Mali bik Objavljeno Februar 23, 2002 Opozori Objavljeno Februar 23, 2002 Tudi jaz mislim, da bi blo treba Motorista malo manj dajati v nič - ljudje se trudijo, zadnja številka je bila že boljša, vedno manj je slovničnih napak, revija se debeli... Morda še kdaj preraste v kaj večjega - nikoli ne reci nikoli! Reklama je res dobra, bi pa predlagal kak zaresen test - ne le prepisanih. Če je problem pri zastopnikih dobiti nov motor, naj naredijo test kakšnega starejšega modela, ki ga vozi kakšen njihov prijatelj,... A poznate hrvaški Moto puls, kaj menite o njem? No, toliko v razmislek... Jebat ga, takav ti je život!!! Pol pa itak crkneš...
Lucky Objavljeno Februar 23, 2002 Opozori Objavljeno Februar 23, 2002 quote: Reklama je res dobra, bi pa predlagal kak zaresen test - ne le prepisanih. Če je problem pri zastopnikih dobiti nov motor, naj naredijo test kakšnega starejšega modela, ki ga vozi kakšen njihov prijatelj,... Jebat ga, takav ti je život!!! Pol pa itak crkneš... Saj ravno to so počeli, ampak tako, da je test napisal lastnik sam, ki običajno ni vešč pisanja, mu manjka znanja, hvali svojo kravico in podobno. Črnologar vsega ne more sam, če pa ne plačuje, pa tudi ne bo nihče zanj pisal. Sicer pa, a si mu pripravljen za en vikend posoditi svojo mašinco? Jaz že ne, pa tudi če je samo moped. Burn to be wild
Mali bik Objavljeno Februar 23, 2002 Opozori Objavljeno Februar 23, 2002 Imaš prav, razširiti bi bilo treba krog sodelavcev. Kolikor mi je znano, je v Sloveniji dosti ljudi, ki so hkrati vešči pisanja in so navdušeni motoristi. Saj ne bi zahtevali nekih težkih milijonov za pisanje. Svojega motorja pa res za noben denar ne bi dal komu, da ga kakšen dan muči do onemoglosti... Jebat ga, takav ti je život!!! Pol pa itak crkneš...
Noise Objavljeno Februar 25, 2002 Opozori Objavljeno Februar 25, 2002 quote: Imaš prav, razširiti bi bilo treba krog sodelavcev. Kolikor mi je znano, je v Sloveniji dosti ljudi, ki so hkrati vešči pisanja in so navdušeni motoristi. Saj ne bi zahtevali nekih težkih milijonov za Če poznaš koga takšnega, mi daj takoj telefonsko, da ga pokličem. V motosvet.com team ga sprejmemo v tem trenutku. (Slovencem je lažje pljuvat po izdelkih drugih kot pa mignit s kito in nekaj naredit press) N0iSe DaTa -=> Motosvet.com <=-
marijan Objavljeno Februar 25, 2002 Opozori Objavljeno Februar 25, 2002 dober štos sem nekje prebral: v sloveniji je tako, če kupi kmet kravo mu jo sosed zavida in želi da mu crkne. v ameriki si kupi kmet kravo pa si sosed takoj kupi dve. grki pa pravijo če si sosed kupi kravo hvala bogu bom dobil mleko zastonj! lp marijan
klimbra Objavljeno Februar 25, 2002 Opozori Objavljeno Februar 25, 2002 Upam da ne bom u temo brcnu!!!!!!!! A se ni nekoč......davno.....na motosvetu govorilo o nekih testih in ljudeh , ki naj bi jih pisali.....oziroma bili pripravljeni pisati o svojih,morda tudi tujih motorjih??????????? Eto.....mislim da je junakov dovolj,da kaj napišejo.....pa pošljejo. Klimbra.....saj le najmehkejši je dovolj nežen
marijan Objavljeno Februar 26, 2002 Opozori Objavljeno Februar 26, 2002 tega se tudi megleno spominjam, ampak če se pol je moglo že biti nekaj na tem. lp marijan
Lucky Objavljeno Februar 26, 2002 Opozori Objavljeno Februar 26, 2002 No, evo ideje. Bravo, Klimbra. Motosvetovcev nas je dovolj, imamo veliko različnih motociklov, če vsak za svojega napiše 20 vrstic, se bo testov nabralo lep kupček. Uredništvo potem izbere najkakovostnejše in ajdi na splet v vpogled drugim. Namesto, da smetimo po forumu, naredimo nekaj koristnega. Burn to be wild
SF Objavljeno Februar 26, 2002 Opozori Objavljeno Februar 26, 2002 ...in žal niso nič boljši od nas niti slovenski motoristični novinarji! Žalostno je, da se najboljši potaplja v isti ovinek že 10 let, ostali pa niti ne izplavajo, da bi zajeli zrak... Jebeš mir bez rata!
