Po zaključeni 6. etapi in 48h krono preizkušnji se je danes celotna karavana iz Shubaytaha v osrčju puščave The Empty quarter z letalom postopoma preselila v Riyadh, kjer jih čaka dan počitka.

Motor bo prepeljan v Riyadh šele pozno ponoči, zato se bo lahko Simon popravil lotil šele jutri. Današnji dan pa bo izkoristil, da se čim bolje spočije, saj ga jutri čaka ogromno dela. Kot pravi v intervjuju, ki se nahaja nižje na povezavi, se bo motorja lotil jutri zjutraj in ugotovil če je zadeva popravljiva ali ne. Naloga bo vse prej kot enostavna, saj Simon tekmuje v konkurenci Original, kjer nima podpore ekipe in je za vsa popravila zadolžen sam.

Ker se na Dakar lahko podaš samo s pozitivno miselnostjo, smo prepričani, da bo Simonu uspelu. Z drugim odstopom je izkoristil tudi zadnji bonus, ki mu še omogoča štart na naslednji etapi, kar ga še dodatno motivira.

V Riyadhu imamo ponovno dostop do solidnega interneta, zato z vami delimo foto in video vsebine od včerajšnjega dne in od danes:

Držimo pesti, da se Simon danes dodobra spočije, jutri pa maksimalno posveti motorju in uspe popraviti menjalnik, da se njegova 10. pustolovščina na Dakarju nadaljuje!

Simon Marčič racing team