Skoči na vsebino

Kasko zavarovanje motorja

Priporočene objave

Objavljeno
Po mojem pa velja prav povsot...

Sicer pa zavarovalnica (vem za triglav) ne rabi nobenega zapisnika policije...

Evropsko poročilo če je še kdo udeležen, drugače pa izpolniš tiste obrazce na zavarovalnici, na prikolici jim pripelješ kar je ostalo od motorja da naredijo centev.. In to je to...

misliš ali veš? :afro1:

menim, da si mimo pihnil v vseh treh postavkah.

Zavarovalnice imajo škode preračunane za javne prometne površine, izključujoč dirkališča itd, kjer so škode hitrejše in večje... ker hočejo to ločevat, zahtevajo policijski zapisnik za večje škode od 50 jurjev, da se prepričajo, kje se je zgodilo in morda celo kako se je zgodilo.

Objavljeno

Torej na kakem zaprtem ovinku mi zdrsne. Razbijem smirokaz in podrsam plastiko. Škode za okrog 80kSIT. Pa moram kot budalo čakati ob cesti (s popraskanim motorjem), da pridejo policaji in mi naredijo zapisnik in mi naložijo še kakšno kazen?

Pa saj je sigurno kdo tukaj imel kakšno podobno dogodivščino. Kako se to izteče v praksi?

Objavljeno
Po mojem pa velja prav povsot...

Sicer pa zavarovalnica (vem za triglav) ne rabi nobenega zapisnika policije...

Evropsko poročilo če je še kdo udeležen, drugače pa izpolniš tiste obrazce na zavarovalnici, na prikolici jim pripelješ kar je ostalo od motorja da naredijo centev.. In to je to...

Ja pa ja. Ravno Zavarovalnica Triglav je delala največjo frko, ko mi je debil v avtu na parkirišču podrl motor in bi brez policijskega zapisnika, kljub evropskemu poročilu, bila mrzla ...

Objavljeno

Dragi moji!

Vse kar je povezano z motorjem in kasko zavarovanjem je najboljše imeti policijski zapisnik, kajti brez njega je zelo velika verjetnost, da lahko kakršno koli izplačilo škode samo sanjate.

Dirkališče je 100% izključeno. Splošne pogoje v roke in prebrati. Za dirkanje obstaja doplačilo na osnovno premijo (ne vem koliko %), da se sploh krije odgovornost za kasko pa ne bi vedu. Najbolj sigurno pa je poklicati na katero koli zavarovalnico in prosit cenilca oz. likvidatatorja za škode in vam bo povedal prav vse po čem se sprašujete.

Sam sem bil 5 let zavarovalni zastopnik pa z motorji, dirkališči in podobnimi zadevami nismo imeli opravka...

Policijski zapisnik, 0,00 promila alkota v krvi in malo dobre volje pa bo vsa škoda plačana iz strani zavarovalnice.

Sicer pa AO+ je zakon. Pri padcu z motorjem so redki da se nič ne poškodujejo. Odškodnine po AO+ pa segajo bistveno višje kot kasko...

lp

Objavljeno

Samo za primer....moj prijatelj je v ovinku, ko je videl, da mu nasproti prihaja --po njegovem pasu,, avto raje zapeljal dol...na polje kot, da bi čelno trčil. Voznik avta je ustavil, mu pomagal, pobrati motor in tralala---motoristu ni bilo nič, razen mal spraskana jakna.... motor pa porajsane plastike, počeno masko (nič ni viselo stran), in skrivljeno tačko za šaltanje. Ker ni bilo nobene panike sta spisala eu poročilo in rekla adijo....no adijo je rekla tudi zavarovalnica.

Objavljeno

Pri motorju velja pravilo: KLIČI POLIČIJO!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pač smola, bo treba plačati še tistih par jurjev kazni ampak bo

zavarovalna polica veljala oz. bo škoda povrnjena.

Zavarovalnice imajo veliko primerov kot si opisal da se je avto pripeljal po sredini on pa je potem raje zavil na njivo kot da bi trčil. Kdo bo pa verjel da se takšnih primerov zgodi 50 na leto. Saj na zavarovalnicah niso neumni... Imajo svoje detektive ki so povezani z policijo in seveda tudi vsak čuden primer raziščejo...

