suzuki Objavljeno Marec 31, 2004 Opozori Objavljeno Marec 31, 2004 Hola! S temle me je danes razveselila naša Katka Solatka: http://www.amzs.info/novica.asp?id_pdr=2&i...x=16&id_nov=782 Glede na to da je novica na AMZS straneh, prvi april pa je šele jutri, zna bit res. A ve kdo kaj več o tem? SharpNinja 1
Brrrm Objavljeno April 1, 2004 Opozori Objavljeno April 1, 2004 Nič več, kot tisto, kar piše v italianskem zakonu. Giubotto, brezrokavnik, obvezno imeti oblečen, ko postavljaš varnostni trikotnik in ko skačeš okoli okvarjenega avtomobila. Tudi na odstavnem pasu ali na izogibališču. Velja pa to za prav vse. Torej tudi za tuja vozila. In, ker nikoli ne veš, kdaj bo tehnika crknila, ali pa se boš kam zaletel, bo potrebno tako reč, četudi greš z avtom le do TSja, kupiti in jo v primeru "primera" uporabiti. Zadeva, brezrokavnik, menda stane na italijanskih bewncinskih 10 €, kazen za neuporabo pa je 33,6 € + razgovori z italijanskimi policaji, ki znajo biti zelo "pomembni" .... .... ....
Dr. _MAXXI_ Objavljeno April 1, 2004 Opozori Objavljeno April 1, 2004 + razgovori z italijanskimi policaji, ki znajo biti zelo "pomembni" .... .... .... Uf ne mi o razgovorih z njimi ..... se še prevgeč spominjam :fight2: ... :D poleg 33,6€ kazni in sitnostmi, ki z njihovo kur.. policijo dobiš še 2 kazenski točki! Men mi vsi zagotavljajo, da se mi bodo pripisale našim slovenskim al da bodo neke skupne europske sam o temu nism biu še nič obveščen.
Brrrm Objavljeno April 1, 2004 Opozori Objavljeno April 1, 2004 Tukaj je stran enega od proizvajalcev brezrokavnikov.
Brrrm Objavljeno April 1, 2004 Opozori Objavljeno April 1, 2004 Dobiš tudi kpl. trikotnik + brezrokavnik
Ice Objavljeno April 1, 2004 Opozori Objavljeno April 1, 2004 kaj pa na motorju? isto novico sem tudi jaz slisal, vendar nic ne o enoslednih vozilih. pise kaj v tisti italijanski verziji o tem? danke in finke. BTW: trikotnik se vedno originalno zapakiran v folijo; kako naj dobim noter ta brezrokavnik brez da poskodujem folijo? :P
premza Objavljeno April 1, 2004 Opozori Objavljeno April 1, 2004 (popravljeno) Pri nas v zakonu piše, da je treba pokvarjeno vozilo ponoči označiti z rumeno vrtljivo lučjo, če pa te nimamo (mislim, kdo pa nima v avtu vrtljive rumene luči) pa s prižgano baklo (to ma pa itak vsak). :naughty: Piše tudi, da je treba čredo spredaj in zadaj označiti s svetlobnimi telesi (obesiš na prvo in zadnjo ovco luč in ju prosiš naj stalno hodita prva in zadnja)! :lol1: Bedast svet, bedasti ljudje, bedasti zakoni! :notworthy: Popravljeno April 1, 2004. Popravil premza
Brrrm Objavljeno April 1, 2004 Opozori Objavljeno April 1, 2004 Enoslednikom ob okvari/nesreči ni potrebno postavljati varnostnega trikotnika, zato tudi ne sodi v njihovo obvezno opremo. Enoslednikom ni potrebno imeti varnostnega brezrokavnika. Toliko sem razbral iz navedka it. zakona na AMZSjevi strani. Lobi izdelovalcev teh jajc bo hitro zavohal dober denar. Zanima me, koliko časa bo potrebnega, da bo zadevščina obvezna v celotni EU?
DRAGON Objavljeno April 1, 2004 Opozori Objavljeno April 1, 2004 PI.... najbolje da takoj ko prestopimo mejo se polijemo z benzom in FIRE pa ja bomo opazni. Sam kaj ko spet se bo kakšen najdu ki bo trdu da smo se polili z kurilnim :fight2: :? :cry:
smeško Objavljeno April 1, 2004 Opozori Objavljeno April 1, 2004 ql jest si bom kr karavana kupu, da bom vso obvezno kramo s sabo vozu trikotnik, prvo pomoč, vlečno vrv, verige, deko, lopato, brezrokavnik, žarnice, gasilni aparat... ja pa kaj še, kmal bodo zahteval da še šotor s sabo vozmo :angry: @Dr. _MAXXI_ kje pa se ti vpišata te dve kazenski točki - v našo ali njihovo evidenco?
Dr. _MAXXI_ Objavljeno April 1, 2004 Opozori Objavljeno April 1, 2004 @Dr. _MAXXI_ kje pa se ti vpišata te dve kazenski točki - v našo ali njihovo evidenco? V njihovo itak .... oni so rekli da se pripiše tudi hnam .... pa eni naši kekci so mi tudi to trdil .... sam nič še iz tega. Tko da lahko da ja lahko da ne.
