YZFgeorge Objavljeno November 20, 2001 Opozori Objavljeno November 20, 2001 Verjetno je že vsak to kdaj doživel. Pelješ se z motorjem, nič hudega sluteč, ko ti na preglednem križišču pred motor zapelje avto. AAAAAA!!! Na vso moč po bremzi in se poskušat izognot. Uhh... Za las je šlo. Ves si moker in drgetaš po celem telesu. No ja, si misliš. Me je slučajno spregledal. Vsakemu se lahko zgodi. Vendar naslednjo vožnjo ugotoviš, da vendarle avtomobilisti prepogosto "grobo" jemljejo prednost. Kaj torej storiti, da tega eni in isti vozniki ne počnejo vedno znova? Avtošola jih očitno ni dovolj osvestila. Verjetno tudi ne pomislijo na to, da motorist, neglede na to, če je kriv ali ne, potegne krajši konec in kako ta izgleda. Meni je nekega dne dokončno presedlo, ko sem trobil avtomobilu, ki mi je vzel prednost, in mi je voznik nazaj mahal kaj hočem. Tako, kot sem to storil takrat, počnem to še danes. Obrnil sem se, avtomobilista prehitel, dal lev smerokaz in ustavil sredi pasu. Stopil sem dol in na voznika stresel vso jezo in strah, ki mi ga je povzročil. Verjamete mi lahko, da je bil prekleto presenečen, in bo od sedaj naprej, vsaj upam da bo, dvakrat premislil kateremu od nas bo vzel prdnost. Ne rečem, da je moja metoda najboj učinkovita, niti tista pri kateri se odlomi stransko ogledalo, zato me zanima, kaj v takšnih situacijah storite vi. Kako jih od takšnega ravnanja odvrniti, in kam stresti ves bes, ki se z časom nabere? Accelerate 'till you see God, then brake.
Ice Objavljeno November 20, 2001 Opozori Objavljeno November 20, 2001 na enega nesrecnika stresem pac vse,kar se je nabralo cez cas.tisti jo potem malo bolj _skupi_,kot bi si mogoce zasluzil.in ce sem se dobre volje mu pojasnim,zakaj sem ga ustavil. ------- 500 and counting
Sanda7 Objavljeno November 20, 2001 Opozori Objavljeno November 20, 2001 Ta metoda da ga ustaviš in nahruliš se mi full dopade,samo kaj ker sem ženska se tega glih ne upam storit,da še kakšno po piskru ne dobim.Zato rajš trobim in mu pokažem sredni prst.Sama pri seb pa mu ali ji jebem vse po vrsti.Ups sanda
strom Objavljeno November 20, 2001 Opozori Objavljeno November 20, 2001 do sedaj sem stresel vse samo na nekega biciklista... ok bicikel... ampak zaradi njega sem se razsul z motorjem, ki sem ga imel točno en teden pa tudi malo še ni bil odplačan. Sicer sem pa ponavadi tako presenečen, da sem sploh še živ, da se spomnim šele pol minute kasneje, da bi mu lahko dal kakšno tršo zadevo večje mase v fris z ne premalo brzino. Biciklist se je temu vseeno izognil, ker je bil že nekje v šestdesetih in je bil vsaj toliko fer, da je ustavil. LP
Roman Objavljeno November 21, 2001 Opozori Objavljeno November 21, 2001 Mislim, da če bi šel za vsakim, ki ti izsili prednost, bi več stal kot se vozil, pa še hitro se ti lahko zalomi - oz. te nalomi.Proti stresu v takih primerih najbolj pomaga, če za vsakega avtomobilista, ki prihaja s stranske ceste po malem računaš, da te bo gledal v oči, pomislil:"Ah, saj je samo motor." in speljal.Podobno velja za voznike, ki brez posebnega razloga zmanjšajo hitrost.Skoraj zanesljivo bo brez smernika zavil levo.Treba je priznati, da jim pa motoristi to vračamo na drug način.
