Neli Objavljeno Junij 13, 2008 Deli Objavljeno Junij 13, 2008 Ene 7 let nazaj (u srednji šoli), sem naredila raziskovalno nalogo o uvedbi motorista reševalca na motorju, v kateri sem predstavila njegovo delo, vse prednosti in raziskave... S to raziskovalno sem se prijavila na državno tekmovanje v Celju (tekmovanje dijakov šol prometa in zvez republike Slovenije) in z njo zasedla drugo mesto... :OK: Kmalu za tem so se na cesti dejansko začeli pojavljati motoristi reševalci... najprej v Mariboru :) Upam, da je delno tudi zaradi te raziskovalne naloge takrat kdo spoznal, da so motoristi reševalci pomemben del sistema... Še dandanes sem ponosna, ko zagledam motorista reševalca, da sem mogoče opravila pomembno delo osveščanja ljudi... Zdaj je potrebno le še odpraviti probleme, ki jih je opisal quota... upam, da bo to čim prej... Vsem reševalcem motoristom pa VSA ČAST!!! :worship: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ataIBA Objavljeno Junij 13, 2008 Deli Objavljeno Junij 13, 2008 Ene 7 let nazaj (u srednji šoli), sem naredila raziskovalno nalogo o uvedbi motorista reševalca na motorju, v kateri sem predstavila njegovo delo, vse prednosti in raziskave...S to raziskovalno sem se prijavila na državno tekmovanje v Celju (tekmovanje dijakov šol prometa in zvez republike Slovenije) in z njo zasedla drugo mesto... :OK: Kmalu za tem so se na cesti dejansko začeli pojavljati motoristi reševalci... najprej v Mariboru :) Upam, da je delno tudi zaradi te raziskovalne naloge takrat kdo spoznal, da so motoristi reševalci pomemben del sistema... Še dandanes sem ponosna, ko zagledam motorista reševalca, da sem mogoče opravila pomembno delo osveščanja ljudi... Zdaj je potrebno le še odpraviti probleme, ki jih je opisal quota... upam, da bo to čim prej... Vsem reševalcem motoristom pa VSA ČAST!!! :worship: Neli :worship: :worship: :worship: ! Vsa čast tudi tebi! Z velikim veseljem častim pijačo, ko se, bog daj, srečamo. LP. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mitc Objavljeno September 6, 2008 Deli Objavljeno September 6, 2008 Komot se ga spregleda. Konec poletja sem bil neposredna priča nesreči, ko je policist z vključenimi lučmi in sireno peljal mimo stoječe kolone. Sredi kolone se je voznik odločil obrniti avto. Motorist ga je zadel po sredini avtomobila. (Na srečo jo je odnesel samo z zlomom noge). Naj povem, da kljub temu, da nisem imel radija naglas, nisem slišal sirene, dokler ni bil motorist vzporedno z mano. Zdi se mi, da imajo pretiho sireno. Na motorna kolesa se montira najmanjše sirene, včasih celo za voznika. Najmočnejše sirene imajo sicer velko poliestersko trobljo in se nahajajo zgoj na tovornjakih. Na enem od motorjev, ki se bo začel testirati za drugo zadevo sem dal dve in je slišnost enaka kot pri tovornjaku. A to je mogoče zgolj na en tip motojra. To, da se vozijo skozi stoječo kolono ali pa prekitro v križišče, ko ugasne rdeča luč in še malo morje drugih stvari je zgolj pomanjkanje poznavanja prometa. Če motorist razmišlja, da ga drugi vidijo in zaznavajo tako kot on njih, je to osnovnošolska napaka. Ljudje ne pričakujejo, da se bo pojavilo nekaj nepričakovanjega. In motorist, ki pelje zelo hitro tik ob stoječem prometu, je nepričakovana zadeva. Da pa motorist ni videl nekoga, ki obrača, pa je posledica napačnega gledanja na prometno situacijo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tati Objavljeno September 8, 2008 Deli Objavljeno September 8, 2008 Vsem reševalcem motoristom pa VSA ČAST!!! :worship: sem prav ponosna, ker vse poznam in so res carji na mestu..........., čeprav se boljim, daa jih je čedalje manj zainteresiranih, ker niti pod razno niso nagrajeni zato kar delajo............tudi mi nismo, ki ne delamo na motorju, ampak vseeno si zaslužijo vsaj plačano tisto za kar se izpostavljajo........... :worship: mislim pa, da bo tudi to šlo naprej, videla sem celo predloge o uvedbi gasilca na motorju, tudi to mislim, da bo nekoč, samo res nekoč...... :headbang: :krneki: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yack_ass Objavljeno September 8, 2008 Deli Objavljeno September 8, 2008 gasilca na motorju imajo v Kopru Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
trebor Objavljeno November 11, 2008 Deli Objavljeno November 11, 2008 Vsa čast motoristom reševalcem :worship: . Tudi lani, ko sem imel nesrečo na Celovški je bil na kraju nezgode veliko prej kot njegovi kolegi s kombijem, ki so me samo še naložili in odpeljali. Sem pa tudi sosed reševalne postaje in jih vsak dan gledam kako hitijo na pomoč ljudem v stiski. Želim jim čim boljše pogoje za delo, vendar čim manj le tega. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest pmali Objavljeno November 11, 2008 Deli Objavljeno November 11, 2008 Pa dobre motorje majo! :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hambi-bambi Objavljeno November 11, 2008 Deli Objavljeno November 11, 2008 tut jst pravm vsa čast reševalcem na motorjih,,k sm jst mel nesrečo je bil takoj pr meni,,,vsaj tako so mi rekl,,,,((se ne spomnem)))baje da je bil prvi tam pred vsemi,,,,zlo so hitri,,,,,sam tut ono morejo bit previdni kr se zlo hitro zgodi,,,,,,, Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pecy Objavljeno November 13, 2008 Deli Objavljeno November 13, 2008 ...fantje so zelo zelo koristni...kapo dol :worship: lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomazin Objavljeno November 13, 2008 Deli Objavljeno November 13, 2008 Vsa čast jim res, tudi pri moji"situaciji" je bil en takoj :worship: //NejcZ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tati Objavljeno December 3, 2008 Deli Objavljeno December 3, 2008 Vsa čast jim res, tudi pri moji"situaciji" je bil en takoj :worship: //NejcZ res je, :worship: čeprav je njihovo življenje vsekakor več vredno kot plača, ki jo dobijo, žal zelo slabo..... letošnjo sezono se je vrnil nazaj tudi zelo izkušen motorist - reševalec, ki bo ostali zelo dobri ekipi vsekakor zelo dobrodošel in s svojim znanjem in izkušnjami sigurno veliko pomagal :worship: :worship: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se