Red Objavljeno Oktober 11, 2004 Objavljeno Oktober 11, 2004 Vedno pogosteje - skorajda pred vsako vožnjo najprej na pumpo. Kratka neverjetna: Znanec začetnik je nabavil motor, pogrnil, odpeljal motor na popravilo in prišel vabit na vožnjo. Kaj hudiča menca.... :hmm: . "Ne upam več kot 80-120", biti motorist je zaf***no, ti si butelj, kako se voziš. Motor da je šel isto pred enim letom, nič boljše, nič slabše... tudi po padcu. Fant ga je očitno kupil z 0.9 bara v prednjem kolesu, ga vozil, razbil, popravil in skoraj prodal...z istim pritiskom... Očitno mu ni spuščala, tudi pozimi ne :lol1: :grim :grim :grim
Vivid Objavljeno Oktober 11, 2004 Objavljeno Oktober 11, 2004 Moja oseba pumpa gume na motorju ponavadi na 2 tanka, ko se večinoma zgodi, da ga tudi perem. Torej, ko je stvar doma na stojalih (ko tudi očistim in namažem verigo), pripeljem mimo še kompresor in pumpam. Odstopanja se pojavijo, če motor npr. dolgo stoji na miru (z gumami na tleh). Če pa je na stojalih, se tlak popolnoma ohrani! Se mi je že nekaj (vsaj 2) pomladi zgodilo, da sem pripravljal motor za vožnjo, ga snel s stojal, in je imel v gumah še vedno točen tlak. Torej se guma sama prazni predvsem ko je na tleh? (In seveda ko ima notri žebelj...)
BINCA Objavljeno Oktober 12, 2004 Objavljeno Oktober 12, 2004 Jaz pa tega problema nimam, ker uporabljam kapce ventilov z prikazovalnikom padca pritiska :grrr :OK: Poceni in simpl zadeva :yea2:
Špilferderber Objavljeno Oktober 12, 2004 Objavljeno Oktober 12, 2004 Jaz pa tega problema nimam, ker uporabljam kapce ventilov z prikazovalnikom padca pritiska :grrr :OK: Poceni in simpl zadeva :yea2: ← in verjetno natančna ko sam satan :devil:
BINCA Objavljeno Oktober 12, 2004 Objavljeno Oktober 12, 2004 Zadevca pokaže padec tlaka za 2psi. Za mene je O.K. .)
motoristek Objavljeno Oktober 12, 2004 Objavljeno Oktober 12, 2004 Jaz isto preverjam pri daljšem potovanju ali kadar opazim, da mi gume ne grabijo več tako dobro kakor bi morale :naughty: Ps: imam notri plin :yea2:
ajgor the mad dog Objavljeno Oktober 13, 2004 Objavljeno Oktober 13, 2004 Na vsake 14 dni oz.pred vsako daljšo vožnjo...
GorazdH Objavljeno Oktober 13, 2004 Objavljeno Oktober 13, 2004 Vsake 3 tedne, pred daljšimi vožnjami...
IBA Objavljeno Oktober 13, 2004 Objavljeno Oktober 13, 2004 Jaz pa tega problema nimam, ker uporabljam kapce ventilov z prikazovalnikom padca pritiska :grrr :OK: Poceni in simpl zadeva :yea2: ← ???? prvič slišim za to ! kolko pa je cena in kje se da to dobit??? LP
Ice Objavljeno Oktober 13, 2004 Objavljeno Oktober 13, 2004 vedite se, da te kapce stalno pritiskajo na ventil (morajo, saj bi naj merile pritisk v gumah, kajne) in tako posledicno (lahko) pogojujejo upad pritiska.
IKE Objavljeno Oktober 13, 2004 Objavljeno Oktober 13, 2004 Naj vam ne bo težko prekontrolirati tlak vsako drugo tankanje, cca 500 km, saj se motor z pravilnim tlakom v gumah pelje lažje in lepše, pa tudi pri obrabi gum se pozna. Kar se pa kapic ki kažejo pritisk tiče, pa žal ni razvidno kakšen tlak je v gumi, ampak samo da je, čim je večji od 1 bara. Banalno povedano če bo v gumi 1,2 bara pritiska, moralo pa bi biti 2,4 bo kapica še vedno kazala, da je vse OK ... :hmm: :blink: .
