Skoči na vsebino

Radarji + kazen €116000 + policaji

Priporočene objave

Objavljeno

V Angliji takole...

http://www.motosvet.com/motonews.asp?Art_I...=214&M_ID=12002

Pri nas pa se vedno bolj skrivajo... Mater, še v Jugi smo imeli (pa v CRO imajo še zdaj) tiste znake "Radar Kontrola" al kua so že bili, ki so opozarjali na možnost merjenja hitrosti na posebej nevarnih odsekih...

To bi tud pri nas moral uvest!

Aja, mimogrede še to --> ne glede na to, da so angleži kamere tako zelo lepo pobarvali, jih je ob vsakem trenutku baje več kot pol praznih (brez filma)...

PREVENTIVA, NE PA KURATIVA!!

//0iSe />aTa

-=> //otos/et.co//

Objavljeno

pol ure nazaj sem dobu položnco za 15 jurjev... radar. 71 v naselju (od Roške prot Štepanjcu).

Da jim jebe*********************

No ja... sicer že dolgo nisem dobil položnce.

Sam škoda k nimam dnarja.

HOČM TABLEEEEE

LP

Objavljeno

quote:

pol ure nazaj sem dobu položnco za 15 jurjev... radar. 71 v naselju (od Roške prot Štepanjcu).

Da jim jebe*********************

No ja... sicer že dolgo nisem dobil položnce.

Sam škoda k nimam dnarja.

HOČM TABLEEEEE

Načeloma bi moral biti postavljen triopan znak Policija, če ga ni pa si nič ne moreš. hehehehehehehehe

Policaj načeloma ni nič kriv, dela svoj biznis, tako kot ti recimo prodajaš hrenovke on piše položnice, pa brez zamere življenje ni potica.

Kar se pa tiče tabl pa jih pri nas ne bo doben vido, streategija strokovnjakov v kravatah je polnjenje proračuna pa policaj nima nič pd tega, napiše polonico da šef ne jeb.... Vsakega ne more spustit.

Mogoče malo drugače gledam na to, pač poznam par policajov, pa so vredi pebi, se pa v vsakem biznisu kaka cvetka najde, ja kaj čemo.

Furioso ma dobro rešitev za te probleme, prepričajte ga da vam zaupa!!!!! Kolko vem je neki član nečesa pa same privilegije!!

Grobnik, 1:39.317

Objavljeno

Lepo po omejitvah vozit, avto in motor imeti pravilno obut in opremljen, vedno kazati spoštovanje do policajev - pa ne bo nikoli problemov!

Sex is not the answer. Sex is the question. "YES" is the answer!

Objavljeno

problem nastane potem,ko naletis na "pametnega" policaja,ki se zacne dreti nad teboj iz cistega mira,ker je nedelja in ti se lahko vozis on pa ne.....pol pa v jok,pa na drevo in kmecka veselica.I hate shit-head cops!

-----

The consecutive stages of Situations: SNAFU,TARFU and FUBAR.

Objavljeno

quote:

problem nastane potem,ko naletis na "pametnega" policaja,ki se zacne dreti nad teboj iz cistega mira,ker je nedelja in ti se lahko vozis on pa ne.....pol pa v jok,pa na drevo in kmecka veselica.I hate shit-head cops!

Kot sem reko se v vsaki stroki cvetka najde, zato ni pametno vse v isti koš metat

Objavljeno

ghost,ne vem ce si videl anketo na policija.si ,ko je MNZ spraseval,ce so policisti na cesti ustrezni reprezentanti drzave proti slovencem in/ali gostom,ki obiskujejo slovenijo.na zalost ti moram iz lastnih izkusenj (in ne samo na motorju) povedati,da niso.in ce se ne motim,je bil odziv ankete tudi bolj negativen kot pozitiven.

samo tema so oznaceni radarji.v AUT so table ....ali pa tudi ne.in potem tam merijo ....ali pa tudi ne.

-----

Objavljeno

quote:

pol ure nazaj sem dobu položnco za 15 jurjev... radar. 71 v naselju

ŠE DOBRO DA nisi peljal 75 ... check this out: http://www.motosvet.com/motonews.asp?Art_I...=217&M_ID=12002

Mater, 116.000 evrov pa ni mačji kašelj... kolk je sploh to???? 25 mio SIT? O boh pomagi...

