hajoktejn Objavljeno Avgust 2, 2006 Deli Objavljeno Avgust 2, 2006 Ja no.....tko je s to stvarjo......avto je po ovinkih pač hitrejši nimamo kej. Avto ja, ne pa Elantra :slap: . Po Grobniku pa itak nimaš kej driblat. :grrr Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Provokator Objavljeno Avgust 2, 2006 Deli Objavljeno Avgust 2, 2006 Tile časi iz grobnika itaq ne povejo ničesar. Je brez veze sploh o tem diskutirati...... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GhostRR Objavljeno Avgust 3, 2006 Deli Objavljeno Avgust 3, 2006 (popravljeno) Keke Rosberg - McLaren F1 (Porsche) Slišu sem že dve varianti: - 1.19 - 1.21 Popravljeno Avgust 3, 2006. Popravil GhostRR Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
logio Objavljeno Avgust 3, 2006 Deli Objavljeno Avgust 3, 2006 Ja jes sam vem de takrat k sem elantro lovio po cesti da sem imel ogromno dela....sploh po ovinkih....ampak po ravnini sem šel pa mimo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
logio Objavljeno Avgust 3, 2006 Deli Objavljeno Avgust 3, 2006 Ja jes sam vem de takrat k sem elantro lovil po cesti da sem imel ogromno dela....sploh po ovinkih....ampak po ravnini sem šel pa mimo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
600rrc Objavljeno Avgust 4, 2006 Deli Objavljeno Avgust 4, 2006 Ja jes sam vem de takrat k sem elantro lovio po cesti da sem imel ogromno dela....sploh po ovinkih....ampak po ravnini sem šel pa mimo. Grobnik-moto forum-časi-Elantra fantje tule nekaj ne štima Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hajamoto Objavljeno Avgust 4, 2006 Deli Objavljeno Avgust 4, 2006 Ja no.....tko je s to stvarjo......avto je po ovinkih pač hitrejši nimamo kej. Kdor se pusti sprovocerat budalam ne bo dolg - sicer pa naslednji vikend je svetovno prvenstvo prikoličarjev na Grobniku kjer vozi tudi naš Špendal - najbolji čas 1,30 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
winner_ Objavljeno Avgust 6, 2006 Deli Objavljeno Avgust 6, 2006 (popravljeno) Sej ma logio prav drgač da je avto hitrejši po ovinkih. Ampak res avto stroj da se reče... sam nevem kako zej s tole Elantro misli :hmm: ....težko vrjamem da bi mu tokle vetra dala.....glede na to kašn motor ima. No navem...kvečjem če je tok slab voznik oziroma da ma motor kej pokvarjen. Popravljeno Avgust 6, 2006. Popravil winner_ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maxf1 Objavljeno Oktober 1, 2006 Deli Objavljeno Oktober 1, 2006 Ritke 30.9 2006 Keke Rosberg - McLaren F1 proti Augostiniju 500ccm .Formula je naredila dva kroga motor pa enega. :eek: V dvojnem ovinku ga je prehitu po zunajni strani.Pa vsporedni test kawasaki in BMW M3 . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gattolina Objavljeno December 10, 2006 Deli Objavljeno December 10, 2006 Zanimivo je poslušati in brati komentarje o časih na Grobniku. Nekoč je pokojni Ayrton Senna v nekem intervijuju, ko so ga vprašali o mladem dirkaču, ki je pravkar odpeljal nekaj hitrih krogov, povedal:"Marsikdo je lahko hiter v krogu ali dveh. Razlika med amaterjem in profijem pa je v tem, da se amaterju posreči tu in tam. Profi pa je hiter zmeraj". S tem hočem reči, da je veliko hitrih, ki postavljajo čase, ki so že malo na oni strani. Vendar se ves čas pozablja, da je prava dirka dolga cca. 110 km ali pribl. 