Skoči na vsebino

Skoraj nesreča

jhribar1

Priporočene objave

Danes zelo kritična situacija. Sem šel iz KP proti Črnemu kalu, kmalu po zg.serpentini sem pri prekinjeni črti (pri nekem kamnolomu oz,separaciji peska)na pregledni ravninizačel prehitevati parček (vozil je on) v oranžno-opečnatem PEUGEOTU 206 (LJ-N1-70F ali F1-70N). Ko sem bil na levi in 4-5 m za njim, je bedak naenkrat zavil na levo stran ter začel močno zavirati. jaz sem telovadil zadaj, kolikor sem mogel in komaj zavrl (manj od pol metra za njim).

Model se je namreč zadnji čas spomnil, da bo zavil čez cesto na parking na drugi strani ceste te robrnil nazaj proti KP. Brez smerokaza, brez opozorila, brez, da bi preveril cesto za seboj. Kaže, da se je spomnil zadnji trenutek.

Oba sva končala na parkingu. Dekle se je celo nekaj jezilo name, on pa je samo butasto gledal, na hitro obrnil ter oddivjal nazaj proti KP.

Sem razmišljal, če bi šel za njim in ga sklofutal, pa sem bil še preveč v "šoku" od adrenalina. Pa tudi odgovarjal bi, kot za človeka. tudi policiji potem raje nisem prijavljal, saj nisem imel dokazov.

tako, malo sem se spucal...

Pazljivo, pazljivo...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če bi ga s tisto rokavico skloftal, kera k tvojei sliki od avtarja paše, potem bi samo enkrat zamahnil, pa bi šli zobi vun. :hmm: :yea2:

Se je tud men enkrat nekaj podobnega na ovinkih na Črnem kalu naredilo, jaz vozim v klanc navzgor im na ovinku pri prodajalni hamburgerjev me gre en dedica v sivi Xsari V OVINK PREHITEVAT, jaz pa ravno motor nagnil, zadnji trenutek sem uspel zaviti na desno, da nisem pred njega zapeljal, dobro da je bilo v klanc navzgor in pri majhni hitrosti, no karkoli že, je pač ata malo ovinke sekal. Sem mu sicer nekaj kazal, naj zavije ob stran pa da se po balkansko pomenimo o zadevi (takrat še nismo bili v EU :D ) pa stari nekak ni bil za to. Smola :devil: .

lp

Rudi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Skoraj nesreča... :unsure:

Danes pri meni to ni veljalo... :cry:

Sem danes popoldan lepo šel proti obali z prijateljico...

Lepo sem vozil v koloni, pa se je ta naenkrat zablokirala... Pa je že blo... bim, bum bam... Malo se je zagledala okoli in smo tam. Blokirala ji je zadnja guma in je zadeva letela po asfaltu. Najprej v mojo zadnjo gumo, skoraj bi še mene zabrisalo in nato v ograjo...

Na srečo je nastradala le pločevina in nič drugega...

Lepa šola za napraj... :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj na Prešernovi, križišče pri Mladiki. Smer proti viču.

Po srednjem pasu (levi od dveh za naravnost) peljem za osebnim avtomobilom, ki je vozil hitreje od desnega. Utripajoča zelena luč. Kišta pred mano naenkrat silovito zavre, da se je kadilo izpod koles. Zaviram, a vidim, da ni šans, da ustavim pred kišto. Spustim zavore, privijem gas do konca in izkoristim špranjo med ustavljajočim desnim avtomobilom in postrani stoječo piksno pred mano. Z dvignjenim sredincem levice odpeljem po desnem pasu čez križišče.

Peeesda, za mišji kurac! :angry: :angry: :angry:

Qrac je dandanašnji v mestu voziti po gužvi. Če pustiš varnostno razdaljo, se ti vrivajo pred prvo kolo, sicer pa reskiraš takle crash, kot sem mu včeraj k sreči ušel. Šole varne vožnje so zakon! Brez nekaj prakse in vaj bi se včeraj verjetno zlimal ko golobji drek.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tudi jast bi skoraj strmoglaviu enmu oplu u rit:

furam se po ceti za enim oplom, počasi pogledam na levo k vidm enga fenda rotiramglavo nazaj v vodoraven položaj s cesto in kaj vidim-- :o vidim opla kako bremza in daje žmigovc na dseno in že ZELO počasi uporablja ovinek za v stransko ulico. Stisnil sem bremzo jasno preveč in začel sem postrani drseti proti autu, šezdaj mi ni jasno kako se mi je ratalo ustavit 10 cm pred njegovim odbijačom.

od takrat naprej bolj vešče uporabljam varnostne razdalje

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No tole je mogoče mal :topic: , ker ni bilo krize, a je bilo dovolj, za premislek.

