Skoči na vsebino

Motozbori...vasa mnenja in izkusnje

Lindau

Priporočene objave

V letošnjem letu je bilo veliko motozborov, nekaj pa jih je tudi odpadlo (žal).

Zanimam me predusem vaše splošno mnenje o zborih in s tem ne mislim na odpadanje in tvorjenje vse več novih majnših zborih, ampak dogajanje na njih!

Se vam mogoče zdi, da so zbori vse preveč podobni veselicam, ki so sorodne z gasilskimi veselicami?

Ali vas moti, da so si zbori vse preveč podobni kar se programa tiče?

Ali hodite na zbore samo zardi druženja z enakomislečimi ljudmi in da se ga pol skupaj zakadite, napijete .....?

Ali vam motozbor pomeni kaj več ali je samo razlog da se ga lahko zadanete?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zanimam me predusem vaše splošno mnenje o zborih Ali vas moti, da so si zbori vse preveč podobni kar se programa tiče?

Ali hodite na zbore samo zardi druženja z enakomislečimi ljudmi in da se ga pol skupaj zakadite, napijete .....?

Program se res drži podobnega koncepta. Je pa kvaliteta lahko ekstremno različna.

Sami zbori so en čas res zanimivo doživetje (treniraš postavit/pospravit/čistit šotor), ob prepogostih -tedenskih- udeležbah, pa potrebuješ nekaj pavze (za vožnjo).

Muzika in parada sta vsekakor najboljša dogodka (jasno, za strip-showom). Obiskovalci pa ali se držimo bolj zase, ali tekmujemo komu tank za pir več in dlje drži, teženje pa tudi ni izključeno. Vidiš lahko kakšen čudovit primerek mopeda, koga kaj vprašaš, če iščeš nov model ali pa o svojem... In imaš razlog, da se nekam spraviš, kamor bi sicer šel mimo ali kdaj drugič.

Res dobiš občutek, da je vse huda komerciala, nekaj klubov pa ti spet da občutek, da si popolnoma med prijatelji, ki jih še ne poznaš prav dobro. Okolica (domačini, ljudje izven scene) pa je tista, ki najbolj pritegne (ali kontra). Takrat vidiš, koliko je klub spoštovan v svoji skupnosti. Pri nekaterih to seže dlje od oštirjev. Tudi kadar ni najboljše, še vedno poseka povprečno noč v ljubljanskih diskotekah, pa še malo spremembe je. Prespat je treba obvezno (). Čepi za ušesa so obvezna oprema (aspuhi, ne muzka).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene sam motozbor ne navduši baš zlo... edino, kar mi je kul, je, če so tam tudi ljudje, ki jih poznam, pa da skupaj kak pir spijemo, pa kako rečemo...

Hecno je že, ko čisto vsak motozbor reklamirajo kot najboljši in najpomembnejši motozbor letos. Pogosto je potem zabava bolj butasta, kot ne ... Včasih je hrana tudi za :SS, ... vsaj pivo imajo flaširano, da ne more biti nič narobe ... da o grdih stripperkah ne govorim :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Men je zbor fajn ker je full folka,ki so ljubitelji motorjev in si imamo veliko za povedat.Ob glasbi spiješ še kak pirček,dva al pa tri pogledaš igre,striptis,in greš spat v šotor,skratka je žur če si ga znaš narediti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Iz leta v leto opažam,da so zbori vse bliže slabim gasilskim veselicam.Jih je absolutno preveč.med seboj si konkurirajo......pa ne po kvaliteti,pač pa po datumu!!!!!!Vse to ne vodi nikamor..........kvantiteta ni sinonim za kvaliteto........in vsa ta podvajanja....včasih tudi trije in več v istem vikendu neminovno vodi v poslabšanje tako programa,kot tudi ponudbe.Cene se iz leta v leto približujejo cenam v DRAŽJIH lokalih.........ne pa tako kot je bilo......še pred nekaj leti.......da so napol sindikalne.Morda se motim.....toda motozbor naj bi bil druženje motoristov.....ne pa priložnost bližnjih in malo manj bližnjih gostincev za dober zaslužek.Drugo so motozbori stila Lendava,Pula.......... ki so "BILI" in so klasika dogajanja med motoristično sezono.Odobravam tudi vstopnino,tako boš dvakrat premislil,če boš naslednje leto ponovno prišel...... s tem pa dal signal organizatorju(ob padcu udeležbe),da nekje nekaj ne deluje kot bi bilo potrebno.