.T. Objavljeno November 21, 2001 Opozori Objavljeno November 21, 2001 ®e dve leti vozim samo z dolgo lučjo. Mogoče sem pa zato malo bolj opazen. Tadej
mat Objavljeno November 21, 2001 Opozori Objavljeno November 21, 2001 Preventiva: Močne luči, če jih nimaš, uporaba dolge luči. Kurativa: Kot je že rekla Sandra , je... mu vse po spisku, za nadaljne stvari se pa vprašajte, koliko je idiotov za volanom(avto je močnejši), recimo dogodki na Prešernovi par let nazaj, streljanje na gorenjski..... mat http://vara_mat.tripod.com/
Brrrm Objavljeno November 21, 2001 Opozori Objavljeno November 21, 2001 Jaz svoje nezadovoljstvo po izsiljevanju izsiljevalcu pokažem tako, da se mu naslikam v vzvratnem ogledalu in ga prisilim, da pospeši, ker običajno psihično ne zdržijo. Z Gilerco kakšnih prehitevanj, ustavljanj in groženj ne upam izvajati, ker imam premalo zaloge za primer nujnega bega. Ker, večji bebec kot je in bolj kot ga lomi po cesti, večja je verjetnost, da ima pri sebi kak kos pištole. Brrrm
RAN Objavljeno November 21, 2001 Opozori Objavljeno November 21, 2001 Podobne stvari smo že pisali v rubriki prijava kretena. Mislim pa, da je res, da je mali procent avtomobilistov, ki tako ravnajo, vendar na žalost dovolj velik, da nas ogrožajo bolj kot bi si človek, ki ni motorist sploh predstavljal. Avtošole domnevam, da na tem področju ne naredijo nič. Mislim na to, da bi bodoče voznike striktno opozarjale na bolj ogrožene od sebe (kolesarje, motoriste). lp RAN
marijan Objavljeno November 21, 2001 Opozori Objavljeno November 21, 2001 tudi sam sem imel v tej sezoni podobne probleme, kako to mislite z dolgimi lučmi? lp marijan
suzuki Objavljeno November 21, 2001 Opozori Objavljeno November 21, 2001 Hola! Gotovo smo imeli ze vsi take slabe izkusnje. Dogajajo se najbolj neverjetne stvari. Npr meni je pred leti ena zenska v katri (evo, spet katra!) na Reki vrgla skozi okno bananin olupek tocno pred prednje kolo... za dlako je slo. Clovek sploh ne more verjet. Al pa krozno krizisce pr WTCju - ena zenska je dfalila odcep pa je ustavila in sla rikverc - na kroznem kriziscu. Vsi smo ji trobili, pa se ni dala zmesti, ona lepo rikverc... Ja, cloveka prime, da bi takega soferja kar zadavil... Nekako je res treba to jezo stresti iz sebe, da se pomirimo in spet zacnemo uzivati v voznji (sicer je bolj, da gremo kar domov). Ne pozabite pa na "vizualne" efekte hruljenj in podobnih konfliktnih situacij. Ze g.Murphy je pred precej leti lepo svetoval, naj se NIKOLI ne kregamo z idiotom, ker ostali ne bodo opazili nobene razlike. Zato se jest raje poskusam pomiriti s tem, da si nekako vbijem v glavo, da tak idiot pac ni vreden moje slabe volje oz jeze. Dejstvo pa je, da je v kriticnih situacijah res zelo tezko ostati miren... Nisem noben svetnik . Zelim vam cim manj ukvarjanja s takimi zadevami. LP suzuki freya in SharpNinja 2
Gregs Objavljeno November 21, 2001 Opozori Objavljeno November 21, 2001 quote: tudi sam sem imel v tej sezoni podobne probleme, kako to mislite z dolgimi lučmi? Preprosto: podnevi prižgi dolge luči, da boš bolj opazen. To nas dela večina motoristov.
marijan Objavljeno November 21, 2001 Opozori Objavljeno November 21, 2001 simpl je pa nartabolš- kaj pa kazni, tudi policaji izsiljujejo mar ne lp marijan
Brrrm Objavljeno November 21, 2001 Opozori Objavljeno November 21, 2001 Sesut motor in 1/2 sezone v bolnici je dražje kot 5000 (ali koliko že pride) na dva do tri mesece, če nisi rojen pod srečno zvezdo. To daš v stroške goriva. Brrrm
Einherjar Objavljeno November 21, 2001 Opozori Objavljeno November 21, 2001 Einherjer je zagovornik stare japonske metode ShakuUOko - po potrebi veckrat... Sicer pa fantje a nicesar "koristnega" za take situacije ne nosite s seboj... tsk, tsk... Einherjer ------------- I'd like to tell you something. And it rhymes with "Duck off"
kekec III Objavljeno November 21, 2001 Opozori Objavljeno November 21, 2001 quote: paradajzerico? lp marijan macolo?!
