moto rider Objavljeno Januar 21, 2005 Deli Objavljeno Januar 21, 2005 "Checklista" NUJNO potrebnih reci, ki jih vzamete s sabo na daljše potovanje. Katere so to? ----------------------------------------------------------- Gate, štumfi, pumpa, flike, montirajzli... Gremo po vrsti. Če kaj ne potrebujete, črtajte iz spiska. Če česa ni, dopišite sami. Če se bo komu zdelo smešno, kar je na seznamu, naj to pusti doma in gre na eno, dvo, ali tromesečno potepuharstvo in nato pove (če si upa), kaj vse bi še moral imeti med prtljago. * * * Če je zadeva še aktualna glede na zgornji datum, bom iz skladovnice knjig, takoj pod Svetim pismom potegnil spisek, katerega nažira plesen. Na njem pa piše: * Gate, štumfi, hlače, topla oblačila, T shirts, čevlji, natikači, ruta, "smučarske žabe - hlad", kopalke, sončna očala, brisača, milo in šampon, zobni pribor, komplet za britje, ščipalke za nohte, krema proti (sončnim)opeklinam. * Ženske: Vložki, šminke, špirale, pil'ce... * Usnjena ali Gore-tex motoristična oblačila, rokavice, podkapa, motoristični škornji (Gore-tex!!!), ledvičnik, "želva", kvalitetna dežna oprema, termo rokavice in nogavice, čepi za v ušesa, lahko je tudi kvalitetna vata, sredstvo proti rosenju vizirja (v sili smo preizkusili tudi jabolko in jamčim da deluje!). * Šotor, polivinil v njegovi velikosti, spalka (topla, hladna na izbiro), gorilnik & bombica, črepinje, žlica, vilice in (univerzalen) nož , sredstvo za pomivanje posode (pa ne za moške), baterija, (če ni mobilnega signala), signalna sredstva; (svetlobna, zvočna, dimna), GPS, sredstvo za pobijanje golazni (autan), termo podloga za ležišče, vžigalnik, nekaj m. vrvice, beležka in pisalo, koledarček... * Ključi, imbusi, izvijači (križni, navadni), 2 montirajzla, mast za montažo pnevmatike, rezervna pnevmatika, če je potovanje daljše in odročno, pribor za krpanje (šlauf - gumilezinga, rezervni ventil, šmirgel pa še flike), (šlauflos - "injekcije in čep za nadomestilo žeblja), v primeru gumi defekta, je nadvse priročna dvo-navojna dvigalka. - Če ne moreš odstraniti pnevmatike, naj ti kdo na tleh položeno kolo zapelje z kolesom avtomobila, da se ta odlepi od platišča). ALU ploščica za pod "štender - kavalet", stojalo... Cevka za gorivo, zračna tlačilka (presodi sam!), varovalo za zakpelanje motorja (veriga, pletenka, alarm itd.), napenjalci za prtljago, "gurtne", prva pomoč je pa tako obvezna, kakšna varovalka in rezervne matice, vijaki, podložke itd., izolirtrak. rezervni oljni in zračni filter, kakšen liter olja in rezervni ključi za motor!!! * Dokumenti: Pasoš, viza, kakšna slika, naslovi slovenskih konzularnih predstavništev, garantno pismo AMZS, zelena karta, mednarodna vozniška, prevod dokumentov (če je to potrebno), veljavna zdrav. izkaznica, mednarodno zdrav. zavarovanje, cepljenja, kakšen Aspirin, tablete proti bolečinam, driski, malariji, (skratka, predhodno se posvetuj z zdravnikom,... zobarjem), zemljevidi, kurzna lista, polnilec telefona, na motor vgradi vtičnico za prižigač ipd. Motor priredi pred odhodom tako, da vožnja na njem ne bo utrujajoča, večkrat preveri pritisk v zračnicah in ga prilagodi razmeram (teža, hitrost, teren itd.) * Sadje, zdravilni čaj, C vitamin, juh'ca, (makaroni, riž, golaž v konzervi, kakšna žemlja, sladkor, sol, čutura in ustrezna količina pitne vode. * Foto in video (nadzor) pa digitalci, filmi, video kasete, rezervna baterija, polnilec baterije......... * Na poti bodite dovzetni za vse informacije, ki bi vam utegnile koristiti in svoje izkušnje posredujte drugim. Ne prenočujte na položnih plažah, ali suhih rečnih strugah, kajti eventuelna nevihta v daljavi vas posledično lahko odplakne. Za predele sveta kamor potujete, preverite vremenske pogoje (suha, deževna doba, nalezljive bolezni ipd.). Ne bodite gizdalini, ampak pristni potepuhi. Bolje prašni, kot zloščeni, le mušice si iztrebite iz zob. Zato imejte vedno pri roki tudi zobotrebce. Jebiga. Toliko se je nakuhalo gradiva, da se zdim že sam sebi pameten. Zato bom kar odnehal. Še kaj dopišite, da prekopiram! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bLuZoNdEr Objavljeno Januar 21, 2005 Deli Objavljeno Januar 21, 2005 če si že na vsa živa varnostno preventivna sredstva pomislil evo ti še enga: KONDOMI :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
simonsi Objavljeno Januar 21, 2005 Deli Objavljeno Januar 21, 2005 Avtokarta :yes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Januar 22, 2005 Deli Objavljeno Januar 22, 2005 če si že na vsa živa varnostno preventivna sredstva pomislil evo ti še enga: KONDOMI Sem! Pa sem ga zaradi hude žene brisal. Hoj Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Amper Objavljeno Januar 22, 2005 Deli Objavljeno Januar 22, 2005 Pohvalno izpisan seznam. :worship: :worship: Samo sedaj me pa še zanima kam vso to robo navežeš na motor, a maš enga samo z avtom da ti vse to prevaža. :? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno Januar 23, 2005 Deli Objavljeno Januar 23, 2005 glede kampiranja še en nasvet, ki se v praksi izkaže kot zelo koristen, sploh če imaš šotor z temi kurčevimi tankimi klini, ki jih dobiš navadno zraven. med kline dodaš 2 konkretna profilna (V) klina, ki edina držita na razmočenem terenu in en vsaj 10 cm dolg vsaj 0,5 cm fi žebelj. ko zabijaš kline kje na morju je navadno vse polno kamenja in klinov ne moreš dobro zabit. ko naletiš na kamen vtakneš žebelj v luknjo in z njim razbiješ kamen potem pa nadaljuješ zabijanje klina. deluje preverjeno, sam to uporabljam že več kot 10 let in si krepko muke prišparaš. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bLuZoNdEr Objavljeno Januar 23, 2005 Deli Objavljeno Januar 23, 2005 ...druga varianta pa je da si kupiš več takih žebljev in jih uporabljaš namesto klinov (tak je moj fotr naredu po tem ko sem jaz v eni rundi zvil 8 klinov - še dobro da je bila samo 1 nočitev :slap:, stvar deluje pa ni nek hud strošek ) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Leteči Objavljeno Januar 24, 2005 Deli Objavljeno Januar 24, 2005 Rebrasto železo fi10 ali fi12 drži ko pri norcih, kamen pa tud ni ne vem kaki problem. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DDEAN1 Objavljeno Januar 24, 2005 Deli Objavljeno Januar 24, 2005 :angry2: A ima še kdo problem ker ta nova prva pomoč ne gre pod sedež ?? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
matjazek Objavljeno Januar 24, 2005 Deli Objavljeno Januar 24, 2005 ...druga varianta pa je da si kupiš več takih žebljev in jih uporabljaš namesto klinov (tak je moj fotr naredu po tem ko sem jaz v eni rundi zvil 8 klinov - še dobro da je bila samo 1 nočitev :slap:, stvar deluje pa ni nek hud strošek ) ← Js na novem šotoru takoj vse kline zamenjam za tiste iz V železa. Kajti le te lahko normalno zabijam v trda tla. Konec sezone pa jih pobrusim/požagam in naredim nove konice. Tiste originalne pa sem dal nečaku za njegov šotor, ki ga postavlja na vrtu. Res ne vem, kaj to sranje dajejo zraven; še posebej me jezi pri dražjih šotorih... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Amper Objavljeno Januar 24, 2005 Deli Objavljeno Januar 24, 2005 J apa to sranje, ki ga dajejo zraven šotorov, si upajo tudi posebej prodajati kot rezervne dele :SS Verjetno jih tudi veliko prodajo :kva2: :kva2: :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Januar 24, 2005 Deli Objavljeno Januar 24, 2005 :angry2: A ima še kdo problem ker ta nova prva pomoč ne gre pod sedež ?? Jaz! Zato jo pa pustim doma!!!!! Pa ne me posnemat Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gic Objavljeno Januar 25, 2005 Deli Objavljeno Januar 25, 2005 Kdo ti je pa rekel, da kup NOVO prvo pomoč? Namesto prve pomoči daš notr piksno pira, pa je! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