Dokler pa bodo zbori takšni,kot jih je bila VEČINA letos...........mi bo najljubši zbor ta,ki ga vsak torek organizirajo Firestarters pred svojo garažo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če je fajn družba in štanga pri roki je lahko res fajn :huh: :P :D ...

... za selekcijo med dobrimi in slabimi zbori bo poskrbel čas, za dvig kvaliete posledično tudi čas ... če prideš z družbo ali sam, vedno lahko najdeš koga s katerim se spoznaš in zažuraš do daske ... B)

Klubi, ki se spomladi borijo za svoje datume potem in potem zaradi par napovedanih kapljic odpovedujejo zbore nimajo v prihodnje šans. Dober zbor je v slabih dobrih in idealnih pogojih. Tapravi se vedno najdejo, kdo so pa za koga tapravi je pa vprašanje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Letos sem kar dosti vikendov preživela na motozborih, večinoma tujih, pa tudi nekaj domačih. Na tujih predvsem zaradi ture do tja (Orašje, Vodice) na domačih pa zaradi družbe. Čisto vseeno mi je, če bi se to imenovalo vaška veselica ali čaga ali rock koncert. Vsi so bili po svoje zanimivi. Še vedno pa pravim, da tako dobre organizacije, kot sem jo doživela v Bosni ni blo nikjer... :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Letos sem kar dosti vikendov preživela na motozborih, večinoma tujih, pa tudi nekaj domačih. ..

Čisto vseeno mi je, če bi se to imenovalo vaška veselica ali čaga ali rock koncert. Vsi so bili po svoje zanimivi.

Se strinjam z Vale.

Če lohk mal ponergam pa bi rekla---pivo je res predrago.

Ne bom omenjala kje (prva polovica sezone) niso imeli točenega piva samo piksne,ki jih niso mogli sproti ohlajati, ---- :SS , klopov pa več kot motoristov (zjutraj sem jih sam jest imela 6--še dons me mraz trese,ko se spomnim na to).

No name riders---najboljša muska

BTW

A je bil kdo na zboru v Ankaranu? Zanima me kaj se je zgodilo z unim majhnim sivim kužkom (mi smo ga klicali Švrk), ki je bil že kar maskota zbora vendar ga je drugi dan nekdo povozil. Vem, da je bil živ samo v bolj slabem stanju (vsaj jokal je tako) in pol so ga peljali na veterino. Naslednji dan nisem srečala nikogar od tistih,ki so šli z njim zato me zanima če je z njim vse OK?

Glede pretepov pa: jest res nisem vidla nobenga :blink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... Zanima me kaj se je zgodilo z unim majhnim sivim kužkom (mi smo ga klicali Švrk), ki je bil že kar maskota zbora vendar ga je drugi dan nekdo povozil. Vem, da je bil živ samo v bolj slabem stanju (vsaj jokal je tako) in pol so ga peljali na veterino. Naslednji dan nisem srečala nikogar od tistih,ki so šli z njim zato me zanima če je z njim vse OK? ...

Lina, prisrčni kužek je tistega dne dobil novo lastnico, pri kateri je gotovo zelo zadovoljen ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No jaz bi še mal dodala svoj piskrček pri teh zborih ...