27 krogov. To pa je razdalija, kjer zmrznejo vsi po vrsti. Poglejte samo Camleka, ki se mu na Grobniku še bog prikloni do tal. Prišel je na svetovno prvenstvo v SBK in bil obakrat prepričljivo zadnji. Tako na treningu kot tudi na obeh dirkah. Seveda so padali izgovori o materialu, ker je tako najlažje. Resnica pa je, da ni ne znanja, ne kondicije in ne materiala za kosanje s tapravimi mojstri. Zato mislim, da je še tako dober čas na Grobniku vreden v resnici prav malo. Pa tudi vse amaterske dirke po vrsti, dolge od 6 do 8 krogov, niso pokazatelj ničesar. Zadeva je enaka, kot če bi nekdo, ki ve da nima kondicije, organiziral 250 metrov dolg maraton in se potem hvalil, da ima povprečje pretečenih 100 metrov 12 sec. Ja shargo morm mal prpomnt, vidim da dost veš o camlekovi Yamahi.... Z serijsko Yamaho (motor) in z zamenjanim motorjem se da dosežt čas 1.32 v Reki. Bert je naredu v hladnem in vetrovnem vremenu 1.34.8 na 2. treningu z novim motorjem, s tem da sta 5 in 6 prestava blokirani. Motor se sicer zvrti, ampak ne vleče več. Inženirji so v tovarni vsavili blokado, ker je stroj prehud za na cesto. Škoda da imamo trenutno tolk dela na motorju, drugač bi sigurno kej potreniral v Reki. Lanska Yamaha je pa R7 in res frizirana, ampak le glava in elektronika. Ostalo je serijsko. Camleku je potrebno priznati, da je zelo dober in zelo hiter. Žal pa tudi on ni imun na eno najznačilnejših slovenskih lastnosti - jamranju o svojih težavah. To namreč počnejo vsi slovenski športniki z izjemo Stanovnika. Pa saj imajo verjetno tudi Camlekovi konkurenti podobne težave kot on. V življenju je pač tako, da šteje na koncu rezultat. Biti kalimero in se smiliti sam sebi, pa ne vodi nikamor. Pa tudi časi na Grobniku, verjetno niso tisto, zaradi česar Camlek vlaga milijone in milijone SIT v dirkanje. Raje, kot da prebiramo jokajoče zgodbe o tem in onem, bi bilo prebrati, da se je, recimo, Berto peljal na SBK v prvi petnajsterici. Da so ga opazili lovci na talente, da je podpisal kakšno dobro pogodbo, da dirka v kakšnem močnem prvenstvu...Pa nič od tega. Saj poznate tisto....., bolje prvi na vasi, kot zadnji v mestu. Ja, Camleh je hiter na Grobniku, da mu ni para. Kaj pa kje drugje v ta pravi konkurenci? V Brnu je bil obakrat prepričljivo zadnji. Morda pa ni tako dober kot pravijo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gorgh Objavljeno December 10, 2006 Deli Objavljeno December 10, 2006 hmm...odkrivaš toplo in mokro vodo al nam hočeš med vrticam povedat, da nam boš dokazal nasprotno!???? feel free to go ahead honey :wub: :wub: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dadi Objavljeno December 10, 2006 Deli Objavljeno December 10, 2006 hmm...odkrivaš toplo in mokro vodo al nam hočeš med vrticam povedat, da nam boš dokazal nasprotno!???? feel free to go ahead honey :wub: :wub: Topla voda ? :grrr :hmm: :grrr Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
600rrc Objavljeno December 10, 2006 Deli Objavljeno December 10, 2006 Zanimivo je poslušati in brati komentarje o časih na Grobniku. Nekoč je pokojni Ayrton Senna v nekem intervijuju, ko so ga vprašali o mladem dirkaču, ki je pravkar odpeljal nekaj hitrih krogov, povedal:"Marsikdo je lahko hiter v krogu ali dveh. Razlika med amaterjem in profijem pa je v tem, da se amaterju posreči tu in tam. Profi pa je hiter zmeraj". S tem hočem reči, da je veliko hitrih, ki postavljajo čase, ki so že malo na oni strani. Vendar se ves čas pozablja, da je prava dirka dolga cca. 110 km ali pribl. 27 krogov. To pa je razdalija, kjer zmrznejo vsi po vrsti. Poglejte samo Camleka, ki se mu na Grobniku še bog prikloni do tal. Prišel je na svetovno prvenstvo v SBK in bil obakrat prepričljivo zadnji. Tako na treningu kot tudi na obeh dirkah. Seveda so padali izgovori o materialu, ker je tako najlažje. Resnica pa je, da ni ne znanja, ne kondicije in ne materiala za kosanje s tapravimi mojstri. Zato mislim, da je še tako dober čas na Grobniku vreden v resnici prav malo. Pa tudi vse amaterske dirke po vrsti, dolge od 6 do 8 krogov, niso pokazatelj ničesar. Zadeva je enaka, kot če bi nekdo, ki ve da nima kondicije, organiziral 250 metrov dolg maraton in se potem hvalil, da ima povprečje pretečenih 100 metrov 12 sec. Camleku je potrebno priznati, da je zelo dober in zelo hiter. Žal pa tudi on ni imun na eno