Šarc Objavljeno Februar 10, 2005 Deli Objavljeno Februar 10, 2005 V ponedeljek sem v Hein-Gericke videl luštno prvo pomoč, v priročni mehki torbici na zadrgo. Bi jo verjetno lažje zatlačil pod sedež kot našo od tosame, samo KAJ KO NE VEM ČE JE USKLAJENA S SLO PREDPISI? Se vprašal proizvajalca v Slo, pa jih ne uvažajo za slovenski trg. Vem da prva pomoč je obvezna v vsaki prtljagi, pa ne zaradi zakona! Da ne bom bluzi v tri dni, po pravici povedano nisem videl, kakšna je nova slovenska? Lp Š. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GorazdH Objavljeno Februar 10, 2005 Deli Objavljeno Februar 10, 2005 predvsem in najbolj važen del opreme je bančna kartica in z njo povezan poln račun.. :doze: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tato Objavljeno Februar 10, 2005 Deli Objavljeno Februar 10, 2005 Šel sem malo prebirat to temo nazaj,in presenečen našel neko peno za tiste,ki imajo šlaufe! :? Kako pa to deluje? A tudi če imaš predrto gumo nafilaš s peno in se lahko pelješ? :? Za inekcije in te stvari,ki so tud pri avtu sem že slišal,ampak za peno pa moram priznat,da prvič slišim. :blink: Kje pa se jo dobi? :hmm: PS; Eni smo pač še bol začetniki! .) lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
JAZBEC Objavljeno Februar 10, 2005 Deli Objavljeno Februar 10, 2005 ....v tem letu bom pač na mojih hard enduro furcah vzel s seboj štrik (kakih 10 m ) ker jemam že poln kufer vlačenja ali potiskanja ali metanja moje kište iz grap...drugač pa obvezno nahrbtnik z tekočino (bi blo fajn če bi bil refošk - ma bi prehitr kje zalegnu).....pa mobi (če lovi u grapi je tud vprašanje)..... ....ko sem jemal Supertenere in šu po Evropi sam je bil en kufer dost - če sem imel spremljevalko sem bil kokr indijski avtobus....kaj vse je vozila s seboj - nimam pojma - komi da sem imel plac za dežna kombinezona, peno za gumo (nikol uporabu) in tud en nož (enkrat uporabu - kao da si z njim čačkam zube - pa je bil mir-pol pa gasa)...pa dnar - ne uporabljam kartic :D ..... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Februar 10, 2005 Deli Objavljeno Februar 10, 2005 Tato, poglej v trgovine z motoristično opremo, ali pa morda kak Trgoavto. To je sprej z nastavkom, ki ga privijačiš na ventil. Pritisneš in upaš, da bo po nekaj letih prevažanja v torbici nad sprednjim kolesom, še delal. Zračnico napolni s peno (podobne oblike, kot je purpen, to verjetno poznaš), da zopet dobi nekakšno obliko in potem se lahko počasi prestaviš tja, kjer boš lažje reševal težavo, domov ali pa k svojemu priljubljenemu serviserju. Še nisem uporabil, v torbici od Gilerce je pa že od prvega dne. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tato Objavljeno Februar 10, 2005 Deli Objavljeno Februar 10, 2005 Hvala Brrrm! :P LP! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Basko Objavljeno Februar 11, 2005 Deli Objavljeno Februar 11, 2005 V ponedeljek sem v Hein-Gericke videl luštno prvo pomoč, v priročni mehki torbici na zadrgo. Bi jo verjetno lažje zatlačil pod sedež kot našo od tosame, samo KAJ KO NE VEM ČE JE USKLAJENA S SLO PREDPISI? Preveril sem seznam vsebine HG prve pomoči in prve pomoči predpisane z novim zakonom, pa se žal ne ujemata. Če motor ni registriran letos, bi lahko imel v prehodnem obdobju HG prvo pomoč, sicer boš moral imet Tosamino. Ali kdo ve, če poleg Tosame še kdo ponuja prvo pomoč za motoriste, ki je skladna z novim zakonom? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stuhec Objavljeno Februar 11, 2005 Deli Objavljeno Februar 11, 2005 kasna ali kaj mora potem imet prva pomoc da bo za letosnjo leto dobra :? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Basko Objavljeno Februar 11, 2005 Deli Objavljeno Februar 11, 2005 na tosamini strani piše: Predpisana vsebina Kompleta za prvo pomoč za motoriste: Zap.št. Naziv Kol 1 Prvi povoj, tip 3 (12 cm x 5 m), sterilen 1 2 Kompresa 5 x 5 cm, sterilna 10 3 Kompresa 10 x 10 cm, sterilna 2 4 Aluplast za opekline 5 x 9 cm, sterilen 1 5 Aluplast za opekline 50 x 60 cm, sterilen 1 6 Povoj iz raztegljive tkanine 8 cm x 4 m 1 7 Trikotna ruta 100 x 100 x 140 cm 1 8 Rokavica (SIST EN 455-1 in 2:2000) 2 9 Zaščitna folija za umetno dihanje 1 10 Dvostransko metalizirana folija 210 x 160 cm, debelina najmanj 12 μm 1 11 Škarje (z zaobljeno konico) 1 12 Obliž z blazinico 10 x 8 cm 2 13 Obliž 1 cm x 1 m 1 14 Navodila za nudenje prve pomoči 1 15 Seznam vsebine 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tato Objavljeno Februar 11, 2005 Deli Objavljeno Februar 11, 2005 Kolk pa ta hec pride cenovno? :? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Basko Objavljeno Februar 17, 2005 Deli Objavljeno Februar 17, 2005 Včeraj sem novo prvo pomoč videl za 5 tisočakov. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tato Objavljeno Februar 17, 2005 Deli Objavljeno Februar 17, 2005 Kje pa? :? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Basko Objavljeno Februar 17, 2005 Deli Objavljeno Februar 17, 2005 Ne vem če lahko napišem (Motoshop), da ne bo zvenelo kot reklama. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Februar 17, 2005 Deli Objavljeno Februar 17, 2005 ne vem.........kot odgovor na vprasanje iz naslova bi rekel: cim manj. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tato Objavljeno Februar 17, 2005 Deli Objavljeno Februar 17, 2005 (popravljeno) Basko thanks! .) Popravljeno Februar 17, 2005. Popravil tato Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