BRANE Objavljeno November 21, 2001 Opozori Objavljeno November 21, 2001 Gospoda, V TRST na šolo izsiljevanja in trobljenja, v Trst!!
Zarja Objavljeno November 21, 2001 Opozori Objavljeno November 21, 2001 Na Crnem kalu sva s prijateljem prehitevala relativno hitro vozeco kolono, prijatelj je vozil pred menoj in ko ga je tip v kombiju zagledal, kako fino se da prehitevati, se je na hitro odlocil in zapeljal ven. Jaz pa v mrtvem kotu, ceprav mislim da tudi pogledal ni.....sicer pa kateri norec sploh prehiteva cez dve polni?! No, bilo je enga bremzanja, skipanja,... kako dolge so bile tiste stotinke sekunde, ko je tip koncno dojel in odvil nazaj na svoj pas. Kolega ga je pocakal in mu zacel tezit..... mene so pa samo oblile solze...ki so se same od sebe posusile pod celado. Zarja
klimbra Objavljeno November 21, 2001 Opozori Objavljeno November 21, 2001 Božanski občutek je tudi,ko se poleti ,nič hudega sluteč voziš ob morju,pa ti spredaj vozeč možakar skozi okno frcNE ogorek,direktno v naročje. ORGAZEM ZAGOTOVLJEN!!!!!!!!! Kako bi se maščeval,nimaš časa premišljevati....PREVEČ PAŠEEEEE Klimbra....vlaženje zagotovljeno Uredil - klimbra on 21/11/2001 15:30:46
Ice Objavljeno November 21, 2001 Opozori Objavljeno November 21, 2001 quote: Bo?anski občutek je tudi,ko se poleti ,nič hudega sluteč vozi? ob morju,pa ti spredaj vozeč mo?akar skozi okno frcNE ogorek,direktno v naročje. ORGAZEM ZAGOTOVLJEN!!!!!!!!! Kako bi se ma?čeval,nima? časa premi?ljevati....PREVEČ PA?EEEEE ej,v narocje ok....ena znanka je dobila cik v izrez! ------- 500 and counting
strom Objavljeno November 21, 2001 Opozori Objavljeno November 21, 2001 quote: simpl je pa nartabolš- kaj pa kazni, tudi policaji izsiljujejo mar ne lp marijan Lih včeraj ponoči... se peljem od tunela proti Aškrčevi, pa ravno pred mostom veselo kibla pele po NASPROTNEM pasu, seveda brez lučk ipd... pol pa še pol ure obrača kibla čez dvojno črto... pa gre nasproti en avto pa lih komi da se izogne kibli, pa kibla še enkrat obrne.... za popizdit... če bi to jest naredu pred kiblo bi blo pa prec 40k pa par pik s popustom... prasci. (OK, ne vsi... vsi k me ponavad ustavjo kje...) LP
Gregs Objavljeno November 22, 2001 Opozori Objavljeno November 22, 2001 quote: Sicer pa fantje a nicesar "koristnega" za take situacije ne nosite s seboj... tsk, tsk... Jaz imam pištolo. Zaenkrat mi je (še) ni bilo potrebno uporabiti.
kekec III Objavljeno November 22, 2001 Opozori Objavljeno November 22, 2001 V povprečju me na sezono izsilijo (ko sem z motorjem ) kakih 20 x od tega 5 x zelo na tesno (Belo dugme je nekoč imelo pesem Kupit ču si top...kad tad ..) Lp
Pervy Objavljeno November 22, 2001 Opozori Objavljeno November 22, 2001 sicer sem zagovornik prehitevanja, kazanja sredinca in preklinjanja, vcasih tudi ustavljanja takih voznikov, ampak obstaja problem: ce ustavis potem tudi udaris ali poskodujes voznika, avto ali oba. v tem primeru pa lahko racunas da si bo tip zapisal registrsko in te prijavil policiji, ki bo z veseljem proti tebi podala prijavo zaradi fizicnega napada. verjemite se je ze zgodilo. in na koncu ti placujes tipu ki te je poskusal ubit!!!! SUPPORT YOUR LOCAL PERVERT!!!
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se