Lucky Objavljeno Februar 26, 2002 Opozori Objavljeno Februar 26, 2002 quote: Teste pišejo kvalificirane osebe, ki so se tako ali drugače dokazale. Ponavadi imajo tudi ustrezen strokovni in finančni suport od inštitucije, ki jo predstavljajo. Če bo kateri od nas kaj napisal o motorju, bo to pač njegovo subjektivno mnenje, ki bo lahko tudi precej zavajajoče ali pa da ne rečem diletantsko. Seveda so pri nas izjeme, ki so glede na amatersko udejstvovanje na zavidljivi strokovni višini. Vendar vseeno menim, da mi lahko podajamo zgolj osebna mnenja. lp RAN O kvalificiranosti ne bi zgubljal besed. Vem za primer novinarja, ki ni bil motorist, pač pa se je lotil motorjev, ker kot avtomobilski novinar ni mogel uspeti. Finančni support, my ass! Novinarji se večinoma sami dogovarjajo za teste in če neka firma hoče dobro oceno, se pa kompenzira. Tako da o subjektivnem mnenju tudi ne bi. Edini kolikor toliko nevtralen test lahko naredi ekipa večih novinarjev, ki so preskusili enak motor. Na koncu pa še vedno ostane vse v rokah urednika, ki bo odločil, ali končna ocena ne bo morda ogrozila nadaljnega oglaševanja. Čemu pa je namenjen Motosvet, bi te vprašal? A gre za profesionalno internetno izdajo nekega uredništva, ali ga krojimo uporabniki za uporabnike, motoristi za motoriste. Ne vem zakaj se potem v forumih sprašuje po takšnih in drugačnih izkušnjah z materialom in podobno. Vsak, še tako dobro napisan članek, je mnenje posameznika. Ravno na Motosvetu pa obstaja možnost objave različnih ocen lastnikov enega in istega motorja. Tisti, ki ga zanima, bo lahko prebral ta pro et contra in si ustvaril svoje mnenje, namesto, da mu ga vsili nekdo tretji. Zakaj pa večina motoristov prebere test enega motocikla v večih revijah? Najbrž ne zaradi drugačnih fotk. Burn to be wild
RAN Objavljeno Februar 26, 2002 Opozori Objavljeno Februar 26, 2002 quote: Čemu pa je namenjen Motosvet, bi te vprašal? A gre za profesionalno internetno izdajo nekega uredništva, ali ga krojimo uporabniki za uporabnike, motoristi za motoriste. Ne vem zakaj se potem v forumih sprašuje po takšnih in drugačnih izkušnjah z materialom in podobno. Vsak, še tako dobro napisan članek, je mnenje posameznika. Ravno na Motosvetu pa obstaja možnost objave različnih ocen lastnikov enega in istega motorja. Tisti, ki ga zanima, bo lahko prebral ta pro et contra in si ustvaril svoje mnenje, namesto, da mu ga vsili nekdo tretji. Zakaj pa večina motoristov prebere test enega motocikla v večih revijah? Najbrž ne zaradi drugačnih fotk. Burn to be wild Pa kaj si navalil da te ni moč ustavit. Ko mutavi na telefon. Pa saj ravno zato ker tudi jaz tako mislim, pač ne bomo objavljali testov ampak naša mnenja in sčasoma se stvari izkristalizirajo tako daleč, da je mnenje določenega avtorja bolj tehtno, ker si je tekom časa več zaupanja pri bralcih nabral. Diletantizma je povsod dosti in ni treba da se gremo tega še mi. Po sistemu danes popoldne, ker imam glih cajt bi bil ginekolog, jutri mi pa znese da bi raje motorje šraufal, vmes bi pa zelje prodajal. lp RAN
Lucky Objavljeno Februar 26, 2002 Opozori Objavljeno Februar 26, 2002 RAN tvoje pisanje mi boš moral malo poajsniti, ker priznam, da mi ni povsem jasno, kaj hočeš povedat. Kdo je govoril o kakšnih testiranjih? Saj ne pravim, da bi pisali o cilindrih, pa ventilih in ostali krami. Če voziš motor, menda ja veš, kaj ti je na njem v redu in kaj ni. To ni tak problem napisat. Burn to be wild
pjotr Objavljeno Februar 26, 2002 Opozori Objavljeno Februar 26, 2002 Kaj pa če bi na motosvetu izbrali aktualne oz. pogoste modele motorjev, katere bi potem lahko vsi ocenjevali. Vsi mislim tisti, ki so kdaj vozili, imeli, testirali ali si sposodili določen motor. Tako bi za te motorje dobili zelo bogato zbirko izkušenj, ocen in mnenj. Da pa ne bi bilo romanov, bi bilo pametno stvar mal urediti po rubrikah ala vozne lastnosti: motor: lega: vzdržljivost: vzdrževanje in cene: itd... Vem, problem bi bilo nabijanje raznih nakladačev, ki motorja sploh nikoli niso vozili ampak so nekje nekaj slišali... To je le groba ideja, da se razumemo... Lp, Pjotr.
