Skoči na vsebino

Koliko vas je že "zrušilo" motor?

Priporočene objave

Objavljeno

Ej a veste kaj mi je pri vseh teh zdrsih zares všeč-to da se kljub vsem zdrsom in padcom še vedno vsedemo nazaj na motor in oddrvimo(prvih 5 km bolj počasi) novim moto dogodivščinam naproti!

Ciao,by Pero

Objavljeno

quote:

Ej a veste kaj mi je pri vseh teh zdrsih zares všeč-to da se kljub vsem zdrsom in padcom še vedno vsedemo nazaj na motor in oddrvimo(prvih 5 km bolj počasi) novim moto dogodivščinam naproti!

bumabr....kaj to naokoli trobis?! bodo vsi angeli varuhi dali odpoved.... kaj pa potem??

-----

The consecutive stages of Situations: SNAFU,TARFU and FUBAR.

Objavljeno

Ja mogoče maš pa prou???!!Pol pa angela varuha zamenat-za hitrejšo verzijo

Ciao,by Pero

Objavljeno

Leta 95 sem 18 letni mulc z Hondo CBR 600 F pretiraval, pa mi je v ovinku ceste zmanjkalo oz. sem podrl motor "do konca in čez"!Sem priletel v eno parkirano stoenko z nogam naprej!!!Motor razklan, v stoenki luknja,jaz preživel!

Leta 98 z Hondo CBR 900RR prehiteval "avto"(katrco) v križišču kjer sta dovoljeni smeri naravnost in desno.On pa seveda levo brez žmigovca in me je pometel.

Ni se ravno za hvalit z nesrečam,prehitro pride!Pa jebeš pleh in plastiko in...samo da SEM!

Objavljeno

letos spomladi je pa eden z Alfo 156 kar naenkrat zapeljal na mojo stran ceste. zgodil se je pa tako hitro da nisem mogel tud reagirat. S Harleyem sem se mu celno zapicil v avto do sprednje sipe, jaz sem pa poletel cez avto. prezivel sem.

poskodbe na motorju: ni bil ful razbit, je blo pa ful drago

poskodbe na meni: noga, komolec, zapestje

Objavljeno

quote:

poskodbe na meni: noga, komolec, zapestje

drugo tudi ni ravno poceni.kot je rekel green,glavno da si.

-----

The consecutive stages of Situations: SNAFU,TARFU and FUBAR.

Objavljeno

Letos na poti na zbor Rodeo ridersov v Krškem sem pri Kostanjevici pri zmerni hitrosti začel prehiteveti traktor. Sevede je idiot tik pred mano brez žmigovca začel zavijati levo. Stisnu sem bremze kolikor se je dalo, ker pa sva bila na viragotu dva, se je ustavljal počasneje. Ciljal sem tavelko gumo, ker je mel zadaj vile za obračanje sena in bi verjetno oba postala ražnjiča. Najbrž mi je sprednja guma zablokirala, ker mi je sila naenkrat potegnila balanco in motorja nisem več obvladal. Sesula sva se tik pred traktorjem, ampak sva se že skoraj ustavila, tako da niti drsela nisva kaj dosti. Motor se je dotaknil vilic, zato imam zdaj rahlo udrtino na tanku. Razen popraskane ročke, špregla in roba auspuha, mu ni bilo nič. Midva sva jo odnesla s podplutbami (usnje rulz), bolečinami v vratu, jaz pa še s strahotnim musklfibrom v prsnem košu. Človek postane v takih trenutkih neverjetno močan, saj sem s stiskanjem sklopke popolna zvil ročico.

Burn to be wild

Objavljeno

quote:

A ti ni zavarovalnica povrnila, saj je bil voznik avta kriv?! Ali ne?

Objavljeno

quote:

Jest sem zaradi motorja,podru že nekaj deklet,ali to spada v ta topic ali v topic :Hvalimo se ?

Kekec, kaj misliš?!

Objavljeno

V svoji že skoraj 10 letni vožnji in prevoženim cca 70kkm z apn 6 in avtomatiki se mi je zgodila ena večja nesreča ker manjših se mi ne ljubi naštevat.

