ceco Objavljeno November 27, 2002 Deli Objavljeno November 27, 2002 Bmg, še en podChapter - vožnja skupine v megli. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
fifty Objavljeno November 27, 2002 Deli Objavljeno November 27, 2002 Ceco, tako lepo si napisal, da bom mogoče še jaz ,čeprav SoloRider, v tej skupini kdaj vozil. 8) ... no prevečkrat pa vseeno ne :) Tudi jaz :lol: :lol: :lol: Takoj za Hotschkom 8) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pjotr Objavljeno December 17, 2002 Deli Objavljeno December 17, 2002 Še neka stvar je, ki je do sedaj nisem zasledil (al pa sm spregledu), pa se v praksi dobro obnese. V skupini se z visokim dvigom roke opozori tistega, ki vozi zadaj, da je na cesti nevarnost . Ponavadi je to pesek, moker asfalt, zemlja.... Z visokim dvigom roke se udeleženci opozarjajo od prvega do zadnjega v koloni. To precej pripomore k varnejši vožnji v skupini, pa še udeleženci skupine hitro dobijo informacijo o nevarnosti na cesti, na katero sami morda ne bi imeli časa odreagirati. lp, Pjotr. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AREA Objavljeno December 17, 2002 Deli Objavljeno December 17, 2002 Hm O.K. to lahko nardiš če daleč pred sabo opaziš nekaj kar bi znalo bit moteče, drugač menda ne spustiš balance in mahaš? :? :oops: :twisted: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno December 17, 2002 Avtor Deli Objavljeno December 17, 2002 ....predvsem to ne zahtevas od zacetnikov. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pjotr Objavljeno December 17, 2002 Deli Objavljeno December 17, 2002 Upam, da za prvega v koloni res ne boš postavil začetnika. Ravno prvi v koloni je tisti, ki naj bi odreagiral kar najbolje in najhitreje. lp, Pjotr. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno December 17, 2002 Avtor Deli Objavljeno December 17, 2002 aha....... in drugi tudi ni zacetnik,da lahko maha,tretji enako..... do katerega mesta tako dalje? in kje so lahko zacetniki? in naj mahajo ali ne? in ce lahko,kako naj mahajo? in koliko jih je v skupini? dva,trije,_mogoce_ do pet sest.... dalje? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pjotr Objavljeno December 17, 2002 Deli Objavljeno December 17, 2002 Ja Ice, pisal sem o dvignjeni roki in ne o mahanju. To zglega približno tako, kot takrat ko na dirki dirkač dvigne roko zaradi dežja ali pa ko se počasnejši umika hitrejšemu, pa ko je nekomu crknil motor in se pelje počasneje.... Skratka opozori na neko nevarnost. Ja, ampak to so dirkači in ne začetniki boš rekel... OK, začetnik je pač samo prejel nek znak o nevarnosti na cesti in bo zmanjšal hitrost, roke pač ne bo dvignil, ker je nesiguren in ima dovolj dela sam s sabo. Najbrž roke tudi izkušen motorist na čelu skupine ne bo dvignil, če ne bo časa in bo imel preveč dela z izogibanjem nevarnosti (valjda se bom z dvignjeno roko zapodil direktno v ovco na cesti! Mislm.....) Do sedaj šem bil še vsakemu, ki je vozil pred mano in me z dvigom roke opozoril na nevarnost, hvaležen. lp, Pjotr. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno December 18, 2002 Deli Objavljeno December 18, 2002 Pol pa pride kontra ena skupina, pa obojni roke v luft, pa vsi mislijo, da si mahajo, pa spregledajo nevarnost? :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hotschko Objavljeno December 18, 2002 Deli Objavljeno December 18, 2002 predno se boste vi zmenili kako in kaj bom jaz že v Idriji :twisted: :D ... (ILikeSoloRidingBest press 8) ) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nearrain Objavljeno December 18, 2002 Deli Objavljeno December 18, 2002 ...kaj pa če nimaš rok...a lahko z nogo maham road capitanu, da mu sporočim , da z svojim početjem k gužva ljudi u grupe samo še povečuje nevarnost na cesti...že zdej se počutim kt divjad na cesti(prej al slej me bo en odstrelu)...sam zaenkrat sem sem bil ogrožen samo od ostalih udeležencev u prometu...zdej pa po teli čredni filozofiji pa naj bi bil pa še od motoristov, kateri kt trop ovac rinejo skup, tko da se že ena čez drugo prevračajo... ....bl smo narazen, boljša je varnost...ne pa, da bi še novince spodbujal(že tko so nestabilni, preplašeni...skratka sami seb nevarni)....naj še mal balanco spuščajo...pa mahajo...pa da naj vozijo v skupini...ker imajo že tko nadnaravno dobre reflekse, reakcijske čase, obilo izkušenj, sposobnost predvidevanja majo pa skor na taki ravni kt jasnovidec Dany...... torej...........a vemo kam gremo????.......OK.......SE TM DOBIMO.....(lahk se pa tud kje počakamo)... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