Pervy Objavljeno Februar 26, 2002 Opozori Objavljeno Februar 26, 2002 OK zamisel da bi sami ocenjevali ni slaba ampak me zanima kako bi pa primerjali motorje, a ste jih ze toliko vozili (v kratkem casu)? pa ne mislim en krog z kolegovim motorjem, ampak toliko da motor spoznas in vidis kako se obnasa. a lahko kdo realno primerja varaderota, tigerja, 1150 GS, caponord in se kaj? kvecemu bi lahko ocenili svoj motor pa se to je relativno ker vsi vemo da "lasten" motor najboljse lezi v ovinkih (ker si ga tudi navajen), pa dobro potegne, pa super bremze ima,...itd. je velika razlika ce si pred dvemi leti vozil en motor, mogoce bi se ti danes zdel cisto drugacni. SUPPORT YOUR LOCAL PERVERT!!!
Lucky Objavljeno Februar 27, 2002 Opozori Objavljeno Februar 27, 2002 quote: Jaz predlagam zgolj mnenje članov o določenem motorju, ki bi se pojavilo v rubriki vseh motociklov, ki jih ima MOTOSVET kar nekaj. Ko greš gledat podatke o določenem modelu, bi se na koncu pojavila mnenja z imenom članov. Kaj menite moderatorji foruma, a je to izvedljivo ? lp RAN Mislim...! Pa to jaz že ves čas trobim, pa me nihče ne razume. Pervy, grem stavit, da ti na tvojem motorju ni vse všeč, ali pač? Če si že kdaj pomislil, da bi imel drugega, potem ti pri tvojem nekaj manjka. In to se da napisat, a ne? Jaz za svojega najdem prav toliko prednosti, kot pomanjkljivosti. Burn to be wild
Gregs Objavljeno Februar 27, 2002 Opozori Objavljeno Februar 27, 2002 Mozno je veliko, samo Noise ali Codeine morata to prebrati. Onadva lahko vplivata na spremembe, ostali jih lahko samo predlagamo...
mat Objavljeno Februar 27, 2002 Opozori Objavljeno Februar 27, 2002 V angleški reviji Ride vsako leto pošljejo vprašalnik svojim naročnikom, v katerem sprašujejo razno razne stvari. Recimo koliko točk bi dal svojemu motorju, koliko točk bremzam, legi, porabi,... isto velja za servise. Če bi na Motosvetu naredili tak vprašalnik(HTML oblika), kjer bi lahko vsak ocenil SVOJ motor, in če bi bilo več lastnikov istega modela motorja, bi že približno dobil realno stanje. Če bi koga zanimalo lahko skopiram vprašalnik. mat http://vara_mat.tripod.com/
RAN Objavljeno Februar 27, 2002 Opozori Objavljeno Februar 27, 2002 Zoolo je danes lepo napisal mnenje o Buldogu. Mat ima, mislim da na svoji spletni strani marsikaj napisanega, med drugim precej o Varaderu, pa še kdo bi se našel. Škoda, da niso taka mnenja sestavni del podatkov o motociklih v rubriki vozila. Raztresena vsepovsod nimajo tiste udarne teže, kot bi jih imela "pripopana" kar na določen tip motorja, ki ga opisujejo. Noise, Codeine kaj menita ??? lp RAN
iggy Objavljeno Februar 27, 2002 Opozori Objavljeno Februar 27, 2002 Tudi na angleški strani motorcyclenews.com imajo podoben sistem. Pri vsakem predstavljenem modelu je rubrika Owners' review, kamor lahko lastniki in vozniki prispevajo ocebe motorjev. Zadeva seveda ni čisto objektivna, neko približno sliko pa le dobiš. Mislim, da bi si lahko kaj takega omislili tudi na Motosvetu. Uzdaj se u se i u svoje kljuse!!