Križišče.

Dva pasova za naravnost, jaz jasno na levem, ki je manj zaseden.

Takoj za križiščem gužva, oba pasova se nadaljujeta v svoji liniji, na desni pa je še dodaten za zavijanje desno v naslednjem križišču, kamor sem namenjen.

Torej se pri ustavljajočem prometu namenim zamenjati oba pasova in se premakniti na skrajno desno stran.

Trenutki, ko obračamo glavo in preverjamo prostor na pasu desno od nas, je dovolj, da priletimo spredaj vozečemu v rit.

Dokler so še špranje med vozili, se s spretnostjo še rešujemo, ko pa se vozila stisnejo skupaj pa rata tesno in hitro je lahko crash!

In da smo si na jasnem, govorim o delčkih sekunde.

Zatorej v gužvi in splošni živčnosti preseljevanja krdel uslužbencev na tlako in nazaj skrajno previdno!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

Mater, jim avtomobilarsko, se še sedaj tresem, pa je že pol ure od tega. :kva2: :kva2: :kva2: :kva2:

Včeraj sem iz servisa dobil motor, pa sem šel danes do kolega, da bi pogledal, če je vse ok z gumami. Se vozim od Litije proti Savi in na ravnini, ko imam ene 110 km/h na števcu vidim nasproti kolono. Še sedaj ne vem, kaj mi je bilo, ampak, proti mojim navadam sem šel na desni rob ceste, ko sem bil nekje ob sredini kolone pa... en specialc z rdečim golfom II prehitevati začne. :kva2: Zadnjo tisočinko se mu odmaknem na skrajni desni rob, da ne počim, je šlo za centimetre, no v glavnem, se mu komaj izognem, če se mu nebi... bi imel Kafka & Co. vsaj koga na onem svetu za airsoft igrat. :cry:

V glavnem epilog, obrnem motor in grem za kolono, ujamem jo sredi Litije in ravno sredi nje tisti tip (točno en avto je profitiral prednosti :hmm: ), potrobim, on spusti šipo, sem ravno imel vsega boga na jeziku, pa notri vidim 20 in še nekaj preplašenega tipa s cigareto v roki, sem mu samo rekel da naj pazi on pa da mu je zelo žal, me prav zanima, kaj bi rekel moji hčerki in moji ženi, če bi se kaj naredilo. :angry:

lp

Rudi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sem pa skoraj jaz najebal zaradi enega potrebnega mulca...

Sem se peljal skozi Poljčane proti Slovenski Bistrici lepo počasi in po sredini voznega pasa, tam ene 50-60km/h ter si ogledujem naokoli...vse lepo in prav...na moji desni, kar daleč naprej vidim neko mačko pomanjkljivo oblečeno :OK: , kako se šeta po pločniku...gledam, gledam v njo in malo pogledam na cesto, ko naenkrat zagledam velik kombi na mojem voznem pasu :kva2: (do 3/4 globoko na mojem pasu oz. njegovem nasprotnem...) WHAT THE FUCK!!! MATER, pa še peljal se je kar fajn...za las je šlo, takoj zavil skrajno desno in obvozil kombija, ki

je pikiral ravno v mene...uspelo mi je še pogledat šoferja in kaj mislite kaj sem videl? smrkavca, ki je imel bučo pritisnjeno na šipo ter obrnjeno nazaj (gledal uno sisko, ko tele v nove vrate) in desno roko na volanu pa še po gasu je fajn tiščal

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

letos 2x!

1. ponoči med Kozino in Divačo, ko je en pajaco z avtom prehiteval v škarje pred ovinkom in naletel name...sem se mu izmaknil do skrajnega desnega roba(čutil že travo,ki me je šlatala po desni nogi) a on z nespremenjeno hitrostjo 0,5 metra od mene.

2. pred Kozino na križišču: sem prihajal z divaške smeri in na križišču ena bjonda s corso me gledala in hotela čez križišče....me gledala in spremljala jaz tudi njo vidu...a na koncu ta šempja wd babe je spelala ko sem bil slabih 10 m od nje...dal sem vse od sebe, da sem ustavu(zadnji konc je pometal) a ona meni nič tebi nič se pelala naprej tipo "ma boli me k****".