najznačilnejših slovenskih lastnosti - jamranju o svojih težavah. To namreč počnejo vsi slovenski športniki z izjemo Stanovnika. Pa saj imajo verjetno tudi Camlekovi konkurenti podobne težave kot on. V življenju je pač tako, da šteje na koncu rezultat. Biti kalimero in se smiliti sam sebi, pa ne vodi nikamor. Pa tudi časi na Grobniku, verjetno niso tisto, zaradi česar Camlek vlaga milijone in milijone SIT v dirkanje. Raje, kot da prebiramo jokajoče zgodbe o tem in onem, bi bilo prebrati, da se je, recimo, Berto peljal na SBK v prvi petnajsterici. Da so ga opazili lovci na talente, da je podpisal kakšno dobro pogodbo, da dirka v kakšnem močnem prvenstvu...Pa nič od tega. Saj poznate tisto....., bolje prvi na vasi, kot zadnji v mestu. Ja, Camleh je hiter na Grobniku, da mu ni para. Kaj pa kje drugje v ta pravi konkurenci? V Brnu je bil obakrat prepričljivo zadnji. Morda pa ni tako dober kot pravijo. Ups, še eden ki ne mara Berta ali pa mogoče eden od tistih ki se obešajo na forum pa blage veze nimajo o motošpotrtu.Bert je definitivno najhitrejši v Slo.ti je všeč ali pa ne. Faušija je pač slovenski šport BERT JE ZAKON ! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
fp4492 Objavljeno December 10, 2006 Deli Objavljeno December 10, 2006 @gattolina: meni je bilo tole zanimivo branje, pa vendar. Vsaj kar se tiče Berta letos v Brnu, nimaš čisto točnih podatkov. On je mel letos v Brnu res velike težave z motociklom, od agregata, do vzmetenja in nenazadnje tudi z gumami, ki so mu jih dali na razpolago. Dejstvo je, da je njegov PB na tem dirkališču mislim da vsaj 1.5 sekundi boljši, kot ga je uspel odpeljat tisti vikend na SP v SBK. In ta PB je naredil s slabšim motociklom kot ga je imel (vsaj teoretično) letos v Brnu. Pa še nekaj, lahko si prepričan, da gume, ki so jih dali njemu na razpolago, niso bile takšne, kot so jih imeli najboljši tisti vikend. P.S.: pa da ne bo čisto off, do tega trenutka imam svoj najboljši čas 1:49,34 neuradno uradno pa mislim da 1:49,65. Upam, da bo letos šlo vsaj do 1:46. Motocikel vsekakor to je sposoben, upam, da tudi njegov šofer :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MATS Objavljeno December 10, 2006 Deli Objavljeno December 10, 2006 P.S.: pa da ne bo čisto off, do tega trenutka imam svoj najboljši čas 1:49,34 neuradno uradno pa mislim da 1:49,65. Upam, da bo letos šlo vsaj do 1:46. Motocikel vsekakor to je sposoben, upam, da tudi njegov šofer :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Izo Objavljeno December 10, 2006 Deli Objavljeno December 10, 2006 Bert je definitivno najhitrejši v Slo. ...na Grobniku... :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
fp4492 Objavljeno December 10, 2006 Deli Objavljeno December 10, 2006 @Mats: O, me veseli, da te spet po dolgem času berem na forumu. Ja, letos mam namen kak trening več odpeljat na Grobniku, mal sem linije pogruntal, zdej bomo pa vidl. Poskušam pa bit čimbolj realen. V glavnem, za drugo leto bi js poskusil čimprej začet, pa ne samo na Grobniku, rad bi vidu še vsaj Panonio, pa še kaj. ...na Grobniku... :grim Ne vem, če bi se glih strinjal s tem. V Brnu ne vem, če se kdo hitreje pelje od njegovega osebnega rekorda (mislim da 2:04,xxx), tudi na Panoniji je hiter (časa na žalost ne vem). Popravi me, če se motim. Jaz bi kar rekel, da je ob Igorju Jermanu trenutno najhitrejši. Lahko pa se motim. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