Objavljeno

Z to temo ste me kar malo zrajcali in sem danes klical svojega agenta...

Prva ugotovitev je ta, da se vse zavarovalnice :fight2: :fight2: proti motoristom... Zakaj le :rolleyes: ... Saj nismo prav vsi divjaki :P

Druga ugotovitev... Moram priznati, da sem par postov nazaj narobe povedal... Pri nesreči z motorjem.... VEDNO KLIČI POLICIJO. In to v vsakem primeru. Brez posledic ali z... Vse zavarovalnice razen triglava imajo že v policah to definirano, triglav pa tega nima. Mi je pa med vrsticami povedaj da je tudi tu bolje z zapisnikom.

Kar se tiče dirkališč pa tako...

Večina zavarovalnic ima v pogojih zavarovanj napisano skoraj neopazno da "zavarovanje je veljavnno na vseh javnih površinah" in z tem so že rešili problem dirkališč... Povedal mi je še eno zgodbico... Motorist z enduro motorjem se pelje čez hribček po makadamski poti, pa mu trktor pride iz njive... in BUM... Tu ni pomagalo ne priznanje, ne evropsko poročilo, pa tudi policija ne bi, ker se je ta pot štela za privatno lastnino... Pa je blo KU, KU :BUA: plačaj vsak svojo škodo :cry:

Potem sem ga vprašal, kako bi izgledalo, če se ti kasko zavarvan motor prevrne doma na dvorišču... (privatna lastnina :blink: ). Je bla nekaj časa tišina... Pa mi potem reče, naj pač prijavim da se je zgodilo na parkirišču...

Skratka... V poglavju zavarovanj z motorji je še OGROMNO nedorečenega in če si le malo nepazljiv te lahko ena napačna beseda pokopa...

LP

Objavljeno

Prva ugotovitev je ta, da se vse zavarovalnice :fight2: :fight2: proti motoristom... Zakaj le :rolleyes: ... Saj nismo prav vsi divjaki :P

Druga ugotovitev... Moram priznati, da sem par postov nazaj narobe povedal... Pri nesreči z motorjem.... VEDNO KLIČI POLICIJO. In to v vsakem primeru. Brez posledic ali z... Vse zavarovalnice razen triglava imajo že v policah to definirano, triglav pa tega nima. Mi je pa med vrsticami povedaj da je tudi tu bolje z zapisnikom.

Dragi moj...življenje je prekratko, da bi se vse naučil na lastnih izkušnjah....sem/smo ti povedali pa še vseen neki upaš, da je bolje pri triglavu klicat policijo....ne ni bolje ampak nujno...pri triglavu še posebaj ,,bolje,, je še kakšne satelitske posnetke (če imaš srečo, da ravno kroži v bližini) kako je vse skupaj potekalo B) ...ker te bojo kot motorista, vsekakor z vsemi možnimi sredstvi poiskusili vsaj delno vplesti med ,,sokrivega,,.

Pa niso taki pogoji samo zaradi divjanja...namerno molzenje zavarovalnice zaradi kraj, poškodb je pripeljalo do tega (če bi bilo zavarovanje poceni bi vsak jeseni lepo pustil motorček zunaj pred blokom...in v enem tednu bi ti ga ,,odtujili,, ti bi dvignil zavarovanje in kupil nov letnik.) In vse ostale prevare...nabaviš polomljene plastike, (so ti ostale od prejšnje nesreče al pa od kakega kolega, al pa jih kupiš v oglasniku) jih namontiraš...in pol si kao padu.... in sploh ti ne bi bilo treba v službo hodit. Pa tudi motoristi so bolj podvrženi nesrečam kot avtomobilisti

Zdej ti je jasno zakaj je zavarovalnica tok ,,gajstna,, ko gre za nesreče z motorji??

Objavljeno
Tudi mene zanima, če je mogoče motor zavarovati (poleg obveznega seveda) samo proti kraji?

In ali je mogoče to samo za določeno obdobje ali je potrebno celo leto?

LP, M.

Po mojem tako kot kolo - torej skupaj z garažo. Zavaruješ skratka garažo in vse v njej.

