Skoči na vsebino

Odjaviti iz prometa ali ne?

Priporočene objave

Objavljeno

quote:

Robert!!!!!!!!

Sam , ko bomo pa mi imeli sneg,pa kidali in se borili za očiščena parkirna mesta....

Klimbra, kako kaj situacija, a kajKIDAŠ?

Pozdrav od Roberta

Objavljeno

Jaz sem že dobil nazaj svojih 17.000 SIT od zavarovalnice in države. Ni veliko, ampak bolje kot nič!

• 1 leto pozneje...
Objavljeno

Oživljam prastaro temo...

Razmišljam o odjavi motorja. Malo sem brskal p arhivu, pa nisem našel informacije;

Kaj točno je treba nerediti in v kakšnem vrstnem redu? :?

Predvsem me zanima, ali moram odstraniti tudi nalepko? :hmm:

Urbi

Objavljeno

Urbi, če greš v AMZS-jev center za registracije in podobno šaro, lahko verjetno vse skupaj opraviš na istem mestu... Pa celo vse informacije dobiš :D

Objavljeno
Urbi, če greš v AMZS-jev center za registracije in podobno šaro, lahko verjetno vse skupaj opraviš na istem mestu... Pa celo vse informacije dobiš :D

No, hvala,... no, za info, kje lahko dobim info,... se enkrat hvala! <_<

Urbi

Objavljeno
No, hvala,... no, za info, kje lahko dobim info,... se enkrat hvala! <_<

Urbi

v bistvu vse lahko vprašaš in urediš na vsakem centru za registracije in tehnične preglede ... postopek pa gre nekako takole

1. odlimaš nalepko, odmontiraš tablico, vzameš vse papirje od motorja in greš na center za registracije

2. greš do tete za šalterjem in rečeš: "br'dan jaz bi pa motor s tole prometno in tole nalepko in tole tablco odjavu ?! :o " ... vse papirje daš na pult, skupaj z originalnim potrdilom o vplačani cestnini in zavarovalno polico.

3. teta reče ... "ok izpolnite še tale pa tale obrazec" ... malo kasneje pa "tolkintolk sit prosim"

4. potem pa rečeš "hvala in nasvidenje".

spomladi pa podobno, samo da je točka 1. in 2. malce drugačne ;)

Objavljeno
odlimaš nalepko...

Evo, to me zanima. Kaj to pomeni, da spomladi spet tehnicnega delat ali kaj (sem ga naredil avgusta)? :?

Sem siten, saj vem...

Urbi

Objavljeno
Evo, to me zanima. Kaj to pomeni, da spomladi spet tehnicnega delat ali kaj (sem ga naredil avgusta)? :?

Sem siten, saj vem...

Urbi

odgovor je DA.

če boš hotel imeti registracijo od pomladi do jeseni boš moral enkrat pač prestavit iz avgusta na marec in to je način.

Objavljeno

Da vedno odjavljam, za enkrat mam se prijavljenega ampak zaradi bolezni se nisem vozil ze 1 mesec mi je ze zal da ga nisem pred tem odjavil... na zalost zgleda da se bo pocasi nehalo :( :( :angry: :?

Objavljeno

jaz ga ne odjavljam ker ko prištejem stroške ponovne prijave in dejstvo, da hočem imet registrirano vsaj od aprila do konca oktobra ugotovim da je razlika minimalna, pa še novembra ali februarja (joj ko takrat paše kak suh sončen dan nad nulo) lahko kak lep dan izkoristim in še bonus povečujem.

Objavljeno
jaz ga ne odjavljam ker ko prištejem stroške ponovne prijave in dejstvo, da hočem imet registrirano vsaj od aprila do konca oktobra ugotovim da je razlika minimalna

Registracija nad 500ccm z AO+........okoli 140.000sit

Odjava in prijava cca. 5.000sit

Zavarovalnina, ki jo dobiš nazaj za 5 mesecev cca. 58.000sit

Razlika je torej 53.000 sit. Torej se odjava splača, razen če hočeš nabirati bonifikacijo.

Objavljeno
Registracija nad 500ccm z AO+........okoli 140.000sit

Odjava in prijava cca. 5.000sit

Zavarovalnina, ki jo dobiš nazaj za 5 mesecev cca. 58.000sit

Razlika je torej 53.000 sit. Torej se odjava splača, razen če hočeš nabirati bonifikacijo.

pri meni ni čisto tako:

celotna registracija (osnovno do 750 brez AO+, cestnina, zelena karta, sopotnik, tehnični....) = cca 90 jurjev.

odjava po 7-8 mesecih = vrnjeno okoli 25.000

prijava + odjava = okoli 15.000 (z vsemi taksami, novo prometno,....)

razlika je vrnjenih 10.000 sit ali novih 5 % bonusa + možnost uživanja v lepih pomladnih in jesenskih dnevih kot sije sonček in se ti meša brez motorja ali drugače celo reskiraš z neregistriranim)

Objavljeno
prijava + odjava = okoli 15.000 (z vsemi taksami, novo prometno,....)

Ni ravno toliko. Nanese namreč na 7.600sit ;)

Objavljeno
celotna registracija (osnovno do 750 brez AO+, cestnina, zelena karta, sopotnik, tehnični....)

