Stasky Objavljeno April 14, 2010 Deli Objavljeno April 14, 2010 zdravniškega je treba imeti pred opravljenim CPP-jem, najkasneje da ga prineseš tisti dan, ko pišeš CPP. Ne ni res, zdravniški lahko narediš tudi po opravljenem CPPju (po novem) a obvezno pred prvo uro vožnje, glede prve pomoči pa je logično da če imaš B kategorijo imaš prvo pomoč opravljeno, tko da kartončka ne rabiš... (in niti nobene fotokopije, ker imajo na upravni enoti vpogled v tvoje VD)... aero 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gizmo_ Objavljeno April 15, 2010 Deli Objavljeno April 15, 2010 Jst sm meu pa po 4ih letih, danes še 1x izpit in sicer za prehod iz A2 na A jah 400€ je šlo papa, ampak usaj sekriu se nebom če bo kontrola Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
fronc Objavljeno April 17, 2010 Deli Objavljeno April 17, 2010 Ne ni res, zdravniški lahko narediš tudi po opravljenem CPPju (po novem) a obvezno pred prvo uro vožnje, glede prve pomoči pa je logično da če imaš B kategorijo imaš prvo pomoč opravljeno, tko da kartončka ne rabiš... (in niti nobene fotokopije, ker imajo na upravni enoti vpogled v tvoje VD)... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
fronc Objavljeno April 17, 2010 Deli Objavljeno April 17, 2010 Ne ni res, zdravniški lahko narediš tudi po opravljenem CPPju (po novem) a obvezno pred prvo uro vožnje, glede prve pomoči pa je logično da če imaš B kategorijo imaš prvo pomoč opravljeno, tko da kartončka ne rabiš... (in niti nobene fotokopije, ker imajo na upravni enoti vpogled v tvoje VD)... Pri prijavi na CPP v izpitnem centru rabi imeti s sabo veljavno vozniško dovoljenje, katero je dokaz, da je opravil tudi prvo pomoč - obvezno! lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
fronc Objavljeno April 17, 2010 Deli Objavljeno April 17, 2010 Mi smo drugačna navodila dobili... če si prijavljen na glavno pol bo že držalo, so pa nam rekli da se brez ne moreš prijavit na glavno... mimogrede kateri izpitni center je to? Fantje ne serjite ga, ko v avtošoli vidijo da obvladate, vam niti ne omenijo (tako ni prav), da so vam pred prijavo na glavno vožnjo vpisali - tako imenovani društveni izpit, zato se lahko prijavite - pa tudi v kartončku s svojo štampiljko in podpisom odgovornega jamčijo, da ste vse opravili!!!!! LP ČE IMATE ŠE KAKO VPRAŠANJE, SAMO VPRAŠAJTE Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
fronc Objavljeno April 17, 2010 Deli Objavljeno April 17, 2010 No bom še pa jaz omenil nekaj glede izpitov. Kolega je pred parimi dnevi dobil izpit za 35 kW brez ponovnega opravljanja izpita (še po starem)! Kako? Poslal je zahtevo na ministrstvo, kjer so mu enostavno povišali kategorijo in mu zraven povedali, da na občini zavajajo in da mi, ki smo izpit opravljali po starem zakonu, lahko povišujemo kategorije brez opravljanja izpita. Ne morejo se zmenit, je čist možno... lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
fronc Objavljeno April 17, 2010 Deli Objavljeno April 17, 2010 To potrebuješ samo če delaš izpit na novo, če samo zvišuješ kategorijo (A1 v A2 ali A2 v A) ne rabiš 20 ur ampak samo 9. Glede zdravniškega nisem 100% ampak mislim da ti ga v nobenem primeru ni treba ponovno delat, tudi če ti je potekel. Drugače pa po novem zdravniški velja 3 leta in ne 2 tako kot včasih... Hm, kako pa učitelj vožnje ve, da si sposoben voziti motorno kolo, če nimaš zdravniškega spričevala, pa policist, kako!!!! Kaj če se ti v kratkem času poslabša vid,....., pa po koncu usposabljanja dobiš novo vozniško dovoljenje... Tole vprašanje se pojavlja tudi pri