Skoči na vsebino

Prtljaga - kaj vse vozite s sabo in kako pritrdite?

Noise

Priporočene objave

Dobr je imet kaksen

-pipec

-kaksno mocnejso spago, ce gres na kaksen trajekt, da ga mal privežeš, prevsem pa, da privezes sam

-vse rezervne baterije (foto, luc...)

-zamaške za ušesa (preglasni sosedje v kampu potem ko si ti prepeljal tisti dan 900 km...); pa tudi recimo, ce imaš vnetje ušes

-nasploh je dobro poskrbeti za odlicno lekarno (aspirin, iboprofen; ce te kakšna mišica zagrab; tablete proti driski, oglje, kakšna igla, ce bo potrebno dajati infuzijo, ti pa si v eni zanikrni bolnici...)

-s seboj imam tudi vedno en dober whiskey; pomaga proti živcem in proti zastrupitvi

-tukaj je tudi orodje. Ponavadi zadošca že tisto originalno, jaz pa dodam tudi kladivo (ce je treba zadnjo os zbit ven ko menjaš gumo; pa tud pomaga ko zabijaš kline od šotora)

-vedno je treba imet kakšen liter vode; ce zakuhaš ti al pa motor

Sam sem ko sem se odpravljal na potovanje v Maroko sestavil natancen seznam opreme. ce koga zanima kaksen nasvet .....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Mopedfan,

a ti na turi sam menjaš zracnice ali pnevmatike, ce imaš gumidefekt?

Kakšno orodje rabiš?

Je pnevmatiko težko sneti z obroca?

Brrrm

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zakaj? (eno težje, drugo lažje)

Saj so nacelno vse pnevmatike predvidene za brez zracnice, odloca paltišce.

Brrrm

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

platisce pri enduro/cross je drugacno,bolj "zverizeno" (?).vem samo,da gre pri cestnih lazje dol in gor,ker sem sam sprobal.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na sreco nisem imel še gumidefekta. Imam pa s seboj v orodju naslednje (po nasvetu mehanika):

1.) kladivo: os kolesa zna it težko ven in kakšen udarec ni odvec, s tem, da je treba pazit, da se ne poškoduje navojev

2.) jasno; kljuc za odvit kolo

3.) orodje za snemanje plašca (dve palici, namenjeni temu; so primerne tudi za menjanje gume na avtu)

4.) flike, s tem, da imam en drug lim, ki sem ga kupil v trgovini z navticnimi pripomocki, je pa za flikanje gumenjakov

5.) imam seveda tudi peno

6.) ce grem na daljše potovanje imam s seboj tudi zracnico za zadnjo gumo

.. pa še veliko dobre volje in potrpežljivo žensko

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Si moram kupiti bocni torbi. Sedaj imam samo sprednjo, notri pa peno, protuvdežnikombinezon in ocala za ponoci.

Brrrm

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bo kar pametno ja. Jest imam zgoraj maxio (50l) in še stranski torbi po 46l. Pa še tank torbo. Na maxii imam še prtljažnik za šotor in armaflex. Skratka. Sem polno otovorjen.

Sam najhujš kar sem pa videl pa je bil en parcek iz Nizozemske. Imela sta Goldwinga in prikolico!!! Nisem mogel verjet. Kako se sploh to pele?! Sam sta mela pa petkrat vecji šotor od naju, pa stolcke, pa mizco in še celo dežnik (sej veš tist za sonce). Mislm!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 let pozneje...

Ko grem z motorjem na kako daljšo vožnjo imam polega klasične opreme, kot je prva pomoč, komplet orodja, dežni kombinezon..... še:

komplet za popravilo zajl (op. bovdenov), kvaliteten izolir trak, rolo folije za živila :hmm: , dozo sredstva za zasilno popravilo predrte pnevmatike, kos šlauha za gorivo, manjšo dozo spraya za verigo.....

Kolega mi pravi, da sem malo smotan, a meni je že večina o teh stvari kdaj prišla prav. A drugi tudi prevašžate s sabo kako čudno "opremo"?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mogoče niti ni tako čudna, zajema pa; Veliika doza za špricanje verige, karton, da ob tem ne umažem gume, veriga,disk lock, injekcije in doze za bognedaj predrto gumo, izolir trak, varovalke, lučka, šotorka, fresh&clean (vlažni robčki) in suhi, nož, disketa za pod tačko motorja, sprej proti komarjem, pa še sm verjetno kaj pozabu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

leatherman (v bistvu nikdar brez)

potni list (v bistvu nikdar brez)

kreditno kartico (v bistvu nikdar brez)

vse ostalo pase ali pod sedez motorja ali je kje pritjen na motorju; da da, cela dezna olaguma, gewebeband (ta mocen izolirtrak), orodje.

sprej za gumo, mast za verigo samo, ce me vec k km ne bo domov.

BTW: a ne obstaja ze ena podobna tema? :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

komplet za popravilo zajl (op. bovdenov)

Kolega mi pravi, da sem malo smotan, a meni je že večina o teh stvari kdaj prišla prav. A drugi tudi prevašžate s sabo kako čudno "opremo"?