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zadnjič mi je mulc skočil pred motor izza avtobusa. Bilo je pri Tobačni, vozil sem med pasovi, mimo avtobusa, da pridem do črte pri semaforju. Mulo pa je šel čez cesto iz leve strani mimo prehoda za pešče in izza avtobusa brez kakršnega koli pogleda. Sreča, da je tam precej grob asvalt. Transalpka je šla na prvo kolo, moja jajca pa na tank. Ustavil sem kake 2cm pred njim. Šiiit. Pa še z nogo sem se v tačko, me je malo bolelo celo jutro.

Toliko za opozorilo....... spet sem se naučil nekaj novega!

In tale tema je super. Izmenjava izkušenj - v težkih trenutkih......

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aha, pa še ena! Prehitevam avto pred ovinkom ... vsi poznate proti Vrhniki, ko se začne klanec navzdol (dvojni ovinek). Nasproti kamijon. Odločim se, da ga ne bom prehitel. Prostora dovolj in vse ok, SAMO:!!!!!!!!!

Avtomobilist!, videl, da hočem prehiteti, se je odločil, da me spusti naprej, in ker je bila situacija iz njegovega stališča kritična???, se odloči , da zavre. Ko svija. Seveda sem jaz potem žlajfal ko norc, zadnje kolo spodnese in prične vzdigovat, izgublja stik, no ja fore je bilo še ene pol metra do avta.... Doma sem premišljeval kaka mesoreznica so kamjonska kolesa...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

1nesreca.. na parkiriscu avtomobil vzvratno zapelje iz boksa .. zapnem za kljuko na avtomobilu in ze letim po zraku <_<

-

2. zacnem prehtevati avtomobil, ko pa sem bil vzporedno z avtomobilom zavije levo - sem mel sreco ker sem se nekako ujel/naslonil na avtomobil tako da sploh nisem padel, koncal pa na travniku 100m naprej..pa tud na motorju bla samo praskica.. sem imel sreco ker je bila hitrost ene 100hm/h

-

3. (se okrevam trenutno:)) pa v kriziscu ko se peljem naravnost proti Lj-center po Celovski me izsilu avto ki je zavijal levo v Tivoli..rezulat - spodnja slika + zlomljene kosti...

post-6-1091792188.jpg

Popravljeno . Popravil Miller
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Predvčerajšnjim...prehitevam vozilo na tržaški , vozim proti LJ. Tik pred dolgim mostom. V trenutku mi zapelje smetarski kamion na ta moj prehitevalni pas iz stranske ulice, proti meni. SPLOH NI POGLEDAL NA DESNO. Prekleti bebec. Šlo je na centimetre.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj: Stara baba zapeljala čez oba pasova na Dunajski...smer Bežigrad. Iz petrolove črpalke nasproti štadijona. Ker sem vozil po zunanjem pasu, tega nisem pričakoval. Normalno se vključi v promet na desni vozni pas a ne? ŽLAJFAL KO NORC.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Litija LJ: vse v redu, vse super.....razen modelcka u AXu, komolec cez oken, cik u gofli, ena roka na volanu......pa 80% po mojem pasu nasproti!!!!

MF :wacko:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ko se ti sgodi "situacija" pelji naprej, si zapomni kaj si zaje*** in bo v prihodnje tudi v takšnih primerih lažje in brez "situacije" ...

Točno tako, se strinjam 100%!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

danes grem jutro ob 9.15 na šiht čakam pr semafoju na zeleno...se užge in ajde, po gasu (sm se čimprej umaknu k je bil avto vštric) in takoooooooj žlajf :ph34r: CBR po sprednji gumi (ma hvala bogu mi jo je uspelo obdržat na gumah k js nism lih Sym :P ) tip <20let s "poštimanim" golf I uletu skoz rdečo najmanj 60/h :huh: kaj bi blo d bi me primu bočno tudi nevem in niti nečem vedet :wacko: mater jim mularijo u poštimanih autih O:-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aja, pa ne divjej čez prekmurske vasi v času proščenja, se zna zgodit da ti na cesto zrikverca star mercedes polen balonov, naslednje kar vidiš je 100k SIT + škode na motorju. :cry:

lp

Rudi

Nekaj o tem san pa čul????? :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 4 tedne pozneje...

Allora, kot sem že neki omenil v temi vtisi dnevnih voženj....bom tle povedal natančno kaj se je zgodilo.