//0iSe />aTa

-=> //otos/et.co//

Objavljeno

quote:

... mater, 116.000 evrov pa ni mačji kašelj... kolk je sploh to???? 25 mio SIT? O boh pomagi...

Niti ni tako veliko. Še posebej, če zaslužiš ca 14 mioEUROV.

lp Easyrider

Objavljeno

pred casom sem gledal na TV-ju resnicno izvedbo sistema dirke, ki je bil prej meni (vsaj meni) znan samo iz filma (Cannonball). Tipčki so imeli samo en cilj. Kako najhitreje priti iz Londona cez celo Evropo nazaj v London.

No in seveda so dobivali tudi astronomske kazni za prehitro voznjo. Tako je dobil najvisjo kazen eden izmed vodilnih, ki je vozil Ferrarija in to sicer na Finskem. Kazen pa je znasala mislim da okoli 80000 USD in dozivljenski odvzem izpita na Finskem. No pa se hitrost: na navadni regionalni cesti, kjer je bila omejitev 90 km/h (tu nekje) se je tip peljal 280 km/h (tolk je pokazu radar). Kazen pa mu je napisala brhka omladinka.

pa se to sem pozabu: seveda je tip takoj kesiral kazen in polni gas naprej!

Uredil - miki on 17/01/2002 07:00:58

Objavljeno

Tudi pri nas bi morali uvesti kazni, ki bi bile sorazmerne prihodku.

Pa za tiste na sončni upravi ne pomeni, da ne bi bili kaznovani. Kaj pa pomeni 40ksit za poslanca, ki jih na mesec prisedi ali prileži 700ksit in več. Pa, da ne govorim o mulariji mogotcev!

LP Boriss.

Objavljeno

To je približno takole:

teorija:

plača 200000 tolarjev brutto na mesec

letna brutto plača = 12 x 200000 = 2400000 tolarjev

na dan = 2400000 / 365 = 6575 tolarjev

(Finci imajo) kazen 14 dnevni zaslužek = 6575 x 14 = 92050 tolarjev

ni malo, ker je to mnogo več kot polovica mesečne plače.

Moraš, predno greš na cesto, kakšno leto ali dve krmiti hranilno knjižico.

Brrrm

Objavljeno

quote:

Ice, ko se vsedeš na motor si naredil prekršek??? Zakaj??? Ker ni motorista, ki se drži omejitev, še stari opa na čoperju stisne po gasu in mislim, da ti tudi a ne...??? Če pa ti zmeraj naletiš na policaja, ki se dere na tebe, pol pa si antipatična faca, ki si pa nisi sam kriv!!! Se pač s tem potolaži...

ce zagresim prekrsek in me skif dobi nimam nobenih problemov (vsaj ne moralnih) to placati.....samo ce se mi pa shit-head zacne dreti in se neprofesionalno obnasati (mislim,kdo ga placa? nice fairy ali davkoplacevalec??) potem se pa neha.

in dolker bom sreceval take idiote v uniformah na cesti,ki so zaradi nekih kompleksov pri policiji se tudi moje mnenje o njih v celoti ne bo spremenilo.konec koncev tudi ce se ze nekdo grobo obnasa do policista,on je za to IZURJEN in PLACAN,da s to situacijo opravi na profesionalni nacin.

BTW,glede kazni: nekaterim to zaleze,nekaterim ne.ce ni vidnega razloga za neko omejitev (v kakrsnem smislu ze),potem bo tudi kazen bolj malo zalegla in bo vecinoma obcutena samo kot sikana oblasti.v takih primerih (konkretno meni) vec pomaga pogovor z eksekutivnim organom in manjsa kazen,kot velika kazen brez obrazlozitve,zakaj obstaja omejitev.

-----

Uredil - Ice on 17/01/2002 09:33:28

Objavljeno

quote:

Tudi pri nas bi morali uvesti kazni, ki bi bile sorazmerne prihodku.

Pa za tiste na sončni upravi ne pomeni, da ne bi bili kaznovani. Kaj pa pomeni 40ksit za poslanca, ki jih na mesec prisedi ali prileži 700ksit in več. Pa, da ne govorim o mulariji mogotcev!

