Skoči na vsebino

Do vozniškega pri...

Priporočene objave

Objavljeno

Do vozniškega dovoljenja pri 16 letih in pol

Kandidat za vozniški izpit se bo lahko že s 16 leti in pol začel usposabljati v avtošoli. Ko bo opravil preizkus znanja iz praktičnega dela usposabljanja pred komisijo avtošole, bo s 17 leti ob obvezni navzočnosti spremljevalca lahko v cestnem prometu vozil osebni avtomobil in do 18. leta in pol vozil s spremljevalcem. Z dopolnjenim 18. letom starosti bo lahko opravil vozniški izpit in nato kot voznik začetnik vozil do 21. leta. Spremljevalec bo moral imeti najmanj sedem let vozniških izkušenj, biti bo moral brez kazenskih točk v evidenci in z mladim voznikom v ožjem sorodstvenem razmerju.

Vir:Tukaj

Objavljeno
a to je neki podobnega kot v amerik?

ja tako imajo urejeno v obljubljeni deželi...sej meni je čisto v redu ideja ker lahko prej začneš mamo pa ata okoli vozit....

Objavljeno

ja, zraven pa mama in ata že prej začneta plačevati dodatne odstotke zavarovanja zaradi junfer šoferja...kdo je reku, da država in zavarovalnice ne hodjo z roko v roki..

Objavljeno

Proti!

Objavljeno

jst tud. <_<

Objavljeno
jst tud. 

Ja vm je izi k ste že tok stari. Eni pa sam gledamo avte doma pa komi čakamo da jih bomo vozil.

Objavljeno

sej js sm tud komi caku, pa se je na konc pokazal, da bi blo bols, ce bi pr 20h sou delat izpit.

Objavljeno

Definitivno proti. Stevilo nesrec zaradi neodgovornih mulcev bo verjetno naraslo ... sploh pa ni nujno da so starsi, ce se prav spominjam (sem ze prej to videl) moras biti s starejsim voznikom v sorodu in mora imeti vsaj 7 let vozniski izpit. Kak starejsi brat je torej ze OK. Ne vem ne vem <_<

Objavljeno
Ja vm je izi k ste že tok stari. Eni pa sam gledamo avte doma pa komi čakamo da jih bomo vozil.

Ti kar glej, to ne bo nikomur skodilo. Voznja pa lahko :) To s spremstvom starejse osebe se mi sploh ne zdi neka huda garancija, ker vem, kaksni so eni starsi ... ne bo to dobro, po mojem mnenju.

Objavljeno

Jaz sem tudi proti, ceprav bi naslednje leto lahko delala izpit! Saj vidim svoje vrstnike - vecina jih je se prevec neodgovornih ... <_<

Objavljeno

men se zdi to dobr.

če si neumen pri 16-ih boš verjetno tut pri 18-ih...

Objavljeno

Meni se zdi pametno. Bom lahko poba malo spremljal, preden mu bom samemu dal avto.

Objavljeno (popravljeno)

To je po eni dobra, a po drugi strani pa slaba ideja.Mulci *taki kt smo mi* bojo v avtu veliko bolj odgovorni, ce bo zraven starejsa oseba *jest bi to dovolil res samo v spremstvu starsev oz. v izjemnih primerih kakega brata/sestre*je pa veliko odvisno od starsev samih, al mu bodo dovolil divjat al pa ne ;), ce so ze starsi taki da mu vse pustijo ma mulc 80% sans da bo tud tak :hmm:

itaq grem drugo leto delat izpit po *starih* zakonih-18let

LP by gebre

aja zakaj je to sploh pod motociklizem...ICE izkazi se :devil:

Popravljeno . Popravil gebre
Objavljeno

Ma spet nekaj drekajo. Zakaj ne morjo pustit na mir stvari, ne pa da amerikance kopirajo. Eni so za, eni so proti, na konc bo pa spet odveljala ta dražja verjenta (za nas seveda) <_<

Objavljeno

Po mojem mnenju je ta varijanta zelo v redu. Tisti ki bodo z starši divjali, bi itak tud sami divjali, ko bi imeli izpit. Starši pa pomojem lahko vsaj malo nadzirajo situacijo. TAko da bi se odstotek mladih dirkačev vseeno malo zmanjšal. Kar se pa ostalih tiče je pa to seveda zelo v redu saj bojo do takrat ko bodo sami sedli v avto imeli že veliko dragocenih izkušenj. Jest sm definitivno za to :OK:

Objavljeno

Saj ne rečem, da ne najdeš pri 17 letih kakšnega zrelejšega od 27 letnega. Ampak menim, da je to vseskupaj nabijanje v prazno, čeprav je res, da pri 18 nisi nič kaj pametnejši, zrelejši in odgovoren kot leto prej. Več ali manj je vse odvisno od samega posameznika. Ogromno vlogo bi pri tem morale imeti avtošole (večini gre samo za denar) in pa tudi starši. Menim, da bi bilo najpametneje narediti restrikcije vožnje "težkih " osebnih avtomobilov (KW - KS), kot pri motorju za mlade voznike za dobo vsaj 2 let. Ne mora 18 letni neizkušeni voznik sedeti za volanom vozila s 130 in več konji, če večina obvlada komaj golo osnovo.

Thundercat, tisto o obljubljeni deželi pa upam, da se zezaš. :kva1: Sami državljani ZDA pravijo, da smo mi Amerika za njih. :OK: Se popolnoma strinjam z njimi. In še kako prav imajo.

Pozdrav izpod vinogradov! ROCKY B)

Objavljeno

ideja ni slaba ker bo sedaj kandidat do 18 leta in pol moral v spremstvu vozit...kar bo pomenilo da ne bo moral vozit kot se njemu pri 16 letih zdi primerno.....kako bo pa dejansko to vplivalo na voznike je pa vprašanje...lahko da se bodo naučili vozit umirjeno in preudarno lahko pa da se bodo takoj ko zgubijo spremljevalca znoreli totalno in se bo vse slabo končalo....ne vem kakšne izkušnje imajo kaj druge države s tem....

Objavljeno
Bom lahko poba malo spremljal, preden mu bom samemu dal avto.

tist ga lahk tud po teh zakonih.

Objavljeno
tist ga lahk tud po teh zakonih.

po teh zakonih ga lahko....po novih ga bo pa moral...to je razlika...

a se sprašujete kako bo zgledalo ko bo 17 letni mulc peljal na žurko 2 prijateljici zraven bo pa njegov fotr sedu....to pa bodo konfliktne situacije... :lol1:

Objavljeno
ase sprašujete kako bo zgledalo ko bo 17 letni mulc peljal na žurko 2 prijateljici zraven bo pa njegov fotr sedu....to pa bodo konfliktne situacije... :lol1:

:lol1: :lol1: :lol1: :lol1:

to je pa ZADNJE, kar bi rad dozivel!! :lol1:

Objavljeno

:lol1:

to je pa ZADNJE, kar bi rad dozivel!! :lol1:

A to zato, ker si iz take familije, k si med vožnjo štumfe preobuvate?

:lol1:

Objavljeno

Sem za,v debato pa se mi ne da spuščat

Objavljeno

To se mi zdi brezveze. K zaka bi mogl že "froci" pr 16 avto vozit... Ni bol pametno da se prej vsaj mal bolj zresnejo pa grejo pol na cesto... ne vem no.

Objavljeno

Kje pa piše, da so froci pri 18 letih kaj bolj zreli in pametni od šestnajstletnikov.

Včasih je bila meja "odraslosti" 21 let. :P

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!