Guzzila Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 V enem zadnjih Motorradov sem prebral zanimiv članek na temo števci in razni kazalci na motorjih. Avtor je v glavnem zelo popljuval novi val digitalnih števcev, ki so sicer natančni nikakor pa ne lepi. Moram reči da se z njim popolnoma strinjam. Ni lepšega kot klasična armatura z okroglim klasičnim merilnikom hitrosti in vrtljajev. Pa kaj če lažejo za kak kilometer. Nekateri digitalci so bolj podobni mišjemu kinu, kot čemu drugemu. Da o tem da se pri močni svetlobi nič ne vidi sploh ne govorimo. Kakšno pa je vaše mnenje?
Cegi Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 kar se mojega okusa tiče mora bit obratomer analogni in središče dogajanja. Drugo pa naj bo kar digitalno - vsaj veliko podatkov.
Guzzila Objavljeno September 25, 2003 Avtor Opozori Objavljeno September 25, 2003 Pa še en lep pogled .
Špilferderber Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 analogno, seveda :devil:
Morpheus Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 men je pa nekak digitalen bolj všeč :hmm: :hmm:
YZFgeorge Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 To je še sprejemljivo.......vse digitalno pa :wacko:
igralec Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 obratomer more bit analogen, drugač je grdo :)
Noise Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 Da o tem da se pri močni svetlobi nič ne vidi sploh ne govorimo. Kakšno pa je vaše mnenje? Moje mnenje je, da je tvoja zgornja trditev populistično flancanje 100 na uro. Jaz imam digitalni števec hitrosti in vidim ama baš ob VSAKI svetlobi nanj zelo dobro. Res slab digitalni števec je imel pred "davnimi" leti Suzuki Freewind, drugače pa sploh ni panike. Digitalni števci imajo ponavadi hkrati vgrajen tudi kakšen trip computer, tako, da je to še en plus. Mi je pa dejansko vseeno kakšen je... No, če prav pomislim, moja trditev velja le za hitrost in ostale prčkarije (dnevni kilometri, skupni kilometri, ura itd.), obratomer pa skorajda mora biti analogen.
marem Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 hmm analogno mi je lepše a mi je digitalno bolj uporabno (sploh če maš "oplemeniten" z potovalnim računalnikom (trenutna poraba, ura, .......ima svega )
SiR Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 Hmnja, ni ga lepšga števca, kot pri Ducatijuevem 999 ali 749... Ampak večina digitalcev je pa prav nagravnžnih... Kawa Z1000 in Z750 sta prva med njimi, tesno sledijo FZ6 in drugo... f01.jpe
Ganges Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 Meni je lepo, če je števec digitalen, obratomer pa je vsekakor lepši, če je analogen. To mi je do sedaj edina napaka pri pri Kawasakiju Z1000, Z 750 in FZ6!!! Pa še prostor je lepše zapolnjen, če je vse skupaj večje! B)
-pero- Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 ...sam da je pregledno in da ni kičast pa je ok :)
Sanda7 Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 Ma nekako so mi pri srcu stari tipični števci.Čeprav se to obdobje končuje in naši otroci jih žal ne bojo poznali tako ,da bo to kmalu zgodovina
ceco Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 Človeški osebek ima analogno percepcijo in ne digitalno/številčno. Zato je vse, kar je pomembno, en dr.. , če je digitalno oz. ne prikaže razmerja. In podatek o hitrosti je pomemben podatek na cesti.
perimund Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 Yzf george oz. kdo drug od katerega motorja so ti stevci P.S: analogno, lahko tako kot ima ta, strah me je prodati/zamenjati motor - ko bom sigurno pristal na kakem dig. strom: ta armaturka mi je znana iz otroštva (veliko km naredil na "rezervuarju" z ocetom) :yea2:
Guest 1 Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 (popravljeno) Človeški osebek ima analogno percepcijo in ne digitalno/številčno. Zato je vse, kar je pomembno, en dr.. , če je digitalno oz. ne prikaže razmerja. In podatek o hitrosti je pomemben podatek na cesti. se absolutno strinjam Švicarji so naredili raziskavo, zakaj še vedno prevladujejo analogne ure (digitalne pa le za posebne namene) ugotovitev človeškim možganom pri analognem števcu posreduje podatek položaj kazalcev v tem primeru samo ena info (1 bit) pri digitalnih urah pa je vsaka številka zase podatek in možgani (čeprav zelo hitro) morajo te podatke urediti in "prevesti" v stanje na uri (števcu) - to traja dlje, ne glede na genij opazovalca, ki se navdušuje nad digitalnim zapisom poglejmo - hočemo telefonirati prijatelju v USA: ura je v New Yorku 22:55 možgani morajo to cifro predelati v "pet do enajstih zvečer" - prepozno za klic zato imajo dispečerji na letališčih velike ANALOGNE ure, ki kažejo čas v posameznih velikih mestih, saj dobesedno takoj in brez nepotrebnega razmišljanja dobe željeno info poleg tega je verjetnost pomote pri branju cifer velikoo večja kot pri kratkem pogledu na analogno uro ali števec na cesti je pa potrebno še veliiko hitrejše odločanje, kar lahko omogoči le ustrezen analogni števec - za tiste podatke kjer je tako odločanje seveda potrebo - ne recimo za trenutno porabo goriva, ali koliko km moramo še prevoziti do cilja.. :rolleyes: digitalni števci - no f. way ps kdor ne verjame - naj si v kaki trgovini z urami pogleda razmerje med analognimi in digitalnimi števci, ki merijo dolgost našega življenja :D Popravljeno September 25, 2003. Popravil 1
Leteči Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 Prisegam na analogne števce, pač imajo svoj čar :OK: LP Leteči
Zok Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 obratomer: OBVEEEEEZNOOOO!!!! analogen!! pa da ma nulo na dnu. B) brzinomer: vsi tisti k mate zverine k grejo 280+: iz cesa je lazje ob taki hitrosti prebrat stevilke?? :) ostalo niti ni nevemkako pomembno, samo da izgleda ql. .)
Unknown Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 jes sem za kombinirano. obratomer analogen ostalo digitalno. drugac pa se nikol nisem imel problemov zaradi sonca da ne bi videl digitalnega stevca
gebre Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 Ful so mi pri srcu analogni števci, sicer me digitalen ne bi motil, videl sem sicer samo enega, v twingotu, tist je kazal...54...58...64...68...osveževal je pri enakomernem pospeševanju na vsake 4km/h to je dosti kiljavo, sicer ne vem kako je s tem pri motorjih, a tud tko skače? LP by gebre
bobek Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 Načeloma se za hitrospreminjajoče se parametre uporablja analogni števec bolša preglednost in ni ti treba biti tako pozoren na analognio števec kot digitalni ( ob pogledu nanj več časa porabiš z odčitavanjem). Drugače pa je meni osebno čisto vseeno kakšen je in tudi vprašanje kako zanič bi mi bili analogni števci če bi začel voziti z digitalnimi števci in bi čez čas prešaltal na analogne! :naughty:
Thundercat Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 digitalnega še nisem uporabljal tako da ne morem reč...je pa res da imam od otroštva digitalne ure ker analogne ne prenesem....vsekakor bi rad sprobal digitalni števec :OK:
Leteči Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 Mislim da digitalni merilnik hitrosti veliko bolj odvrača pozornost voznika s ceste. LP Leteči
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se