LP Boriss.

se strinjam, ampak samo tako, da so kazni npr. iste kot zdaj za tiste z socialnim dohodkom, in se vecajo z boljsimi dohodki. ker ce bi blo samo glede na dohodke pol bi eni najebali, tisti pa ki tak nimajo nic bi lahko delali kar jim pase ker jim tak nimajo kaj vzet (kar se ze zdaj dogaja).

npr. kolega so pretepli in je 30% sluha na levo uho zgubil. OK krivce tozis za lep denar. problem je da so trije 20 letni jugovici iz socialnih druzin tako da tudi ce dobis na sodiscu milijone ti izplacajo kurac. ce si socialac se ti lahko jebe in delas kar hoces. zanima me kolko ciganov placa kazni zaradi voznje z neregistriranimi avti in brez izpita.

ce pa probas kolko tolko po zakonih zivet ti zaradi ene usive kazni ze grozijo z prisilno izterjavo!

jebes zakone ce jih na koncu samo bedaki po pizdi dobijo!

AJA A PRIMER LONCARICA STE VIDLI? MATER MAMO UCINKOVITO SODSTVO!!!

SUPPORT YOUR LOCAL PERVERT!!!

Objavljeno

quote:

npr. kolega so pretepli in je 30% sluha na levo uho zgubil. OK krivce tozis za lep denar. problem je da so trije 20 letni jugovici iz socialnih druzin tako da tudi ce dobis na sodiscu milijone ti izplacajo kurac. ce si socialac se ti lahko jebe in delas kar hoces. zanima me kolko ciganov placa kazni zaradi voznje z neregistriranimi avti in brez izpita.

ce pa probas kolko tolko po zakonih zivet ti zaradi ene usive kazni ze grozijo z prisilno izterjavo!

jebes zakone ce jih na koncu samo bedaki po pizdi dobijo!

AJA A PRIMER LONCARICA STE VIDLI? MATER MAMO UCINKOVITO SODSTVO!!!

Ja samo policija nima stem nič. Naredi kar je v nejni moči, potem pa je vse igra politike, mastnih mazanj in ostale svinjarije. Tak to je v naši državi, da zmeraj poštenjak oz. tisti ki je tiho najbe.

Objavljeno

quote:

.....samo ce se mi pa shit-head zacne dreti in se neprofesionalno obnasati (mislim,kdo ga placa? nice fairy ali davkoplacevalec??) potem se pa neha.

in dolker bom sreceval take idiote v uniformah na cesti,ki so zaradi nekih kompleksov pri policiji se tudi moje mnenje o njih v celoti ne bo spremenilo.konec koncev tudi ce se ze nekdo grobo obnasa do policista,on je za to IZURJEN in PLACAN,da s to situacijo opravi na profesionalni nacin.

vec pomaga pogovor z eksekutivnim organom in manjsa kazen,kot velika kazen brez obrazlozitve,zakaj obstaja omejitev.

Ice tebi se je morala policija močno zamerit glede na tvoje mnenje.

Kolikor pozanam policaje mislim , da doben ko te ustavi (prevsem v današnjih časih ko se vsak neka pritužuje) te ne bo začel nadirat brez razloga. Po moje zmeraj obstaja razlog, da se policaj tako obnaša do tebe, ali pa imaš tako srečo, da zmeraj naletiš na kako cvetko, katerih je v vsaki upravi nekaj. Ampak tak je v policiji in še v kaki drugi službi tudi. Zaradi enega , dveh ali treh posameznikov ne moreš metati vseh v isti koš, niso vsi slabi in se vsi ne obnašajo tako kot si napisal. Mene je policija že dostikarat ustavila, pa če sem se jaz obnašal normalno, se je tudi policist obnašal normalno, če pa sem jaz imel finte, jih je on imel še večje. Osebno mislim, da je tako tudi prav.