vpisu kode k B kategoriji, če voziš skupino vozil med 3500 in 4250kg. Ker se vpis kode kao ne šteje za novo kategorijo, naj nebi rabil zdravniškega spričevala, v pravilniku pa jasno piše, kaj vse moraš priložiti k priglasnici, ko se prijavljaš na vozniški izpit in tam je omenjeno tudi zdravniško spričevalo..... lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Stasky Objavljeno April 17, 2010 Deli Objavljeno April 17, 2010 Fantje ne serjite ga, ko v avtošoli vidijo da obvladate, vam niti ne omenijo (tako ni prav), da so vam pred prijavo na glavno vožnjo vpisali - tako imenovani društveni izpit, zato se lahko prijavite - pa tudi v kartončku s svojo štampiljko in podpisom odgovornega jamčijo, da ste vse opravili!!!!! LP ČE IMATE ŠE KAKO VPRAŠANJE, SAMO VPRAŠAJTE Meni je to jasno, sem učitelj vožnje tko da... očitno pa določeni še vedno nočejo razumet in na pamet govorijo... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Racemaniak Objavljeno April 20, 2010 Deli Objavljeno April 20, 2010 Meni je to jasno, sem učitelj vožnje tko da... očitno pa določeni še vedno nočejo razumet in na pamet govorijo... neki mi povej... kako učiš svoje kandidate za vožnjo po naselju-.- da se držijo bolj leve strani, bolj desne ali da se vozijo po sredini? recimo neko navadno naselje, kjer imaš tudi desno ulice voziš se pa skoz naravnost... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BenX Objavljeno April 20, 2010 Deli Objavljeno April 20, 2010 neki mi povej... kako učiš svoje kandidate za vožnjo po naselju-.- da se držijo bolj leve strani, bolj desne ali da se vozijo po sredini? recimo neko navadno naselje, kjer imaš tudi desno ulice voziš se pa skoz naravnost... pred kako uro sem naredo izpit za A (ponovno)!!! mi je inštruktor rekel, da ga moti, ker se držim preveč proti sredini in naj se pomaknem bolj na desno. skratka, nekje na sredini desne polovice. Gregc 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Racemaniak Objavljeno April 20, 2010 Deli Objavljeno April 20, 2010 pred kako uro sem naredo izpit za A (ponovno)!!! mi je inštruktor rekel, da ga moti, ker se držim preveč proti sredini in naj se pomaknem bolj na desno. skratka, nekje na sredini desne polovice. no mene je fuknu na glavni ker je reku da se preveč sredine držim... to je biu razlog za padec Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
blindek Objavljeno April 20, 2010 Deli Objavljeno April 20, 2010 po pravem je 1m od desnega roba vozišča TOMTECH 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Racemaniak Objavljeno April 21, 2010 Deli Objavljeno April 21, 2010 po pravem je 1m od desnega roba vozišča tko nekak sm tud jst slišu, ampak povej, kdo se vozi 1m od roba cestišča??? koliko več verjetnosti imaš da te kdo sklati iz stranske ulice??? če ga hočš obvozit je samo še težje... potem vedno bolj proti robu imaš več peska, kanali so na robovih cestišča, na robovih so velikokrat ceste uničene itd. itd. sploh pa ne vem zakaj bi se mogu po eni strani peljat, ker si enakovreden avtomobilom.... zakaj se pa oni lahk po sredini pelejo? ne vem, men osebno se zdi kozlarija Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Maja333 Objavljeno April 21, 2010 Deli Objavljeno April 21, 2010 Tudi mene je inštruktor včeraj opozoril, da naj vozil malo bolj desno. A to je potem nekaj novega? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Shine Objavljeno April 21, 2010 Deli Objavljeno April 21, 2010 Danes tudi jaz naredil izpit za A neomejeno Vožnja v naselju naj bi bila 1 m od desnega roba, izven naselij po sredini, saj tko je meni inštruktor govoril. urssa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Slyder Objavljeno April 21, 2010 Deli Objavljeno April 21, 2010 Vozilo naj bi se približno nekje med prvo tretino in polovico vozišča pri robu. Po sredini pa se vozi kjer so označeni pasovi (npr. razvrstilni pasovi itd.) in pa kjer je več pasov za v eno smer. :yes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
