zviz Objavljeno Oktober 26, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2001 HI tudi na tem forumu... Bode me naslednje vprašanje (mogoče bom izpadu bedak, ampak mam finačno krizo): Ali naj čez zimo odjavim motor? Nimam bonusa, zanimame kolk približno ti poberejo razne takse za prijavo in odjavo in če je kdo to letos že naredu, kolk je dobil nazaj (za razred do 750ccm). Prijavljen je bil aprila. Do pisanja! "Dober petelin ni nikoli debel!"
marijan Objavljeno Oktober 26, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2001 na upravni enoti ti pokasirajo 800 sit za koleke. 6 mesecev ti šparajo tablico. Zavarovalnica si od vrnitve denarja odvzame nekaj provizije - ni mi jasno koliko in na kak način?
easyrider Objavljeno Oktober 26, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2001 Nekje sem dobil informacijo, da stane zavarovanje motorja do 180 dni ca 70% letne zavarovalne vsote. Torej je bolje dobro premisliti ali boš odjavil motor ali ne. lp Easyrider
trisha Objavljeno Oktober 26, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2001 zavarovanje dobiš povrnjeno sorazmerno z delom registriranih in neregistriranih dni... tko je pri Zav. Triglav kolk boš dobu nazaj? znesek obv. zavarovanja * št. neregistriranih dni (od odjave do veljavnosti police) / 365 men znese vračilo za motor (do 750 ccm) reg. 195 dni (sred aprila do konc oktobra) 32.000 SIT zdej pa stroški odjave odjava 800 sit ponovna prijava 3470 sit (zdej še)..... za razliko podaljšanja, ki zaenkrat stane 2080 sit torej bistvene razlike pri teh stroških ni...... in mislim da se splača, če se sprijazniš, da nekaj dni zihr trpiš, k se ne morš vozt, pa bi se lahk... lp
Pervy Objavljeno Oktober 26, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2001 jaz letos verjetno spet nebom odjavil ker se bom se vozil in bi potem dobil samo cca 15000 sit nazaj. za tak dnar pa se mi ne da zajebavat na občini in zavarovalnici, pa se ni lepsega kot kak februarski dan ko po par mescih posije sonce. SUPPORT YOUR LOCAL PERVERT!!!
kekec III Objavljeno Oktober 26, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2001 Če si začetnik se ne splača,ampak misel s petelinom mi je pa všeč... LP
marijan Objavljeno Oktober 26, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2001 če plačaš zavarovanje 90000 sit in ga voziš 8 mesecev pa ga odjaviš ti izplačajo še vedno 40000 sit. pa še cestno takso dobiš nazaj pa ta denar vežeš pa maš spomladi (marca) zopet za registracijo
lojzi Objavljeno Oktober 26, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2001 quote: če plačaš zavarovanje 90000 sit in ga voziš 8 mesecev pa ga odjaviš ti izplačajo še vedno 40000 sit. pa še cestno takso dobiš nazaj pa ta denar vežeš pa maš spomladi (marca) zopet za registracijo Jest bi tud za take obresti vezou ! Plizzzz ! Lojzi ma vas rad
Lucky Objavljeno Oktober 26, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2001 Mene pa zanima koliko časa moraš imeti motor registriran, da ga lahko potem odjaviš. Jaz mam namreč registracijo od začetka junija (prejšnji lastnik je kriv). A se mi pol splača, če ga nameravam spet prijavit marca? LP, Lucky Burn to be wild
marijan Objavljeno Oktober 26, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2001 lojzi pa kje ti živiš: zdenex, fair play, itd.... beri malo časopis
Brrrm Objavljeno Oktober 26, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2001 Lucky, ni omejitev. Lahko ga odjaviš že naslednji dan po registraciji, le malo čudno te bodo gledali. Brrrm
FP Objavljeno Oktober 26, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2001 quote: pa še cestno takso dobiš nazaj Cestno takso dobiš nazaj le v primeru, če pri registraciji motorja izpolniš poseben formular, ki ga pri odjavi predložiš. Tako so mene poučili.
marijan Objavljeno Oktober 26, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2001 to mislim da ne drži. pri odjavi motorja di dajo formular, ki ga pošlješ z odrezkom od plačane cestnine na naslov direkcije za ceste..
zviz Objavljeno Oktober 26, 2001 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 26, 2001 Ja OK... nisem vedel ali se je kaj spremenilo od predlani (nisem čist začetnik, sem pa še mlad (hehe)). V bistvu se splača, se pa strinjam, da je čisti orgazem pelat se v začetku februarja (že (vsaj) štiri leta je en teden v februarju sončen in topel), vendar si zaenkrat še upam na cesto z preizkusno tablico... Mislim da cestno takso dobiš nakazano, če ob odjavi!!! izpolniš formular (zihr ne takoj, ne vem pa a morš it kam dvignt keš al ti nakažejo na TR) "Dober petelin ni nikoli debel!"