Pa še nekaj policaj ni plačan za to, da se bo vsak na njega dr, ga žalil in delal kar se mu zljubi. Povem ti primer: Če boš ti policaja zmerjal, se nesramno obnašal in ne vem kaj še, bo zoper tebe lahko podal le predlog za uvedbo postopka o prekršku pri SP zaradi nedostojnega vedenja do uradne osebe pri uradnem poslovanju. Stvar obrniva in bi policaj tebe žalil, se nesramno vedel, te pošiljal ne vem kam in se ti pritožiš?. Bogi policaj, vendar če je to res naredil je prav, vendar v 99% to nitako. Kaj se zgodi policistu? Z uprave pridejo inšpektorčki in ga obravnavajo kot kakega zločinca, pa na koncu še kako disciplinsko faše, ali celo prenehanje delavnega razmerja. Saj pravim da je OK, če je policaj nesreamen, potem si to zasluži, vendar ti lahko povem, ker zadevo dobro poznam, da v večini primerov si občani zadeve zmislijo, ker jim policaj pač noče oprostiti prekrška, ki so ga storili. Pa policaj ni kriv, če si ti peljal 60 namesto 50, mora pa ukrepat, ker je za to plačan. Tega večina ne razume in vso jezo stresa na policaja, kaj me zaj jebete, tam pa ko kradejo in... pa vas ni. Doben pa nikol ne pomisli, da je on tisi, ki je naredil prekršek in je zato odgoveoren, pa če ga je naredil zavestno ali pa ne.

Kar se pa tiče davkoplačevalcev in njihovega prispevka za plačo posameznega policista, pa ti lahko povem, da če ti sedaj dam 100 SIT, sem ti vrnil za 10 let nazaj in za 10 let naprej z obrestmi kolk si ti dal za policista.

Tvoje mnenje o policiji je tvoje in ti ne mislim vsiljevat svojega, vendar ni vse tako črno kot zgleda, ker lepa beseda zmeraj lepo mesto najde.

Se opravičujem, ker to ravno ni tema, ICE lahko zbrišeš!

Objavljeno

Da še jaz povem eno prigodo o "nedolžnih" policajih...

Bilo je leta 96, ko sem se peljal iz Velenja v Ljubljano. Bil sem še v Velenju, ko se spomnim, da sem pozabil tankat. Na naslednjem križišču zavijem desno, direktno na parkirišče tovarne Gorenje in želim obrniti vozilo.

Pravilno obrnem, nakar na križišču zagledam policijski avto z odprto sireno in vžganimi lučmi; si mislim mater kua pa se dogaja in pogledam okrog... Presenečen odprem čeljusti, ko se modri golf skoraj zaleti vame --> nažene me iz avta, zahteva dokumente in da naj pokažem obvezno opremo. Ko vidi, da je vse OK, me nadere da se naj "spravim nazaj v svoje korito" (kao moj GTD golf) in počakam tam. Po 15 minutah čakanja (policaja sta se v avtu nekaj razburjala in pričkala) stopim iz avta in vprašam, če je kakšen problem. Tip mi vrže na tla dokumente in reče "se vidimo pri sodniku za prekrške".

Vprašam ga po imenu, a zaloputne vrata in odpelje (zapelje čez dokumente) stran... Jaz kreten pobiram dokumente namesto da bi pogledal registrsko. DREK.

....

6 mesecev kasneje: poziv na sodišče z obtožbo da sem "oviral promet", prehiteval po desni, prevozil rdečo (halo??? še čakal sem na zeleno), izsiljeval prednost (komu???) in zmerjal policaja. Isti dan napišem pritožbo in obrazložim svoj pogled na zadevo. Od takrat naprej o zadevi nisem več slišal.

--------

Aja, še ena. Se peljem enkrat pozimi zvečer po avtocesti LJU-MB in v Žalcu izstopim dol. Ker je bila celo pot megla, imam prižgane meglenke. Nato me 10 metrov iz avtoceste ustavi policija. 10 jurjev kazni zaradi meglenk. Pritožba ni bila upoštevana, ker je bila podana -po njihovem prepozno, -po mnenju odvetnika pa zadnji dan roka. Ko vseeno ponovno dobim položnico, kličem na policijo da kua je zdej s tem. Rečejo da se nimajo cajta ukvarjat s takimi in da naj plačam kazen. Seveda je nisem - 3 leta zatem še vedno nič.

--------

Mogoče pa le jaz nimam sreče?

//0iSe />aTa

-=> //otos/et.co//

Objavljeno

quote:

6 mesecev kasneje: poziv na sodišče z obtožbo da sem "oviral promet", prehiteval po desni, prevozil rdečo (halo??? še čakal sem na zeleno), izsiljeval prednost (komu???) in zmerjal policaja. Isti dan napišem pritožbo in obrazložim svoj pogled na zadevo. Od takrat naprej o zadevi nisem več slišal.

