KeC Objavljeno Junij 17, 2004 Opozori Objavljeno Junij 17, 2004 Lep pozdrav vsem. Mogoče se je že kakšen začetnik (kot jaz) spraševal kako in kaj s kaskom za motorje. Ker ne tukaj na forumu in tudi drugje na slovenskem spletu nisem našel nobenih informacij o višini in pogojih kasko zavarovanja za motorje sem naredil malce raziskovanja (na praktičen primeru). Pred kratkim sem opravil izpit za dvokolesnike in se seveda odločil da si omislim svojega jeklenega konjička. Glede na to da v banki nisem imel na voljo zadnostne količine zelencev sem se odločil da pogledam naokoli tudi za drugimi oblikami financiranja. Kredit je zaradi nekih zakonskih določil (mesečno ti mora na računu ostati vsaj minimalna plača - trenutno okoli 77k) odpadel. Odločil sem se da pa bi mogoče poizkusil z leasingom. Vse lepo in prav, uspelo mi je nabrati kakšno tono papirjev, ki jih potrebuješ za najem leasinga potem pa sem se odpravil še na zavarovalnice (tukaj na forumu nisem našel nič o kasku za motorje, prav tako je moje brskanje po preostalem spletu bilo neuspešno) tudi da se pozanimam o kasku za motorje (kasko zavarovano vozilo je pogoj leasingodajalca). Seveda mi sprva nihče ni znal dati pravega odogovora. cene ki so mi jih navedli so se gibale od okoli 70.000 do 130.000 sit za osnovno kasko zavarovanje. Ko sem te cene navedel dobremu znancu in dolgoletnemu motoristu se je nemalo začudil, tako da sem se odločil da končno pridem tej zadevi do dna. Tukaj je par okvirnih informacij, ki sem jih po dolgi telefonijadi dobil od treh zavarovalnic. Kot motor sem navedel Yamaho FZ&-Fazer. Cene so zaokrožene in so pridobljene v začetku Junija 2004. Navedene cene ne vključujejo bonitet in popustov. Zavarovalnica Triglav: -osnovni kasko: 240.000 sit letno -obvezno doplačilo za zavarovanja proti kraji (zahteva leasingodajalca): 40.000 -osnovno zavarovanje (AO): 90.0000 Opombe: Prvotna ocena od zavarovalnega agenta je bila 130.000 za osnovni kasko (seveda napačna ocena). Kasko zavarovanje morajo odobriti ob predhodno priloženi prošnji. Zavarovalnica Maribor: -osnovni kasko: 280.000 sit letno -obvezno doplačilo za zavarovanja proti kraji (zahteva leasingodajalca): +20% osnovnega kaska -doplačilo za osebe med 25 in 30 letom: +20% osnovnega kaska -osnovno zavarovanje (AO): 90.0000 Opombe: Za pridobitev kaska je potrebno izpolniti anketni vprašalnik. Osebe pod 25 letom ne morejo kasko zavarovati motorja. Med 25 in 30 letom je potrebno 20% doplačilo. Zavarovalnica Slovenica: -osnovni kasko: 270.000 sit letno -obvezno doplačilo za zavarovanja proti kraji (zahteva leasingodajalca): 50.000 -osnovno zavarovanje (AO): 90.0000 Opombe: Zavarovalnica omogoča kasko zavarovanje samo tistim, ki že imajo pri zavarovalnici Slovenica sklenjeno premoženjsko zavarovanje. To je nekaj informacij za tiste, ki so mogoče kdaj pomislili na kasko zavarvoanje in jim informacij ni uspelo najti na spletu. Jaz osebno sem se odločil za drugo obliko financiranja (ne ni bil rop banke) in pa omisliti si mislim precej debelo verigo. Kakršne koli dodatne informacije so zelo zaželjene.
mk-r Objavljeno Junij 17, 2004 Opozori Objavljeno Junij 17, 2004 Odgovor ... Na kratko... PREDRAGO da bi zavarval svoj motor. Meni je na zavarovalnici naračunal samo za kasko z vsemi popusti prek 300k :wacko: Sem računal, da ga moraš totalka sesut enkrat na tri leta, pa je zavarovalnica še vedno v plusu. Tisti ki pa redno plužijo po asfaltu se pa vseeno splača :lol1:
Sanda7 Objavljeno Junij 18, 2004 Opozori Objavljeno Junij 18, 2004 predrago za mojo fzs je že sam ao+ 30čukov tako da sem zavarovala navadno s 50% za 54jurjev+7000cestnina in nalepka
Vivid Objavljeno Junij 18, 2004 Opozori Objavljeno Junij 18, 2004 Ne vem od kod take cene, zdijo se mi visoke. Močno se jih da znižati, če izbereš 1% ali 2% odbitno franšizo, mora pa na to pristati leasing hiša. Leasing hiša bo tudi zahtevala vinkulacijo police do višine preostanka dolga (da izplačajo škodo najprej njim, šele nato tebi). Ravno tako je bil letos nek premik na trgu kasko zavarovanj motorjev, tako da so nekatere zavarovalnice rahlo spremenile pogoje. Npr: Slovenica več ne odbija franšize in bonusa zaradi poškodb vandalizma (informacija od mojega agenta). Za svoj primer povem: vrednost vozila 1.900.000, 1000 ccm, 89 kW 40% bonus, 2% odbitna franšiza, riziko kraje vozila popust na požarno zavarovanje stanovanja, poskusi iztržit še kak popust na AO, na obnovo, kolektivni, gotovinsko plačilo/plačilo preko trajnika... brez asistence 136.000 SIT brez bonusa bi naneslo okrog 200k, nikakor pa ne 300k!?