V Orašje sva z Ajo prišli že v četrtek, ko se v bistvu še ni nič dogajalo ampak so bili v polnih pripravah na petek. Takoj, ko sva ugasnili motorje, so ka nama prišle punce iz njihovega kluba in nama povedale kje je najbolje, da postavima šotor ter naju takoj pogostile s hrano in pijačo. Pri njih je sicer navada, da imajo na zboru vstopnino (15 BM) za kar pa so dali našitek kluba, pasulj in pijačo. Kava je bila na razpolago 24h na dan in to kava, ne proja ali cikorja ali obarvana voda, kot je to navada na naših zborih (cena kave 50 SIT, na razpolago si mel kapučino, belo kavo, podaljšano kavo, kar ti srce poželi ... v Tolminu pa 0,3dcl obarvane vode za 200 SIT :angry: ). Hrana je bila odlična in v velikih porcijah na izbiro pa si imel tudi nekaj vrst piva (tako v piksnah, kot v flašah kot točeno). Na zboru, kjer je bilo prek 1000 motorjev ni bilo niti ene pizdarije. WC-jev je bilo cca 20 in so jih čistili 3x na dan. Tudi toaletnega papirja ni primanjkovalo (kar na naših zborih ne doživiš in rajši posvinjaš bližnje grmovje, kot da bi trpel v Dixiju ki je pokozlan in posran).

Podobno je bilo v Vodicah, kamor sva z Volkom prav tako prišla v četrtek okoli 01.00 ure zjutraj. Tam so bili še samo zelo razposajeni člani kluba, ki je zbor organiziral, takoj so nama ponudili pijačo in hrano. Zgodaj zjutraj pa so nama dostavili še panceto in svež kruh iz pekarne. Organizacija dogajanja je bila v petek in soboto zelo pestra, bendi dobri, pa še DP v ful kontaktu so priredili (moško in žensko), kar je popestrilo vso zadevo. Za udeležnce bikerskih iger so imeli zelo dobre nagrade (prva nagrada čelad, druga usnjena jakna, tretja bon za 1000Kn). Eden od domačinov je naredil najboljšo potezo, ko je tržil svoje pizze po 10Kn in imel tri dni zasedeno gostilno. Člani kluba so tudi lepo opozarjali, da v bližini ni bencinske pumpe in kam naj gremo tankat preden se odpravimo proti domu. Kogar je motil pri spanju hrup mu je bilo omogočeno kampiranje v bikerskem kampu, ki je v centru Vodic in katerega lastnik je predsednik kluba in je bil dosti stran od prizorišča, da ni bilo več slišati vse galame. Skratka organizacije kot se šika ... in naši klubi bi se lahko marsikaj naučili od njih ...

Mislim pa, da so največjo udeležbo na slovenskih zborih zabeležili v Žireh... pa naum trdila ...

Hawk

Vale

Popravljeno . Popravil Vale
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lina, prisrčni kužek je tistega dne dobil novo lastnico, pri kateri je gotovo zelo zadovoljen ...

Lastnika Biba, lastnika ... pri našem Sandiju na Šaredu uživa ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislim da se moram strinjati s tabo. Saj smo slovenci še daleč za povprečjem kar se tiče gostoljubnosti v bosni ali hrvaški. Naši zbori so pa tako ali tako še sama komerciala. Razen izjem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz mislim, da je zbor ena taka zadev pri kateri je zaslužek zadnje na kar lahko misliš, če hočeš, da bo zbor uspel in naslednje leto pritegnil še več črede ... dokler bodo pri nas zbore organizirali zaradi dobička bo pač tako kot je ... kar pa se prekrivanja zborov tiče pa mi je čist vseeno, če jih je 10 na en dan ... itaq se hitro odloči katerih 9 bo propalo ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To ste mi pa res polepšal dan. Tokrat sem se spomnila nanj. Jest sem psička vidla pol sem se borila sama s sabo kaj bo če me ustavijo policaji , pa kako bom sploh kliniko najdla, iskala kolega,da mi da kluče od avta pa mojo plačilno kartico, pa delala načrt kaj bom doma naložila, ko bom privlekla še enga psa in pol, ko sem prišla nazaj na kapijo so rekl, da so ga že odpelal. Naslednji dan sem stikala okol hiš in spraševala ob šanku pa noben ni več vedel kje je samo, da ga je baje en uzel.