matimilko Objavljeno Februar 17, 2005 Deli Objavljeno Februar 17, 2005 10 Dvostransko metalizirana folija 210 x 160 cm, debelina najmanj 12 ?m 1 Ej Basko. Kaj tole pod deseto tocko si resno mislil??? :cry: Za foljo in seveda še vse ostalo, rabiš že givi ne pa samo predalcek pod sedežem.... Še moj dodatek k opremi: selotejp po možnosti tisti rjav, ker je zelo močen in širok, ter seveda vsaj pol role WC papirja. Tudi za kaj drugega pride prav ne samo za preprecevanje crte na gatah!!! :oops: LPMM Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bLuZoNdEr Objavljeno Februar 17, 2005 Deli Objavljeno Februar 17, 2005 vsaj pol role WC papirja ← it's a life saver :yea2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mustang Objavljeno Februar 17, 2005 Deli Objavljeno Februar 17, 2005 Jaz vedno prevažam s sabo sprej za počene gume (oz. proti počenim gumam), orodje (komplet, ki sem ga dobil zraven motorja), prvo pomoč, dežni kombinezon, dodatni vizir za čelado (zatemnjen/nezatemnjen), zgornji del windstopperja (za primer ohladitve) in včasih še kakšne rokavice. Imam pa vedno pri sebi tudi gromozanski pipec, če bi slučajno kdo mislil, da je tole reklama kaj mi lahko pobere iz motorja :evilgrin: Sem pa tudi sam v dilemi glede prve pomoči; imam še tastaro in letos kupljeno v Polu. :? Bom imel kar obe s sabo, mogoče bosta pa skupaj dobri :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Robert Objavljeno Februar 17, 2005 Deli Objavljeno Februar 17, 2005 (popravljeno) in včasih še kakšne rokavice. ← Kaj samo včasih? Sem mislil, da rokavice naj bi bile obvezen del motoristične opreme :hmm: Pozdrav od Roberta Popravljeno Februar 17, 2005. Popravil Robert Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mustang Objavljeno Februar 17, 2005 Deli Objavljeno Februar 17, 2005 To niso "redne" rokavice, ampak so dodatne. Glede na temperaturo zunaj. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tato Objavljeno Februar 28, 2005 Deli Objavljeno Februar 28, 2005 Ne vem če lahko napišem (Motoshop), da ne bo zvenelo kot reklama. ← Sem šel zadnič v (Motosh..) in glej ga zlomka,prodajalec ni še vitel tiste zadeve (pene) za motorje, ki imajo zračnico! :blink: Vprašal je še druge tam prisotne a noben ni vedel za to! :eek: :eek: :eek: No pa sem spet izpadel manj inteligenten.... :whistle: Pokazal mi je pa zadevo za tiste motorje (cestarčke),ki nimajo zračnic! Rekel mi je, da naredi film čez luknjo in tako se lahko pelješ nekaj km! Zdaj pa nevem kako je s tem. Meni se zdi bolj verjetno da lažje zasilno popraviš gumo z zračnico,kot pa tisto brez... :) Ali se mogoče motim? :hmm: PS; Kje bi potem dobil tisto peno za zračnice poleg Ms? .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Godfather Objavljeno Februar 28, 2005 Deli Objavljeno Februar 28, 2005 (popravljeno) Jaz imam vedno sabo rezervno žarnico ,orodje ki je bilo zdraven motorja ,zemljevid ,prvo pomoč ,osvežilne robčke ,dežno obleko ,nož oz.britvico. Kupit pa morem obvezno sprey za ˝popravilo˝ gume. LP Popravljeno Februar 28, 2005. Popravil v-strom 650 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rebel Objavljeno Februar 28, 2005 Deli Objavljeno Februar 28, 2005 PS; Kje bi potem dobil tisto peno za zračnice poleg Ms? .) ← pena sigurno obstaja!!!! to sm enkrat videl v eni italijanski reviji test, ko so potem zabili žebelj v gumo in ga vzeli ven pa se ni spraznila Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pirrulz Objavljeno Februar 28, 2005 Deli Objavljeno Februar 28, 2005 twmu lahko pritrdim. pena obstaja. :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmwslo Objavljeno Februar 28, 2005 Deli Objavljeno Februar 28, 2005 Kolikor vem, dobiš peno na vsaki črpalki. Uporabna je tako za gume z in brez zračnice. Ne vem, kako je sicer če v gumo brez zračnice našopaš tole stvar, ker je potem guma 100% za stran. Verjetno pa je tako tudi, če jo začepiš z injekcijo. :? LINK NA PDF DOKUMENT :? Na tejle povezavi so tako spreji - pene kot tudi injekcije. :kva2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se