Večja pa se je zgodila takole: prehitevam stoječo kolono po črti ko mi z moje leve in stranske ceste pred mene zapelje z avtom. brez zaviranja priletim v sprednje desno kolo čez havbo in na cesto. meni na srečo nič moped pa zvite volice in feltna.

Za letošnji 13.oktober pa že nekateri veste: 1 teden bolnišnice prebutan okoloi in okol motor prebutan najhuje zadaj. Otem kdaj več kdaj drugič.

Škoda ker je že mraz

Objavljeno

Še nič na cesti... Mlad "šofer", pa sem si moral pod 350 ccm nabavit. Potem pa na Grobniku ne gre drugače, kot da pozno zaviraš. Pa je šlo v Zagrebškem samo ravno v šoder pa "tup" na bok.

Meni nič, desna stran pa je bila deležna enega temeljitega poliranja.

Uredil - Furioso on 08/12/2001 01:43:29

Uredil - Furioso on 08/12/2001 01:44:51

Uredil - Furioso on 08/12/2001 01:45:47

Objavljeno

z motorjem sem imel samo dva padca, oba na sreco brez posledic.

1. obalna cesta v zah. spaniji (cadiz). sunek vetra me v rahlem desnem ovinku pri cca. 120 km/h potisne na nasprotni vozni pas. nasproti pelje avto in zaradi vetra ne morem vec nazaj na svoj pas. rajsi kot celno v avto zapeljem na levo bankino in lovim motor ko vidim pred seboj drevesa (drevored ob cesti). kontrolirano zdrsnem z motorjem ki mi stisne nogo. po pol skatle cigret z boleco nogo in sopotnico z zlomljenim nogtom opeljem naprej.

2. na grobniku mi falco pri zaviranju pred "zagrebskim" ostane med 4 in 3 prestavo "v leru". krepko zarijem motor v pesek ob ovinku ampak brez posledic. mam tudi sliko ki jo bom enkrat poslal.

de ja vu furioso!!!

aja sem pa pri vecih padcih z kolesom (predvsem seveda BMX) pridelal razbite vse sprednje zobe (nasreco mlecne), do kosti presekano nogo (presekal kovinski blatnik), 4 namesto dveh ustnic in popolnoma oguljeno desno stran telesa pri polaganju ovinka v kratkih hlacah. no kolen in ostalega pa ne bom omenjal.

SUPPORT YOUR LOCAL PERVERT!!!

Uredil - pervy on 08/12/2001 16:55:08

Objavljeno

1. 10 let star GPZ600R, precej lufta v prednjih vilcah, grbinasta cesta za ovinkom v rahlem klancu (navzgor), ovinek cca 110, močno pospeševanje, pri cca 140 kick-back, lovljenje motorja po cesti, motor bi šel na levi bok, jaz pa na desni, ker je na levi drevo in prometni znak, vendarle greva po desnem boku in mojem hrbtu, poškodujem asfalt (s krmilom in ostalim železjem - precej globoke sledi), pristaneva v grabnu. Pridejo dve mulki na scooterju in pravita: "Stari, to je blo pa tolk dobr za vidt!" Rezultat: Motor pretty much u pizdi - se ga nisem lotil popravljat, sezona zame zaključena (moja prva sezona jasno!), zdrobljeno desno zapestje, načeto desno stopalo, poškodbe še na vratu in desnem kolenu, kup pleskavic in čevapčičev po telesu.

2. Aprilia Pegaso 650 stara 1 leto. Lepa ku Marija. Začetek aprila - nedelja. V soboto sem Majo spoliral in upedenal, v nedeljo po kosilu pa sem hotu it na pumpo preverit tlak v gumah, potem pa proti Metliki. Seveda počasi, ker je blo še hladno. Ampak res počas! Pred mano Megan, pred njim Laguna. Tip v laguni nedeljski turist, registracija z drugega konca Slo. Pregledam, če je prosto za prehitet, vidim da ni, medtem pa tip z laguno nenadoma močno zavira, jasno brez kakšnega znaka (žmigavca). Tip v Meganu sicer zbremza vendar ob precejšnjem cviljenju in pripravljen da bi šel mimo po levi. Jaz blokiram oba kolesa, hkrati skušam zmotati na desno mimi Megana, ampak ne znese! Zapel z oklepom in rezervoarjem. Levo koleno po čudežu niti podpluto! Totalno zalit z bencinom (ooh what a smell) poskušam dobit desno stopalo izpod motorja in hkrati popizdevam. Jasno kriv sem bil jaz, vendar tipa v Laguni policaji niso niti omenil, zato jo bom najbrž odnesu brez kazni (postopek še ni zastaral). Sramota je, da je blo vse skup pri hitrosti cca 80kmh.

