Jump to content
 • Zadnje objave

  • Satao
   jaz gledam moskomoto ali pa https://przezswiat.eu/…no opcija je tudi  https://shop.bumot.eu/en/catalog/id/295.html Kriega sem pa ze fural na svojem..😆 pa sam ne vem za kaj bi se odlocil…🤷🏼‍♂️  
  • Luka66
   Nastanitev super. Dopoldan ogled Hive in nakup spominkov, darilc....res čisto prijetno staro mestece z obilo možnosti zapravljanja....   Opoldan pa naprej proti Kaz meji,ki je se zelo daleč, bolj kot dve mislila.  
  • FrenkH
   Si že očitno vozil po zanjimivem terenu, skrilavec marbit? Torej, pridružujem se Damijus poudarkom na trojki in dvojki kot vzporednima odločitvama... Mitaske pač imajo to lastnost očitno, se same razgradijo in zreciklirajo Prilagam slikco kolegove E09, 700km od novega, po balkan TET-u, pa ga nisva pretirano srala z ožemanjem... 
  • FrenkH
   ne, nisem te dojel kot nastrojenega proti drugim znamkam, narobe si me razumel, mišljeno je bilo posplošeno za vse nas v smislu nima veze kaj kdo vozi, oz da to ni razlog da se ne bi skupaj vozili v sranja in avanture...  S pripadnostjo avto/moto izdelkom je podobno kot z religijo ali športnimi klubi, vsak ima svojega favorita za vse drugo na glas ali potiho mislimo da so nesmisli, šrot oziroma napačne odločitve, kar pa je vsekakor dobrodošlo če ne celo nujno za gostilniške debate, podjebavanja med prijatelji, sosedi, sodelavci   okoli prtljage - mene na trenenu že 10kg prtljage hitro zmoti pri drsenju skozi ovinke, ozke prehode in prelete čez udarne jame in kucle, veliko raje vozim brez prtljage na offoadu če imam izbiro, bolj zabavno, osvobajajoče...  Imel sem Enduristan Blizzard saddlebag-e na 690E, na 890R uporabljam Kriega OS24 adventure in 21brothers XL Rogal za večjo količino prtljage (kopija Giant Loop Coyote saddlebag-ov, z boljšim pritrjevanjem). Vse našteto je nepremočljivo, trpežno in nevsiljivo do voznika pri vožnji, če jih pritrdiš kot treba ne lezejo nikamor... Po moji izkušnji ima Kriega z modelu motorja namenjenim osnovnim sedlom za torbe najbolj "fiksirano" rešitev v spektru mehkih torb z enostavnim odstranjevanjem... Vse naštete torbe so tudi oblikovane tako da se teža prtljage pomakne proti sredini motorja torej med sprednjo in zadnjo os...  V Rogal XL pa sem npr. spravil boga in pol prtljage na zadnjem TET-u - šotor, spalka, napihljiva podloga, stolček, cerada, 14inch prenosnik, "rambo" nož, dilco za rezanje salame, zložljiva ročna žaga, 21inch heavy duty zračnica, cca 3kg orodja, oblek za 1 teden, superge in japanke št. 45, dežni komplet, tubeless set za flikanje, pa še cca 8 litrov volumna v elektroniki, rezervnih gurtnah, špagi, kablih, kozmetiki, prvi pomoči, plus nekaj hrane itd... Od lokalcev sem dobil celo dve steklenici domače žganice "za slovo", ki sem ju cca en teden vozil sabo okoli, kljub nekaj offroad zdrsom in padcu na asvaltu so tako steklenice kot torbe in vsebina prišle do doma brez sledov poškodb... Naslednjič vzamem 30l max, orodja ne rabim ker očitno se KTM ne kvari čeprav pravijo da moraš biti zanj R2R - ready to repair   Tako zaradi varnosti (poškodbe nog ob morebitnem padcu s trdo prtljago), trpežnosti in tesnem prilagajanju sem torej pristaš mehkih saddle bag torb za offroad (brez laguage rackov), njihovo velikost lahko s stiskanjem prilagajaš glede na volumen prtljage, ne štrlijo ven med slalomiranjem med vozili v kolonah pri transferjih in prehitevanju na offroadu, težko jih boš preluknjal na kamnih, v primeru ko jih kam zatakneš se dovolj premaknejo, upognejo da jih ne odtrgaš iz motorja..
  • Luka66
   Naslednjo dan zgodaj dopoldan hitri ogled bistvenih znamenitosti Samarkanda, ob pol 11 sonce že žge proti 40, tKo se odpeljeva proti Hivi... dolga pot naju je čakala.  V Hivi prideva kot običajno vsak dan pozno po 22 uri, H prijeten blizu vhoda v stari del mesta.
×
×
 • Create New...

Important Information

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!