Gregs Objavljeno Oktober 26, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2001 Evo, ena sveža informacije od nekoga, ki je odjavil motor tik preden je stegnil v Miami... Odjavil sem motor, plačal nekaj čez 2000 SIT, tablico deponiral do pomladi, izpolnil formular za povračilo stroškov cest in ga odnesel na Direkcijo za ceste (v LJ je to na Tržaški 19a), odšel na zavarovalnico, kjer sem itpolnil še en zahtevek. Izkoristil sem tam okoli 57% dni registracije, torej dobim nazaj cca. 43%. Ker imam 500 kubično kobilico, kjer je bila registracija cca. 50000 SIT (brez bonusov), bom tako dobil nekaj manj kot 20.000 SIT. Mislim, da se mi to še vedno splača, ker če bom, bom šel kvečjemu dvakrat čez zimo na motor (na šverc komerc)... Vse jasno?!
klimbra Objavljeno Oktober 28, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 28, 2001 Jest ga jutri odjavljam.Dovolj za letos....pa dinarčki bodo zelo koristno porabljeni. Zmanjšajmo število nesreč na cesti....vozimo po pločniku
Ice Objavljeno Oktober 31, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 31, 2001 jaz bandita danes odjavljam.za 90 dni (do januar 2002) dobim nazaj DEM 150.-.bonifikacije v AUT za motorje ni nobene,ne bonusa in ne malusa. ------- What part of NO don´t You understand?
hotschko Objavljeno Oktober 31, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 31, 2001 Danes opravil zadnjo turo. Table gredo v arhiv spomladi pa dalje, yeeeehaaaa. hotschko
garfild Objavljeno November 1, 2001 Opozori Objavljeno November 1, 2001 ce imate bonifikacijo, pa velik motor, se seveda splaca odjavit, pa tudi ce samo 90 dni, ZM vraca zavarovanje linearno, odvisno od stevila dni, za druge ne vem? brez bonifikacije, ne vem? izracunajte si, kaj je bolje, deset let nabirat 50%, pa puscat deenar zavarovalnici al pa pustit jebeno bonifikacijo in pobrat denar; mislim, da je slednje bolje; cestnina??? vecji problem: ce si niste fotokopirali potrdila o placani cestnini, ki ga vam seveda ob registraciji vzamejo, si boste z direkcijo za ceste izmenjali nekaj pisem, nakar vam bodo cez 5 ali 6 mesecev sporocili, da modro ugotavljajo, da niste upraviceni do povracila cestnine!!! torej vsi, ki bi radi imeli nazaj se par jurjev cestnine, ne pozabite cuvati potrdila, da ste jo res placali
Brrrm Objavljeno November 1, 2001 Opozori Objavljeno November 1, 2001 Meni potrdila o plačilu cestnine ne vzamejo, ne pri motorju in ne pri avtomobilu. Brrrm
Gregs Objavljeno November 1, 2001 Opozori Objavljeno November 1, 2001 Točno tako, Brrrm. Tudi jaz imam originalno potrdilo o plačilu cestnine.
Robert Objavljeno November 1, 2001 Opozori Objavljeno November 1, 2001 Vsi, ki plačajo cestnino dobijo potrdilo o plačilu, ker ti ga po zakonu morajo dati. Garfil, ti ga mogoče nisi dobil, ker ti ga je uslužbenec na upravni enoti pozabil izročit. V prihodnje ga opozori in zahtevaj potrdilo. Na upravni enoti v Ajdovščini opravimo pri enem okencu vse. Plačamo cestnino in registriramo avto, motor ali kaj drugega. Potrdilo o plačani cestnini, pa nikoli ne obdržijo in ga tudi ne smejo!!! Pozdrav od Roberta Uredil - Robert on 01/11/2001 20:42:02
marijan Objavljeno November 2, 2001 Opozori Objavljeno November 2, 2001 zato pa ima davčna akcijo vzemimo račun ali kako že
Zoolo Objavljeno November 2, 2001 Opozori Objavljeno November 2, 2001 quote: jaz letos verjetno spet nebom odjavil ker se bom se vozil in bi potem dobil samo cca 15000 sit nazaj. za tak dnar pa se mi ne da zajebavat na občini in zavarovalnici, pa se ni lepsega kot kak februarski dan ko po par mescih posije sonce. SUPPORT YOUR LOCAL PERVERT!!! Enako, .... dvakrat sem ga odjavljal sredi novembra in prijavljal sredi februarja, razen zajebancije s tablico (količina vloženega dela v privijanje in odvijanje) si finančno s tistimi 13-18000 nisem opomogel, zato me je pa skominalo ob vsakem sončnem dnevu ko bi lahko vozil če nebi naredil neumnosti. LETOS, tablica ostane kjer je! ***** Come in peace or stay at home!
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se