netopir1930 Objavljeno Januar 25, 2005 Deli Objavljeno Januar 25, 2005 vedno vzamem zobno krtačko+pasta za zobe, dežni kombinezon, GSM, potni list, vrečke za mokre stvari, eurocard+evre... :grim nikoli ne vzamem dodatne zračnice (ker imam "šlaufloss"), kompleta za krpanje gum (iz istega razloga) in orodja (ker BMW pač ne crkuje)... :grrr Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Januar 25, 2005 Deli Objavljeno Januar 25, 2005 vedno vzamem..., eurocard (zlati)+evre... nikoli ne vzamem... in orodja (ker BMW pač ne crkuje)... STATUSNI bmw SIMBOL! Ne zamerit, toda... Vsak ima pravico bit prepričan v svojo zmoto!!! Preverjeno na lastni koži. Napisal sem stran in pol (same reklamacije o dveh bmw-jih (2 in 4 cilindrih), NOVIH, ki sem jih imel - kot ti. Pa sem zbrisal, ker to ne sodi v to riubriko. Pa še srat ne mislim po kolegu, ki jih šraufa. Potem sem si kupil "rižev narastek" iz hiše Vzhajajočega sonca (ta je že četrti - pa so bili vsi stari) in se veselo vozim. Pa ne do Portoroža in do Bleda! S spoštovanjem! Pa p'rjatla bodva!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jama1100 Objavljeno Januar 25, 2005 Deli Objavljeno Januar 25, 2005 fičo matr si baksuz.Ne vem kako ti je uspelo imeti toliko reklamacij na bmw-jih.Jaz mojga gonim brez milost letnik o1 40000 km brez problemov tudi fure po3-5 tisoč km skupaj.Imam pa R1200C kokr najslabši iz med dvocilindrcov. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Januar 25, 2005 Deli Objavljeno Januar 25, 2005 fičo matr si baksuz.Ne vem kako ti je uspelo imeti toliko reklamacij na bmw-jih.Jaz mojga gonim brez milost letnik o1 40000 km brez problemov tudi fure po3-5 tisoč km skupaj.Imam pa R1200C kokr najslabši iz med dvocilindrcov. Jama1100! Slučajno sem za gajbo... Ne maram hvaliti "japoncev", niti pluvati po motorjih, ki sem jih nekoč imel. Vendar, povedal sem le svoje izkušnje, ki so bile žal ne preveč blesteče. To je vse. Vsem lastnikom BMW-jev pa želim veliko lepih kilometrov. Opsa! Pa "apanezom" tudi! Jama1100. Med nama. Če bi ti povedal (na uho), koliko sem imel problemov, mi pa verjetno nebi verjel. Res pa je, da to pred leti. Jebi ga, hočeš - nočeš, takšno je življenje. P.S. Priznam pa, da se mi je boxer, kljub temu, da ni motor za moj okus, presneto pritajil k srcu. Ima svoj čar in šarm! Pa kardan!! (za bandat), kar je zelo pohvalno! Čao! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
netopir1930 Objavljeno Januar 25, 2005 Deli Objavljeno Januar 25, 2005 vedno vzamem..., eurocard (zlati)+evre... nikoli ne vzamem... in orodja (ker BMW pač ne crkuje)... STATUSNI bmw SIMBOL! Ne zamerit, toda... Vsak ima pravico bit prepričan v svojo zmoto!!! Preverjeno na lastni koži. Napisal sem stran in pol (same reklamacije o dveh bmw-jih (2 in 4 cilindrih), NOVIH, ki sem jih imel - kot ti. Pa sem zbrisal, ker to ne sodi v to riubriko. Pa še srat ne mislim po kolegu, ki jih šraufa. Potem sem si kupil "rižev narastek" iz hiše Vzhajajočega sonca (ta je že četrti - pa so bili vsi stari) in se veselo vozim. Pa ne do Portoroža in do Bleda! S spoštovanjem! Pa p'rjatla bodva!!! ← fičo, ne