Skoči na vsebino

HUMANITARNA AKCIJA MK PLAZILCI KOROŠKA BELA


Cacy

Priporočene objave

Člani moto kluba »Plazilci« iz Koroške Bele smo v preteklem tednu izpeljali zanimivo humanitarno akcijo. Za kaj je šlo?

Na enem izmed zadnjih sestankov je naš član Rok podal predlog, da bi tudi motoristi lahko storili nekaj več za žrtve potresa. Soglasno smo se odločili, da zberemo nekaj denarja in ga izročimo neposredno eni od žrtev potresa. Tako je preko tedna vsak član kluba prispeval nekaj denarja, nekaj pa so ga prispevali tudi znanci, sorodniki in prijatelji članov, pa tudi naključni gosti enega od lokalnih gostišč, ko jim je član kluba mimogrede predstavil idejo. Skratka odziv je bil izjemen.

Člani moto kluba »Plazilci« smo tako v manj kot tednu zbrali nekaj več kot 70 tisočakov in jih v soboto 24. julija 2004 zjutraj z motornimi kolesi (kot se za takšen klub pač spodobi) odpeljali v Posočje. Pri celotni zadevi je bilo v bistvu najtežje izbrati družino ali posameznika, ki bi mu ta denarni znesek izročili. Veliko jih je namreč, ki bi takšno pomoč potrebovali.

Odločili smo se, da znesek izročimo gospodu STRES Stanku iz Kota 35, Bovec. Z ženo se kot upokojenca z nizkima pokojninama težko prebijata skozi življenje, potres pa jima je še dodobra uničil njuno skromno in staro hišo. Od kje vzeti denar za obnovo ne vesta, prav tako si ne na stara leta ne upata vzeti novega kredita. V potresu 1998 sta morala namreč najeti posojilo za obnovo hiše, katerega kljub nizkima pokojninama seveda še vedno odplačujeta. Letošnji potres pa jima je njuno skromno hišo ponovno temeljito poškodoval, zaradi česar jo bo verjetno potrebno popolnoma podreti. Ostala bosta torej s starim posojilom in brez hiše. Kje bosta na stara leta živela ne vesta, še vedno pa živita v popolnoma razpokani in razmajani hiši, ker enostavno nimata kam. Čakata, da pride kdo iz občine in kdo od vseh tistih številnih državnih komisij in jima pove kaj bo z njima, njuno hišo in prihodnostjo.

Skratka, zbran denar moto kluba je prišel v prave roke, ki pa jih je tam enostavno mnogo.

Člani moto kluba »Plazilci« smo s to potezo, v imenu vseh slovenskih motoristov pokazali, da pogostokrat neupravičeno kritizirani motoristi, znamo in zmoremo izraziti občutek za pomoč sočloveku v nesreči. Na nesrečo v Posočju smo se na svoj način odzvali mnogo hitreje in izvirneje kot marsikatera organizacija ali društvo, ki ima tovrstne aktivnosti med svojimi prioritetnimi nalogami.

Spoštovani motoristi:

Motoristi se radi zapeljemo skozi prelepo Soško dolino pri čemer ji posredno tudi kaj jemljemo. Ob takšnih nesrečah pa se spodobi, da motoristi dolino ponovno obiščemo in ji tudi kaj vrnemo, tako dolini sami kot prebivalcem v njej.

Pozivam vse slovenske motoriste, povezane bodisi povezane v moto klube ali ne, da na podoben način pomagajo nesrečnim ljudem v Posočju. Verjemite mi, hvaležni vam bodo.

Upamo, da bomo »Blanski Plazilci« (na spletu: www.freewebs.com/plazilci) dobili kar največ posnemovalcev.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lepo bi bilo, če bi dobili kakšne posnemovalce ..... ali pa da bi skupaj organizirali kakšno udarniško ......

..ideja ni slaba.........sej se pripravlja štrajk......ZA VSE MOTORISTE!!! :OK:

A nas bo IPA podprla?! :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ixs:

za IPO kot celoto ne vem (mi smo samo en njen del), vem pa da bodo člani našega moto kluba v en glas podprli vse ukrepe za večjo varnost motoristov, to pa definitivno ...

Popravljeno . Popravil Cacy
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

za IPO kot celoto ne vem (mi smo samo en njen del), vem pa da bodo člani našega moto kluba v en glas podprli vse ukrepe za večjo varnost motoristov, to pa definitivno ...

..to je pa lepo slišat!!!!!! :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

..to je pa lepo slišat!!!!!! :OK:

Ne vem zakaj se čudite tej podpori, a mislite da mene (oz. nas), ob 30 cm dvignjeni obcestni ograji, kaj drugeča "seseklja" kot druge motoriste? Vsi smo v enakem položaju .... zato je naša podpora takšnim ukrepom nedvoumna. :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne bi rad odpiral novega topika, zato bom kar tle povedal kar mislim. Zahvaljujem se moderatorju, da je izbrisal topik Pomoč eni od družin v Posočju. Očitno je njegova humanost in pripravljenost za pomoč nekomu na zelo visoki ravni. Če pa je to naredil, ker meni, da sem slučajno izkoriščal motosvet, za promoviranje samega sebe se zelo moti. Sam ne morem prispevat npr. 70.000,00 SIT nekomu, zato sem menil, da bi s skupnimi močmi lahko to naredili in nekoga razveselili in mu tako vsaj malo pomagali. Zanimivo, da moderatorja ni motila pomoč Benki, ko smo zbirali denar za njen "rekord", če se lahko tako izrazim. Zdaj, ko pa zbiramo denar za pomoč nekomu iz Posočja, ki ga nujno potrebuje za svoje preživetje, je pa vse narobe in polno predsodkov. Lep dan!

Še enkrat čestitke MK Plazilcem za lepo gesto.

Pozdrav od Roberta

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.. Zahvaljujem se moderatorju, da je izbrisal topik Pomoč eni od družin v Posočju. Očitno je njegova humanost in pripravljenost za pomoč nekomu na zelo visoki ravni. ...

Se absolutno strinjam - danes zjutraj sem ves začuden iskal to temo na vse mogoče načine.

Definitivno poteza, ki pove marsikaj o ljudeh na forumu.

:devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil:

Človek lahko samo

:cry: :cry: :cry: :cry:

pies - zdaj pa moram iti.

Lepo se imejte.

pipies: kojiqrac ne zbrišeš :angry:

tiste teme o krvodajalski akciji

Popravljeno . Popravil Jur
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!