Aja, še ena. Se peljem enkrat pozimi zvečer po avtocesti LJU-MB in v Žalcu izstopim dol. Ker je bila celo pot megla, imam prižgane meglenke. Nato me 10 metrov iz avtoceste ustavi policija. 10 jurjev kazni zaradi meglenk. Pritožba ni bila upoštevana, ker je bila podana -po njihovem prepozno, -po mnenju odvetnika pa zadnji dan roka. Ko vseeno ponovno dobim položnico, kličem na policijo da kua je zdej s tem. Rečejo da se nimajo cajta ukvarjat s takimi in da naj plačam kazen. Seveda je nisem - 3 leta zatem še vedno nič.

Mogoče pa le jaz nimam sreče?

Po dveh letih zadeva absolutno zastara, tako da se nimaš več česa bat, zadeva romala v koš.

Vsak bi lahko kako slabo izkušnjo navedel, ker je v policiji nekaj cvetk, ki pač so kakšni so. Mogoče pa bi kdo še kaj dobrega napiso, recimo mene so že dostikart spustili, pa sem ga že konkretno sral. No saj so me knkretno tudi že ploznili, samo nebom se jezo zaradi tega, ker sem ga sam posral in sem za to čisto sam kriv.

Jebat ga odvisno od sreče na kakega naletiš in kakšen dan ima za sabo. Če je recimo pred tabo imel kakega totalnega idijota, pa še enega pa še enega, potem moraš dopustit možnost, da je že malo tečen in raspičkan in si pač neugodno naleto. Pa ne da bi koga branil, ker vem, da so eni res totalni idijoti, predvsem mladi, ko dobijo uniformo in mislijo da so boga za jaj.. prijeli.

Samo tak to je in s tem se bomo morali sprijazniti.

Objavljeno

ma vecinoma smo sami krivi za razne kazni ki jih dobimo.no enkrat sm s prjatlom (policaj) sel v koper malo zurat in ko grem nazaj(bal sem se polcajev da me ne ustavjo zato ka sm mel cisto zlizane gume),me pri crnem kalu res ustavjo.pristopi policaj in rece da sm sou prehitro ,jst samo ja ja ok,prjatu se ni hotu niti mesat.no dobil sem poloznico za pet jurjev in adijo!ce pa bi kej siku bi lahko ble se gume,homologacija,ksn alkotestin bil bi v totalni pizdi.lep pozdrav

Objavljeno

quote:

Mogoče pa bi kdo še kaj dobrega napiso, recimo mene so že dostikart spustili, pa sem ga že konkretno sral. No saj so me knkretno tudi že ploznili, samo nebom se jezo zaradi tega, ker sem ga sam posral in sem za to čisto sam kriv.

"ploznili" = pretepli ali oglobili?

A da poveš kdo/kaj si, pa ne pomaga?

//0iSe />aTa

-=> //otos/et.co//

Objavljeno

quote:

"ploznili" = pretepli ali oglobili?

A da poveš kdo/kaj si, pa ne pomaga?

Me je poznal, pa kaj čemo je pač napiso. Bil tiho in plačo 25 tisočakov.

Objavljeno

ghost,jaz nimam nobenih problemov (kot sem ze napisal),ce sem res kriv tudi placati kazen.na jetra mi gre obnasanje policista (BTW je bil leteci!),ki te najprej nadere,ti grozi z neko intervenco in sodniki in to samo zaradi prehitevanja kolone in 20 km/h prehitro?

da pa imam barve na hrbtu mu je lahko totalno ravno! v drugacnem primeru je pristranski.pa se odpeljeva na pumpo (sem moral zamenjati cash),mu placam,on pa potem prijateljsko verzijo zacne; matr mu sveto tut....najprej svinja potem smo pa vsi brati na dveh kolesih? ce ze,naj bo dosleden do konca,ne pa da se zacne se prilizovati,ko te skasira.

imam pa tudi vec pozitivnih srecanj s policisti,samo od tega jih je bore malo v SLO,nazalost.in zaradi tega nekako dvomim v izobrazenost in kompetentnost slo-policajev na cesti.

-----

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!