Gallus Objavljeno April 2, 2004 Opozori Objavljeno April 2, 2004 V skladu s Konvencijo o cestnem prometu, ki velja od leta 1978 (Uradni lsit SFRJ, št. 6/78), katere je podpisnica - prevzemnica po "rajnki Jugoslaviji" - Republika Slovenija in mislim da tudi R Italija, je edina obvezna oprema za tuja vozila VARNOSTNI TRIKOTNIK! Vsi ostali predpisi določene države o dodatni opremi pa veljajo samo za vozila registrrana na ozemlju te države.
Brrrm Objavljeno April 2, 2004 Opozori Objavljeno April 2, 2004 Saj telovnik ni zapisan kot obvezna oprema pri italijanih. Lahko voziš brez njega. Predpisana je zgolj njegova uporaba oziroma, sankcionirana je njegova neuporaba. S tem so se elegantno izognili tem določilom o obvezni opremi. Praktično gledano, je pa zadeva obvezna, saj nikoli ne veš, kdaj in kje bo na cesti počilo. Nesreča. Lahko pa tudi zgolj guma. Pri nesreči, kadar je škode za 2000 + €, je tistih 33,6 € kazni zanemarljivi pribitek. Pri menjavi preluknjane gume je pa cena 33,6 € za nameščanje rezervnega kolesa kar zasoljena cena. Še posebej, če sam menjaš in potem še plačaš :P
Brrrm Objavljeno April 2, 2004 Opozori Objavljeno April 2, 2004 Tako, da je po mojem mnenju zadevo smiselno kupiti. Verjetno ne ravno na prvi obmejni bencinski črpalki, temveč v kakšnem zakotnem "Avto Mariu Giovanniu", kjer bo znalo biti ceneje od 10 €. Če so začeli eni, bo zadeva prej ali slej potrebna tudi pri nas. Pa verjetno ne samo en komad. Vsaj dva, ali pa, za celotno število sedežev. Ker, če ga boš treščil, potem boš z enim jopičem sam proti vsem ostalim italijanom, ker boš moral ostale svoje, neopremljene z jopšiči, poslati daleč stran od ceste, da ne bo račun n x 33,6 €. :P
premza Objavljeno April 2, 2004 Opozori Objavljeno April 2, 2004 Če so začeli eni, bo zadeva prej ali slej potrebna tudi pri nas. Ja, ampak naši bodo zahtevali take, ki bodo narejeni po standardu XY-1234.
banini Objavljeno April 2, 2004 Opozori Objavljeno April 2, 2004 Ja, ampak naši bodo zahtevali take, ki bodo narejeni po standardu XY-1234. :P Ja , pa verjetno ga boš lahko kupil samo pri Merkatorju! :? :P
bLuZoNdEr Objavljeno April 2, 2004 Opozori Objavljeno April 2, 2004 kaj pa nekatere motoristicne jakne ki imajo ze same po sebi odsevnike nasite? moras kljub temu v brezrokavnik?
Brrrm Objavljeno April 2, 2004 Opozori Objavljeno April 2, 2004 Ja, balkansko, bi se rad malo pogajal, seveda. :( Nič ne velja, pa četudi ima gor našitih 150.000 odsevnih trakov v vseh mogočih barvah. Velja samo tak brezrokavnik/telovnik, ki ima na sebi prišito nalepko, da je izdelan po predpisanem normativu. :kva2: Zgoraj že zapisano, motoristom brezrokavnika ni treba. :rolleyes:
kp-kp Objavljeno April 5, 2004 Opozori Objavljeno April 5, 2004 Pol pa ni dovolj, da si tastari yugo trikotnik čez glavo obesiš? :kva2:
Ice Objavljeno April 5, 2004 Opozori Objavljeno April 5, 2004 na glavo definitvno ne............ mogoce je ok, ce si ga v rit porines im mahas.... :BUA: mislim, zakaj ne prepovejo voznje z vozili po italiji? potem vsaj vem kje smo.
mk-r Objavljeno April 5, 2004 Opozori Objavljeno April 5, 2004 (popravljeno) Sem ravno danes na neki ita postaji poslušal to debato... :hmm: Obvezen je le telovnik za voznika. Uporaba velja vedno, ko velja razlog za postavitev varnostnega trikotnika. Če pa gre tvoj sopotnik postavljat trikotnik, ga pa mora tudi on imet. Po tej teoriji morajo vsi brez telovnika lepo sedet na cestni bankini in opazovat šoferja kako se muči pri kakem popravilu. Lahko pa seveda imaš več telovnikov... :D Popravljeno April 5, 2004. Popravil mk-r
burgy Objavljeno April 10, 2004 Opozori Objavljeno April 10, 2004 Jaz sem 14 dni nazaj v italijanski gorici kupil 3 telovnike po 3.90 eur/kom B) In to kar v neki trgovini z oblačili, so imeli akcijo!
Jason Objavljeno April 10, 2004 Opozori Objavljeno April 10, 2004 Kakšne pa imaš? Rumene ali oranžne? Daj mi enega prodaj, ti dam 4€ zanj.
huba-buba Objavljeno April 13, 2004 Opozori Objavljeno April 13, 2004 jap......... zakoni.... evo nas evropa..... :) bo kr kmalo tud pri nas....... aja ce pa ga kdo rabi.... javi na pm .) lp
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se