Nč nisi smotan ker ti mnogokrat pridejo take zadeve prav.

Jaz mam s sabo:

Sprej za pnevmatike

Orodje

Sprej za verigo

Kako pa zgleda komplet za popravilo bovdenov??? Prvič slišim za to, sicer jaz pregledam zajle enkrat letno na kritičnih mestih pa zamenjam če je treba.

LP

LEteči

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

-disc lock

-pulover

-dežni kombinezon

-komplet žarnic

-piksno,če ti spusti guma

-skret papir

-kreditno

-evropsko poročilo

Pa še kaj bi se našlo... :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zdajšnja oprema: prva pomoč, orodje z rezervnimi varovalkami, spisek telefonskih od bemflinih servisov v Sloveniji in Hrvaški (na hrbtni strani spiska je sprintano navodilo na krpanje zračnic), komplet za krpanje zračnic, ključavnica, stara spalka, GSM, dokumenti, denarnica z obveznimi rezervnimi petimi jurji in kreditno, kresnička (če bi kdaj v tem parkiral ob cesti, bi jo dal na krmilo :rolleyes: )

plan dodatne opreme za '04: mini lučka, dežni kombinezon, spisek servisnih telefonskih v državah MIHA (Madžarska, Italija, Hrvaška, Avstrija), komplet rezervnih žarnic

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kako pa zgleda komplet za popravilo bovdenov??? Prvič slišim za to, sicer jaz pregledam zajle enkrat letno na kritičnih mestih pa zamenjam če je treba.

LP

LEteči

Komplet dobiš v Luisu ali Hein Gericku v Grazu, cena je med 4 in 5 euri. Vsebuje pa dve zajli eno tanjšo (recimo za gas) in eno debelejšo (za kuplungo) ter več različnih (ne vem kako bi jih imenoval) "nipelčkov", ki jih lahko zmontiraš na zajlo oz. bovden in jo tako prilagodiš originalu, ko te ta pusti na cedilu. Zadeva preverjeno deluje! :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dobro je imeti tudi lučko za na glavo,kajti probajte zamenjati varovalko pri motorju v temi,če nimaš ognja ali kake baterije pa še to moraš v ustih držat baterijo mislim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dobro je imeti tudi lučko za na glavo..

Absolutno, tut župco je lažje mešat. Pa lučko na obesku za ključe, na telefonu in tako lučko, da ti osvetli notranjost kufra.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 9 mesecev pozneje...

Pozdravljeni

Mene pa zanima kaj vse vzamete s seboj, ko greste za dalj časa na morje ali na kakšno drugo potovanje in kam vso to robo zbašete.

Ali imate seboj tudi pribor za kuhanje in kako imate ta pribor zložen in kaj vsebuje.

Kam zlagate vso robo ko se vkamporate (zlasti ponoči)

Ali vam je že kdaj kdo kaj pokradel. ( v kampih, ali na poti)

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Uf, tvoje vprašanje pa zahteva precej obsežen odgovor :)

Kaj vzeti s seboj, je bolj odvisno, kam greš in koliko denarja si pripravljen zapravit in manj od števila dni.

Ko grem kam, vzamem:

- šotor (+ kladivo in 2 vojaški šotorski krili)

- 2 (ali 1, če grem sam) tapoletni spalki, ki se dasta skupaj, če je hladno

- 2 armafleksa

- gorilnik, rezervno kartušo, 2 žlice, 2 vilice 1 nož, 3 posode za kuhanje, 2 skodelici za pit in 2 malo večji za jest.

(v ta komplet spada še dišeča sveča, odpirač za steklenice, "pohodniške" klešče z priključki in napihljiv povšterček)

- komplet moto obleke, vključno s nogavicami in športnim spodnjim perilom,da je treba manj prat.

- pa obvezno zalogo rane in predvsem vode

- pa nekaj za preobut

- ostale obleke in kramo pa po potrebi oz. po zmožnostih, koliko pač spraviš na motor.

- aha, pa da ne pozabim na spiralaste kolesarske ključavnice za priklenit obleko, če kam skočiš peš.

Zaenkrat me še niso pokradli (tok, tok).

Ko grem spat itak kufre v glavnem spraznem. Moto obleka in čelada gre v šotor, škornji v kufre, hrana tudi nazaj v kufre, gorilnik in kako flašo dam v predprostor šotora, posode (še posebej, če so umazane) pa pustim zunaj in upam, da jih bo dež ponoči opral :)

Tako nekako.

LP, M.

PS. Drugač pa mal gfilinka, kakšen kramar se, lahko dobiš tudi TUKAJ

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

js če se že odpravim z motorjem za dlje časa spim raje po sobah, v šotoru maksimalno čez vikend.... ker vedno ko vzamem opremo za kampirat je motor nabit...

tako da vzamem samo obleko in obutev pa kar je za osebno higjeno..., in denar seveda

meni je važno da je vožnja prijetna in da še ostaja občutek vožnje motorja ne pa kamperja...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!