KeC Objavljeno Junij 18, 2004 Avtor Opozori Objavljeno Junij 18, 2004 Pozabil dodati da so navedene cene z 1% odbitno franšizo. To je prav tako zahteva leasingodajalca. Vsekakor preveri večkrat, kot pa samo pri tvojem zavarovalnem agentu. Prva informacija mojega agenta je bila v višini 130.000. Ko sem se malce poglobil pa so cene samo še rasle.
motolover Objavljeno Junij 18, 2004 Opozori Objavljeno Junij 18, 2004 Moras vedeti, da pri leasingu ne smes motorja odjaviti konec leta, torej te kasko stane tudi, ko motor pociva v zimskih mesecih. Za moj motor me stane okoli 36.000 na mesec. (PAN EUROPA vreden 4,1M).Sem preracunal na mesec, ker ga bom konec leta odjavil. Matej, kaj bo pa ce ti ga ukradejo? Sam sem vcasih isto razmisljal, da bom pac placal ce ga razbijem, potem so mi ga pa ukradli in so sli 3M papa.
KeC Objavljeno Junij 18, 2004 Avtor Opozori Objavljeno Junij 18, 2004 Vsekakor je orenk ketna ali pa plačilo piva kolegu z garažo ceneje kot pa kasko zavarovanje motorja. Motolover je pravilno rekel da v primeru leasinga motorja ne moreš odjaviti preko zime, torej mora biti zavarovan celo leto. Kot sem že na začetku omenil, če ima kdo dodatne informacije naj jih objavi, vljudno vablejni.
pek Objavljeno Junij 18, 2004 Opozori Objavljeno Junij 18, 2004 KeC men so ukradli 5 mescev star motor :cry: kasko ni bil zavarovan,ker pač v tistem trenutku ni bilo penezev.Sedaj pa še vedno odplačujem kredit za taisti motor ki ga nimam več :angry: Moj nasvet :kasko in to proti kraji,še posebej če kupuješ na puf <_< PS:motor jr bil zaklenjen z verigo in spravljen v garaži :BUA:
motolover Objavljeno Junij 19, 2004 Opozori Objavljeno Junij 19, 2004 Garaza in kljucavnica nista dovolj. Moj je bil zaklenjen, cez je imel se verigo in bil je v garazi, kjer moras tudi za vstop v garazno hiso imeti daljinca. Ce se odlocijo, da je ravno tvoj pravi, ti ga bodo sigurno ukradli. Sicer motor tudi cez zimo ni varen pred krajo-mojemu prijatelju so ga ukradli januarja, ko je bil zunaj sneg. Cez zimo pa preselim motor bolj na varno, ven iz LJ pa se drena mi ne dela v garazi. Ce ne vedo kje je, ti ga ne morejo ukrasti.
KeC Objavljeno Junij 20, 2004 Avtor Opozori Objavljeno Junij 20, 2004 Hm, to ni ravno najbolš slišat, ampak vseeno 400k letno. Bo treba dobro premislit.
zazy Objavljeno Junij 20, 2004 Opozori Objavljeno Junij 20, 2004 (popravljeno) Ponavadi delajo tako da ga registrirajo in potem ko ni več sezona ga odjavijo da dobijo nazaj nekaj! :hmm: Popravljeno Junij 20, 2004. Popravil zazy
cyc Objavljeno Junij 20, 2004 Opozori Objavljeno Junij 20, 2004 Meni se pa zdi, da tele cene ratajo pogojno sprejemljive samo v primeru, da si motorist ze od recimo 16-tega leta in imas stalno registriran motor. Skratka, da ti bonus raste ... pri 26-ih dosezes maksimalni, 50% bonus. S stalnim odjavljanjem pa se stalno vrtis v dvojno visokih stevilkah. Konec koncev zavarovanje 125cc ni bas nek strosek, tako da ce zadevo imas se mi zdi vec kot pametno ne-odjavljati zadeve, ker se z leti slika malo spremeni ... <_<
KeC Objavljeno Junij 20, 2004 Avtor Opozori Objavljeno Junij 20, 2004 Seveda je odjavljanje ena od možnosti, vendar ne vem kako je potem z bonusi. Druga zadeva je kaj če ti ga ukradejo med tem ko ga imaš odjavljenega (retorično vprašanje seveda). Za sedaj imam to srečo da bom mrcino lahko garažiral pri starih starših, ki so skoraj non-stop doma. Zavarovanje pa AO in AO+. Vseeno se mi bolj splača nekakjkrat letno pokostiti travo okoli njihove hiše kot pa plačati kasko.