Šele zdaj sem opazil.......kaj točno naj bi bila postavka "sopotnik"? In če tak dodatek k registraciji obstaja, zakaj ga plačuješ?

Objavljeno

Ni panike tudi ce dobim nazaj amo 10.000 so kolegi veseli k za ene par rund stisnem --Zakaj ? ZAkaj bi jim pustil - zavarovalnici namreč! - - bonum mam pa itek 50 in ne morem na vec pridet :(

Objavljeno

jst vedno odjavim...se mi izplača ker pri nas še vedno priznajo 5% tudi če nimaš celo leto prijavljenu...hvala bogu...da bi pa se vozu čez zimo pri nas ni šans za tisto eno nedeljo ki bi bila za silo primerna za se peljat 400m pa se ne splača....moje mnenje ;)

Objavljeno
jst vedno odjavim...se mi izplača ker pri nas še vedno priznajo 5% tudi če nimaš celo leto prijavljenu...hvala bogu...da bi pa se vozu čez zimo pri nas ni šans za tisto eno nedeljo ki bi bila za silo primerna za se peljat 400m pa se ne splača....moje mnenje ;)

katera zavarovalnica pa je to? pri nas vse zavarovalnice ne dajejo bonusa če odjaviš, včasih je bilo saj 2,5 % zdaj pa debela 0.

no ja vsak ma svoje mnenje, meni par lepih dni pomeni več kot 10 jurjev, ki jih itak že naslednji dan po izplačilu nimam, da o kazni za vožnjo "na črno", ki sem jo izvajal vedno ko sem odjavil in zgodaj spomladi nisem zdržal, ne govorimo. pa tudi pozimi se da kdaj prav lepo peljat, čeprav samo 20-30 km mi da občutek kot 1000 km v sezoni.

yzf: osnovno zavarovanje je za voznika, sopotnika zavaruješ za cca 2 jurja dodatno, da zavarovalnica prevzame razne tožbe če se poškoduje v koruzi. :devil: :naughty:

Objavljeno (popravljeno)

yzf: osnovno zavarovanje je za voznika, sopotnika zavaruješ za cca 2 jurja dodatno, da zavarovalnica prevzame razne tožbe če se poškoduje v koruzi. :devil:  :naughty:

osnovno zavarovanje (AO) pokriva škodo, ki jo voznik z vozilom (povzročitelj) povzroči tretji osebi...dodatno je lahko zavarovana tudi škoda ki jo povzroči sebi (AO+, kasko, nezgodno)

glede bonusa...če je zavarovalna doba krajša od enega leta, se za to zavarovanje v naslednjem letu ne upošteva znižanje premije (bonus) --> splošni pogoji AO-03

Popravljeno . Popravil MaraudeR
Objavljeno

Odjavit iz promet al ne ?

Odgovor: NE ODJAVIM ! B)

p.s.

ozonska luknja je vsak dan večja....

Objavljeno

zdaj sem tri sezzone vozil vsaj do 15. decembra. Start pa vcasih ze Feb. razen to sezono, ko je dlje casa stiskalo. -> Ne odjavim in nabiram popust :)

lp Loyo

Objavljeno
ozonska luknja je vsak dan večja....

You GOT THE POINT!

:OK: :notworthy: :yea2: :ph34r: :)

Objavljeno

Imam 50% popust :rolleyes: in ne ojavljam. Mi gre močno na jetra vsa kolobocija pri odjavi in prijavi :fight2: , glede na to, da premija zavarovanja za razred do 750 ccm ni predivja, tudi polovica ni ne vem kako veliko denarja (po prosti presoji bi dobil vrnjeno netto po vseh odbitih stroških cca 12-15.000 SIT); če pogledam, koliko stane cela sezona (servis, registracija, bencin itd) to ne predstavlja niti 5% vsega denarja.

Objavljeno

LP!

Obvezno ga odjavim vsako leto, dobim nazaj cca 50.000Sit(zavarovanje+cestnina+zelena karta), z zavarovalnim agentom pa imamo dogovor(nekaj motoristov) da nam vseeno vsako leto prizna 5%popusta!!!! :D :D :D :D :P :P tako da ni kaj za razmišljat, raje se vstre.....kot da bi pozimi plačeval cestnino za SLO ceste in zavarovanje-motor pa v garaži!!!! :devil: :devil:

Ko pa marca posije sonček pa brž na občino :P :P :P !

LP Bobo B)

Objavljeno
+cestnina+

Ko pa marca posije sonček pa brž na občino :P  :P  :P !

Ad 1: kako se pa pride do tega, da ti vrnejo "neporabljeno" plačilo cestnine? :huh:

Ad 2: če je še kot je bilo: če imaš motor pod registracijo 1/2 leta, dobiš vrnjeno 50%; če pa ga zavaruješ v mesecu marcu (npr. 10.) in odjaviš 10. novembra (torej za 8 mesecev), ti povrnejo le 1/3 vsote. :?

Ali se pa mogoče motim? :unsure: :? :unsure: :?

Objavljeno
...pri nas še vedno priznajo 5% tudi če nimaš celo leto prijavljenu...

...kje pa je to "pri vas"

lp :)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!