti preden greš delat glavno zdravniškega je treba imeti pred opravljenim CPP-jem, najkasneje da ga prineseš tisti dan, ko pišeš CPP. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
aero Objavljeno April 14, 2010 Deli Objavljeno April 14, 2010 CPP in zdravniški, prva pomoč mislim, da sploh ni obvezna za kat. AM, A2 in A, samo za A1... Za AM mogoče ni obvezna prva pomoč, za vse ostalo je. Ne rabiš pa vedno kartončka, če imaš že od prej kakšen izpit, je dovolj kopija vozniške. anja37 in Stasky 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se