urkoman Objavljeno April 22, 2010 Deli Objavljeno April 22, 2010 V praksi vozimo s predvidevanjem, če so stranske ulice, ne pelemo po desnem robu (možno, da se bo kak avto vključil na glavno cesto), če so zaviti ovinki izven naselja, ne peljemo po sredini (možno, da bo kdo prehiteval in bo za ovinkom na našem pasu) Voziš tako da preživiš. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
aero Objavljeno April 22, 2010 Deli Objavljeno April 22, 2010 hmm, meni je rekel, če je črta med pasovoma voziš po sredini svojega pasu, če črte vmes ni pa 1m od robu cestišča. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Slyder Objavljeno April 22, 2010 Deli Objavljeno April 22, 2010 V praksi vozimo s predvidevanjem, če so stranske ulice, ne pelemo po desnem robu (možno, da se bo kak avto vključil na glavno cesto), če so zaviti ovinki izven naselja, ne peljemo po sredini (možno, da bo kdo prehiteval in bo za ovinkom na našem pasu) Voziš tako da preživiš. Tuki je govora o vožnji v avtošoli, ne potem ko že imaš izpit... Takrat valda da voziš drugače :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Maja333 Objavljeno April 22, 2010 Deli Objavljeno April 22, 2010 Me prav zanima kdo se je tega spomnil Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Slyder Objavljeno April 22, 2010 Deli Objavljeno April 22, 2010 garant en mojster za pisalno mizo k še ni sedeu na motorju Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
fronc Objavljeno April 22, 2010 Deli Objavljeno April 22, 2010 neki mi povej... kako učiš svoje kandidate za vožnjo po naselju-.- da se držijo bolj leve strani, bolj desne ali da se vozijo po sredini? recimo neko navadno naselje, kjer imaš tudi desno ulice voziš se pa skoz naravnost... Lahko odgovorim jaz, ko slučajno malo gledam? V ZVCP - ju piše, in na izpitni vožnji moraš voziti V cca 1M od roba vozišča. Ker pa je to dokaj nevarno, na izpitnih vožnjah dopuščajo tudi malo več prostora, ampak še vedno ne dovolijo vožnje po polovici svojega smernega vozišča, torej nekje na 1M črti, če si predstavljaš - tako po zakonu, kako pa drugače... Drugače pa vsi vozimo na polovici svojega smernega vozišča, je najbolj varno in še vsak premisli, predno te prehiteva, če te že mora. lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rubuz Objavljeno Maj 7, 2010 Deli Objavljeno Maj 7, 2010 Ka je res da grem lahko delat izpit za A (neomejeno) če imam A2 že več kot dve leti in še nisem star 24 let? Hvala za odgovor. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
blindek Objavljeno Maj 7, 2010 Deli Objavljeno Maj 7, 2010 Ka je res da grem lahko delat izpit za A (neomejeno) če imam A2 že več kot dve leti in še nisem star 24 let? Hvala za odgovor. drži Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MARJA Objavljeno Maj 7, 2010 Deli Objavljeno Maj 7, 2010 (popravljeno) Ka je res da grem lahko delat izpit za A (neomejeno) če imam A2 že več kot dve leti in še nisem star 24 let? Hvala za odgovor. Ata GOOGLE je zelo pameten, če znaš poiskat. Še povezava pa si preber http://www.as-amtk.si/a-kategorija Popravljeno Maj 7, 2010. Popravil MARJA Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se