Vse se je zgodilo na lepi ravnici, ko smo vsi skupaj(jst sm bil ta prvi(navigator) dohiteli dva avtomobila. Prvi avto ne vem kašne znamke je bil, ma drugi je bil renalult Scenic. Jst pričnem prehitevat renoja in ko mu pridem, do zadnjiv vrat, ta mona, ma res mona se odloči brez pogledat v špegu, prehitevat vozilo pred njim in se vrže ven in me dobesedno zrine dol s ceste na unih 30 cm makadama ob cesti. Ma se nisem dal.....prehitu sm njega in uni avto, ki je ta pajaco prehiteval. Vsi ostali wd zadi so nardili :kva2: .....jst pa (ga ni smeškota, ki bi opisal moje trenutno razpoloženje)....v glavnem polna mera adrenalina(zdej sm dober par mescu :P ). Pol pa ki sm prehitu tega pajacota sm pa zmanjšal hitrost in ga eno minuto :fight2: in :nono: in :rtfm: . Ja rwoba za mu polomt vse prstke na roki in pol z njimi igrat šangaj :angry: . K sreči se je vse dobro isteklo. Moderatorji ne se jezit...ma uni avtomobilist je en pajaco.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma ne se jezit :? . Jaz sem letos skoraj vsak vikend na poti med Lj. in Medulinom in sem se že navadila, da če je dober dan imam samo dva norca, ki mi prehitevata v škarje (mislim škarje ŠKARJE :angry: ), če pa dan ni dober, je takih norcev pet in več :devil: . Sem se že navadila, da če vidim kolono (več kor tri avtomobile) nasproti, zmanjšam hitrost in se pripravim na "močnejše" udeležence v provetu.

LP, in čimmanj srečanj tretje vrste - M.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Allora, kot sem že neki omenil v temi vtisi dnevnih voženj....bom tle povedal natančno kaj se je zgodilo.

Vse se je zgodilo na lepi ravnici, ko smo vsi skupaj(jst sm bil ta prvi(navigator) dohiteli dva avtomobila. Prvi avto ne vem kašne znamke je bil, ma drugi je bil renalult Scenic. Jst pričnem prehitevat renoja in ko mu pridem, do zadnjiv vrat, ta mona, ma res mona se odloči brez pogledat v špegu, prehitevat vozilo pred njim in se vrže ven in me dobesedno zrine dol s ceste na unih 30 cm makadama ob cesti. Ma se nisem dal.....prehitu sm njega in uni avto, ki je ta pajaco prehiteval. Vsi ostali wd zadi so nardili :kva2: .....jst pa (ga ni smeškota, ki bi opisal moje trenutno razpoloženje)....v glavnem polna mera adrenalina(zdej sm dober par mescu :P ). Pol pa ki sm prehitu tega pajacota sm pa zmanjšal hitrost in ga eno minuto :fight2:  in :nono: in  :rtfm: . Ja rwoba za mu polomt vse prstke na roki in pol z njimi igrat šangaj  :angry: . K sreči se je vse dobro isteklo. Moderatorji ne se jezit...ma uni avtomobilist je en pajaco.

Kaj, pa če je v ogedalo pogledal, vendar si ti bil za avtomobilista v mrtvem kotu in te zaradi tega ni opazil. Včasih moramo tudi sami poskrbet, da nas avto pred nami opazi še preden začnemo prehitevat. Sej ne pravim, da si ti kriv, ker itak nisi, vendar se ne smemo vedno zanašat na druge, ker hitro rata buummm. V takem položaju kot si ti sem bil v par letih dvakrat tudi sam in bi mu takrat najraje jeb... ma.... Zato zdaj poskušam bit viden in šele pote prehitevam. Seveda nekaterim tudi to ne pomaga :devil:

Pozdrav od Roberta

Popravljeno . Popravil Robert
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma, kaj se mi je zgodilo danes... Vozim po Ljubljani...gužva. Grem mimo avtomobilov, ki stojijo pred rdečo na semaforju. Ustavim na začetku, pred semaforjem in čakam na zeleno. Kar naenkrat začutim nek dotik na celi nogi. kot bi se kdo prislonil name. Pogledam kaj je zdaj to, ko vidim, da en bebec v avtu ne more počakat na zeleno, prižigala se je šele rumena že trobi... oooo fak. A so res taki idioti na cesti? :? No saj potem sem lepo speljal in jasno da zaradi tega ni bil avtomobilist ne na boljšem in ne na slabšem... Samo kaj jim je, zdaj te že z avtom porivajo če ne spelješ pač prve sekunde ko se prižiga rumena...???? Noro..

Popravljeno . Popravil Freemanx
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne stoj zraven njega, vedno se postavi pred avtomobil, pa ce samo za misji las in se to postrani. works wonders. :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!