BINCA Objavljeno Oktober 14, 2004 Objavljeno Oktober 14, 2004 Kar se pa kapic ki kažejo pritisk tiče, pa žal ni razvidno kakšen tlak je v gumi, ampak samo da je, čim je večji od 1 bara. Banalno povedano če bo v gumi 1,2 bara pritiska, moralo pa bi biti 2,4 bo kapica še vedno kazala, da je vse OK Pa ne pri mojih :grrr Ko nastavim pritisk (recimo 2,4) Sta zeleno in rdeče polje poravnana (izstopita cc 3mm). Če pritisk pade za cc 0,2 , se zeleno polje spusti za 1mm, rdeče pa ostane. Tako veš da je pritisk padel, po nivoju zelenega pa si lahko predstavljaš za koliko :OK:
motoristek Objavljeno Oktober 14, 2004 Objavljeno Oktober 14, 2004 Pa ne pri mojih :grrr Ko nastavim pritisk (recimo 2,4) Sta zeleno in rdeče polje poravnana (izstopita cc 3mm). Če pritisk pade za cc 0,2 , se zeleno polje spusti za 1mm, rdeče pa ostane. Tako veš da je pritisk padel, po nivoju zelenega pa si lahko predstavljaš za koliko :OK: ← Kje se to dobi? :notworthy:
premza Objavljeno Oktober 14, 2004 Objavljeno Oktober 14, 2004 Pred vsako furo. Po lokalnih ovinkih ga brusim z 2.5 bara v zadnji gumi, za ture pa filam 2.8! :blink:
motoristek Objavljeno Maj 2, 2005 Objavljeno Maj 2, 2005 Pa ne pri mojih :grrr Ko nastavim pritisk (recimo 2,4) Sta zeleno in rdeče polje poravnana (izstopita cc 3mm). Če pritisk pade za cc 0,2 , se zeleno polje spusti za 1mm, rdeče pa ostane. Tako veš da je pritisk padel, po nivoju zelenega pa si lahko predstavljaš za koliko :OK: ← Dobro dela. :OK:
gizmOkak Objavljeno Maj 2, 2005 Objavljeno Maj 2, 2005 Ma js pogledam kukr se spomnem. Prbližno na vsakih 500-600 km, tko dva tri rezervarje. Gume pa filam na 2.4 zadnjo, 2.3 sprednjo. Kaj to je premalo k vidim d maste neke 2.8 :blink: jah zdej poleti bo treba mal bl nabit gumo k bo poraba gromozanska na 2.3. Recimo d bom meu prednjo na 2.4, zadnjo na 2.6. Furam se pa sam. Redko kdaj u 2h
Dolfe Objavljeno Maj 17, 2005 Objavljeno Maj 17, 2005 Tlak preverjam le pred začetkom sezone in do zdej še nisem mel problemov z kakšnim puščanjem :OK: :OK: :OK: :OK:
Dave Objavljeno Maj 18, 2005 Objavljeno Maj 18, 2005 Zanima me kako pogosto preverjate tlak v pnevmatikah? Sam ga preverjam kadarkoli se na to spomnim in da imam še ne ogrete gume ko se peljem mimo bencinske...pa do sedaj sem še vedno moral vsaj 0,2 bara dopumpat....zadnje čase vedno pogosteje preverjam tlak in čisto vedno moram dopumpat :blink: . Bi blo fino doma kompresorček met ;) ← Enkrat na teden ali 14 dni.
Dolenc™ Objavljeno Maj 18, 2005 Objavljeno Maj 18, 2005 Jst tud sam enkrat na let, sam zdej ko sm tle mal prebrav bom mal bl pogosto :)
Ganges Objavljeno Maj 19, 2005 Objavljeno Maj 19, 2005 Jaz se tudi sedaj odločam, da bom bolj pogosto pregledal tlak! :blink: Jaz sem ga samo 1 krat po enem letu pregledal in je bil še vedno toliko kot piše. Zato sem pač sklepal, da to ni tako občutiljivo. Jutri grem preverit :OK: lp
SHARKi Objavljeno Maj 20, 2005 Objavljeno Maj 20, 2005 bemu :hmm: , kaj naj pa jest, k sploh zračnce nimam :hmm:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se