Zadeva niti ni tako neumna, ker če ti ga bojo kje ukradli, ga bojo sigurno v garaži (stran od oči, doza za štrom, vsevrstno orodje - flexarica itd.)

Objavljeno (popravljeno)
Po mojem tako kot kolo - torej skupaj z garažo. Zavaruješ skratka garažo in vse v njej.

...ne moreš - sem tudi premišljal v tej smeri pa ne gre...na polici za nepremičninsko zavarovanje (hiša, stanovanje, garaža,... ) lahko zavaruješ samo vozila, ki jih ni potrebno registrirati (za uporabo v prometu) in kot take ne moreš zavarovati preko kaska

sicer pa lahko karkoli zavaruješ samo proti kraji, samo ne vem če bi se ti izplačalo - nasloviš prošnjo z vsemi potrebnimi podatki na zavarovalnico, ki opravi individulano oceno tveganja in glede na željeno zavarovano vsoto določi premija

Popravljeno . Popravil MaraudeR
Objavljeno

Nobena zavarovalnica ne bo zavarovala motorja samo proti kraji!!!

Že za osebno vozilo to ni možno, kaj šele za motor!!!

:kva2: ja problem je zavarovanje motorja razno če imaš 300 do 500 jurjev viška

Objavljeno

A je možno zavarovat motor obvezno+kasko, pa bi jaz potem kasko prekinil čez zimo in ohranil le osnovno :hmm:... Kot verjetno vse me zanima le kraja na poletnih potovanjih :rolleyes:

Objavljeno

Odvisno od zavarovalnice ampak najraje tega ne delajo oz. če nimaš nobenih "vez" ti tega ne bo sigurno nihče naredil...

lp

Objavljeno (popravljeno)

Ja sam če boš šel na poletno potovanje v ,,rizično,, državo (balkan) ti ga ne bojo zavaroval. Oz ti bo v polici pisalo kje ta Kasko ne velja.

Popravljeno . Popravil lina
Objavljeno

Sem malo razmišljal...

Z prvi maj 2005 bom kot vsi ostali klasično zavarval kasko komplet z krajo in bom deležen vseh ugodnosti. Tudi za potovanja v tujino itd....

Nato pa bom v avgustu odjavil motor iz prometa, pobral nazaj vsa dener in čez 14 dni ponovno dvignil tablice in bi spet registriral motor. Za čez zimo pa bi uredil le osnovno zavarovanje :naughty: :naughty: :naughty: ...

Kuponi me pa itak ne zanimajo več ker sem že na 50%...

Po mojem je praktično in teoretično to možno izvest :P...

Objavljeno

Kuponi me pa itak ne zanimajo več ker sem že na 50%...

samo pri kasku lahko dobiš še kakšen dodaten popust na tistih 50% bonusa... poleg 50% bonusa lahko iztržiš še do 30% komercialnega popusta na trajanje zavarovanja (12 mesecev) in število zavarovanj (več vozil, stanovanje,... pri isti zavarovalnici) - vsaj tako je pri adriaticu, če imaš dobrega agenta, ki se malce potegne zate...

Objavljeno (popravljeno)

glede kraje v tujini - poglejte "drobni tisk" v katerih državah in pod kakšnimi pogoji sploh velja to zavarovanje

Popravljeno . Popravil MaraudeR
  • 3 let pozneje...
Objavljeno

Je letos kdo zavaroval motor s kaskom? ...veljajo sedaj tudi na kasko ti 50% popusti za celo leto in prenos bonifikacije?

Če se komu da naj napiše koliko je dal za kasko in za kak motor - hvala.

lep dan

Objavljeno

Nazadnje na hitro vprašal ob zavarovanju avtomobila kakšen mesec nazaj. Pri zavarovalnici Triglav še vedno potrebno napisati posebno prošnjo, ki jo potem odobrijo ali pa, ne višje inštance. Kolikor vem se za kasko bonus obračunava posebej, tako da dvomim, da bi lahko uveljavljal 50% popusta.

Objavljeno (popravljeno)

:rtfm: mene bo raznesl. Pa poln kurac mam teh prokletih institucij. Da bi jih še prosil, da jim dam denar.

malsemnadrkandanespress

Popravljeno . Popravil Frips

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!