Skoči na vsebino

Članek v Delu - Kar kupit si ga grem


directory

Priporočene objave

danes je spet en beden članek o nas motoristih v DELU stran 6 KRONIKA z naslovom KAR KUPIT SI GA GREM novinarja Franca Milošiča(pomoje je spet en (ČEFUR) sodeč po priimku ki ne zna niti sedeti na motorju kaj šele vozit)ni čudno da smo očrnjeni in politi z gnojnico tako s strani občanov kot policistov............zdej pa se mi je začelo svitat zakwa so novinarja Petka tko brutalno pref........ :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja sem prebral in nimam komentarja na take primitivne članke :BUA:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ta članek je pa res beden. Oziroma je avtor zelo pristranski in čustveno razvnet. Gotovo ga je kakšen motorist razpizdil in si je rekel, da bo svoje komplekse in jezo stresel kar na papir. Naj ga nekdo vzame na zadnji sedež Hayabuse, da bo potem lahko pisal vsaj iz izkušenj :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ta Franc pa sigurno ni novinar kakšne motoristične revije... :angry:

...takih se je treba zelo pazit na cesti saj so potencialni kandidati,da

ti v čakajoči vrsti za trajekt odpre vrata svojega avtomobila , ko se pelješ

mimo stoječe kolone. :fight2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo najnovejšo statistiko motorističnih nesreč iz Motorrada. Mogoče smo pa Slovenci popolnoma drugačni v stilu vožnje kot Nemci :hmm: Sej take klobase lahko samo naše Delo ali pa Večer ven spravi :rolleyes: V kombinaciji seveda z našimi modrimi angeli B)

post-2-1093087993.jpg

Popravljeno . Popravil Tomozuki
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In zakaj je skrb vzbujajoč podatek, da je število registriranih motorjev v porastu? Ali smo mar drogeraši, kriminalci . . . . .????????

Skrb vzbujajoča je lahko le netoleranca in nestrpnost ostalih (tudi novinarjev) do motoristov.

Točno to! V Italiji in drugih državah so motoristi in mopedisti v večini, ker je to še edini možni transport po mestu in tudi prihodnost (tudi iz eko stališča). To, da se vsi vozijo v avtih, največkrat en sam voznik in delajo gužvo po vseh večjih mestih Slovenije, potem se pa hudujejo, ker jih motorist pri semaforju prehiti in se vrine do "štartne črte"... Jah, a ni to edini način, da se zmanjša kolona? Ampak, vedno vsi gledajo iz nevoščljivega vidika, češ, kaj si pa misli, da je on, da si to lahko dovoli itd. In ko ljudje vidijo, da je zgodila nesreča z motoristom takoj krivdo prevalijo na motorista, češ, je prehitro prišel, ker je tako prihrumel, da so me ušesa zabolela itd. ČE IMAŠ DVE KOLESI SI AVTOMATSKO KRIV!! :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Torej, dragi Franc Milošič, začni razmišljati iz praktičnega vidika in ne iz foušljivega. Tale tvoj članek se še zmeraj nagiba k slednjemu. Zakaj bi se gužval v koloni, če sem si ravno zato kupil motor, da se je izognem? S tem ne oviram nikogar :unsure: Če se avtomobili nagužvajo in stojijo v vrsti za bencin, pred stoječimi pa sta še dve črpalki prosti. Zakaj ne privoščiš človeku, da napolni tistih 18 litrov in v 1 minuti uredi celotno zadevo? Ti itak neboš mogo na njegovo mesto, ker pač se ne moreš preriniti med avtoobiloma, ki ti zapirata pot. Lahko sicer probaš :rolleyes: Poglej Italijo, v kateri že skoraj vsak državljan uporablja dvokolesnik in nikjer ni zastojev, parkirnih mest kolikor hočeš itd. Torej, kupi si vsaj skuter in začni spoznavat življenje, kjer ti nebo več nobedn mogu sparat živcev v vročini in žgočem soncu, ko bojo drugi lepo stali v vrsti pred semaforjem in čakali zeleno luč. Moj osebni recept .) Sicer si pa tako ali tako rekel, da si ga boš kupit! Torej, drži obljubo B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In ja, seveda, motoristi smo (pre)hitri, ampak nikoli ne vozimo skozi rdečo luč in vedno dajemo smerokaze, za razliko od večine štirikolesnih prijateljev .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aha, še nekaj sem se spomno :kva2:

1. Dostikrat vidim, da avtomobilisti in vozniki drugih 4 kolesnih vozil vozijo preko svoje črte v ovinek. Če motorist takšen "polagalec ovinkov" oplazi, je ta lahko mrtev, v avtu mu nebi blo nič.

2. Tudi sam včasih prehitevam preko polne črte, vendar na tistih predelih kjer je pregledno (včasih so polne črte tumasto narisane). Nikoli se ne zanašam na polno ali prekinjeno črto, ampak vedno prehitevam, če vem, da nebo nobenega nasproti (to ne velja za nepregledne ovinke). POMEMBNO: z motorjem takoj prehitiš avto, četudi preko neprekinjene črte, ker mu to dopušča zaloga moči, povprečen avto pa ziher rabi vsaj 400m za prehitevanje. Zato prehitevanje preko polne črte B) Upam, da po razlagi to ne gre več nobenemu v nos, razen policistom.