Ko dobim skener pa še slike pošljem!

To je blo do zdaj in upam tudi za vedno vse!

"Dober petelin ni nikoli debel!"

Objavljeno

Hello, hello,

ker že vsi opisujete vaše nesreče na motorjih, bom to storil tudi jaz. S punco sva vstala v lepo junijsko nedeljo. Seveda pomisliva na dvoje: kopanje in vožnja z motorjem (na drugo bolj jaz kot ona). Minil je čas kosila, in bolj sem jo prepričeval, da se odpeljeva na kopanje z motorjem, bolj je bila vztrajna, da ne. Sklenila sva kompromis, da jaz odidem z motorjem, ona pa pride za menoj z avtom. Jaz se torej z mojim kawijem odpeljem, pa ne daleč. V mislih sem imel še nesrečnega Firegrouperja, ki ga je nekaj dni pred tem na višnjegorskem klancu avtomobilist v smrt povozil. Zaradi tega sem hitrost vzel z rezervo, peljal sem max 80km/h. Pripeljem za traktor, ki je imel pripeto prikolico za prevoz sena. Črta prekinjena, nasproti sicer prihaja avto, ampak dovolj je bil še daleč, da mi bo uspelo. Bi tudi mi, če ne bi takoj, ko sem privil gas, traktorist zapeljal levo. Jasno, da mu smernikov ni potrebno uporabljati. Zaviral sem, potem pa mi je zmanjkalo nekaj sekund filma. Priletel sem v njegovo sprednje kolo, čeprav ne vem kako, ali sem padel ali sem se zabil. Vendar, če ne bi priletel vanj, bi me čakal betonski zid od hiše, ali pa železna ograja na mostu. Jasno, da tip ni imel registriranega traktorja, niti ni imel izpita. Od zijal sem si sposodil mobi, poklical punco, ki je, preden je doživela živčni zlom imela še ravno toliko časa, da je poklicala moje starše, ki so mi odrecitirali že tisočkrat slišano lekcijo. No, trezna presoja fotra je vseeno poklicala policiste (o njihovem delu v drugem topicu), saj sem se sam menil za neko poravnavo. Bil sem podplut po celem telesu, imel sem trd vrat, roki in nogi, prsti, obtolčene boke, drugače o.k. Sem pa že razmišljal, ali ima moja punca šesti čut, ker če bi bila dva na motorju, se verjetno ne bi izšlo tako dobro, kot se je.

To je bilo to, saj vas s tem, kako sem že na ATX-u ugotovil, da je potrebno balanco zravnati, ko kolo spustiš nazaj na tla ipd., ne bom dolgočasil.

lp, john doe

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Danes popoldne na ostrem desnem ovinku preizkusil kako mokra guma drži na suhem asfaltu pri ca 5 stopinjah. Motor sem opral in ga šel malo posušit...

Rezultat:

-5.padec z motorjem

-žmigavc, bremza in plastika pošteno zbrušeni

-jaz ne grem v nebesa zaradi preklinjanja, potpludba pod očesom, roka- desna ful zružena, zapestje me boli ko konja, leva roka tudi krvava.

Vozite previdno, LP

Objavljeno

Brane kako dolgo že voziš? Tako neučakan sem tudi jaz včasih bil. Bilo je treba izkoristiti vsako priliko za vožnjo. No ja, 5 stopinj pa je vseeno nekam malo. Zdaj me noben hudič ne spravi na motor če ni minimalno 18-20 stopinj in sonce.

