Skoči na vsebino

Zelena karta

Zelena karta  

87 članov je glasovalo

1. 1. Zelena karta

• -da
      74
    • -ne
      9

Priporočene objave

Objavljeno

razlika je da če v avstriji na križišču podrsaš npr. kakega 10 mio mercedeza bo panika. z zeleno karto daš karto in urejajo zavarovalnice, brez pa boš moral plačati 11% škode takoj (recimo barvanje leve strani avta po avstrijskih cenah :kva1: ). glede na izkušnje z našimi severnimi sosedi zna bit to neugodna zadeva + par dni boš verjetno gor ostal in urejal zadevo.

Kakor me je informiral moj zavarovalni agent, zavarovalnica tudi v primeru, da nimaš zelene karte in v tujini povzročiš prometno nesrečo, oškodovancu krije vso škodo, samo potem od tebe terjajo razliko (11%).

Objavljeno (popravljeno)
Ničesar nisem pomešal, moje pisanje se je nanašalo na Krusejevo omembo, da ni dodatno zdravstveno zavarovan - je pa res, da je zadeva malo  :topic:

O:-) Moja omemba se je pa nanasala na Lojzijevo "Mislim, a zdej boš pa tukej šparou?" O:-)

Mogoce bi moral quotat. :hmm:

Hotel sem pa povedati, da ne 'sparam' samo pri zeleni karti.

Tudi jaz sem slisal, da zavarovalnica terja od tebe 11%. Zato pa nimam zelene karte.

Popravljeno . Popravil Kruse
Objavljeno
Tudi jaz sem slisal, da zavarovalnica terja od tebe 11%. Zato pa nimam zelene karte.

če bi imel pa zeleno karto pa ne bi terjala 11% ...

Objavljeno

Bolj gledam, manj mi je jasno, kje tu ti vidis logiko? :blink: Razen seveda ce imas za cilj placati cim vec, kjerkoli, ce se le da? :D Namrec - ce imas tisti zeleni papir, ti enajstih procentov ni treba placati. :wacko:

Objavljeno
Bolj gledam, manj mi je jasno, kje tu ti vidis logiko? :blink: Razen seveda ce imas za cilj placati cim vec, kjerkoli, ce se le da? :D Namrec - ce imas tisti zeleni papir, ti enajstih procentov ni treba placati. :wacko:

Če je bilo tole mišljeno kot hec, se že vnaprej opravičujem, drugače pa je treba na redno zavarovanje doplačati 11%, ko imaš to plačano, dodaš še 1k sit za zeleno karto in se lahko potem brez skrbi zaletiš v tujini (ta zadnji del ni mišljen čisto resno).

Objavljeno

Obvezno.Se ne grem zajebavat.

LP

Leteči

• 3 let pozneje...
Objavljeno

Niti ne pomislim, da bi se vozil po tuijni brez zelene karte. :blink:

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

Ko sem jaz letoz zavaroval motor, mi je agent rekel, da je zelene karte ne potrebujem v EU in Hrvaški (le še v BiH ter Srbiji in Črni gori). Ker se tja definitivno letos ne bom peljal, sem jo pač izpustil. Na spletni strani ZM sicer pravijo:

"Obvezno zavarovanje velja na območju Republike Slovenije, Evropskega gospodarskega prostora in drugih pridruženih članic, oz. območju držav podpisnic splošnih pravil (zelena karta) ter na območju ostalih držav.

Kljub vsemu pa pri potovanjih v tujino priporočamo zeleno karto, ki vam jo izdamo na vašo željo. Cena zelene karte znaša 4,17 EUR, velja pa kot dokazilo v tujini, da imamo sklenjeno zavarovanje avtomobilske odgovornosti. Tako se boste izognili morebitnim neljubim zapletom na mejnih prehodih ter v primeru nezgode v tujini dokazali veljavnost zavarovanja obvezne avtomobilske odgovornosti (AO)."

Mislim pa, da bi to lahko bila tudi marketinška poteza, saj obvezno velja v vsakem primeru, razen, če kakšen polpismeni uradnik noče priznati tvoje zavarovalne police.

LP Darko

Objavljeno

To je vse res..

Ampak jaz sem mnenja, da varčevanje tistih 4eur ni vredno morebitnih komplikacij, ki lahko nastanejo zaradi nepoučenosti tujih organov :)

Objavljeno

Jaz sem pa zastonj dobu zeleno karto. :OK:

Če se prav spomnim :hmm:

Objavljeno

Zelena karta da! Se ne grem zajebavat zaradi 4 ojrov. Tudi na Hrvaškem pride prav, če jo imaš.

Objavljeno

Seveda, se ni za zajebavat, sploh pa s kakšnimi hrvati...

Objavljeno

Tudi na Hrvaškem pride prav, če jo imaš.

Men ne, k se jim izogibam. Škoda k ni tunela do Srbije.

Objavljeno

Men ne, k se jim izogibam. Škoda k ni tunela do Srbije.

Ali saj do Bosne pa naprej po cest do Črnegore. :hmm:

• 1 leto pozneje...
Objavljeno

Kar sm prebral - nekateri pišete da je potrebna nekateri da ne - me pa zanima kako je s tem danes (po več letih od vašega pisanja) - ali jo moram imeti če grem npr. v Avstrijo ali ne - in če jo moram ali mi zna kdo povedati kje jo lahko (poleg seveda na tehničnih) kupim.

hvala in lp

Objavljeno
Kar sm prebral - nekateri pišete da je potrebna nekateri da ne - me pa zanima kako je s tem danes (po več letih od vašega pisanja) - ali jo moram imeti če grem npr. v Avstrijo ali ne - in če jo moram ali mi zna kdo povedati kje jo lahko (poleg seveda na tehničnih) kupim.

hvala in lp

zelena karta ni obvezna je pa ponavadi v tujini priporočljiva ker bo manj zapletov v primeru nesreče. OK avstrija ni panike kje drugje pa vseeno svetujejo da jo imaš tudi če ni obvezna. zelena karta je del zavarovalne police torej jo dobiš na zavarovalnici kjer si zavaroval motor če je nisi sklenil že ob zavarovanju.

Objavljeno

hvala :worship:

ajd

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!