pjotr Objavljeno Februar 27, 2002 Opozori Objavljeno Februar 27, 2002 No moderatorji, javite se.... Vaši pogledi, izvedba, dvomi.... Glede na to, da smo "navadni" forumovci v glavnem zelo zainteresirani bi stvar gotovo zaživela. Jest pravm dejmo probat!!! Lp, Pjotr.
Pervy Objavljeno Februar 27, 2002 Opozori Objavljeno Februar 27, 2002 lucky: seveda najdem prav toliko napak kot prednosti in bi tudi napisal, sploh zdaj ko sem imel moznost probat dosti drugih motorjev. admin: se strinjam z idejo ce bi bila v obliki neke vrste ankete kjer bi razne stvari ocenjeval z tockami pol pa napisal svoje komentarje in argumente zakaj si tako ocenil. zadevo podpiram in sem tudi pripravljen sodelovat pri oblikovanju meril in vprasalnika (nekaj znanja o sestavljanju so mi dali celo na faksu). bi pa bilo to res dobro ker bi bilo pregledno pa lahko bi si ustvaril neko mnenje. SUPPORT YOUR LOCAL PERVERT!!!
Ice Objavljeno Februar 27, 2002 Opozori Objavljeno Februar 27, 2002 ce se kaj pametnega v obliki standardnega vprasalnika skup spaca ok,drugace pa raje ne.predvidevam prevec komplikacij. ----- The consecutive stages of Situations: SNAFU,TARFU and FUBAR.
klimbra Objavljeno Februar 28, 2002 Opozori Objavljeno Februar 28, 2002 Ice Komplikacije 100%.....predvsem zaradi subjektivnega ocenjevanja,največ pa zaradi nepoznavanja sistema ocenjevanja,to je neznanja podajanja informacij v novinarskem stilu.Toda kdo upa trdit,da laično podajanje informacij ni morda še bolj objektivno in zanimivo??????????? Kot drugo pa je vse to povezano z mnogo več dela......"VOLONTERSKEGA". Še vedno upam trditi,da se izplača poizkusiti,če že zaradi drugega ne,pa zato , da se bo rubrika o motociklih hitreje ažurirala,dopoljnjevala z novimi modeli,pa tudi s starimi.....saj je obstoječa hudo pomanjkljiva..........upam trditi,da tudi zastarela. DEJMO ZELENO LUČ VSEM NAVDUŠENCEM,ZBERIMO PRISPEVKE,PA DA VIDIMO , KAJ BO NASTALI IZ TEGA.ADMINI??????????????????????????????? Klimbra.....saj le najmehkejši je dovolj nežen
Ice Objavljeno Februar 28, 2002 Opozori Objavljeno Februar 28, 2002 klimbra,se strinjam.samo jabolka in hruske ne mores primerjati - zato bi bil potreben standardiziran vprasalnik,kjer se vsi drzijo enakih "vprasanj"; kako ta vprasalnik izgleda je drugo vprasanje.bolj kot bo detajliran vec akuratnih informacij se bo lahko razbralo iz njega. ----- The consecutive stages of Situations: SNAFU,TARFU and FUBAR.
RAN Objavljeno Februar 28, 2002 Opozori Objavljeno Februar 28, 2002 Ne vem če smo vsi na isti valovni dolžini. Jaz in še nekateri mislimo zgolj, da se k vsakemu motociklu pripopa mnenje forumcev, ki je njihovo osebno mnenje z navedbo člana, ki ga je podal. In to je vse. Kaj pa o motorju napiše, je zgolj stvar njegove presoje, kaj se mu važno zdi. Vsak bo seveda pisal o motorju, ki ga dobro pozna (ga je imel, ga vozi). Tudi mnenje v stilu : Ta je najboljši, ker je moj, gre lahko not. Bo pač vsak, ki prebira, videl da je to motor, ki zna v srce zlezt. Simple as that,..?? lp RAN
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se