Biba res svaka čast. :notworthy:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To ste mi pa res polepšal dan. Tokrat sem se spomnila nanj. Jest sem psička vidla pol sem se borila sama s sabo kaj bo če me ustavijo policaji , pa kako bom sploh kliniko najdla, iskala kolega,da mi da kluče od avta pa mojo plačilno kartico, pa delala načrt kaj bom doma naložila, ko bom privlekla še enga psa in pol, ko sem prišla nazaj na kapijo so rekl, da so ga že odpelal. Naslednji dan sem stikala okol hiš in spraševala ob šanku pa noben ni več vedel kje je samo, da ga je baje en uzel.

Biba res svaka čast. :notworthy:

Psiček ni pri meni, vzela sta ga naš kolega in njegova punca ...

Me je pa precej zanimala njegova usoda, ker sem ga videla že v petek v Ankaranu tavati po prizorišču in potem kasneje slišala, kaj se je z njim zgodilo ... sirotek mali.

Skratka - tam, kjer je, mu je zelo lepo ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moji NAJ motozbori letošnje sezone:

Umag, Pore ,(kanček) Pule, Postojna , Krška vas :? (mislim da sem prav rekla),Tolmin.

In zakaj? :hmm:

Zaradi Nas. B) (Ja, Vale, ja , tut tebe imam zdeaj v mislih :K ) In vse ostale po spisku, šur.

p.s.

Umaški motozbor v Stella Marisu je bil, kar se organizacije tiče :yea2: :yea2: :yea2:

Ej, narod, bili so TUŠI, WC- hotelski :rolleyes: in čistilke z metlami v rokah, ki so čakale (celo noč!!!! :blink: ), če bo treva kej spucat. Hrana ok, pijača ok, bendi ok, cene ok, Staari rokerji so pa itak zakon - sploh predsednik :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: ...ma ima tooook lepga dodelanga vemaksa :) :D

p.p.s.

Enivej, vsi zbori so kul, tut če v stranišču s škornjem zariješ v :xx: :xx: :xx: , SFW, ga pa opereš!

Preden greš itak veš kam greš in kako zgleda. Mal drgač, kukr na počitnicah na Kubi. O:-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zame najboljši letošnji motozbor pr PEPE-tu v Svetem. B)  B)  B)

MIŠIIIIIIIIIIIIIIII :010 ... UPS ... PO NOVEM VOMBAAAAAAAAAATIIIIIIIIIIII ... :010

Sveto :wub: :notworthy:

Popravljeno . Popravil Vale
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mogoče je pa problem zborov v tem, da je Slovenija postala preveč požrešna država in začela strožje nadzirati prireditve.

Verjetno samo prijava dogodka ni dovolj za miren potek motozbora. Kokr je meni znano je potrebno zadovoljiti kar nekaj zakonov za izvedbo motozbora. Da o raznih inšpekcijah, ki ti jih pošljejo nevoščlivci ne govorimo!

Verjetno pa je največji problem davčna inšpekcija.

Dokler bojo taki problemi vprašanje koliko zborov se bo še delalo, da se bo polek organizacije zraven bila še papirnata vojna da se zadovolji državne uslužbence :unsure: :unsure:

To velja za večje zbore!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... uspel in naslednje leto pritegnil še več črede ...

Zakaj bi zbori morali biti veliki in kar rasti in rasti in rasti?

Ko zadeva preraste ljubiteljske okvire, mora nujno zaiti v komercialo, ali pa propade.

Ker, ko zmanjka čalnov kluba in prijateljev, ki iz čistega entuziazma zadeve postorijo zastonj oziroma, za sendvič in pivo, je pač delovno silo in usluge potrebno najeti in za najemnino zaslužiti denar.

Pa ni, da bi vas kemik učil ekonomije. :?

Jaz sem mnenja, da je dobro, da je dosti malih zborov, seveda tudi več hkrati, ker koncev tedna pač zmanjka in le eden do dva taka taprava, velika, mega zbora.

Sicer pa na zbore ne hodim kaj pogosto. Največkrat do vhoda, pa obrnem in odbrzim naprej ali pa nazaj domov, če je zadeva daleč :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!