Skoči na vsebino

MIRNA


bosstja

Priporočene objave

Podjetje ROKIB s.p. iz Šentruperta in KS Mirna organizirata »19. Gorsko hitrostno dirko motociklov za pokal Slovenije«, vpisano v koledar tekmovanj za državno prvenstvo pri AMZS, ki bo potekala 31. avgusta 2003, na cesti Zapuže – Stan na Mirni na Dolenjskem.

Gre za motociklistično hitrostno dirko, katera je v sredstvih javnega ovbeščanja zelo odmevna, saj jo snema televizija Vaš kanal iz Novega mesta, gre v mrežo kabelskih televizij v Sloveniji, letos pa jo bo verjetno snemala tudi POP TV. Dirke se bo udeležilo okoli 80 motociklistov iz vse Slovenije, v zadnjih dveh letih pa si jo je ogledalo v povprečju 2000 gledalcev.

Prvič letos bo dirka potekala za Memorial NEJCA ERAZMA IN BOJANA KOLENCA, prvega pobudnika za izvedbo te dirke, obenem pa bodo praznovali tudi 20-letnico organiziranja prve dirke na mirni. V spomin na Nejca Erazma, bo nastopila skupina BEPOP, katere član je bil. Spomnili se ga bomo ob prvi obletnici njegove tragične smrti z motorjem.

Prireditev bodo popestrili z nastopi oziroma ekshibicijskimi vožnjami lanski svetovni prvak v razredu endurance Igor JERMAN, najboljši slovenski tekmovalci Supermota od tekmovalne ekipe Husvarna na čelu z državnim prvakom Benom Šternom. Položili bomo lovorova venca na grob Nejca Erazma in Bojana Kolenca, itd. V kategoriji Superbicke bo nastopil tudi najboljši tekmovalec Brane ROKAVEC, kateri je osvojil 17. kratni naslov absolutnega prvaka in postal 6'kratni rekorder te tekmovalne steze.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dirka se bo začela 31.avgusta 2003 ob 13. uri, uradni trening pa že ob 9.uri dopoldne.

To je vse kar sem najdla....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prireditev bodo popestrili z nastopi oziroma ekshibicijskimi vožnjami lanski svetovni prvak v razredu endurance Igor JERMAN...

Se je pa hitro pocajtal... :blink: :unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede na poškodbe ki jih je Jerman staku prejšnji četrtek v Nemčiji predvidevam, da zagotovo nebo vozil eksebicijske vožnje. Tudi ekipe Husqwarne ne bo (so v Avstriji), zagotovo pa pride ekipa Honde, ter nekaj voznikov iz MiniMoto državnega prvenstva.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mi gremo v Avstrijo... točeneje v ...

Wr.Neustadt, 30./31. August 2003

5. Lauf zum SuperMoto InterCup 2003

österreichische Supermotard Staatsmeisterschaft

5. Lauf zur Österreichischen Supermoto Meisterschaft / Intercup 2003

Am 30. und 31. August 2003 treffen am Gelände der Arena Nova bei Wr.Neustadt zum 5. Mal in diesem Jahr die Besten Supermoto Fahrer des Landes im Rahmen der Staatsmeisterschaft aufeinander.

Supermoto, oder auch Supermotard genannt, ist eine junge Sportart, die für Fahrer und Zuschauer gleichermaßen spektakulär und actionreich ist. Kaum eine andere Motorsportart kann vom Zuschauer so hautnah erlebt werden. Neben der greifbar nahen Strecke, die zu 80% aus Asphalt und 20 % Offroad besteht, kann auch das Fahrerlager frei besichtigt werden.

Mit Spannung erwartet wird, ob der seit dem WM-Lauf in Monza verletzte Hannes Maxwald, in der Arena Nova wieder starten kann. Maxwald (KTM) führte bis dahin die Wertung der Offene Staatsmeisterschaftsklasse an, musste diese aber beim letzten Lauf in Vorarlberg in Abwesenheit an Christian Ackerl (Honda) abgeben.

In der Hubraum-kleine Klasse bis 455 Kubik wird es eine Neuauflage des Zweikampfes um den Titel zwischen Johann Schruf (YAMAHA) und Christian Ackerl geben. Doch auch der immer schneller werdende Wilfried Reiter (KTM) rückt näher und wird beim Kampf um Gold ein Wörtchen mitreden.

Neben den beiden Staatsmeisterschaftsklassen werden auch Läufe zu den Einsteigerklassen RedBull KTM Junior Cup, Michelin Pilot Race Cup und VIBORG Challenge ausgetragen.

Am Samstag ab 21:00 Uhr findet neben dem Renngelände die große 1000ps.net - Racer's Party statt.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pred parimi leti je bil dogodek dosti bolj bikerjem prijazen, če si bil z motorjem ni blo vstopnine za gledalca, pa tud udeležba na dirki sami je bila skoraj zastonj. ;)

zdej se mi zdi da je za udeležbo na dirki treba plačat okol 15k sit, tko da sploh ni več tolk tekmovalcev kot jih je blo včasih. zdi se mi da lani sploh ni blo kategorije do 250ccm super sport ker ni blo zadost tekmovalcev <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lani je bla proga prvič licencirana s strani AMZS, v letu 2001 ravno zato ni bilo dirke. Štartnina je bila zato določena kot na ostalih CHD dirkah v okviru AMZS. Ker zato precej tekmovalcev ni hotelo voziti so obljubili da bo letos štartnina precej nižja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A kdo kej ve, kakšni rezultati so bli v Mirni. A je Rokavec (ki progo pred dirko pretrenira po dolgem in počez da se lahko potem pohvali) znova postavil tako imenovani rekord piste??

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lani je bla proga prvič licencirana s strani AMZS, v letu 2001 ravno zato ni bilo dirke. Štartnina je bila zato določena kot na ostalih CHD dirkah v okviru AMZS. Ker zato precej tekmovalcev ni hotelo voziti so obljubili da bo letos štartnina precej nižja.

Ko slišim, da je bila na gorski dirki štartnina 15 jurjov, me kar glava zapeče :kva2: :kva2: :kva2: :kva2: Ker sem zadnje čase daleč najbližje skuterskim dirkam, bom tole malo primerjal z skutersko dirko B) Pet jurjov za cel dan treninga v soboto :doze: in 15 jurjov za dva petnajstminutna treninga in dve dirki po 15 do 20 krogov :hmm: :hmm: :hmm: drago :doze: ali pa tudi ne :naughty: :BUA: Če primerjam z mednarodno skutersko dirko v belgijskem Spa Francorchampsu, kjer je bila štartnina 90eur, za ta denar pa se dirka cel vikend :OK: plus vsak dirkač in dva njegova spremljevalca, imajo v soboto zastonj večerjo in v nedeljo kosilo :OK: plus , ko je čas si lahko na veliki stezi vsi ogledujejo vsemogoče dirke ki potekajo na veliki stezi :OK: še vsako leto smo se sprehodili od ovinka Stavelot, kjer je kartodrom vsaj do "bus stop-a" in uživali v vožnjah (letos) Peugeotov 206, potem mislim da so bile Matre-tudi monomarka, za poslastico pa še dirka formule 3000 :OK: :OK: :OK: za nameček pa organizator nekaj zvezdnikom (kot je npr. Japonec Kishida) celo plača da pridejo B)

Upoštevaje vse to bi rekel da je dirkanje pri nas hudo drago :BUA:

Kaj pa gorske dirke :hmm: 15 jurjov da se štirikrat zaženeš v breg (dvakrat za trening in dvakrat zares) in si gori še preden se gume dobro ogrejejo :nono:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!