Skoči na vsebino

The rain hunter


GhostRR

Priporočene objave

Vremenska napoved je super zadeva, če jo le nikoli ne prebereš :devil: . Čez letošnje poletje je bila pogosta napoved "popodanske vročinske nevihte, drugače pa sončno in tople vreme". Se vam je že kdaj zgodilo, da ste šli na drug konec Slovenije v odsevu sonca bleščem asfaltu, ko ste se pa vračali v svoji smeri, se pa je na vaši poti razprostirala nevihtna "zavesa"?

Najbolj preprosto je zapeljati skozi, vendar nekaterim do takšnih užitkov ni .) .

Pogledaš v več smeri neba :doze: in ugotoviš, če obstaja obvoznica okoli nevihtnega oblaka. Malo težje je ugotoviti smer v katero se premika, vendar se tudi to s pomočjo smeri vetra nekako da ugotoviti.

Tretja varianta ugotovaljanja suhe poti je pa radarska slika padavin, ki jo ponuja naše vremenarsko ministrstvo na strani:

Radarska slika padavin SI ... update na vsakih 20 min (cca 10 min po posnetku radarja) - danes (22.8.) jim je zgleda nekaj crknilo, ker je zjutraj bila slika še od včeraj zvečer... mogoče jim je pa strela v radar udarila :kva2:

Ker pa vsaka gostilna :beer1: ob cesti le nima interneta, ti preostane le telefon. Tistim maksi srečnikom, ki imajo HTML browser na telefonu, naprej ni potrebno več brati. Za vse ostale, ki pa imajo WAP z možnostjo branja GIF in JPEG slik (kar zna praktično skoraj vsak telefon z vgrajenim fotičem), pa jim preostane le modelovanje ARSO, da nekoč naredi WAP stran za motoriste :OK: ali pa da si jo naredijo sami. Najlepše pa bi bilo, če bi to naredil motosvet!

Zase sem takšno stran že naredil in stvar na mojem telefonu deluje (ADSL + domači server). Če bi jo kdo rad preizkusil s svojim telefonom, naj mi PMja... CX65 se s svojim velikim ekranom obnese odlično.

Popravljeno . Popravil GhostRR
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zakaj bi moledoval ARSO-u, če pa dva mobilna operaterja ponujata radarsko sliko padavin na svojih portalih. Ni mišljeno kot reklama, je pa to vsaj zame ena najbolj uporabnih stvari na teh portalih. Update imajo pa na 15 minut, s tem da na Planetu dobiš enourno animacijo (nekateri telefoni) in lahko spremljaš, kam se dež pomika, na liveu pa je stvar tatična.

Mobitel Planet: Info/Vreme/Radarska slika padavin

Simobil Vodafone live: Vreme&promet/Več o vremenu/Radarska slika padavin

Za lastnike Veginih kartic pa tega ni!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eh, jas pa se rad po nevihtah vozim .) Oziroma adrenalinsko je bežanje pred njimi (ja sej vem, da sn čudn, ni nič novega). Zadnjič sem šou iz MB proti Slovenski Bistrici pa sem vedo, da se bo nekje uhcalo, samo ne točno kje. V SB je že blo vse črno po nebi, iz oblakov pa so visele tiste srage, ki napovedujejo dež. Proti Poljčanam je delovalo bolj svetlo, ampak na Križnem Vrhu (nekje na pol poti), sem bil že tak premočen ko miš. Pol sem se pa še kakih 60km vozo v kratkih rokavih (heh, v Mariboru je blo vroče), kaplje pa pri 80km/h že pošteno pikajo, tako da se kaj hitreje niti nisem upal peljat. Pol sem šou še na Kidričevo in kasneje domov. Mokro sem imel pa skoraj vse, razen tenisk :) Z avtom pa prav rad kdaj zasledujem nevihto in slikam kumulunibuse ;) Če bi imel pa fotoaparat, pri katerem bi lahko za dalj časa imel odprto zaslonko, bi pa še strele ;) Eh, kaj sem zdaj vse napletu gor...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tomozuki,ti si pa prov moj tip :yea2: jest se tud rad potapljam po suhem :lol1: sem se včeri skori utopu pod čelado,ko sem šel z prijateljem proti Idriji :wacko:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz tudi uživam vozit po dežju...najbolj mi je všeč takrat, ko ornk zaliva...tisti rahli dežki mi gredo pa na živce. (seveda, da ne bo pomote, tudi po suhem je dobro).

V soboto me je dež začel prati v Rogatcu, ko sem šel že proti domu (CE). Ni se mi dalo oblačit dežnega kombinezona in sem se raje odločil za test jakne in hlač. Oboje je zdržalo tiste pol ure naliva...

Pa LP,

Matjaz

PS. Letos pa mi "dežoljubi" res pridemo na svoj račun, kaj?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem prišel na svoj dežoljuni račun leta 2002. Kakšnih 800 km me je pralo, za finale pa še toča.

Ko je nehalo (za dežjem posije sonce, menda) mi je bilo že prav dolgčas.

Drugače pa - radarska slika padavin na Planetu je koistna zadeva pri motoriranju. Pa ne zaradi dežja samega. Zaradi neviht, ker motor ni Faradayeva kletka.

Rabim pa nekaj drugega - radar, po možnosti Dopplerjev. Zadnjič sem se dobesedno zaril v slap vode, ki je dirjal čez cesto tam nekje pri Turjaku. Zelo enostavno ga nisem videl. Posledice? Škripajoča ročka sklopke, ker je voda spala vso mast.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!