Accelerate 'till you see God, then brake.

Objavljeno

Skoraj bi bil pozabil. Hitro se pozdravi. Pa motor k sebi spravi, da bomo poleti kako furo naredili.

Accelerate 'till you see God, then brake.

Objavljeno

Hvala za skrb.

Sam vozim že kr nekaj cajta, vendar sem še vedno zelo neučakan (kot da ne bi bil star vosu). Moje zdravje je kar O.K., saj sem že naslednji dan veselo štemal po bajti.. Res pa je, da me zapestje še zdaj včasih kar pošteno zaboli. Motor je tudi že poravnan, tista plastika in žmigovc sta že lahko malo zdrsana, saj je terenc. Za furo pa upam, da takoj po novem letu po istrskih poteh.

LP

Objavljeno

Pred šesnajstimi leti gledam kje je prijatelj, ki vozi za mano.

Ni ga, pogledam narej, ceste ni več, v paniki še dodam gas.Nato je zmanjkalo še travnika in poletel sem v nasprotni breg potoka.

Zanimivo, da sploh nisem padel, ampak sem na motorju obsedel. Hitro prilezem na cesto in šele tam ugotovim, da imam zlomljeno koleno. Sem se zaklel, da se ne peljem več z motorjem. Je blo osem let mir, pa sem se začel spet premetavat s krosom, in letos s super tenerejem.

Pa pravijo, da gre osel samo enkrat na led!!

Srečno in brez premetavanja v novem letu.

Boriss.

Objavljeno

No pa še moja bližnja srečanja z avti. Leta1972 križišče Topniške in

stare Drenikove gospod avtomobilist spregledal rdečo luč levo koleno

razbito Java 90 v dveh delih.Leta1999 cesta Šentjakob-Črnuče gospa avtomobilistka me je kao spregledala direktno v bok AX,AX v grabnu

Virago 1100 totalka meni nič.Upam,da me v tretje ne spregleda gospod

tovornjakar ali gospod avtobusar.Lep pozdrav vsem.

Objavljeno

Na začetku motorističnih dni dvakrat zalegno z CBR 600 F

Razen popraskane plastike ni bilo posledic in upam da bo tako tudi ostalo, čeprav se mi zdi da včasih malo preveč izzivamo!

Ja kaj čemo če pa v Sloveniji ni dirkališča, na Grobniku pa tudi ne moreš bit vsaki dan.

Sicer pa je lansko leto vsaj v Mariboru bilo zelo dobesedno krvavo. Skoraj vsi vsaj enkrat zalegnili. O posledicah pa raje nebi, verjetno ste pa na 24 ur videli en primer, ko je avto zapeljal preko motorista. Za tiste, ki slučajno ne veste, je mladenič imel samo zlomljeno rebro, malo popraskan, skratka preživel brez večjih posledic.

Vsem, ki še celite rane. pa čimprejšnje okrevanje, da se čimprej vidimo na cesti!

Grobnik, 1:39.317

Objavljeno

Ja tist prizor je bil res krut,sicer pa Ghost,mate štajerci pravga učitelja to je Kalška,tko da se vam človk sploh ne čudi,da pretiravate.Res pa je da se nekteri s tistga konca znajo precej dobr pelat tud na Grobniku,kar se mate precej zahvalt tud njemu.

Objavljeno

quote:

Ja tist prizor je bil res krut,sicer pa Ghost,mate štajerci pravga učitelja to je Kalška,tko da se vam človk sploh ne čudi,da pretiravate.Res pa je da se nekteri s tistga konca znajo precej dobr pelat tud na Grobniku,kar se mate precej zahvalt tud njemu.

ja ampak tudi ta "ucitelj" je dozivel ze nekaj tezkih padcev preden je dobil svoj status (je ze lepo "posraufan"), se vec se jih je pa razbilo ko so ga probali posnemat (eden smrtno)!!!

SUPPORT YOUR LOCAL PERVERT!!!

Objavljeno

tistega fanta s TV pa poznam. pa bi si človek mislil, da bom imel po nesreči strah pred motorji, pa se je že dva mesca po nesreči spet vozo

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!