sekiraj se, si pač imel oziroma imaš smolo pri izbirah motorjev... :lol1: sej nisi ti kriv, al pa mogoče si!? ja, bodva prjatla... :beer2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Januar 26, 2005 Deli Objavljeno Januar 26, 2005 fičo, ne sekiraj se, si pač imel oziroma imaš smolo pri izbirah motorjev... :lol1: sej nisi ti kriv, al pa mogoče si!? ja, bodva prjatla... ****************************** Sej sva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lasagna Objavljeno Januar 27, 2005 Deli Objavljeno Januar 27, 2005 (popravljeno) STATUSNI bmw SIMBOL!...... Ne zamerit, toda... .....Napisal sem stran in pol (same reklamacije o dveh bmw-jih (2 in 4 cilindrih), NOVIH, ki sem jih imel - kot ti. ...... ← Napaka - moraš imeti starega po štirih polcilindrih, pa bo. Lahko prevoziš celo Provanso z bolgarskim žebljem v gumi, pa brez flikkompleta. Bistvo je, da se čimmanj sekiraš. V tolažbo : zajla za kuplungo se je pa le strgala. Zdaj imam od mountain bikea. Od opreme na poti pa redno pogrešam več pijače v prtljagi.... Popravljeno Januar 27, 2005. Popravil lasagna Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lasagna Objavljeno Januar 27, 2005 Deli Objavljeno Januar 27, 2005 Še malo proaktivno : dežnega kombinezona obvezno. WD40. Baterijska svetilka. 4 stare majčke za stran metat. Majhna tenka brisača. Hepan mast v tubi. 1/2 l whiskyja po osebi. Ducktape. 1x civilhlače in kitajske espadrille. Xkrat suhe štumfe. Včasih rezervne rokavice in rezerva sončne špegle, ker se rad usedem nanje (samo, če so drage). Pred pol leta sem odkril spray za v gumo špricat, ki ga še nisem sprobal in leži zraven druge pomoči. Pa en par pajkcov (elastik zajl). Vse to (razen majčk) imam običajno vedno s seboj, ne glede na dolžino poti. Če je pot na zbor ali 500+ km je tu še camp oprema brez kuhinje (takrat je pač dopust in ni cajta jest). Zobno pasto nadomešča whisky (včasih tudi whiskey), moje sopotnice pa nobena druga. Za ostalo opremo morate njo vprašat ("SuzyQ"). O:-) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bLuZoNdEr Objavljeno Februar 4, 2005 Deli Objavljeno Februar 4, 2005 malo branja http://www.motori.hr/cgi-bin/cl.rr?id=702 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Februar 4, 2005 Deli Objavljeno Februar 4, 2005 malo branja http://www.motori.hr/cgi-bin/cl.rr?id=702 A ima pozer kombinezon v hotelu? Na tisti špički v ozadju sem bil pa pred točno 24 leti in pol. Vmes je bilo pa letališče Angležev! Kakšen motor si že imel ti takrat? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bLuZoNdEr Objavljeno Februar 4, 2005 Deli Objavljeno Februar 4, 2005 Če sprašuješ mene, sem takrat še skakal iz levega jajca na desnega :P in pojma nimam kje ima model kombinezon :? (čeprav se mi zdi da ima na kovčku nekaj kar bi lahko bila jakna? ) no link je bil za radovedneže, saj kak pameten nasvet se tudi najde, čeprav je bila večina že ničkolikokrat napisana tudi tu LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Februar 5, 2005 Deli Objavljeno Februar 5, 2005 Če sprašuješ mene, sem takrat še skakal iz levega jajca na desnega :P in pojma nimam kje ima model kombinezon :? (čeprav se mi zdi da ima na kovčku nekaj kar bi lahko bila jakna? ) no link je bil za radovedneže, saj kak pameten nasvet se tudi najde, čeprav je bila večina že ničkolikokrat napisana tudi tu *********** bLuZoNdEr! Veš kaj, od vsega mi je največja zagonetka tvoj psevdonim. Kar nekaj časa sem porabil, da sem ga napisal. Kar se tiče let, ti pa prav zavidam! Pičkarija, ko se bom pa enkrat svojih - me bo pa zagotovo kap. Hoj Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se