mk-r Objavljeno Junij 21, 2004 Opozori Objavljeno Junij 21, 2004 Če motor odjaviš se bonusi letno ne spreminjajo in si vedno na 100% :wacko: . Osnovnega imam že itak na 50%, kasko pa so pripravljeni tudi podariti v kolikor bi se za to odločil. Je pa še vedno preveč :lol1: Mene nekaj zanima... A je kaka zavarovalnica ki zavarva motor le za krajo. Recimo za mesec, ali kraj... Triglav vem da takih opcj nima...
egomez Objavljeno Avgust 11, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2004 Se zanimam za nakup KTM Duka starega 3-4lleta, pa me zanima, če ima kdo na forumu izkušnje(informacije), koliko bi prišlo kasko zavarovanje brez bonusov in brez zavarovanja proti kraji? LP, Erik
matjazek Objavljeno Avgust 11, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2004 Tudi mene zanima, če je mogoče motor zavarovati (poleg obveznega seveda) samo proti kraji? In ali je mogoče to samo za določeno obdobje ali je potrebno celo leto? Zanima me pa tudi kasko, če ga lahko skleneš samo za določeno obdobje, npr. 1 mesec. LP, M.
lina Objavljeno Avgust 11, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2004 Govorim čist iz glave...kakršnekoli začasne trenutne, kakorkli individualne pogodbe z zavarovalnico--POZABITE. Sploh pa motorji---izredno rizična supina in nujno zlo, da ga sploh morajo zavarovat, poleg tega je bilo tooook zlorab da jih po svoje tut razumem.
mk-r Objavljeno Avgust 11, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2004 Tudi mene zanima, če je mogoče motor zavarovati (poleg obveznega seveda) samo proti kraji? ne.. :grrr :grrr .. sem tudi jaz želel isto, pa me ne jebejo... :lol1:
Toplišk Objavljeno Avgust 11, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2004 takole fanjte nov motor vreden cca. 1.7 mio sit zavarovanje brez bonusa oz. 14 pr ao 90.000,00 sit ao+ 65.000,00 sit kasko 170.000,00 sit kraja 70.000,00 sit prava sitnica slabik 400 jurjev tole vse skupaj :kva2: :kva2: :kva2: preverjen podatke!!!! lp
sax Objavljeno Avgust 11, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2004 Malo prej bil na zavarovalnici. Za RT-ja pride osnovno, AO+, kasko, zavarovanje za tujino + zelena karta s 50% popusta zeci in piši 391.000 SIT. Samo proti kraji se ne da zmenit prov nič :cry: !
Toplišk Objavljeno Avgust 11, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2004 jaz sem plačal z 50% za yamaha fz6 s fazer nabavna cena 7200 € za AO, AO+, kasko 1% odbitne franšize, kraja - 230.000,00 sit lp
egomez Objavljeno Avgust 11, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2004 Zdaj pa še eno neumno vprašanje. Kaj ti kasko velja tudi, če razbiješ motor na dirkališču ali samo na cesti? Kaj je nujen policijski zapisnik? (saj verjetno je bilo to že napisano, samo po 5-urnem iskanju(branju) tega nisem zasledil.)
SiR Objavljeno Avgust 11, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2004 Zdaj pa še eno neumno vprašanje. Kaj ti kasko velja tudi, če razbiješ motor na dirkališču ali samo na cesti? Kaj je nujen policijski zapisnik? vprašaj svojga zavarovalniškega agenta. za dirkališča veljajo drugi pogoji, kot za civile na cesti. po domače: rabiš policijski zapisnik, in ne, na dirkališču ti kasko ne pomaga (razn, če pol motor v kombi naložiš pa ga fukneš vn iz avta na avtocesti in se potem policajem zlažeš ter tvegaš zapor zaradi zavarovalniške goljufije). tko.
mk-r Objavljeno Avgust 11, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2004 Po mojem pa velja prav povsot... Sicer pa zavarovalnica (vem za triglav) ne rabi nobenega zapisnika policije... Evropsko poročilo če je še kdo udeležen, drugače pa izpolniš tiste obrazce na zavarovalnici, na prikolici jim pripelješ kar je ostalo od motorja da naredijo centev.. In to je to...
lina Objavljeno Avgust 11, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2004 Kompikacije pri odškodnini za motor so izredno velike. Brez policijskega zapisnika si lohka kasko in tudi vse ostalo vtakneš...sej veš kam. Še posebaj to velja, ko ne pride do trka...padeš ker te nekdo izsiljue...da preprečiš trk....ja pa ja kar misli si, da boš kaj dobill....s policijskim zapisnikom...bo to težko...brez...ti bojo pa poslali samo lepe pozdrave...in da niso pripravljeni plačati nič. Na stezi ti običajno kakršnokili zavarovanje ne velja.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se