3. Tudi vozniki osebnih avtomobilov ne vozijo 50km/h v naseljih ;) Vsaj velika večina ne (tudi sam sem med njimi - vozim do 70km/h). Ko sem imel zablokiran 50ccm skuter pred leti sem to lahko tudi na lastni koži okusu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ta članek je pa res beden. Oziroma je avtor zelo pristranski in čustveno razvnet. Gotovo ga je kakšen motorist razpizdil in si je rekel, da bo svoje komplekse in jezo stresel kar na papir. Naj ga nekdo vzame na zadnji sedež Hayabuse, da bo potem lahko pisal vsaj iz izkušenj :grim

Res bi ga moral kdo vzeti na Hayabuso . Škoda da mu noben to ne predlaga. :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Res je sramota, da DELO, ki se ima za resen časopis, objavlja take hujskaške članke, v katerih se gnev proti motoristom kar stopnjuje. S tem prav sigurno ne koristi nobenemu, tud sebi ne. Upam, da bo MAXI uspel objaviti svoj odgovor v kaksnem od casopisov.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja foušija je najljubši slovenski šport. Samo gospod bi lahko še malo s praktičega vidika pomislil, koliko dlje bi v koloni čakal, ko bi se še vsi motoristi, ki bi se na cesto spravili v avtu namesto na motorju, pred njim gužvali!

Pa da ne govorimo o vožnji avtomobilistov. Ogledala so itak čist odveč in se uporabljajo zgolj za šminkanje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tole o folšiji je pač Slovenska realnost in posledica zaplankanosti. Edini možen način borbe proti temu je izobraževanje javnosti. Zato vsak čast Marauderju in ostalim za ta članek. Nekaj od tistih, ki bodo članek prebrali jih bo spremenilo svoje mišljenje. In tako počasi gredo zadeve naprej. Vendar le, če nekdo za to pošteno dela... :notworthy:

Šimfanje nazaj pa nima nobenega efekta.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Motorja si ne kupujem, ker se bližam petdesetim! Doslej sem bil prepričan, da je divja ali našopirjena vožnja po dveh kolesih le statusni simbol, ki si ga lahko večina privošči v zrelem starostnem obdobju. Pa sem sčasoma le ugotovil, da so motoristi že pred menoj dojeli vse prednosti takšnega potovanja.

Ne pri nas in ne v bližnji soseščini zanje prometni predpisi ne veljajo. In prav to je največja prednost, ki jo preračunavajo v čas. Ali se s tem pomlajajo, me niti ne zanima, opažam le, da sta jim prihranjena prometno drenjanje in čakanje.

Pokažite mi slovenskega policista, ki bo z merilnikom hitrosti zaustavil motorista na njegovem divjanju z več kot dvesto kilometri na uro! In mi ne recite, da takih ni, saj vendar niste ne gluhi in ne slepi! Če ste s kakšnim uniformirancem v malo bolj odkritih odnosih, bo priznal, da takšnega divjaka ne morejo niti ustaviti niti ugotoviti njegove registrske tablice, ki je švignila mimo. Omejitve hitrosti zanje torej ni. Kot ni neprekinjenih črt na cestah, ki so nam jih vtepli v glavo kot neprebojne zidove, da se jih je treba izogibati. In kje so vas nazadnje prehitevali motoristi?

Stavit sem šel za lep kup denarja, da še dolgo ne bom doživel motoristovega čakanja v normalni civilizacijski vrsti. Na bencinsko črpalko prihrumijo mimo kolone, kakor bi hoteli dopovedati, kako neumni so tisti, ki čakajo v gosjem redu; seveda natočijo pred drugimi. Da bi čakali na dolgem repu kolone in se po polževo pomikali v njej proti trajektu, tega menda tudi niste pričakovali od njih. Nihče jim ne bo nič rekel, če se zapeljejo prav na začetek in tako v hipu prehitijo vse, ki se tam cijazijo uro ali dve v poletni soparici. Tako kot prehitijo celo vrsto čakajočih na plačilo cestnine, si po svoje prikrojijo tudi druge predpise. V lastno korist in v posmeh tistim, ki so tako neumni, da se vozijo z avtomobili in upoštevajo zakonska določila.

Kar kupit si ga grem!

Franc Milošič

No, g. Miložič si je tudi mal dušo izpihal. Pa poglejmo kvalifikacije:

1. Motoristi na splošno ne spoštujemo prometnih predpisov.

2. Motoristi divjamo 200 na uro.

3. Policisti motoristom ne merijo hitrosti.

4. Motoristi se na bencinskih črpalkah rinejo mimo vrste.

5. Motoristi se pri plačilu cestnine rinejo mimo vrste.

6. Motoristi se pri vkrcanju na trajekt rinejo mimo vrste. :grim :grim :grim

Mislim, da je snovi za debato kar nekaj. Moram pa rečt, da me je skoraj razneslo od smeha, ko sem prebral, da nekdo pričakuje, da bom z motorjem 4 ure čakal na soncu, ko se lahko zapeljem mimo kolone in na trajektu zasedem mesto, ki bi v moji odsotnosti ždelo prazno. Vrivanja v vrsto pred črpalko pa tudi sam ne odobravam.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da bi čakali na dolgem repu kolone in se po polževo pomikali v njej proti trajektu, tega menda tudi niste pričakovali od njih. Nihče jim ne bo nič rekel, če se zapeljejo prav na začetek in tako v hipu prehitijo vse, ki se tam cijazijo uro ali dve v poletni soparici.

:lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1:

Degen

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

7.Motoristi se rinemo mimo pri prehodu meje  :yea2:

Na to je pa pozabu....

ne...ne.. ni pozabu.. Se mi zdi, da je bil ravno to povod, za ta članek... Je verjetno gospod nekje v dolgi strnjeni koloni čakal, v svojem razgretem pločevinastem avtomobilčku, (mogoče se motim, mogoče je imel pa klimo, pa mu je bilo le tako zelo hudo dolgčas) pa se mu je začel fržmagat, ko je vidu par motoristov, kako se odpeljejo z lahkoto mimo kolone... c c c c... Nevoščljivost ne pozna meja.... :D :lol1:

Popravljeno . Popravil Kr1a
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!