600rrc Objavljeno December 10, 2006 Deli Objavljeno December 10, 2006 ...na Grobniku... :grim Grobnik,Panonia,Brno,Hungaro,Valencia,Most,....... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gattolina Objavljeno December 10, 2006 Deli Objavljeno December 10, 2006 Ups, še eden ki ne mara Berta ali pa mogoče eden od tistih ki se obešajo na forum pa blage veze nimajo o motošpotrtu.Bert je definitivno najhitrejši v Slo.ti je všeč ali pa ne. Faušija je pač slovenski šport BERT JE ZAKON ! Napaka. Globoko, pa brez cinizma, ki je očitno sestavni del tega foruma, spoštujem vsakaga športnika. Tudi Berta Camleka. Hotel pa sem povedati, da nek čas kroga na kateremkoli dirkališču, kot sam čas, ne pomeni ničesar. Pomeni le vstopnico na neko dirko. Morda. In tu potem vsi, celo Berto Camlek, ko gre zares za pravo dirko zmrznejo. Zato se mi zdi forumsko razpravljanje o časih na nekem dirkališču, neumnost. Pa brez zamere vsem, ki ga poznate bolje kot jaz. Sigurno sta oba, Camlek in Jerman, za nas vse ostale prava vesoljca. P.S. Verjetno je v Brnu še kdo imel tehnične težave. Grobnik,Panonia,Brno,Hungaro,Valencia,Most,....... Če je najhitrejši, zakaj ga ne najame kakšno moštvo v SBK? Kot so npr. Jermana za vztrajnostne dirke? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
2384nsdf83 Objavljeno December 10, 2006 Deli Objavljeno December 10, 2006 Če je najhitrejši, zakaj ga ne najame kakšno moštvo v SBK? Kot so npr. Jermana za vztrajnostne dirke? jaz vem, pa ne povem :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
xr800 Objavljeno December 10, 2006 Deli Objavljeno December 10, 2006 jaz vem, pa ne povem :grim .....ma brez veze, se mi ne da..... :grrr :grrr :grrr :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Baky23 Objavljeno December 10, 2006 Deli Objavljeno December 10, 2006 Grobnik,Panonia,Brno,Hungaro,Valencia,Most,....... Fantje kakšne traparije pa spet pišete Bert je res odličen dirkač če pomislimo da za vsem stoji sam z lastnimi sredstvi malimi pokrovitelji in amatersko ekipo dveh fantov katera delata po njegovih navodilih včasih mora pa tudi sam celonoč šravfati ali popravljati pripravljati motor zato je že zadnje mesto med elito tovarniških in pol tovarniških ekip velik uspeh ki pa nosi veliko finančno breme. Če se isplača toliko vlagat to pa prepustimo njemu in mu zaželimo da čimvečkrat zastopa našo SLO med svetovno elito :OK: :OK: :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
600rrc Objavljeno December 10, 2006 Deli Objavljeno December 10, 2006 Napaka. Globoko, pa brez cinizma, ki je očitno sestavni del tega foruma, spoštujem vsakaga športnika. Tudi Berta Camleka. Hotel pa sem povedati, da nek čas kroga na kateremkoli dirkališču, kot sam čas, ne pomeni ničesar. Pomeni le vstopnico na neko dirko. Morda. In tu potem vsi, celo Berto Camlek, ko gre zares za pravo dirko zmrznejo. Zato se mi zdi forumsko razpravljanje o časih na nekem dirkališču, neumnost. Pa brez zamere vsem, ki ga poznate bolje kot jaz. Sigurno sta oba, Camlek in Jerman, za nas vse ostale prava vesoljca. P.S. Verjetno je v Brnu še kdo imel tehnične težave. Če je najhitrejši, zakaj ga ne najame kakšno moštvo v SBK? Kot so npr. Jermana za vztrajnostne dirke? Zaradi par takšnih asov, ki razmišljajo kot ti ! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gattolina Objavljeno December 10, 2006 Deli Objavljeno December 10, 2006 Zaradi par takšnih asov, ki razmišljajo kot ti ! Če te prav razumem..., Berto Camlek ne podpiše profesionalne pogodbe, ker sem jaz na forumu napisal, da je razglabljanje med amaterskimi vozniki o najboljšem času na Grobniku neumnost. Nisem vedel, da berejo Motosvetov forum. Berto oprosti! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gapi Objavljeno December 11, 2006 Deli Objavljeno December 11, 2006 Če bi prebral letnico Bertovega rojstva, bi ti pomoje blo hitro jasno zakaj ne podpiše pogodbe. Pa tudi z profesionalno pogodbo bi mogu prnest keš v ekipo. Samo Nedoga poglej ki je dal cca 200.000€ (neuradno). Pač je Berto že v tistih letih, ko je težko bit fizično maximalno pripravljen. Vendar kaže voljo do dirkanja, čeprov samo za svoje veselje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se