andrej Objavljeno December 18, 2002 Deli Objavljeno December 18, 2002 Do sedaj šem bil še vsakemu, ki je vozil pred mano in me z dvigom roke opozoril na nevarnost, hvaležen. Se strinjam. Kadar zaradi okoliščin ne bi bilo varno dvigniti roko, se da zadaj vozečemu signal z zavorno lučjo -- trije lahki in kratki pritiski na ročico zavore. To večina razume, saj enak signal uporabljamo tudi kot avtomobilisti. Andrej Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno December 18, 2002 Avtor Deli Objavljeno December 18, 2002 Ja Ice, pisal sem o dvignjeni roki in ne o mahanju. To zglega približno tako, kot takrat ko na dirki dirkač dvigne roko zaradi dežja ali pa ko se počasnejši umika hitrejšemu, pa ko je nekomu crknil motor in se pelje počasneje.... Skratka opozori na neko nevarnost. Ja, ampak to so dirkači in ne začetniki boš rekel... OK, začetnik je pač samo prejel nek znak o nevarnosti na cesti in bo zmanjšal hitrost, roke pač ne bo dvignil, ker je nesiguren in ima dovolj dela sam s sabo. Najbrž roke tudi izkušen motorist na čelu skupine ne bo dvignil, če ne bo časa in bo imel preveč dela z izogibanjem nevarnosti (valjda se bom z dvignjeno roko zapodil direktno v ovco na cesti! Mislm.....) Do sedaj šem bil še vsakemu, ki je vozil pred mano in me z dvigom roke opozoril na nevarnost, hvaležen. lp, Pjotr. te je pozdravljal ali te je opozarjal na nevarnost? ce jaz koga opozarjam naredim to tako,da dlan drzim horizontalno in roko pomikam gor-dol (zmanjsaj hitrost).se nobeden me ni vprasal kaj delam,nekako vsi to gesto razumejo. :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno December 18, 2002 Deli Objavljeno December 18, 2002 ,nekako vsi to gesto razumejo. in gledajo naokoli, kje imajo organi skrit radar :wink: :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moped Objavljeno December 19, 2002 Deli Objavljeno December 19, 2002 ' date='nekako vsi to gesto razumejo. [/quote'] in gledajo naokoli, kje imajo organi skrit radar :wink: :lol: Bistvo je doseženo - bolj so pozorni ! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno December 19, 2002 Deli Objavljeno December 19, 2002 Mah, jaz se peljem, kolona oz. "skupina" pa se lahko okoli mene razvršča "po pameti". Pazil bom kolega pred menoj, tisti za mano pa naj pazi name... Če mi pride preblizu, mu pregriznem prednjo gumo. Sicer zagovarjam skupinice po 3-5 - se lažje sestavijo glede na dinamiko vožnje. Kazanje v stilu gasilske povorke mi ni pri srcu. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moped Objavljeno December 19, 2002 Deli Objavljeno December 19, 2002 Skupinska vožnja sucks ! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno December 20, 2002 Deli Objavljeno December 20, 2002 Včasih tud paše,drugač se pa najraj vozim sama. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sharkwoman Objavljeno Junij 4, 2007 Deli Objavljeno Junij 4, 2007 Zanima me,če imaste izkušnje tako iz strani vodja skupine in voznika v skupini,pišem od 15 motoristov naprej,različnih starosti motorjev,voznikov-ic,modelov...Kako se porazdeliti po vrsti če imamo v skupini čoperiste,enduriste,cestake. Za daljše enodnevne ture nekje do 600 km. :grupni: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno Junij 4, 2007 Deli Objavljeno Junij 4, 2007 Nekako takole: - vodja skupine (najbolj izkušen) - potem pa dalje po izkušnjah (začetniki), moči motorja,.... - zadnji (zopet bolj izkušen, da štuka dohiteva kolono) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KeC Objavljeno Junij 4, 2007 Deli Objavljeno Junij 4, 2007 Zanima me,če imaste izkušnje tako iz strani vodja skupine in voznika v skupini,pišem od 15 motoristov naprej,različnih starosti motorjev,voznikov-ic,modelov...Kako se porazdeliti po vrsti če imamo v skupini čoperiste,enduriste,cestake.Za daljše enodnevne ture nekje do 600 km. :grupni: Mogoče dobro razdeliti v dve ali več skupin. 600km za grupne je hudooooo veliko. Še posebej če imaš v grupi motoriste z različnimi tipi motorjev in različnimi izkušnjami. Ni ravno vožnja za užitek tole. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KeC Objavljeno Junij 4, 2007 Deli Objavljeno Junij 4, 2007 (popravljeno) Ostalo pa tako kot je napisal Frips. Vodi tisti, ki ima največ izkušenj oziroma najbolj pozna ostale udeležence, takoj za njim pa tisti z najmanj izkušnjami. Pa ne pozabit na cik-cak in že pred začetkom postavit pravila tako, da jih bodo vsi razumeli. Če ne bo kaj takšnega: Gužva Popravljeno Junij 4, 2007. Popravil KeC Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmwslo Objavljeno Junij 4, 2007 Deli Objavljeno Junij 4, 2007 Tule je nekaj pravil o skupinaski vožnji, ki jih je Motorist76 prilimal v temo BMWjaši, jaz pa prelimal semle Nasveti - skupinska vožnja A bo dovolj ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sharkwoman Objavljeno Junij 4, 2007 Deli Objavljeno Junij 4, 2007 VEM,DA TAKŠNE TURE SO LAHKO ZELOO UTRUJAJOČE PREDVSEM V TAKŠNI MNOŽICI RAZLIČNIH BAJKERJEV.VERJETNO BI BILA POTEZA,DA SE RAZDELIMO V SKUPINE PO TURISTI,AVANTURISTI IN CESTAKI NAJBOLJ NA MESTU A VENDAR, :chase: DA NE BO PRIŠLO DO ZAMER POSAMEZNJIH KOLEGOV-IC.RAZMIŠLJAM,DA BI SE ODPRAVILI VSI DO SREDINSKE TOČKE POTI IN POTEM NADALJEVALI POT SKUPAJ. :grupni: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno Junij 4, 2007 Deli Objavljeno Junij 4, 2007 (popravljeno) izklopi caps-lock aja....pa upoštevajte prejšnje nasvete in se razdelite, v recimo 3 skupine. Popravljeno Junij 4, 2007. Popravil Frips Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se